indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Stukje bij beetje schijnen de persmuskieten zich dingen te herinneren die gisteren bij het verhoor van Jessica gepasseerd zijn, die ze dan belangrijk genoeg vinden om als nog te vermelden.
Een sterk staaltje van stemmingmakerij door een rechter die geacht wordt neutraal te zijn. Emoticon: Shut up!

Wederom Binsar die Jessica ondervroeg over de broek die zij op de dag van overlijden van Mirna droeg, die 2 dagen erna is weggegooid omdat er een scheur van 15 cm in zat.
De huishoudhulp herinnerde Jessica er aan dat de broek gescheurd was, oh ja gooi maar weg was het antwoord, dat is verdacht volgens Binsar, wat doe je gvd dan anders met iets wat kapot is. Emoticon: Confused

De huishoudhulp zal ook best onder invloed van de politie die heel suggestief te werk is gegaan dubieuze verklaringen hebben afgelegd, alhoewel niet belastend genoeg, want de verklaring dat de hulp twee dagen erna Jessica op de scheur opmerkzaam maakte en dat naar aanleiding daar van de broek is weg gegooid komt de officier niet goed uit, vandaar dat de hulp ook niet als getuige is opgeroepen. Emoticon: Nooo

Binsar gaat door zagen op de verklaring van de hulp die tegen de politie gezegd zou hebben dat de broek een beetje naar ansjovis stonk, je wil niet weten als ik op mijn solex naar de stad ben gezoefd en daar een halve dag heb lopen bavianen hoe mijn kleding ruikt. Emoticon: Blush
Dan gaat deze rechter vragen aan Jessica wat zij in de zakken van deze broek heeft gestopt om de geur van cyanide te verbloemen, niets dus volgens Jessica, ze heeft de broek s'avonds in de wasmand gegooid, klaar over uit.
Dan besluit zo'n rechter met, tja je hebt de broek weg laten gooien dus jammer genoeg is dat niet meer te controleren. Emoticon: Angry

Schandalig, dit is dus één van de drie rechters waarvan je nu al weet dat hij Jessica schuldig gaat verklaren, het is te hopen dat die andere twee er wel hun hersenen erbij houden.
Saillant detail, dit stuk schorem dacht in 2007 wel even voorzitter van de KPK te worden, niet dus, ze hebben over de grond liggen rollen van het lachen, nu blijkt wel waarom. Emoticon: Laugh out loud
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Overigens is iets openbaar maken en wat de media oppikt belangrijk, anders kan je het gewoon schudden en wordt er niets mee gedaan.
Nu blijkt de goorlap Krishna te zijn aangegeven voor ongeoorloofde praktijken in het verhoor van Jessica, daar is nooit iets mee gedaan, tot gisteren Jessica een boekje open deed.
Nu haast het hoofd politie Tito te zeggen dat er regels zijn en dat het gedrag van Krishna in onderzoek is, nu wel gatverdarrie.
Hij merkt wel op dat ze op dat moment gelijk had moeten protesteren, wat een lulhannes, op dat moment was Krishna na Allah de allergrootste in Jakarta, dat had lekker veel zin gehad, maar niet waar.

Het stuk nageboorte Krishna dacht hier even een snelle score te halen, het kwam in zijn door narcisme benevelde brein niet op dat dit zo een grote zaak zou worden en zo zou scoren in de media. Emoticon: Blush
Dan komt er ook nog bij dat ie inmiddels van zijn troon is gevallen en alle kredieten heeft verspeeld, dus een gemakkelijke zwarte piet, hoplaaaaa schuif allemaal maar in de schoenen van Krishna, die heeft zijn zakken toch al vol Emoticon: Laugh out loud
Op zich niet zo erg, het wordt met de dag duidelijker hoe die schoft te werk is gegaan om zich omhoog te werken.spacer line  

Malam,
Uitprinten en inbinden. Bestseller. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Heldere ziende

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Ik kijk nu helemaal naar uit wat de uitspraak zal zijn...... Emoticon: Smile Emoticon: SmileMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zou best kunnen Jak-snack, voorgerecht nieuws, hoofdgerecht corruptie en nagerecht Jessica. Emoticon: Yummie!
Of het verstandig is betwijfel ik, dan kan ik beter wachten tot mijn duifje en ik niet meer in staat zijn deze cokosnotenrepubliek te bezoeken Emoticon: Blush
Met zo'n document trap je namelijk niet zo maar op een paar pikken, maar op meer dan 200 miljoen pikken. Emoticon: Yes!
Zelfs op door slechte voeding onderontwikkelde pikjes, want nationalisme en het Indonesië als middelpunt van de wereld wordt met de paplepel ingegoten.
Ik heb geen zin mijn popje en mij zelf door Densus88 uit mijn bejaarde sneekers te laten schieten voor literair terrorisme. Emoticon: Bye byeMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Morgen is het D-day voor Jessica, de officier van justitie maakt dan zijn eis bekend. Emoticon: Confused
Ik ben reuze benieuwd, de meningen van rechtsdeskundigen zijn verdeeld, de publieke opinie die door de pers erg eenzijdig zijn voorgelicht speelt ook een belangrijke rol, het zou niet zo mogen zijn, maar zo werkt het nu éénmaal in Indonesië.

Het zal een lange zitting worden denk ik, de officier van justitie komt met bewijzen en een verhaal waar je spontaan van gaat grienen om de rechters te overtuigen van haar schuld, dat hij vier keer het politierapport heeft teruggestuurd omdat hij onvoldoende bewijs had om te vervolgen gaat hij het zeker niet over hebben.
Als het om corruptie gaat kan ik redelijk inschatten wat er geëist gaat worden maar in dit geval heb ik echt geen idee, de pers heeft in het begin moord en brand geschreeuwd, levenslang of doodstraf, maar het lijkt mij dat dit zelfs de officier van justitie te ver zal gaan.
Hij zal wel hoog inzetten, 30 of 35 jaar, zou hij namelijk 10 of 15 jaar eisen dan komt dat over dat hij er zelf ook zijn twijfels heeft of ze schuldig is.

Ik heb dit proces heel intensief gevolgd en nagenoeg alles gelezen wat er over is geschreven, één ding is voor mij wel duidelijk, als Jessica veroordeeld wordt op de bewijzen die zijn aangevoerd dan is het hek van de dam.
Door dat er geen autopsie is geweest is nog niet eens bewezen dat Mirna daadwerkelijk aan cyanidevergiftiging is overleden, het kan zo maar een hartkwaal of hersenbloeding zijn geweest. Emoticon: Yes!

In de praktijk zou dat kunnen betekenen dat de politie bij een dode komt, de conclusie trekt dat er misdaad in spel is en in hun drang om te scoren zo maar iemand uit de omgeving op pakt, zonder dat het duidelijk is of er misdaad/moord in spel is.
Dan laten ze er een stel zielenknijpers, forensisch- en gedragsdeskundigen op los, de politie gooit er elke dag een persconferentie tegen aan met de meest uit de lucht gegrepen verdachtmakingen en hatsekidee daar ga je, want dat is wat er in de zaak van Jessica is gebeurd. Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tijdens 26 zittingen is op elke zitting een emmer stront over Jessica heen gegooid.
Vandaag maakt de kudde officieren van justitie bekend wat ze in gedachte hebben voor Jessica, hele boeken worden voorgelezen om aannemelijk te maken dat Jessica schuldig is, ik weet niet hoeveel officieren van justitie er zijn, maar ze hebben volgens mij geen blik maar een vat met van die witbeffen open getrokken..

Dus alle stront is verzameld en die krijgt Jessica vandaag in één keer over zich heen gestort, ze hebben het wat scherper gemaakt door er een lading scheermesjes door heen te roeren.
Ik kijk regelmatig naar de live uitzending, wat een spektakel, één voor één werden de getuigen van de verdediging afgewezen, de meest verbazingwekkende afwijzing is die van Australische forensisch patholoog Beng Beng Ong.

Deze man is een veelgevraagd wetenschapper, Indonesië heeft na de bom in Bali ook zijn hulp ingeroepen, nu vroeg de verdediging hem te getuigen, maar hij was binnengekomen op een VOA tegen de zin van de officier van justitie die de immigratie waarschuwde.
Beng Beng werd opgepakt en gedeporteerd, op zijn bezoekvisum had hij niet mogen getuigen, uiteraard wel toen hem om hulp was gevraagd in Bali, identificatie en onderzoek van slachtoffers van de bom op Bali is schijnbaar geen werk, maar getuigen wel.

Nu wijst de officier van justitie deze getuige af, door zijn criminele daad is deze getuige niet geloofwaardig volgens de aanklager, zo doen ze dat dus, er is niet het minste gevoel van schaamte om hun doel te bereiken.
Het circus is nog bezig en gaat nog wel even duren ook, de voorstelling heeft ook een dankbaar publiek, regelmatig gejuich en applaus voor het korps officieren, ik ben benieuwd of ze na de voorstelling nog bloemen krijgen ook Emoticon: Yummie!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Schorsing voor het avondgebed, dan kunnen de heren/dames aanklagers vergeving vragen aan Allah voor het feit dat ze iemand zonder voldoende bewijs voor het executiepeloton willen brengen. Emoticon: Worship
Daarna een hapje en een snackje om de inwendige mens te versterken Emoticon: Yummie!
Vervolgens nog even de administratie bij werken, het overwerkboekje invullen, want voor niets neuken de honden elkaar en dan kunnen we weer verder.

Jampie dat Jakarta-snacks nog niet zo'n grote bekendheid heeft in die kringen, lijkt me een aanrader waar twee partijen wijzer van kunnen worden. Emoticon: Yes!
Jak-snack een ruime vergoeding voor zijn kwaliteit korketetten, (geld speelt geen rol in dat circus) en op de publieke tribune onder het genot van een korketet kijken hoe ze Jessica een oor aannaaien jammieeeeee.
Gelieve wel serveren met servet en niet in een zakje, dat gekraak onder de voorstelling is maar niets. Emoticon: Nooo
Niet te vergeten op het servet te schrijven "Alleen voor oraal gebruik" om misverstanden bij de toverballen die huiverend van genot het circus bijwonen te voorkomen. Emoticon: Laugh out loudMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hé hé vergeving gevraagd, buikje vol dus we zijn weer verder gegaan met de 350 bladzijden durende aanklacht waar de eis op is gebaseerd. Emoticon: WinkMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zo de officier van justitie is zijn ei kwijt, hij heeft 20 jaar in gedachte voor Jessica.
Een lage eis dus. Emoticon: Blush
Als de rechters haar schuldig achten, dan valt het oordeel meestal lager uit als de eis, het is te hopen als het zo is dat het dan op een jaar of 16 jaar uit komt.
2/3 uitzitten en elk jaar remissie dan kan ze in het ergste geval dus na een jaar of 9 vrij komen. Emoticon: Confused
Deze eis geeft in ieder geval aan dat de officier van justitie moord met voorbedachte rade niet echt sterk kan maken. Emoticon: Nooo
Anders had hij wel levenslang geëist, een opsteker voor de verdediging dus, nu wachten op het pleidooi van Otto Hasibuan. Emoticon: Yummie!salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Maar 9 jaar onschuldig in de bak (ik neig toch naar een natuurlijke dood met alles wat we nu weten) is toch ook vreselijk he. Emoticon: Cryerwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik vraag me steeds af wat de rol van Mirna's vader is in haar dood? Als mijn dochter vermoord wordt wil ik weten wie haar vermoord heeft. Hij lijkt de boel steeds maar te saboteren? Hij lijkt maar al te blij dat de aanklacht en aandacht bij Jessica ligt in niet bij hem. Emoticon: Yes!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Tja Salina, maar dat is mijn inschatting in het ergste geval, vooruitlopend op de zaken, gelukkig is het zover nog niet.
Jessica heeft een rete goeie advocaat aan Otto Hasibuan. Emoticon: Yes!

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Erwin, dat is en blijft een vreemd verhaal, wij zouden inderdaad alles op alles zetten om de juiste persoon voor de rechter te krijgen.
Het zou kunnen zijn dat de man zo enorm beïnvloed is door de politie, dat hij er honderd procent van overtuigd is dat Jessica het heeft gedaan, de politie heeft namelijk heel veel onfrisse dingen uitgevreten. Emoticon: Shut up!

Aan de andere kant zette één van de advocaten van Jessica afgelopen juli een vraagteken bij de verzekering die op het leven van Mirna afgesloten zou zijn.
Toen ging die man verschrikkelijk uit zijn stekker en zou aangifte doen, niet dus en dan heb ik zo iets als oei oei oei. Emoticon: Confused

Ik durf ook echt niet te beweren dat Jessica onschuldig is, het gaat er alleen om dat er geen bewijzen zijn en dat het te zot voor woorden is als ze wordt veroordeeld omdat er een paar seniele zielenknijpers en gedragsdeskundigen van de politie verklaren dat ze er toe in staat is. Emoticon: Angry

Ik zag in ieder geval deze Jessica vandaag in de beklaagden bankje zitten en alles aanhoren en ik had ziels veel medelijden met haar.
Alles wat ze deed en doet is niet goed, lacht ze dan is ze harteloos, huilt ze dan zijn het krokodillen tranen.
De directeur van Kia Indonesië, Sukmono die Jessica vrijpleit, wordt weggezet als onbetrouwbaar.
Sri de huishoudhulp van Jessica die haar vrij kan pleiten t.a.v. de gescheurde jeans die is weggegooid is onvindbaar en de officier van justitie verdomd het de politie opdracht te geven om haar te zoeken. Emoticon: Talk to the hand

Het is om je tamp op te vreten grrrrr.
salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Tja wat is zijn rol? Ik ben eigenlijk meer benieuwd naar wat er voor hem in zit als het geen natuurlijke dood is maar moord.salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 05-10-2016 19:15 schreef Malam:
Aan de andere kant zette één van de advocaten van Jessica afgelopen juli een vraagteken bij de verzekering die op het leven van Mirna afgesloten zou zijn.
Toen ging die man verschrikkelijk uit zijn stekker en zou aangifte doen, niet dus en dan heb ik zo iets als oei oei oei. Emoticon: Confused

Ik dacht ook aan een levensverzekering. Misschien keert die wel meer uit bij moord of zo. Tja..je weet het niet hier. Je zou toch perse een autopsie willen als je kind dood is maar je weet niet waaraan?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er veel meer achter zit Salina.
Het opzoeken van dingen en achtergronden op internet ben ik best wel behoorlijk bedreven in, maar als ik ga zoeken naar de achtergronden van de vaders van Mirna en Jessica, die beiden een bedrijf hebben dan kom ik geen steek verder.

Dat is raar want normaal blijft er niets verborgen in Indonesië, beiden hebben ze een bedrijf en delen ze ook dezelfde etnische achtergrond.
Ondanks alle ophef rond deze zaak blijft dat onbelicht en dat is vreemd, nu moet ik er ook bij zeggen dat de journalistiek in Indonesië gebaseerd is op sensatie, goede onderzoeksjournalistiek bestaat niet, ze snuffelen wat rond op internet, zoals ik en vinden ze niets dan is het wel goed.

De vader van Jessica is helemaal niet in beeld, ze heeft wel in Australië gestudeerd dat kost munten zat, laten we ook niet vergeten wat het team van advocaten kost die Jessica bijstaan, teeeeering.
Probeer er maar eens achter te komen wat voor zaken de vader van Mirna doet, nou ech nie.
En laat ik nu denken dat daar ergens een link tussen die twee families is, Mirna en Jessica zijn jarenlang met elkaar opgetrokken in Australië. Emoticon: Blushsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Maar als er ergens een link tussen die families is, zouden Jessica + pa en haar advocaat dat dan al niet besproken/bedacht hebben?spacer line  

Godmiljaar Malam, had idd een bestseller kunnen zijn. Kroketten op de tribune. Gillend als op de markt, want iedereen krijst daar toch. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Wat een ongelooflijk verhaal zeg. De totale lulkoek waarop Vrouwe Justitia Mirna hoogstwaarschijnlijk gaat nagelen.

Dus rechtssysteem hier is ongeveer: keihard schreeuwen, vernederen, getuige onder irrelevante regels verwijderen en dan krijg je je bewijs wel recht....Met een andere broek, film die fiks is gemanipuleerd, geen autopsie, geen bewijs (cyanide sporen elders), geen "heterdaadje" op film of door getuigen, zelfs niet zeker of cyanide wel de doodsoorzaak is...

MANMANMANMAN.


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoe vreemd het ook mag klinken de eis van 20 jaar min voorarrest zegt toch wel iets, moord met voorbedachte rade in de categorie zoals de aanklagers het omschreven, wrede sadistische moord, geen spijt en op iemand die vlakbij je staat, m.a.w. zonder verlichtende omstandigheden.
Daar staat 20 jaar tot levenslang of doodstraf voor, als de aanklagers dus kiezen voor minimum straf dan zegt dat wel iets, je zou het uit kunnen leggen dat de aanklager zelf ook weet dat hij zwak staat.

Het ligt niet voor de hand dat de rechters haar dan tot 30 jaar of meer veroordelen, conform de eis lijkt me ook sterk.
Ook de verdediging weet dat en Hasibuan deed geen moeite om zijn glimlach te verbergen, zijn eerste reactie was dan ook, als de officier er zo van overtuigd is dat hij ijzersterk staat, waarom heeft hij dan geen doodstraf geëist?
Je moet ook weten wat zo'n straf inhoudt, mochten de rechters besluiten Jessica tot 16 of 17 jaar te veroordelen dan ligt het niet voor de hand dat de aanklager in hoger beroep gaat, dan doen ze meestal pas als de veroordeling meer dan één derde lager is als de eis.

Na het uitzitten van twee derde komt ze dan vrij, maar in Indonesië worden ook op alle feestdagen remissies gegeven aan gevangenen, dus de werkelijke tijd die Jessica dan uit gaat zitten is 9 tot 10 jaar.
Dat weten die witbeffen allemaal heel goed, vandaar dat de eis van de aanklager min of meer een verrassing is.
Jessica zal bij veroordeling zeker in hoger beroep gaan, dan volgt de officier van justitie ook, al is de veroordeling een jaar minder dan de eis, dat is tactiek.

Dit kan best wel eens een zaak van de langste adem kunnen worden die tot aan cassatie gaat, waardeloos voor Jessica, maar misschien wordt er dan eindelijk is korte metten gemaakt met dit soort veroordelingen die gestoeld zijn op verklaringen van amateur wetenschappers in dienst van de politie.
Uiteraard gaf de familie van Mirna een persconferentie waarin ze verklaarden zeer teleurgesteld te zijn en doodstraf hadden verwacht.

Buiten de top advocaat Hotman Paris die geen spaan van de aanklacht heel liet heeft de Nationale mensenrechten commissie (Komnas Ham) zich ook in de zaak gemengd.
Jessica was daar afgelopen januari voordat ze gearresteerd werd al geweest met een klacht over de methode van verhoren/behandeling door de politie, daar is geen ruk mee gebeurd.
Komnas Ham heeft nu verklaard dat het tijd wordt dat de politie de ballen heeft de vader van Mirna verder te onderzoeken, omdat die man alles heeft gedaan wat God/Allah verboden heeft om Jessica de schuld in haar pumps te schuiven, hij heeft feiten aangeleverd die kant nog wal slaan en de politie moet onderzoeken wat zijn motieven zijn.

Dit circus is nog lang niet afgelopen en het zou ook niet onaardig zijn dat de grote stille nummer negen Arief, de echtgenoot van Mirna is wat beter onder de loep zou worden genomen, dit is een toevoeging van mij zelf.
Hij houdt zich tactisch op de achtergrond, komt met allerlei vreemde beweringen, hij leefde op de zak van zijn echtgenote Mirna, hij zou iets met huizen en aandelen doen, tot op heden is niet bekend wat hij precies voor zijn broodje doet/deed.

Hij was een uur er voor met Mirna samen en heeft haar naar het café gebracht waar ze 10 minuten erna het vaantje streek.
Mirna was volgens Arief vuurbang voor Jessica, maar hij ging niet mee naar binnen, maar nadat vriendin Hani hem belde dat zijn vrouw onwel was geworden stond hij na 10 minuten in het café.
Ondanks dat Arief en Mirna al 8 jaar een stelletje waren, had Mirna tegen Jessica gezegd dat ze behoorlijke twijfels had om met hem te trouwen. Emoticon: Confused

Het is jammer dat goede onderzoeksjournalistiek ver te zoeken is in Indonesië, van de politie kan je weinig verwachten, voor hun is de zaak klaar, ze hebben een schuldige, terecht of onterecht maakt ze geen reet uit, scoren en laten zien hoe goed ze zijn is het enige wat telt.
Behalve natuurlijk als het over corruptie gaat, dat soort zaken krijgen ze nagenoeg nooit rond. Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het proces Jessica een mediacircus, hoezo Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De lobby machine van de familie van Mirna draait op volle toeren, gisteren een persconferentie waar de familie hun teleurstelling uitsprak over de lage eis.
Aangezien Edi Darmawan (vader Mirna) vol onder vuur ligt voor zijn achterlijke gedrag lijkt het erop dat hij zich even in de luwte houdt, hij was er niet bij, niet vreemd. Emoticon: Wink
De echtgenoot van Mirna zat erbij als een opgewarmd lijk en mompelde dat hij wel heel erg teleurgesteld is, maar er is een nieuwe ster aan het firmament uit de familie Salihin, neef Yongki. Emoticon: Nice

Een waardig opvolger van gekke Edi die gisteren het hoogste woord voerde, een grote vent met zijn lange haar in een typisch Chinees knotje, het lijkt wel dat ze deze strijder zo van de Chinese muur hebben afgeplukt. Emoticon: Laugh out loud
Uiteraard liep hij ook vandaag voorop toen de Salihin club (zonder Edi) het gebouw van de procureur generaal binnen liep om daar opheldering te vragen waarom niet de doodstraf is geëist en slechts 20 jaar. Emoticon: Blush

Niet anders uit te leggen als het opwarmen van de publieke opinie om de rechters onder druk te zetten, immers de eis ligt er en die kan niet meer veranderd worden en het is straks aan de rechters om een beslissing te nemen.
Ik ben benieuwd uit welke goot ze deze Yonki hebben opgevist om de kooltjes uit het vuur te halen voor gekke Edi. Emoticon: Confused

Na een ontmoeting met de Jampidum (plaatsvervangend procureur-generaal) verklaarde het Yonki van Edi dat volgens Jampi de officieren hun uiterste best hadden gedaan.
Volgens Yonki is het nu aan de rechters om Jessica te veroordelen, het liefst tot de doodstraf, nah itu daar komt de aap uit Yonki zijn mouw, druk opvoeren. Emoticon: Yes!

Je kan al op je vingers natellen dat het de volgende week bij het pleidooi van de verdediging een pleuriszooi is op de publieke tribune, kijken of rechter Kis wo ro de ballen heeft om in te grijpen of dat ie denkt Kiss my ass. Emoticon: Yeah right!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oeps een nieuwe zeer interessante ontwikkeling in de zaak van Jessica, ik las 2 dagen terug een klein berichtje van de flamboyante advocaat Hotman Paris, ik heb op meerdere berichten zitten wachten om uit te sluiten dat het een lulverhaal is, veel kranten maken er nu melding van, kleine berichtjes want het is niet sensationeel genoeg.
Hotman Paris en de verdediger van Jessica schijnen goed door één deur te kunnen, eerder had Paris al verklaard dat de officier van justitie geen poot heeft om op te staan omdat er geen bewijzen zijn, nu doet hij nog een duit in het zakje, zeg maar hij legt een bom onder het proces.

Het was mij al eens eerder opgevallen dat beslissingen van het Grondwettelijk hof (MK) soms maanden later naar buiten komen, dat is raar en waar dat aan ligt weet ik niet, maar ja beter laat als nooit.
Een klein stukje voorgeschiedenis, in november vorig jaar ontstond er een schandaal rond Setya Novanto de voorzitter van de DPR, het Amerikaanse mijnbouwbedrijf Freeport moet een deel van zijn aandelen overdragen/verkopen in Indonesische handen.
Setya, de oliebaron Riza Chalid en de directeur van Freeport Maroef hadden een bespreking, waarin met gebruikmaking van Widodo zijn naam werd getracht een groot pakket lucratieve aandelen van Freeport los te peuteren.

De pleuris brak uit, Maroef had namelijk het hele gesprek opgenomen zonder medeweten van Setya en Riza, dat leidde tot de val van Setya, hij trad terug als DPR voorzitter om meer ellende te voorkomen, hij is nu overigens wel voorzitter van de politieke partij Golkar.
Setya bestreed de legaliteit van de opname die Maroef zonder zijn medeweten had gemaakt en vroeg een toetsing bij het Grondwettelijke hof (MK) en zie daar, 7 september j.l. deed het MK uitspraak in het voordeel van Setya.

Geluid en CCTV opnames mogen niet als bewijs worden gebruikt als ze niet in opdracht van onderzoekers van rechtshandhavingsinstanties worden gemaakt , volgens het MK.

Daar kwam Paris enkele dagen geleden achter en die trok gelijk aan de bel, volgens Paris zullen ze Jessica vrij moeten spreken, hij heeft tevens als een hazewindhond zijn collega Otto Hasibuan geïnformeerd, die was uiterst verrast.
Otto had al geprotesteerd dat de opnames die de officier gebruikte niet origineel waren en dat er mee was gerotzooid, nu zal hij zeker op basis van de uitspraak van het MK in zijn pleidooi eisen de opnames en alle getuigen die op grond van deze opnames hebben getuigd uit te sluiten.

Ik ben reuze benieuwd of de rechters tegen de uitspraak van het MK in gaan en toch de opnames en getuigenissen accepteren, ik zou er niet eens vreemd van opkijken, die witbeffen hebben vaak een plaat ijzer voor hun rijstmolen waar Aage M met zijn thermische lans niet doorheen zou zijn gekomen. Emoticon: Nooo
Het zou wel minachting t.a.v. het hoogste rechtsorgaan van Indonesië betekenen, een muis die een smerig lange staart zou kunnen krijgen, zeker nu Widodo zo loopt te douwen om het strafrecht te herzien.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Indonesië zou trouwens Indonesië niet zijn als weer anderen de uitspraak van het Grondwettelijk hof anders uitleggen.
In dit geval het fotomodel Nadia Saphira die tevens advocate is, die haar naamsbekendheid tracht op te vijzelen.
Volgens Nadia is de uitspraak van het hof t.a.v. Setya Novanto niet van toepassing op Jessica, de opnames van Setya werden volgens haar gebruikt om hem te criminaliseren. Emoticon: Confused

Deze narcistische jongedame kan beter haar witbeffen in de kast laten hangen en zich concentreren op laatbeffen Emoticon: Yummie! , als de politie namelijk een willekeurig persoon zonder bewijs van moord beschuldigd en zij gebruiken er opnames voor die ze niet zelf hebben gemaakt of er opdracht voor hebben gegeven dan is dat ook criminaliseren, zal het antwoord van Hotman zijn Emoticon: Yes!
Dit schatje kiest een verkeerd moment om in de belangstelling te komen, veelkleurige paradijsvogeltjes met lege kopjes kunnen het beter niet tegen bullebakken als Hotman Paris en Otto Hasibuan opnemen als het motief niets te maken heeft met wetskennis maar naar naamsbekendheid zoeken Emoticon: Blush

zieleffe
User
spacer line
 

Het begint weer en je ziet de zaal weer vol lopen met al die sensatie zuchtige mensen.
Wat ik geheel niet begrijp bestaat er in Indonesië geen O.M.een instantie die boven de politie staat.
Hoe kan een politie een rechtproses op gang brengen en daar hun eisen stellen daar moet toch een onafhankelijke instantie zijn die het proces op gang brengt en geen bevooroordeelde politie.
Ze horen dieven en criminelen en terroristen te vangen en hun werk goed doen in en rond op de weg,
Geen wonder dat er zo bende op de weg is Emoticon: Shut up!
De Politie trekt al veelte veel naar zich toe en ze hebben te veel macht, je ziet dat ze elkaar steeds meer gouden spelden op hun kraag plaatsen.
Die instantie moet toch ook ergens hun verantwoordelijkheid afgeven.
Daardoor kan je al zien dat er geen eerlijke presessen meer gemaakt kan worden anno 2016 . Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Trouwens deze prosses hoort niet plaats te vinden in het openbaar de rechters zijn al bevooroordeeld door de menigte die haar liever in het gevang ziet zitten.
Neen dit is echt om voor de rechten van de mens een klacht in te dienen. Emoticon: Sadley Emoticon:


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het werkt eigenlijk hetzelfde als in Nederland Ziel, het is de taak van de politie om een misdaad te onderzoeken, zij leveren de resultaten van het onderzoek aan bij de officier van justitie die dan kijkt of er voldoende grond is om te vervolgen.
De politie en de officier werken dan samen, ziet de officier hiaten in de zaak, dan gaat het rapport terug naar de politie met de opdracht de dingen te onderzoeken die niet duidelijk zijn.
In deze zaak heeft de officier 4 keer het onderzoeksrapport terug gegeven aan de politie met de vraag voor aanvullende informatie/onderzoek.

Het verschil ligt in het feit dat wij in Nederland soms eigenwijze politie onderzoekers hebben en een bepaalde richting in blijven zoeken, dat noemen ze dan tunnelvisie.
Dat is in Indonesië een haartje erger, mede ook omdat hoge officieren van politie vanaf het begin elkaar staan te vertrappen om voor de tv te verklaren dat ze een verdachte hebben en dat de zaak wat hun betreft rond is, allemaal met een sausje van kijk eens hoe goed we zijn.
Dat is een heel mediacircus, naam, foto's en privé aspecten van de verdachte worden dan zo op straat gepleurd, dan is er geen weg meer terug zonder gezichtsverlies.

In Indonesië is de politie nog steeds erg machtig, buiten dat het ook een organisatie is die het verdomd fouten toe te geven.
Ze zijn in staat een behoorlijke druk op de officier van justitie te leggen, mede door de media aandacht waarin de politie door laat schemeren de ze keiharde bewijzen hebben.
Gaat een officier dan niet tot vervolging over dan warmt de pers dat nog even extra op en het publiek begrijpt er dan geen reet van, dan zwicht zo'n officier door de druk en gaat toch over tot vervolging.
Dat is bij Jessica ook aan de hand, zou er vrijspraak volgen, dan heeft de politie geen fouten gemaakt, maar dan heeft de officier van justitie zijn werk niet goed gedaan. Emoticon: Bye bye

Ik kan het hier live volgen, in tegenstelling tot vorige week het 12 uur durende monotoon opdreunen van de feiten gevolgd door de eis, zie ik nu Otto Hasibuan het pleidooi van zijn leven geven. Emoticon: Yes!
Stuk voor stuk neemt hij de bewijzen die de officier zegt te hebben ondersteund door wetenschappers onder de loep en weerlegt dat met tegen argumenten.
De politie krijgt er ongenadig van langs, en zijn pleidooi voert hij met veel mimiek en theater, stemverheffing, articuleren en ongeloof uitdragend.
Het is net of hij het over een stout jochie heeft als hij de bewijzen van de officier weerlegt, hij laat geen spaan heel van aanklacht. Emoticon: Nooo

Voor mij staat in ieder geval vast, dat als Jessica toch wordt veroordeeld, dan heeft het zeker niet aan haar advocaat gelegen.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,306,099 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com