indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 17-03-2017 17:30 trixtrax wrote:
goedenmiddag ik ben hier nieuw even wat reageren
islam is indonesie en indonesie is islam laten we zo houden


Ik ben niet nieuw hier en jij lult wat uit je nek.

Verkondig die onzin maar eens op Bali Emoticon: Party!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Een goeie Erwin....... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Ik stop hiermee, het gaat in dit topic over Mirna en Jessica die Malam heeft

bij gehouden.... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

PamelaAn
User
spacer line
 


On 17-03-2017 17:30 trixtrax wrote:
goedenmiddag ik ben hier nieuw even wat reageren
islam is indonesie en indonesie is islam laten we zo houden


Hoe komt u hierop?????trixtrax
User
User icon of trixtrax
spacer line
 

Godsdienst is in Indonesië zeer belangrijk. Het geloof in een almachtige god is het eerste van de vijf principes van de Pancasila, de ideologische richtlijn van de Indonesische overheid, en een van de belangrijkste factoren die de eenheid van het volk probeert te bevorderen.
De grondwet garandeert vrijheid van godsdienst, is echter beperkt tot monotheïstische godsdiensten; pantheïsme is alleen toegestaan als er een oppergod is aangewezen. Meer dan waar ook ter wereld zijn de godsdiensten uit andere landen hier geaccepteerd en in overeenstemming gebracht met oeroude, oorspronkelijke animistische tradities.
Ca. 90% van de Indonesische bevolking hangt de soennitische richting binnen de islam aan. Dit betekent dat op de Indonesische eilanden de grootste islamitische gemeenschap ter wereld leeft. Desondanks is de islam geen staatsreligie, belijders van de meest uiteenlopende godsdiensten leven over het algemeen vredig naast elkaar. Ongeveer 10% is christelijk (waarvan tweederde protestants en eenderde rooms-katholiek), 5% hangt plaatselijke religies aan. Op Bali overheerst het hindoeïsme.
MODERATOR BREAK

Erg vredig ja, zoals de FPI en zo. Kerken die in de fik gestoken worden. Ja het is een frisse boel. Ik reageer toch nog maar even. Ik wordt kotsmisselijk als ik een houd van een reply als dit voorbij zie komen. Mafkees.

Placed by oyibo @ 06-06-2017 07:30
Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


trixtrax.... .vrijheid van goddienst in Indonesië ???? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Voor mij de laatste keer om jou te antwoorden waar je ook je berichten schrijft....... Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up!

KotaRadja
User
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Nias is overwegens christelijk. Zeer tolerant,want natuurlijk wonen er ook moslims.

Terug op het onderwerp, ik hoop van harte dat de bewijsvoering en pleidooi van de verdediging door de hogere rechters wel worden meegenomen in hun oordeel.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 18-03-2017 09:41 KotaRadja wrote:


Terug op het onderwerp, ik hoop van harte dat de bewijsvoering en pleidooi van de verdediging door de hogere rechters wel worden meegenomen in hun oordeel.


Zal niet meevallen KotaRadja, ik volg al jaren de rechtspraak in corruptie gevallen, ik heb nog niet één keer gezien dat een hoger beroep werd afgewezen.
Terwijl ze in deze rammelende zaak wel het hoger beroep afwijzen, dus ik ben benieuwd of cassatie wordt toegewezen, ik denk van niet, een cassatie zaak wordt vaak alleen maar gevoerd als de officier van justitie of de verdediging nieuwe feiten kan overleggen.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-03-2017 04:59 Malam wrote:
Nu loop ik wel vaker tegen dingen in Indonesië op waar ik met mijn pet niet bij kan, maar hier snap ik dus werkelijk helemaal geen pepernoot van. Emoticon: Nooo
Het proces tegen Jessica die Mirna vermoord zou hebben liep uit op een veroordeling tot 20 jaar, er waren geen keiharde bewijzen, ze is puur veroordeeld op getuigenissen van deskundigen.
De politie/officier van justitie hadden een heel blik met dat soort figuren opengetrokken, psychiaters, gedragsdeskundigen enz.

Ik heb het heel uitgebreid gevolgd. Emoticon: Yes!
Een aantal zielenknijpers die verklaarden dat Jessica tot moord in staat was (dat is geen bewijs).
Gedragsdeskundigen die uit het gedrag van Jessica op de cctv beelden opmaken dat ze iets in de koffie gedaan zou hebben al hoe wel dat dit op de beelden niet is te zien (dat is ook geen bewijs).
Zelfs is er geen fatsoenlijke autopsie geweest, er is in eerste instantie naar de maaginhoud gekeken waar een minimale hoeveelheid cyanide in zat wat volgens onafhankelijk deskundigen normaal is bij dode mensen.

Op de broek van Jessica zouden sporen van cyanide hebben gezeten, maar aangezien die broek gescheurd was heeft de huishoudhulp van Jessica die broek weggegooid (geen bewijs dus).
Zo kan je wel duizend en één dingen op noemen waar geen reet van klopte alle verklaringen van deskundigen van de verdediging, waarbij enkele internationaal bekende wetenschappers werden zonder meer van tafel geveegd.

Jessica moest en zou worden veroordeeld, dat werd vanaf het begin al duidelijk terwijl het hoofd van de recherche Krishna aantoonbaar met bewijsstukken had gerotzooid. Emoticon: Angry
Ik lazerde van verbazing van mijn stoel toen ze schuldig werd verklaard en verwachtte niet anders als dat de rechter in hoger beroep de vloer aan zou vegen met al deze zogenaamde bewijzen en verklaringen. Emoticon: Yes!
Maar dan moet er wel een hoger beroep zijn natuurlijk, welnu dat komt er niet, het hoge gerechtshof heeft het hoger beroep dus gewoon afgewezen, dat kan hier schijnbaar. Emoticon: Confused


De politie in Indonesië kan geen fouten maken en daar werkt de rechterlijke macht aan mee, stel je voor wat een gezichtsverlies het voor de politie zou zijn als Jessica als nog zou worden vrijgesproken door gebrek aan bewijs, dat is ondenkbaar.
Daar kunnen de Canadees Neil Bentleman en zijn collega Ferdinant Tjiong van de Internationale school Jakarta die voor kindermisbruik zijn veroordeeld over meepraten, dat was een soortgelijk proces zonder een flinter bewijs. Emoticon: Angry
En wat te denken van de voormalige KPK voorzitter Antasari, die het in zijn kop haalde om een familielid van SBY te vervolgen voor corruptie.

Het enige wat Jessica nog kan doen is in cassatie gaan, ook daar geef ik ze weinig kans.
Noem het maar rechterlijke dwalingen en ze weten verdomd goed dat het fout zit, dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat dit soort veroordeelden net als we bij Antasari hebben gezien op elke feestdag een remissie krijgen waar je met een polsstok niet overheen kan springen. Emoticon: Confused


Ja ja al weer twee en een halve maand geleden dat de heren van het hooggerechtshof het hoger beroep van Jessica afwezen.
Inmiddels zit Jessica al 8 maanden vast, vandaag een klein berichtje in de Tribun met de aanhef "Jessica al 8 maanden in de gevangenis, hoe is de situatie nu ?".
Welnu, niets nieuws onder de zon, het is gewoon nog steeds wachten tot de witbeffen van de hoge raad hun ei hebben gelegd of ze een cassatie accepteren of niet. Emoticon: Yeah right!
Tja als je dagelijks bezig bent met corruptie muntjes verzamelen en tellen, dan heb je nauwelijks tijd om je over een zaak te buigen van de één of andere Chinese trut die zegt onschuldig te zijn, pfffff hou op schei uit, al dat gedoe over onschuldig zijn. Emoticon: Shut up!

Ik geef Jessica weinig kans, hoe het dan verder gaat. Emoticon: Confused
Als ik naar andere soortgelijke zaken kijk, zoals bijvoorbeeld die van Antasari, dan weten ze verdomd goed dat de bewijsvoering en uitspraak aan alle kanten rammelde. Emoticon: Yes!
Dan krijgt Jessica remissies op feestdagen waar je met een polsstok niet overheen kan springen, die kan wel oplopen tot meer dan 5 jaar.
20 jaar min 5 jaar remissie is 15 jaar, bij goed gedrag wordt ze na 2/3 te hebben uitgezeten onder voorwaarden vrijgelaten, ze zit nu 8 maanden, dus dan komt ze over pakweg 9 jaar vrij. Emoticon: Blush

Mochten de hoge raad witbeffen onverhoopt toch over een maand of twee besluiten dat er toch een cassatie komt, dan volgt er weer een maandenlang proces.
Stel dat de hoge raad oordeelt dat Jessica niet schuldig is, dan heeft Jessica een slordige 14 maanden voor Jan met de korte achternaam vast gezeten punt. Emoticon: Angry
Sorry Jessica, foutje bedankt u kunt gaan, merdekaaaaa Emoticon: Bye bye
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jessica is een stap verder, het hof van cassatie heeft een panel van 3 rechters aangewezen om de zaak te behandelen.
Ik ben benieuwd, dat de cassatie in behandeling wordt genomen betekent dat het de advocaat is gelukt nieuwe feiten aan te dragen.
Het is te hopen voor Jessica dat ze nu niet blij is gemaakt met een dooie mus, de voorzitter van het panel rechter Salman staat bekend als een keiharde vent die in de meeste zaken die hij heeft behandeld bonussen uitdeelde. Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nadat hoger beroep werd afgewezen is nu ook cassatie bij de hoge raad afgewezen.
Jessica is hiermee toegevoegd aan de kudde veroordeelden die ten prooi zijn gevallen aan het erbarmelijk slechte rechtssysteem met veel rechters die zelfs niet het vermogen hebben achter een aanrecht te staan, zelfs dat zouden ze verpesten. Emoticon: Blushspacer line  


Op 17-03-2017 18:59 schreef trixtrax:
Godsdienst is in Indonesië zeer belangrijk. Het geloof in een almachtige god is het eerste van de vijf principes van de Pancasila, de ideologische richtlijn van de Indonesische overheid, en een van de belangrijkste factoren die de eenheid van het volk probeert te bevorderen.
De grondwet garandeert vrijheid van godsdienst, is echter beperkt tot monotheïstische godsdiensten; pantheïsme is alleen toegestaan als er een oppergod is aangewezen. Meer dan waar ook ter wereld zijn de godsdiensten uit andere landen hier geaccepteerd en in overeenstemming gebracht met oeroude, oorspronkelijke animistische tradities.
Ca. 90% van de Indonesische bevolking hangt de soennitische richting binnen de islam aan. Dit betekent dat op de Indonesische eilanden de grootste islamitische gemeenschap ter wereld leeft. Desondanks is de islam geen staatsreligie, belijders van de meest uiteenlopende godsdiensten leven over het algemeen vredig naast elkaar. Ongeveer 10% is christelijk (waarvan tweederde protestants en eenderde rooms-katholiek), 5% hangt plaatselijke religies aan. Op Bali overheerst het hindoeïsme.

Wat een belerende woord weer van een moderator. Hier wordt voor 90% feitelijke informatie gegeven. Dat deze status quo bedreigd wordt is duidelijk als je de bijdragen van Malam zorgvuldig leest en dan vindt ik persoonlijk zo'n "forum politiek korrecte" toevoeging van een moderator in een rode kleur nogal misplaatst.spacer line  


Op 22-06-2017 09:07 schreef Malam:
Nadat hoger beroep werd afgewezen is nu ook cassatie bij de hoge raad afgewezen.
Jessica is hiermee toegevoegd aan de kudde veroordeelden die ten prooi zijn gevallen aan het erbarmelijk slechte rechtssysteem met veel rechters die zelfs niet het vermogen hebben achter een aanrecht te staan, zelfs dat zouden ze verpesten. Emoticon: Blush


In en in triest...........Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zo gaan ze dus te werk.

Nadat de Hoge raad de cassatie op 22 juni had afgewezen blijft er een PK (Peninjauan Kembali = heroverweging) over.
Zo'n PK kan alleen maar ingediend worden als de Hoge raad zijn beslissing schriftelijk bevestigd heeft, welnu daar zit de bottleneck, dat verdommen ze dus.
We zijn inmiddels twee en halve maand verder en uit armoe heeft de advocaat nu de publiciteit gezocht in de hoop dat de heren van de Hoge raad nu eindelijk deze bevestiging eens willen gaan sturen. Emoticon: Confused

De reden?
Daar kan je alleen maar naar raden, maar ik vermoed dat nu de KPK de rechtelijke macht op de korrel heeft en de ene na de andere rechter voor corruptie te pakken heeft, ze helemaal niet zitten te wachten op een nieuw proces van Jessica.
Zo'n proces zou wel eens pijnlijk duidelijk kunnen maken dat de rechtelijke macht niet alleen corrupt is, maar ook dat rechters een Jostiband niveau hebben en zonder degelijk bewijs iemand veroordelen. Emoticon: AngryKembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 
Arme Jessica.... Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: CryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Om er nog even op terug te komen, de advocaat heeft al 3 keer een verzoek ingediend bij de hoge raad om hun beslissing op papier te ontvangen i.v.m. het aanvragen van een PK (heroverweging), ze geven dus gewoon geen antwoord. Emoticon: Bye bye
De moeder van Jessica heeft afgelopen donderdag een gesprek met de voorzitter Pontas Efendi gehad en huilend gesmeekt om de schriftelijke bevestiging, het is ronduit te triest voor woorden. Emoticon: Angry

Wat betreft het soort rechters die dit soort discutabele uitspraken doen, één van de rechters in de zaak van Jessica de plaatboef Binsar Gultom voor wie vanaf de eerste dag al vast stond dat Jessica schuldig was, is ook weer in het nieuws.
Dit stuk schorem heeft een boek geschreven, het huwelijk is heilig, scheiden is tegen de wet van het land en God, er moeten dus maatregelen worden genomen.
De huwbare leeftijd voor een vrouw moet 19 jaar en voor een man 25 jaar worden en tevens moet de vrouw een maagdelijkheidstest laten doen. Emoticon: Confused

Blijkt de vrouw geen maagd meer te zijn moet het huwelijk worden uitgesteld en onderzocht worden en moeten er eventueel sancties volgen. Emoticon: Clown
Deze man is psychisch gestoord en dat moet rechtvaardig en onafhankelijk oordelen over een verdachte, dat bedoelde ik met het niveau van veel rechters. Emoticon: Angry
Was tijdens de behandeling van de zaak Jessica al niet duidelijk genoeg dat deze rechter een schandvlek op de Indonesische rechterlijk macht is, dan maakt zijn boek het wel echt duidelijk. Emoticon: Yes!
En vergis je niet, hij is de enige niet die in een dwangbuis thuis hoort, de voorzitter van het hooggerechtshof de corrupte plaatboef Hatta Ali heeft een lovend voorwoord in het boek van deze mongool geschreven. Emoticon: Stupid

salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 09-09-2017 16:55 schreef Kembang:Arme Jessica.... Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Cry


Ja he Emoticon: CryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-09-2017 13:32 Malam wrote:
Om er nog even op terug te komen, de advocaat heeft al 3 keer een verzoek ingediend bij de hoge raad om hun beslissing op papier te ontvangen i.v.m. het aanvragen van een PK (heroverweging), ze geven dus gewoon geen antwoord. Emoticon: Bye bye
De moeder van Jessica heeft afgelopen donderdag een gesprek met de voorzitter Pontas Efendi gehad en huilend gesmeekt om de schriftelijke bevestiging, het is ronduit te triest voor woorden. Emoticon: Angry


Dit was 10 september, we zitten inmiddels al op 26 oktober en nog hebben de advocaten de beslissing niet op papier, er zijn nu al 5 verzoeken ingediend, maar die schurftkoppen verdommen om de afwijzing van hoger beroep op papier te zetten. Emoticon: Angry
Zonder dat papier kunnen de advocaten niet in cassatie gaan, als in één zaak duidelijk is dat die witgebefte schurken elkaar de hand boven het hoofd houden is het wel bij de veroordeling van Jessica. Emoticon: Shut up!
De voorzitter van dat stelletje geteisem is Hatta Ali, ik ben er honderd procent van overtuigd dat dit stuk schorem vandaag of morgen tegen de lamp loopt, maar daar heeft Jessica nu niets aan. Emoticon: Nooo
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dit verhaal steekt weer even de kop op, senior rechter van het hooggerechtshof Artidjo Alkostar is gepensioneerd, een rechter die vooral in corruptie gevallen keiharde uitspraken deed.
In alle grote corruptie zaken van die graaiboeven die in hoger beroep gingen en waar Alkostar bij was betrokken kregen ze veel hogere straffen en niet zo'n beetje ook.
De eerste die hier mee te maken kreeg was DPR lid Angelina Sondakh die had lopen roven uit het Hambalang sportcomplex in Bogor, die kreeg 4,5 jaar, ging in hoger beroep en Alkostar propte Angelina 12 jaar in haar string.

Nu hij met pensioen is heeft hij een boek geschreven, daarin komen enkele van de 19.500 zaken die hij onder handen heeft gehad aan bod.
Onder andere de zaak Mirna, tijdens een receptie had Alkostar een gesprek met Tito die toen nog hoofd politie Jakarta was over de zaak Mirna en Jessica die toen volop in de belangstelling stond.

Tito wilde van Alkostar weten hoe hij er tegenover stond, daar over schrijft Alkostar, het glas waar het gif in zat was door verschillende handen gegaan, gemaakt in de keuken, door de barman opgehaald en op een dienblad gezet en door de bediende op tafel gezet bij Jessica.
Volgens Alkostar hadden van deze 4 personen maar één een motief om Mirna te vermoorden en dat was Jessica, waarmee hij dus toe geeft dat ze puur op het hebben van een motief Jessica hebben veroordeeld, want keiharde bewijzen waren er niet.

Het hoger beroep van Jessica werd dan ook afgewezen en Alkostar geeft toe daar de hand in te hebben gehad.
Blijkt dus dat een motief hebben om iemand naar het leven te staan al voldoende is om veroordeeld te worden zonder dat er een flinter bewijs is. Emoticon: Confused
Dat ze er zelf ook mee zaten blijkt wel uit de strafmaat, als ze keihard bewezen zo'n laffe brute moord met voorbedachte rade heeft gepleegd zoals de rechter van mening was, dan is 20 jaar maar een schijntje in Indonesië normaal komt dan levenslang eerst. Emoticon: Yes!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.64,989,898 topic views - 229,431 posts - 13,647 topics - 19,933 members - last post @ 12-12-2018 18:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2018
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

109,886,040 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com