indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Famke
User
spacer line
 

Beste Surya,
Wat grappig we hebben toevallig semur daging sapi gegeten een paar dagen geleden.
ik vroeg me waar ketoprak vandaan komt, mijn vader zegt Batawi.
Is het niet meer zo veel te krijgen omdat de jongere generatie het niet meer kent?
Hij weet wel dat tahu kupat de opvolger is. Ohja, ik vroeg me ook af, ik heb in Gyanyar toen een heerlijke tahu gerecht op de markt gegeten en het was heel heet beetje pinda-achtige saus. Ik moest 2 glazen es jeruk achterover kieperen om te blussen. Wat zijn de lokale specialiteiten/ gerechten die ik het beste kan proberen in Bali?
Bij voorbaat dank.



spacer line  


Ketoprak is nog steeds populair bij jong en oud, arm en rijk.
Je kan het bijna overal vinden in Pasar Tradisional, Foodcourts in luxe mall , vaak in de basement of op de hoogste verdieping .
Kupat Tahu ( beroemd is uit Tasikmalaya en omgeving/Bandung) is geen vervanger van ketoprak .

Balinese keuken ben ik niet zo thuis, bebek betutu vind ik niet lekker, babi guling mag ik niet eten.
Wat ik lekker vind is Nasi Campur bij de DULANG Cafe , KUTA , daar wil ik zelfs terug komen . Bij Jimbaran strand vind ik niet lekker .


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 03-08-2016 20:23 Famke wrote:
Wat zijn de lokale specialiteiten/ gerechten die ik het beste kan proberen in Bali?
Ik vind pecel op Bali lekker, liefst van een kaki lima, ingepakt in bananenblad.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 03-08-2016 22:16 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Ik vind pecel op Bali lekker, liefst van een kaki lima, ingepakt in bananenblad.

Nasi Pecel is in feite een Javaanse gerecht.

Zie voorbeeld :
Pecel Bu Tinuk. Tuban
Harga
Rp120.000 untuk 2 orang (rata - rata), gemiddeld 60.000 rup per persoon.
https://www.tripadvisor.nl/Res(...)inuk-Tuban_Bali.html



bisa dicek of makemyday .

Famke
User
spacer line
 

Bedankt voor de tips Surya, ik ga het opzoeken en uitproberen in November.




Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 03-08-2016 23:33 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Nasi Pecel is in feite een Javaanse gerecht.

Zie voorbeeld :
Pecel Bu Tinuk. Tuban
Harga
Rp120.000 untuk 2 orang (rata - rata), gemiddeld 60.000 rup per persoon.
https://www.tripadvisor.nl/Res(...)inuk-Tuban_Bali.html
Sorry maar ik bedoel de pecel van gemiddeld Rp 15.000. NIET in een restaurant, NIET van Tripadvisor maar gewoon op straat die ik zelf eet als ik op Bali ben.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 04-08-2016 07:15 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Sorry maar ik bedoel de pecel van gemiddeld Rp 15.000. NIET in een restaurant, NIET van Tripadvisor maar gewoon op straat die ik zelf eet als ik op Bali ben.


Het gaat niet om de prijs, locatie , "ambiance" etc.
Pecel is van oorsprong (vroeger dan) een soort gado-gado , het kan Sundanees en of Javaans zijn .
Alleen werd het min of meer uitgebreider zoals de Nasi Pecel die wij NU kennen
Als je combinaties van gerechten ziet(zie foto's van Bu Tinuk ) is het de oude authentieke Sundanese/Javaanse gerechten.
Verschil met de WAR-Teg(warung tegal) of kaki lima is de prijs ( mss betere kwaliteit ?, de setting en uitgebreidheid) .
Ben nooit in zo'n war-teg ( de basic uitvoering) gegeten , de gerechten eet ik thuis , want de soorten gerechten zijn eenvoudige/authentieke gerechten.
In Yogya ( en andere plaatsen) heb je ook de "luxe" kaki-lima eethuisje/warung, waar men niet op een stoel maar lage zitplaats zitten, wordt ook LESEHAN genoemd .
Zie je veel langs de straat van Malioboro ( s'avonds geopend)

Empal daging is en blijft empal daging ,goreng tempe bacem blijft goreng tempe bacem .Tahu goreng blijft tahu goreng.Kerupuk kampung etc .
Alleen de plaats waar je eet is verschillend, ,: (ook de prijskaartje)
thuis(bereidt door je eigen personeel) is het goedkoopste , kaki lima , of in de "moderne" food-courts." (waarschijnlijk het duurste).

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Famke :
Ketoprak Betawi
https://id.foursquare.com/v/ke(...)b58ff964a52004c937e3
https://www.google.nl/search?q(...)UnKsAKHbqFBfsQsAQINQ


bisa dicek of makemyday .

Famke
User
spacer line
 

Bedankt Surya,
Njiler Emoticon: Nice ik zal het opzoeken als ik er ben. Emoticon: Shiny



Famke
User
spacer line
 

Ik heb trouwens ook een keertje lesehan gegeten in Yogja in 1998, was een leuke ervaring.



spacer line  

Kueh putuh, daar gooide ik de brommer voor aan de kant!

Of wat te denken van Jagung Pedis, martabak, Satéh Ikan ( Bangsal - Lombok )


Soms denk ik wel eens : je kan m`n rug op zak, dan gaan we er weer voor!

spacer line  


On 05-08-2016 13:33 Peter191064 wrote:
Kueh putuh, daar gooide ik de brommer voor aan de kant!

Of wat te denken van Jagung Pedis, martabak, Satéh Ikan ( Bangsal - Lombok )


Dit bedoel je .
https://www.youtube.com/watch?v=xjwNx7j_5wI

Een gewone toerist die met een verzorgde reis van De Boer en Wendel reist kan het alleen vinden in de food courts van de grote mall, of bij hun ontbijtbuffet in hun 5* hotels.
Als je hoort van het meisje vroegaan de verkoper is het een bewijs dat vele jongeren hun erfcultuur vergeten .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Ketoprak! ,
Padang food (vooral die donkere rendang) met perkedel.
Semur daging sapi,
Hoeheethetookalweer: die reepjes tempeh, gebakken met kecap, chili etc. Als t afkoelt is een taaie meuk. ZAAALIG.
Emping (soort chips) met wat zout. Blijf ik van eten tot ik misselijk wordt.
Kopi Luwak slaat helemaal nergens op.
Nasi Uduk of nasi kuning. Lekker baas.
Gurame vis. Lekker hard gebakken.
Fikse red snapper. geBBQ't . WOW.
Maarrr, op z'n tijd wel Hollandse prak!


Heldere ziende

acufjo
User
User icon of acufjo
spacer line
 

Nog niet genoemd en eet dit regelmatig in Nederland als ontbijt bubur kacang hijau. Pap van groene bonen in kokossaus. Heerlijk! En zo vullend dat ik soms de lunch oversla.
(Al vindt ik het in Indonesie vaak iets te zoet)




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



75,269,113 topic views - 233,628 posts - 13,687 topics - 24,427 members - last post @ 17-09-2019 18:51 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

123,329,444 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com