indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 20-10-2016 17:40 salina wrote:

[quote removed]


Ja, je gelooft het toch niet he. Maar een officier van Justitie. Het is toch niet te geloven Emoticon: Nooo


Heeft alles te maken met de cultuur van geen fouten willen toegeven Salina, dan gaan ze tegen beter weten in dit soort grappen uithalen om toch hun gelijk te halen.
Ik verdiep mij al jaren in corruptie en heb inmiddels een redelijk beeld hoe dat soort schorem te werk gaat en je hoeft geen Einstein te zijn om de rioollucht te ruiken. Emoticon: Nooo

Jessica haalde het vanmorgen niet voor niets aan, de opmerking van Roosniati Salihin bij een interview met een tv station dat de familie al kapitalen had uitgegeven voor dit proces.
Foutje? Zou zo maar kunnen zo dom zijn ze wel als het over zo'n eenvoudige zaak als steekpenningen gaat. Emoticon: Blush
Jessica reageerde vanochtend nogal vrij ondubbelzinnig op die opmerking van Roosniati.

Allereerst schreef ik van de week al dat één van de rechters al op het punt staat opgepakt te worden, die heeft 12.500 Sing Dollar aangenomen om een uitspraak te manipuleren.
Kijk je naar de houding en uitspraken van de andere rechter (Binsar) dan krijg je gelijk al de gedachte dat ie al een tas met geld heeft gehad.
Buiten dat zijn de officieren van justitie ook niet vies van steekpenningen, de KPK pakt de één na de andere. Emoticon: Angry

Maar wat doet gekke Edi Salihin nu werkelijk, dat blijft erg schimmig, maar hij is zeker niet onbemiddeld en dan hebben we zus Roosniati Salihin nog die zegt dat het de familie al zat poen heeft gekost, Roosje is onderdirecteur van de Panin bank. Emoticon: Blush
Dit proces kost de familie Salihin geen cent, of toch wel Emoticon: Confused voel je waar ik heen wil Emoticon: Confused
Alleen heeft deze zaak zoveel stof doen opwaaien met een berg vieze luchtjes dat ik vrijwel zeker weet dat de KPK hier als een bok op een haverkist zit. Emoticon: Yummie!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Je kan er trouwens allerlei complottheorieën op los laten, de hulp van Jessica Sri die een belangrijke getuige is i.v.m. de gescheurde broek, is volgens de officier van justitie niet te vinden, zij is wel duidelijk een belangrijke getuige voor Jessica. Emoticon: Yes!
Maar enkele dagen terug verscheen er een foto in de sociale media waar deze Sri op staat met een peperdure raskat, zou de familie Salihin er misschien belang bij hebben deze Sri een handje te helpen om uit de kiekerekie te blijven, dat zou zo maar kunnen en dat kost munten. Emoticon: Blush
Actie "zoek de poes" is al gestart, neh neh neh niet de poes van Sri, maar de poes van de familie waar Sri nu voor een aangepakt maandelijks salaris voor werkt.

Waarom is rechter Binsar al van af het begin zo gebrand om Jessica te veroordelen, dat kost misschien ook wel munten, zou zo maar kunnen, want als je het over goudzoekers hebt dan moet je rechters is in hun ogen kijken $ - $ Emoticon: Laugh out loud
Zijn maatje Patahi heeft zijn 12.500 Sing Dollar misgelopen door het heterdaadje, die zou zo maar een nieuwe bron aan kunnen boren om zijn levensstijl op peil te houden.

Waarom heeft de politie veel dingen verzaakt om te doen en hebben ze sporen in een andere richting niet onderzocht, je weet het niet, maar zit daar moedwil achter dan heeft dat echt veel geld gekost. Emoticon: I love it
Ik ben niet echt iemand die gelijk van een complot uit gaat, alleen is het in het Indonesisch rechtssysteem vaste prik dat er met koffers geld wordt gesleept om iets van elkaar te krijgen, dus ik kijk nergens meer vreemd van op, ook in de zaak Jessica niet. Emoticon: NoooMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Volgende week 27 oktober uitspraak.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Welke waarde er aan gehecht kan worden weet ik niet, wel raar dat er steeds meer tegengas de kop op steekt nadat het hoofd van recherche Krishna Murti, die er alles aan heeft gedaan om Jessica te breken, eerst uit zijn functie in Jakarta en enkele weken terug als onder opperhoofd van Lampung is weg gemanoeuvreerd. Emoticon: Yes!
Mensen waren vuurbang deze Krishna tegen zich te krijgen, dat is duidelijk zat. Emoticon: Blush
Vandaag heeft Amir Papalia die zegt journalist te zijn, zich gemeld bij het agentschap ter bescherming van slachtoffers en getuigen LPSK.
Amir beweert dat hij een dag voor de dood van Mirna te hebben gezien dat haar echtgenoot Arief een plastic tasje aan de ober van het café Rangga zag geven. Emoticon: Confused

Deze Amir heeft later in het cafe Rangga daar ook op aangesproken, dit alles was bekend bij de politie, maar die hebben er niets mee gedaan Emoticon: Nooo , nu vraagt deze Amir getuigenbescherming nadat dit gisteren in het dupliek naar buiten kwam.
Zelfs waar die twee op dat moment waren heeft de politie niet onderzocht, Arief toverde gisteren als een raket een alibi uit zijn mouw, toch wel knap als je op 20 november nog precies weet wat je 10 maanden geleden (5 jan.) om 15.50 uur deed.

Voor de gene die ook wel eens deftig wil rijden ligt er een unieke kans in deze clowns show, beloofde advocaat Hotman Paris enkele dagen geleden al een Lamborghini, de vader van Mirna gekke Edi doet er een schepje bovenop, die belooft nu een Ferrari. Emoticon: Laugh out loud
Je zal er maar als verdachte tussen zitten. Emoticon: CryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Als je met een stokje in een wespennest gaat zitten peuren, berg je dan maar, dat is nu in de zaak van Jessica ook aan de gang.
Jessica kwam aan het begin van de laatste zitting nog even het woord voor dat haar advocaat Otto van acquit ging, ze verklaarde dat één van haar advocaten een ontmoeting had gehad met ene Amir Papalia, die zegt de echtgenoot van Mirna Arief een dag voor de dood van Mirna samen te hebben gezien met Rangga de kelner uit het café Barista.
Toen ze dat verklaarde begonnen enkele toeschouwers te fluiten, maar het merendeel juichte en er klonk een luid applaus, te gek voor woorden, de rechter moest ze tot kalmte manen, maar het geeft wel aan hoe de gedachte omtrent de schuld van Jessica is omgeslagen.

In eerste instantie dacht ik ook dat deze Amir één of andere opstapper is die op zoek is naar sensatie.
Maar stukje bij beetje komt het verhaal los, deze man zegt journalist van Bharindo te zijn wat onderdeel uit maakt van de juridische afdeling op het hoofdkantoor van politie.
Allereerst heeft deze Amir gelijk na de zitting getuigenbescherming gevraagd en gisteren was er een persconferentie in hotel Santika, georganiseerd door Piter Siringo-Ringo die voorzitter is van de advocaten associatie Peradi Oost-Jakarta.
Niet zo vreemd dat Peradi deze Amir onder hun hoede heeft genomen, de advocaat van Jessica, Otto Hasibuan is de voorzitter van Peradi geweest. Emoticon: Smile

Deze Amir Papalia geeft, datum, tijd en plaats aan waar hij die twee heeft gezien, bovendien de kleur van de auto en een nauwkeurige omschrijving van de kleding die de twee droegen.
Waarom komt deze getuige nu pas boven water, waarom heeft hij zich niet eerder gemeld, volgens Amir werd enkele dagen nadat het op de tv breed werd uitgemeten met foto's van de betrokkenen hem duidelijk wie en wat hij had gezien.
Jessica's huis werd afgeschermd door beveiliging, hij heeft via de RT getracht met haar in contact te komen, dat lukte niet (is gemakkelijk te controleren), hij heeft ook getracht contact op te nemen met de vader van Mirna, die is daar niet op in gegaan.

Toen is Amir op zijn eigen houtje op onderzoek gegaan in café Barista, daar legitimeerde hij zich en vroeg Rangga te spreken, die was niet aanwezig en de manager van het cafe waarschuwde de politie, die hebben Amir meegenomen.
Hij heeft 2 uur op het politiebureau gezeten, ze wilden het doel weten waarom Amir naar Rangga vroeg, hij heeft zijn verhaaltje verteld en ze lieten hem voor de rest links liggen, na anderhalf uur vroeg hij of hij weg kon en hij kon gewoon gaan. Emoticon: Confused

De politie heeft er verder niets mee gedaan, maar in het onderzoeksrapport staat wel dat Ringga bij de psychiater had aangegeven dat iemand hem had beschuldigd dat hij 140 miljoen had aangenomen, dat had te maken met deze Amir.
Toen heeft Amir nog getracht contact op te nemen met de advocaat die Jessica in eerste instantie bij stond Yudi Wibowo, die ging daar ook niet op in, daar kijk ik niet vreemd van op, je hebt namelijk advocaten en fietsbellen, Wibobo is duidelijk een fietsbel, als Jessica Otto Hasibuan niet had gehad dan had ze nu waarschijnlijk de eis levenslang gehad met deze fietsbel. Emoticon: Blush

Daarna werd het een tijd stil, na wat de politie in het onderzoek allemaal voor onwaarheden naar buiten bracht en het dagelijks geschreeuw van gekke Edi was de eerste 15 zittingen de algemene opinie dat Jessica een gemene moordenares was.
Je kan op de vingers van één hand natellen dat deze Amir er niet aan dacht om iets in het voordeel van Jessica naar buiten te brengen, dan had hij heel Indonesië over zich heen gehad en wat ik al eerder aangaf iedereen was vuurbang voor hoofd recherche Krishna Murti.

De afgelopen weken werd duidelijk dat de hele beschulding van Jessica een grote luchtballon is, toen sloeg de publieke opinie ook om als een blad aan een boom.
Toen nam Amir contact op met advocaat Boestam, dat is geen fietsbel en regelde ogenblikkelijk een ontmoeting met Amir, helaas was het toen al te laat om hem te laten getuigen, dus besloot Otto het alsnog aan te dragen in de laatste zitting (Dupliek).

Toen kwam alles in een stroomversnelling, Rangga en Arief haasten zich op de tv te zeggen dat ze een alibi hebben, gekke Edi zet Amir die hij helemaal niet kent weg als een dronkenlap en fantast.
Ik denk dat een aantal dingen die deze Amir Papalia zegt achteraf nog gemakkelijk zijn te controleren, mits de politie aan eerlijk waarheidsvinding mee wil werken.

Ik ben er voor 85 % van overtuigd dat Jessica wordt vrijgesproken, daarna zal het mij benieuwen of de officier van justitie het lef heeft in hoger beroep te gaan, mocht het zo zijn dan gaat deze Amir zeker een belangrijke rol spelen.
We gaan het zien aankomende donderdag.
erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 20-10-2016 19:40 Malam wrote:
Volgende week 27 oktober uitspraak.


Ben zeer benieuwd!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Er worden weer honderden bladzijden voorgelezen, 487 man politie met waterkanonnen en al om de boel te beveiligen.
Werknemers van gekke Edi demonstreren voor de rechtbank met T-shirts die Edi heeft laten maken met een foto en opschrift "Justice for Mirna".
Gekke Edi loopt als een krijgsheer heen en weer met een heleboel figuren die elkaar vertrappen om in beeld te komen, Edi geniet zichtbaar van de belangstelling. Emoticon: Yummie!
Bizar wat een circus. Emoticon: Angry

http://www.thejakartapost.com/(...)to-face-verdict.htmlMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik sta paf, me maag draait er van om Jessica is veroordeeld tot 20 jaar. Emoticon: Angry
Ik kan er even niets mee, ik zit met mijn muil vol met tanden, teeeeeering. Emoticon: Shut up!


We gaan op hoger beroep wachten.

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Dat hou je toch niet voor mogelijk! Echt een bananenrepubliek waardig! Emoticon: Confused Emoticon: Nooo Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Stupid


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

spacer line  

Onvoorstelbaar en bevestiging van bananenrepubliek.

Concentratie cyanide is potdomme lager dan de hoeveelheid cyanide in 3 handjes amandelnootjes (jaaa, amandelen bevatten cyanide).

Dan een door de politie gekochte broek... Exhibit B.
CCTV waar duidelijk in is geknipt en gekloot door politie Exhibit C.
Ach, ga nog maar even door.

Man man man. Benieuwd hoe zwaar het koffertje voor de rechters is.

Zo krijg je iedereen achter slot en grendel.

Les: Geen zakje amandelnootjes als presentje aan iemand geven...Ook geen koffie...


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ben dan ook sprakeloos, de gedragingen op een apenrots zijn vele malen rechtvaardiger. Emoticon: Yes!

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Wat verschrikkelijk! Weer iemand die de bak ingaat met zo'n mongolenproces. Het doet me denken aan Schapelle Corby, een Australische, die zonder bewijs 20 jaar kreeg. Ze kon zelfs bewijzen dat ze het niet had gedaan (drugs in een tas) en de echte dader had zich al 'anoniem' gemeld zelfs. Maar Indonesiers geven hun fout nooit toe want dat is gezichtsverlies. Dat arme kind. Vreselijk dat ik in zo'n kutland moet wonen (Ja, MOET idd anders was ik echt allang weg) wat een kutvolk!Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Afschuwelijk Malam....wáár is het dan mis gegaan??? Emoticon: Confused

Lopen de rechters nu met dikke beurzen rond die door de Mirna achterlijke vader toe is gestopt ??!!

Hopelijk dat het hogerberoep NIET is omgekocht.....duimen voor haar, anders kan ze zich
beter in de cel laten ophangen... Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Cry 20 jaar is niet niks... Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De rechters hebben gisteren één op één de eis en beschuldigingen van de officier van justitie overgenomen, wat de rechters gisteren opsomden was rechtstreeks van de officier van justitie overgenomen, het leek wel of de officier met zijn eis bezig was.
Helemaal niets van de verdediging, de tegenbewijzen werden niet eens genoemd, de drie rechters hebben Jessica als een gestoorde gevaarlijke moordenares neer gezet.
Wat deze drie rechters gisteren om beurten over deze vrouw hebben uitgestort was misselijk makend en had niets meer met een rechtszaak te maken.
Haar advocaat Otto Hasibuan noemde het de doodsteek voor het Indonesische rechtssysteem, hij gaat in hoger beroep.konyolPagi
User
spacer line
 


Ik ben er voor 85 % van overtuigd dat Jessica wordt vrijgesproken, daarna zal het mij benieuwen of de officier van justitie het lef heeft in hoger beroep te gaan, mocht het zo zijn dan gaat deze Amir zeker een belangrijke rol spelen.
We gaan het zien aankomende donderdag.

De indonesia specialist. Zal jouw woorden gebruiken: Je weet er geen ruk van af. Ook niet toen na de terroisten aanval selfie fotos werden gemaakt. Je trapte erin.erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Hij had nog 15% marge genomen. Dat hij er naast zit wil niet zeggen dat hij er geen ruk van af weet, alleen dat Indonesië nog zieker is dan hij inschatte. Emoticon: Party!

Dit arrest tart alle verbeelding. Ik ga niet beweren dat Jessica niet de dader is, alleen is daar niet het minste bewijs voor. Alle bewijzen zijn vakkundig de nek omgewrongen door de mensen die haar beschuldigen. Heu? Emoticon: Confused Emoticon: Stupid

Als Mirna geen natuurlijke dood stierf, wil dat zeggen dat er nog een moordenaar vrij rond loopt. Emoticon: Yes!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

konyolPagi
User
spacer line
 

Het "spel" is nog niet afgelopen.salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 28-10-2016 12:02 schreef erwin:
Hij had nog 15% marge genomen. Dat hij er naast zit wil niet zeggen dat hij er geen ruk van af weet, alleen dat Indonesië nog zieker is dan hij inschatte. Emoticon: Party!Precies! Nog zieker had ik ook niet verwacht Emoticon: Nooospacer line  


Op 28-10-2016 11:36 schreef konyolPagi:

[quote verwijderd]

De indonesia specialist. Zal jouw woorden gebruiken: Je weet er geen ruk van af. Ook niet toen na de terroisten aanval selfie fotos werden gemaakt. Je trapte erin.

Heb je ook nog wat inhoudelijks te melden dan continue dat zure gezeik?
Waar is t mis gegaan met je leven? blauw fietsje gehad in plaats van een roze? ManmanmanHeldere ziende

salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 28-10-2016 17:32 schreef jakarta-snacks:

[quote verwijderd]

Heb je ook nog wat inhoudelijks te melden dan continue dat zure gezeik?
Waar is t mis gegaan met je leven? blauw fietsje gehad in plaats van een roze? Manmanman


Oh...ik dacht een trouwe meelezer die ineens lid was geworden om eenmalig een kwak zeemeeuwenstront neer te gooien en weer weg zou vliegen maar er is nog meer geplaatst dus?oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Een trouwe gebande user. Dacht voor de zekerheid meerdere usernames aan te maken.
Dit soort figuren weten van geen ophouden. Wij ook niet, dus er liggen weer een paar usernames op schroot.

En daarmee gaan we vrolijk verder.

Tis me wat als je als frustie door het leven moet.It's only kinky the first time.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja, we kennen hem, althans ik Emoticon: Blush
Enge man Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 28-10-2016 12:02 erwin wrote:
Hij had nog 15% marge genomen. Dat hij er naast zit wil niet zeggen dat hij er geen ruk van af weet, alleen dat Indonesië nog zieker is dan hij inschatte. Emoticon: Party!

Dit arrest tart alle verbeelding. Ik ga niet beweren dat Jessica niet de dader is, alleen is daar niet het minste bewijs voor. Alle bewijzen zijn vakkundig de nek omgewrongen door de mensen die haar beschuldigen. Heu? Emoticon: Confused Emoticon: Stupid

Als Mirna geen natuurlijke dood stierf, wil dat zeggen dat er nog een moordenaar vrij rond loopt. Emoticon: Yes!


Vanuit mijn westerse gedachten heb ik een inschatting gemaakt, het leek mij onmogelijk dat de rechters haar schuldig zouden verklaren, dat leek mij te onlogisch. Emoticon: Blush
Ik ben in ieder geval niet de enige, ook Indonesiërs zelf zetten er een groot vraagteken bij, het wordt hier al het proces van de eeuw genoemd.
Verschillende organisaties waar duizenden advocaten bij zijn aangesloten zijn ook in het verweer gekomen, vandaag worden de rechters zo wie zo al bij de juridische commissie gemeld en er staat nog het één en ander op stapel.

Een rechter heeft de vrijheid om te oordelen, maar het moet wel binnen het raamwerk van het strafrecht blijven, minimum en maximum straffen, mee wegen van alle details en getuigenissen en twijfel valt in het voordeel van een verdachte uit.
Niets van dit alles in dit proces, rechters hebben decennia lang hun gang kunnen gaan, vooral bij de districtsrechters is het een puinhoop, mede omdat die gasten niet of nauwelijks worden aangepakt, zelfs niet als corruptie in spel is. Emoticon: Nooo

Waar advocaten vooral over vallen is de uitspraak van rechter Kisworo dat de mening van de verdediging voor hem helemaal niet telt.
Dat gaat volgens de advocatuur in tegen alle basisregels in een rechtstaat.
Bovendien zegt dit licht in de duisternis, mocht Jessica onschuldig zijn, dat dit dan zijn fout niet is maar die van de politie die dan fouten zou hebben gemaakt.
Moeder vraagt of het zo goed is, dit is een uitspraak van een rechter. Emoticon: Confused

Het advocatenteam van Jessica heeft er gewoon voor spek en bonen bij gezeten, alle deskundigen van de verdediging en alle argumenten van de verdediging werden niet eens genoemd, dat is zelfs voor Indonesië vreemd te noemen. Emoticon: Confused
De werkelijkheid is, dat als dit niet wordt rechtgezet dat iedereen op grond van niets veroordeeld kan worden en dat de rechter dan zegt, met advocaten heb ik niets te maken en als het niet goed is, niet mijn schuld, dan moet je bij de politie zijn.


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Vanavond naar de Lawyers club zitten kijken, een discussie programma over actuele zaken, goed geleid door Karni Ilyas, onderwerp de veroordeling van Jessica.
Eigenlijk is het nog erger als ik dacht, het gaat hier helemaal niet meer om Jessica het is wij (rechters en officieren van Justitie) tegen zij (advocaten).

Het schoot mij naar binnen dat het eigenlijk helemaal niet zo vreemd is dat er zo veel advocaten worden gepakt voor het omkopen van rechters en officieren van justitie. Emoticon: Blush
Ik heb vol ongeloof naar een aantal senior officieren van justitie zitten luisteren, als wat zij daar verkondigden de maatstaf is, dan is smeergeld nog zo'n beetje de enige kans voor een advocaat om recht voor zijn cliënt te krijgen. Emoticon: Confused
Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Wát een land......ik sta gewoon PAF.... Emoticon: Nooo Emoticon: Stupid Emoticon: Devil

Arme Jessica Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Cry
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,402,516 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com