indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

maryl
User
spacer line
 

Dank voor je antwoord; dat is inderdaad wat ik bedoel.
Als het aantal vluchten/dag die matchen met de internationale vlucht leidend mag zijn dan zie ik er zo meer dan 20 vanuit Sorong naar Jakarta en dan zou ik nav je antwoord concluderen dat ook Sorong wel safe is. maar.....in beide gevallen (Bali, Sorong) heb je maar een vlucht geboekt dus lijkt me meer de vraag of het aannemelijk is dat die vlucht ook gaat, desnoods met enige vertraging. OF dat ingeval er uitval is dit ter plekke geregeld kan worden, evt met andere maatschappij.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Mijn posting van vanmiddag is op de een of andere manier niet verstuurd.

Het is niet dat er van Sorong 20 vluchten naar Jakarta gaan. Kijk nog maar eens goed. Er zijn 2 Sriwijaya vluchten per dag, 2 met Batik,eentje met NAM (is ook Sriwijaya) en een met Express Air.. Het gaat om de vertrekkende vlucht uit Sorong en Sriwijaya geeft veel mogelijkheden en onmogelijke en lange overstappen op.
Wat ook van belang is hoe laat de vlucht naar Nederland vertrekt (kon ik niet vinden in je infomartie).
Al met al is Batik Air nog de beste optie.
Ik heb zelf van de honderden vluchten maar een keer meegemaakt dat een vlucht daadwerkelijk gecanceld is. Ik doe niet anders dan op dezelfde dag met een aansluitende vlucht naar Denpasar of Jakarta. De laatste jaren voornamelijk vanuit Ambon, Flores en Manado. Minimaal 3 uur overstaptijd moet voldoende zijn. Als je niet de allerlaatste vlucht/mogelijkheid neemt dan kan alles natuurlijk geregeld worden, mits er plaats is.
Dat is dan ook weer verschil in mensen. Nogmaals, ik heb dit al zo vaak gedaan en doe het alle volgende keren weer. Ik vind elke dag in Jakarta zonde als ik er niks te zoeken heb. Je kunt gewoon niet overal rekening mee houden. Ik heb er ook wel eens 3 uur over gedaan van Jakarta naar de luchthaven. Oorzaak: overstromingen. Kun je ook niks aan doen. Natuurlijk kun je safe meer dan 24 uur op steenworp afstand van de luchthaven gaan zitten.
Wat ik wil zeggen: er kunnen altijd onvoorziene dingen gebeuren.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

maryl
User
spacer line
 

We hebben alles geboekt !
deels rekening houdend met jullie meedenken, deels ook met wat handige/betaalbare vluchten opleverde. En niet te vergeten 5 mensen met 5 meningen en voorkeuren.
Sentani (3dgn), Nabire (2dgn), Baliem (7 dgn), Raja Ampat (7dgn), Zuid Sulawesi (7dgn).

Wat nog rest: een prettige gids in de Baliem en in Tana Toraja.
Heeft iemand een naam en evt telefoonnummer?
En evt prijsindicatie?

Pascal.F
User
spacer line
 

Onze gids in Rantepao was Kornelius Palinggi en hij spreekt en schrijft Nederlands .Hij is een persoon met aanzien en heeft heel veel connecties ter plaatse en gids je door heel Sulawesi en erbuiten.
Misschien moet je hem eens contacteren.
Hoeveel de prijs was weet ik niet meer maar hij was veel goedkoper dan de reisbureaus in Makassar.
Hij zit ook op Facebook

Veel succes

Kornelius Palinggi (spreekt Nederlands en Engels)

email: kornepalgiyahoo.com

mobile no. (62)08124245344

telno. (62) 0423 21802maryl
User
spacer line
 

dank Pascal; kan het zijn dat ik ditzelfde bericht van jou al eerder gezien heb? heb hem nl een mail gestuurd, maar daartoe naar eigen goeddunken de ontbrekende Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. geplaatst (voor yahoo) en waarschijnlijk niet op de juiste plek, want in een week tijd geen reactie.
Zou je nog eens naar het mailadres willen kijken?!?Pascal.F
User
spacer line
 

Mary,

Ik moet het nakijken en laat wel iets horen.
Stuur anders een SMS of stel een vraag via Facebook .
Hij is regelmatig voor meerdere dagen op pad en heeft niet altijd internet .....Indonesiė Emoticon: Smile

Pascal.F
User
spacer line
 

Mary,

Ik heb het gevonden en de prijs was in september 2012 ( 36$ per dag transport inbegrepen)

Zijn gegevens zijn:

Kornelius Palinggi
email: kornepalgiRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.com


Pascal.F
User
spacer line
 

Mary,

Reeds 2 weken niets meer gehoord over een gids in Tana Toraja...niemand thuis . Emoticon: Blushmaryl
User
spacer line
 

Beste mensen,
Zijn inmiddels terug van een fantastische gezinsreis.
Het zijn geworden:3 weken Papua( Sentani-Nabire-Baliem-Raja Ampat) en een week zuid-Sulawesi (Tana Toraja en Sengkang lake)
Hebben heel veel gezien en meegemaakt en heel veel geluk gehad om regelmatig op het juiste moment op de juiste plek te zijn.
Onderwerpen die vantevoren lastig in te schatten waren betroffen oa
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Het weer: al met al best wat regen gehad, maar gelukkig niet op de echt essentiele momenten.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.sulawesi nog aantrekkelijk na Papua? Wij vonden het eigenlijk wel lekker dat Sulawesi wat meer toeristisch ontwikkeld is, zonder dat we het echt toeristisch vonden.
vb. je kunt er scooter huren, wat helaas op Papua niet lukte
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hoe betrouwbaar zijn de vluchten? Wel wat vertraging gehad, maar max een dik uur.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. wordt het niet veel te duur? mn Raja Ampat.
In Papua is alles zeker niet zo goedkoop als in de rest van het land, maar eigenlijk vooral dat je voor meer geld duidelijk mindere accomodaties treft. Het is ook niet echt duur.
Raja Ampat vonden wij ook prima doenbaar. voor een sfeervol hutje op het strand inclusief 3 meestal prima maaltijden betaalde wij 300.000-350.000 Rp pp.
We hebben ons met longboats tussen de diverse homestays verplaatst voor telkens rond de 500.000 Rp per boot.
En......onderweg meermalen manta rays gezien, waarvoor ze best even willen stoppen zodat wij hup konden snorkelen.
Daarmee hebben we niet veel kosten gehad voor extra boottrips. Mn wel dagtrip naar Pianemo (uitzicht) met nog een aantal snorlelstops en lunch voor 1.500.000 voor met zn 5 hele dag.Vinden wij best oke.
maryl
User
spacer line
 

We hebben ervoor gekozen naar Nabire te gaan ivm de whale sharks en dat dit goed te regelen zou zijn door menden uit de LP en op tripadvisor.......maar.....wij kregen op geen enkele manier contact met hen en kwamen dus aan in Nabire met niks. De taxi chauffeur, die geen engels sprak, begreep wel wat we wilden en bracht ons in contact met iemand die wel engels sprak, maar geen idee bleek te hebben van wat whale sharks zijn.
Al met al hebben zij een middag rondgebeld en gedaan en de volgende dag gingen wij met hen op trip. dwz ruim twee uur met een auto over onverharde wegen heen naar iets van 3 huizen met een boot en ja hoor, die boot ging met ons op zoek naar whale sharks.
En.... gelukt!!
wij vonden het echt fantastisch. eindeloos de tijd om met deze dieren in het water te zijn; onze "gidsen" kregen we helaas niet zover om mee te gaan. en eerlijkheidshalve: de dag ervoor waren er mensen geweest zonder succes, zo vertelden ze ons.
Ze hadden ook nog voor eten voor ons gezorgd en wat relaxtijd op een mooi strand en daarna weer hotseklotsend 2 uur terug.
maryl
User
spacer line
 

In de Baliem Vallei hebben we ook enorm geluk gehad.
Gingen met de lokale bus naar de mummy kijken en werden ter plekke uitgenodigd te blijven want ze hadden een varken dat ze gingen opeten en daarna bleek er een crematie waarbij onze aanwezigheid geen probleem was. Heel indrukwekkend!!
De geplande trekking bleek behoorlijk zwaar doordat het veel geregend had en dus enorm modderige paden. Bij aankomst in het eerste dorp was het ook wat onduidelijk hoe verder, aangezien de twee vervolgdorpen met elkaar in conflict geraakt waren, dus dat werd afgeraden. Maar....in dit dorp bleek de volgende dag het centrum van de nieuwjaarsfestiviteiten te zijn: mensen uit de belendende dorpen in authentieke kledij voegen zich bijeen om te dansen en het jaar in te luiden met elkaar.
Een naar ons idee unieke gelegenheid waarbij wij 5 plus een Amerikaan de enige toeristen waren.......maryl
User
spacer line
 

In Sulawesi hebben we ons beperkt tot Tana Toraja en het Sengkang meer.
In Toraja bleek ook in onze periode een begrafenis plaats te vinden. Dit bleek een hele grote van een zeer welgestelde heer die 5 jaar geleden overleden was. Wij waren er op dag1 en werden door de kleindochter ontvangen. op dag 3 zouden ze nog 45 buffels offeren.....dat hebben we maar achterwege gelaten.
wel heb ik beloofd het tel nr van onze chauffeur hier te plaatsen. Hij is goed bekend in het gebied en spreekt voldoende engels, zodat wij niet ook nog een gids genomen hebben.
Nathan: +6285255880693
Hij heeft ons naar de begrafenis gereden en een dagtocht naar het noorden. verder hebben we veel zelf gescooterd naar de bekende dorpjes en sites.
Het Sengkang meer vonden wij ook heel bijzonder en vooral dat we in een huis op een vlot op het meer gelogeerd hebben.
Dit kun je regelen via Addy +6285342032537 die goed engels spreekt en goed voor je zorgt, ook qua maaltijden.koming
User
User icon of koming
spacer line
 

Mooi om te horen dat het allemaal gelukt is in drie weken Maryl.
En goed om te zien dat je je wederwaardigheden aan ons terugkoppeltAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Maryl, ik zie deze postings van eind januari nu pas, dus ik hoop dat je nog leest hier. Was zelf op Flores en in die week veel internet gedoe.
Zou je contact met me op kunnen nemen? Zie mijn profiel voor mailadres.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Elles66
User
spacer line
 

Heeft iemand ideeƫn voor een drieweekse reis door sulawesi vanaf 23 februari? Waar beginnen en waar naar toe? hoe te reizen? en de mooiste natuurplekken?
Eventueel lokale gidsen met auto? die ik evt al in nederland kan benaderen
Ik hoor graag van jullieElles66
User
spacer line
 

Hoi,
Ik ga met 2 personen vanaf 22 februari naar Sulawesi voor ruim 3 weken. Hoe kan ik het beste een toer boeken met auto en lokale gids voor een dag of 10 om vanaf Makassar naar Mapane te gaan? Kan dat in Makassar en weetiemand wie ik daar kan benaderen? Wij houden veel van natuur en willen graag de graven bekijken maar ook vogels en dieren in jungle en vulkaan. Iemand ideeƫn voor mij?
En dan was het idee om te vliegen van Mapane naar Manado. En van Manado naar Jakarta terug.
Jakarta is de beste optie om op te vliegen of Denpassar vanaf Amsterdam?Elles66
User
spacer line
 

En hoe of waar regel je het beste een auto met chauffeur die betaalbaar is?elsbeth
User
spacer line
 

Hai Elles. Je kunt eens contact opnemen met
Mursalim dodo [mailto:donow77Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com]. Aardige vent, zit al tig jaar in het toeristencircuit, woont in Makassar. In 2009 heb ik via hem een gids met chauffeur gehad in Tanatoraja, afgelopen november heb ik iemand anders in de hand genomen. Niet omdat die beter was, zeker ook niet goedkoper, maar het kwam logistiek beter uit.
Je kunt echter heel gemakkelijk, goedkoop en leuk met de lokale bus van Makassar naar Rantepao, het centrum van Tanatoraja. Perfecte grote tourbus met stoelen die in een schoonheidsspecialistenpraktijk niet zouden misstaan. Kostte niks, ik meen minder dan ā‚¬ 10,0 voor een hele (lange) dag reizen. Prachtige rit. Dodo kan je waarschijnlijk ook wel verder helpen. Zeg maar dat je via Elsbeth komt, dan weet hij het wel. Maar misschien komen er wel andere adviezen langs. Een dag of 4 rond Rantepao blijven is wel het minimum. Een dag in Makassar acclimatiseren is ook wel belangrijk en leuk! Dan heb je er dus al 6 dagen opzitten als je vanaf Rantepao weer vertrekt. Dat is wel een beetje de tijd waar je op moet rekenen (minimaal). Dan heb je nog 4 dagen om in Mapane te komen. Is voor mij precies 30 jaar geleden dat ik dwars door Sulawesi reisde, toen waren de wegen zeer slecht (of stukken eigenlijk geen weg), nu allemaal veel beter. Wel schitterend. Leuk vooruitzicht!
wereldreis
User
spacer line
 

Wij hebben een paar jaar geleden ook via dhr Dodo eea geregeld en dat was zeer goed bevallen. Betrouwbaar!

Wat betreft die bussen....zag er bij ons ook redelijk goed uit, ik dacht we zitten lekker ruim totdat er toen de bus vol was tuinstoelen in het pad bij gezet werden en er als klap op de vuurpijl, ik zat helemaal achterin, 2 personen op de hoedenplank kwamen liggen, die dus urenlang in mijn nek lagen. Onderweg viel het raam van de deur er nog uit, even een stukje karton ervoor en verder. Ach,that's Indonesia!
elsbeth
User
spacer line
 

Het hangt er waarschijnlijk vanaf in welke periode je reist. Ik reisde vorig jaar in november. We waren met zn vijven en ik schat dat er nog hooguit 10 andere mensen waren in een grote tourbus. Even kijken welke maatschappij je neemt. Ik meen dat Liman de simpelste is. Die hadden wij dus niet. Ik vod het echt ideaal. Mijn broere, die voor het eerst in Indonesiƫ was, kon niet tegen het gebler uit de muziekboxen. Hij zei letterlijk: als die 8 uur duurt, stap ik NU uit. Ik geneerde mij een beetje, ik pas mij dan toch altijd wel aan en denk: wie ben ik om hier nou tegen in te gaan. Mijn broer stapte naar de chauffeur en vroeg of de muziek wat zachter kon. Gebeurde onmiddellijk en bleef de hele rit prima. Ook weer een leerpuntje voor mij..koming
User
User icon of koming
spacer line
 


On 29-09-2017 17:48 Elles66 wrote:
Hoi,
Ik ga met 2 personen vanaf 22 februari naar Sulawesi voor ruim 3 weken. Hoe kan ik het beste een toer boeken met auto en lokale gids voor een dag of 10 om vanaf Makassar naar Mapane te gaan? Kan dat in Makassar en weetiemand wie ik daar kan benaderen? Wij houden veel van natuur en willen graag de graven bekijken maar ook vogels en dieren in jungle en vulkaan. Iemand ideeƫn voor mij?
En dan was het idee om te vliegen van Mapane naar Manado. En van Manado naar Jakarta terug.
Jakarta is de beste optie om op te vliegen of Denpassar vanaf Amsterdam?


Beste Elles,

Als je je reis in Manado denkt te eindigen dan zou ik op Jakarta vliegen als ik jou was. Tussen Manado en Jakarta wordt heel frequent gevlogen en dan is de terugreis makkelijker te boeken naar Jakarta i.p.v. naar Denpasar (maar dat laatste kan wel).
Je zou zelfs nog kunnen overwegen om vanuit Manado naar Singapore te vliegen.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,646,870 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com