indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Comedy capers. Emoticon: Shiny
Geweldig, vandaag al weer de 20e zitting, op verzoek van de verdediging werden wat beelden van de cctv in het café afgedraaid, althans dat was de bedoeling.
Helaas de projector vloog in brand, na de pauze werd het nogmaals geprobeerd, wederom kwam er een berg rook uit het apparaat.
Onder applaus en gejuich op de publieke tribune werd de stekker uit het stopcontact getrokken. Emoticon: Worship
Wat is de volgende stap van de officier van justitie, straks zeggen dat de originele opname's verloren zijn gegaan door brand. Emoticon: Confused
Ik verbaas mij nergens meer over. Emoticon: NoooMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oeps Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused
Voordat Mirna het café binnen kwam waar Jessica op haar en haar vriendin zat te wachten heeft ze chocolademelk in Starbucks gedronken.
Terecht vraagt de verdediging of er daar niet iets in de chocolademelk heeft gezeten. Emoticon: Confused
Waarom heeft de politie dat niet onderzocht, cyanide wat via de mond binnen komt heeft namelijk een behoorlijke tijd nodig om in het bloed te komen.
Niet in 5 minuten zoals de officier van justitie de rechter wil laten geloven.
Vandaag was er een toxicoloog van de verdediging, uiteraard trachtte de officier van justitie te suggereren dat deze toxicoloog maar net de lagere school had doorlopen, maar dat lukte dus niet, ook deze man heeft een indrukwekkende staat van dienst. Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoplaaaa dag 21 alweer in het proces tegen Jessica, ik had al eerder geschreven, omdat er geen rechtstreekse bewijzen tegen Jessica zijn, de politie/aanklager via de wetenschappelijke weg haar schuld trachten aan te tonen.

Dus de aanklager heeft een heel blik wetenschappers open getrokken die aannemelijk trachten te maken dat Jessica een moordenares is, daar kan de verdediging dus alleen maar wetenschappers tegenover zetten die het tegendeel beweren, dus die trekt ook een blik open.
Nu heb je blikken van een A merk en je hebt ook huismerken, daar zit een behoorlijk verschil in, de verdediging trekt duidelijk blikken van een A merk open. Emoticon: Shiny

Alle getuigen van de verdediging zijn gabbers van gerenommeerde universiteiten met een indrukwekkende staat van dienst, die met goed onderbouwde bewijzen komen die de getuigenissen van de wetenschappers van de aanklager op losse schroeven zetten.
Na de verklaringen van gisteren door een toxicoloog en een patholoog anatoom was het vandaag de beurt voor professor dr. Rismon Hasiholan Sianipar een IT zwaargewicht van de universiteit Yamaguchi in Tokyo.

Steevast begint de aanklager de getuigen te vragen wat ze in hun mars hebben, ze moeten met hun CV voor de dag komen, uiteraard vraagt hij ook steeds aan de rechter zo'n getuige af te wijzen, maar hij heeft geen poot om op te staan.
Deze meneer Rismon wilde gebruik maken van zijn eigen labtop, de aanklager maakte bezwaar, hij wilde bewijzen zien dat het een gestandariseerde labtop is net als de apparatuur van de politie.
Waarop de apparatuur van de politie voor de dag moest komen, geen probleem voor Rismon, het geen hij aan wilde tonen kan op ieder apparaat. Emoticon: Clown

Rismon maakte brandhout van de gemanipuleerde video opname waar de aanklager mee voor de dag is gekomen en afkomstig is van digitaal assistent-commissaris van politie Mohammed Nuh Al Azhar.
Rismon toonde haar fijn aan dat er met de opname's is geknoeid, hij gaf 4 veranderingen aan die zijn aangebracht, heel wetenschappelijk allemaal, maar onderbouwd met bewijzen, frames, framesnelheid en geknoei met pixels, volgens Rismon illegale bewerkingen die de opname als bewijsstuk ongeldig maken. Kaboem. Emoticon: Blush

Hij liet frame voor frame zien hoe vervormd de opnames zijn door deze bewerkingen, die bovendien uiterst primitief zijn gedaan en gemakkelijk op te sporen, normaal moeten er 25 beeldjes per seconde zijn, dat zijn er nu nog maar 10 dus er zijn volgens Rismon 15 beeldjes per seconde verdwenen. Emoticon: Bye bye
De rechtszaak wordt druk bezocht, er zijn ook veel studenten die rechten studeren, die dit proces bijwonen, het is namelijk nog al een uitzondelijke zaak, regelmatig flikkeren deze studenten in slaap.

Het vastberaden witten beffen korps van de toekomst. Emoticon: Laugh out loud

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Volgens Rismon is het aantal frames in de CCTV-beelden van café Olivier, ch_17_15.11-16.17.mp4 98.750 frames.
Maar in het dossier van de IT-expert Muhammad Nuh van de officier van justitie, heeft het bestand Ch_17_15.11_16.17.mp4 slechts 2.707 frames.
Er zijn dus 96.043 beeldjes verdwenen volgens Rismon, buiten het gedonder met pixels en helderheid. Emoticon: Confused

Meneer Rismon weet schijnbaar waar hij het over heeft, de deskundige van politie heeft de wet overtreden volgens hem, in politie reglement no 19, 2009 staat dat cctv beelden onveranderd op een flash disk geplaatst moeten worden.

M.a.w. de gemanipuleerde beelden die de aanklager steeds laat zien in de rechtszaal zijn illegaal en kunnen niet als bewijs dienen, als dat zo is dan staat de aanklager behoorlijk in zijn hemd, al hoe wel ik vermoed dat de rechter niet gaat ingrijpen, maar het gaat bij een eventueel hoger beroep zeker een rol spelen. Emoticon: Yes!
Mits de originele cctv beelden er nog zijn en niet door de politie zijn weggefoezeld, ik kijk nergens meer raar van op in dit proces. Emoticon: NoooMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-08-2016 17:06 Malam wrote:

Ene Roy Surya die minister van sport en jeugdzaken Andi Mallarangeng nadat hij was opgepakt voor corruptie de laatste 22 maanden mocht vervangen was vandaag op de zitting, deze communicatie/telematica specialist die fout op fout stapelde blijkt een vriendje van de vader van Mirna te zijn en vond het nodig zijn vriend bij te staan in de rechtszaal, pure stemmingmakerij.


Deze Roy Rogers, cowboy van de telematica haalt keer op keer het nieuws met blunders. Emoticon: Laugh out loud
Die voelde zich vandaag weer geroepen om zijn kameraad Darmawan de vader van Mirna bij te staan in de rechtszaal. Emoticon: Angry
Zo iets moet je aanvoelen, één deze cowboy zit daar duidelijk enkel en alleen om de de publieke opinie te mobiliseren, kijk nu de voormalige minister is in de rechtszaal, nou dan is er echt wel wat met die Jessica en twee zijn ziekelijke narcisme, de man kan geen minuut zonder aandacht, die is gegarandeerd te vroeg van de tiet gehaald. Emoticon: Blush

Om aan te geven wat voor een man cowboy Roy is, heb ik een berichtje van 3 maanden geleden uit de topic "Nieuws" naar voren gehaald, heeft weinig van doen met deze zaak maar als achtergrond informatie aardig om te vermelden.

Dit is ook een hele aardige, het ministerie van jeugd en sport heeft de voormalige minister van jeugd en sport Roy Surya een brief gestuurd met een verzoek om de staatseigendommen die hij tijdens zijn 22 maanden durende ministerschap heeft gebruikt terug te geven. Emoticon: Blush
Roy werd minister in januari 2014 nadat de zittende minister van jeugd en sport Andi Mallarangeng werd opgepakt voor corruptie.
Volgens het ministerie gaat het om 1438 items met een totale waarde van 8,5 miljard Rupiah (€ 566.000). Emoticon: Confused

Op de lijst staan onder andere satelliet ontvanger met toebehoren, kleden, matrassen, uit Turkije geïmporteerde tapijten, waterpompen, fotocamera's.
In het kort komt het er op neer dat Roy de complete inboedel van zijn ministeriële ambtswoning heeft geript, dat het bedrag zo hoog is, is niet zo vreemd als een Turks tapijtje al 70 miljoen en een digitale camera al 65 miljoen kosten, en uiteraard moet een ministers woning representatief zijn om bezoekers te kunnen ontvangen. Emoticon: Yummie!
Over brutaal gesproken, ik heb me zitten bescheuren toen ik het las. Emoticon: Laugh out loud


Cowboy Roy is eigenlijk geen juiste naam voor hem, Jack the Ripper is beter. Emoticon: Shut up!
Doordat er nogal geharrewar ontstond over gestandaardiseerde hardware was de IT expert van de politie Mohammed Nur ook in de rechtszaal.
Die wilde gelijk op de barricade tegen de expert van de verdediging dat viel dus niet in goede aarde bij de verdediging en dat werd door de rechter overgenomen opzouten, jij hebt je beurt al gehad. Emoticon: Talk to the hand
En zie daar, Jack de Ripper wilde ook nog even een duit in het zakje doen, hij noemde de IT man van de verdediging een leugenaar, daar ging de advocaat helemaal van uit zijn strot. Emoticon: Devil

Jack werd onder begeleiding van politie naar buiten gebracht en toen gebeurde er iets wat een maand geleden nog ondenkbaar was.
Jack zijn optreden werd op de publieke tribune afgekeurd, er werden wat hele onprettige dingen tegen hem geroepen en er ging een gejuich op toen ie op weg naar de deur was. Emoticon: Bye bye
Hopelijk zien ze die eikel niet meer terug en heeft zijn lesje geleerd.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Aankomende maandag verder, de laatste zitting eindigde met de vraag van de verdediging om aankomende maandag op tijd te beginnen.
Sinds de getuigen van de verdediging aan de beurt zijn, verschijnt Jessica namelijk keer op keer uren te laat in de rechtszaal. Emoticon: Confused
Dit is het paki an van de officier van justitie, steevast te laat komen betekent minder tijd voor de getuigen van de verdediging aan het einde van de dag. Emoticon: Yes!
Tja alle beetjes helpen, geeft maar aan hoe goor deze witgebefte boeven te werk gaan.
Uitdrukkelijk verzoek van de rechter aan de officier aankomende maandag te zorgen dat Jessica op tijd is. Emoticon: Blush


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ook de zaak tegen Jessica begint minder populair te worden, ik ga liever niet af op één krant, het liefst een stuk of vier en dan de berichtgeving vergelijken om een beeld te krijgen wat het dichtst bij de waarheid zit.
Zolang de politie er mee bezig was en de officier van justitie zijn blik wetenschappers had open getrokken was het smullen, labiel, psychisch gestoorde moordenares, wraakzuchtig, narcistisch en verschrikkelijk gemeen, het is allemaal de revue gepasseerd.
Smullen voor het publiek, de persmuskieten konden er geen genoeg van krijgen er werd al over doodstraf gesproken. Emoticon: Yummie!

Maar nu springen er ineens wetenschappers uit het blik van de verdediging die een totaal andere visie hebben en soms wel pijnlijk duidelijk maken dat de wetenschappers van de politie door hun drang om te scoren fout op fout hebben gestapeld. Emoticon: Yes!
Het is ineens niet meer zo zeker dat Jessica de gemene moordenares is die gevierendeeld moet worden dan is de sensatie er van af en verliest dit proces zijn nieuwswaarde, ik moet nu soms een aantal kranten doorspitten om te zien wat er speelt. Emoticon: Confused

Vandaag een zielenknijpster en een kriminoloog van de verdediging aan het woord de psychologe Dewi maakte brandhout van de getuigenissen van de psychologen van de politie.
In het kort zei Dewi, kom op zeg, wij zijn niet paranormaal, de psychologie is aan vaste regels gebonden, volg je die regels dan kan je een goede inschatting/analyse maken hoe iemand in elkaar steekt, volg je die regels niet dan is je onderzoek niets waard. Emoticon: Nooo
Volgens Dewi zijn haar collega's enorm buiten hun boekje gegaan, iemand moet in een neutrale omgeving worden geobserveerd en mee gesproken worden, dat heeft nog al wat tijd nodig, zo maar even op het politiebureau een praatje met iemand maken en er conclusies aan verbinden, zoals nu is gebeurd slaat nergens op volgens Dewi. Emoticon: Bye bye

Bovendien haalde ze aan dat de twee psychologen elkaar op een aantal punten keihard tegen spreken
Ze maakte ook de kachel aan met de gedragsdeskundige die had verklaard dat het uiterst verdacht was dat Jessica haar tas van tafel had gehaald en naast zich op de bank had gezet.
Mijne heren, kijk waar mijn tas staat (naast haar), kijk is om u heen, vrouwen komen ergens binnen, zetten hun tas op tafel, trekken eventueel hun jas uit, gaan zitten en pakken de tas om die naast hun te zetten, nagenoeg niemand laat zijn tas op tafel staan, verdacht Emoticon: Confused kom op zeg.

De criminoloog verklaarde dat er niets maar dan ook helemaal niets is waarop Jessica veroordeeld kan worden, er is zelfs geen motief, alleen maar speculaties. Emoticon: Yawn
Overigens gaat één van de drie rechters (Binsar) keer op keer buiten zijn boekje, ook vandaag kwam hij weer met verdachtmakingen, terwijl een rechter neutraal moet blijven, deze man gedraagt zich meer als een officier van justitie als dat van een rechter. Emoticon: Angry

Keer op keer protesteren de advocaten van de verdediging en ze hebben zelfs de juridische commissie ingeschakeld met de beschuldiging dat Binsar de ethiek heeft geschonden, niemand grijpt in, het kan gewoon allemaal. Emoticon: Laugh out loud
Dit gaat nog een hele lange weg worden, na deze lijdensweg nog een hoger beroep en waarschijnlijk cassatie, mocht ze aan het einde van de rit worden vrijgesproken, dan is ze bankroet en geestelijk verminkt.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat het proces tegen Jessica een groot theaterstuk is en een mediaspektakel van jewelste is dat is duidelijk zat, maar wat er nu allemaal aan de gang is, slaat alles.
Er voelen zich nu een aantal organisaties waaronde de alliantie van jonge advocaten zich geroepen om het rechters trio en de officier van justitie te melden bij de juridische commissie voor het schenden van hun ethiek.
Nu had de advocaat van Jessica Otto Hasibuan enkele maanden geleden dat ook al gedaan tegen rechter Binsar, wat overigens echt een bevooroordeelde eikel is, daar heeft de commissie niets mee gedaan, maar het oog is nu wel gericht op dat misbaksel en hij weet het. Emoticon: Yes!

Hij is zich ook wat beter gaan gedragen, één omdat ie weet dat het boze oog op hem is gericht en twee omdat de voorzitter van het panel rechters Kisworo hem nu regelmatig terug fluit.
Nu voelen ineens twee organisaties zich geroepen om het panel rechters en de officier van justitie te melden, zeer tegen de zin van Otto Hasibuan, althans zo laat die slimjurk het voorkomen.
Het laatste wat ie wil is alle drie de rechters tegen zich te krijgen, dus hij maakt er nu pauwen van, door ze een veer in hun hol te steken door te zeggen dat hij het er niet mee eens is en dat hij niet ontevreden is, als ie Otto Pinokkio zou heten dan had u nu een neus zo lang als een biljartkeu gehad. Emoticon: Shiny

Als klap op de vuurpijl had de politie vandaag (dinsdag) een persconferentie georganiseerd in een 5 sterren hotel waar hun wetenschappelijke deskundigen het één en ander zouden gaan verklaren.
Er zijn er een aantal vreselijk op hun pik getrapt door de getuigenis van de wetenschappers van de verdediging, amateurs, verkeerde en illegale methode van onderzoek komt nu steeds boven drijven, die zouden op deze persconferentie hun zegje gaan doen, puur opwarmen van de publieke opinie door de politie en hun fossiele wetenschappers dus. Emoticon: Angry

Vooral de kriminoloog Ronny Nitibaskara een vent die tussen 70 en schijndood is en die ze waarschijnlijk eerst hebben op moeten warmen in een magnetron, voelt zich behoorlijk in zijn kruis getast.
De kriminologe Eva maakte korte metten met hem, Ronny beweerde dat de vorm van het gezicht en het gedrag van Jessica al aangaven dat ze crimineel is en er een grote kans bestaat dat ze de moord heeft gepleegd. Emoticon: Confused

Eva verwees dat naar het rijk der fabelen, Ronny heeft deze theorie van Cesare Lombroso volgens Eva, Cesare was een Italiaanse criminoloog eind 1800, die had uitgevogeld dat crimineel gedrag erfelijk bepaald was, aan de vorm van het gezicht en aan het gedrag kon je vaststellen dat iemand crimineel was.
Complete onzin volgens Eva, volledig achterhaalde theorie die slechts nog enkele aanhangers heeft omdat in de wetenschap al lang is bewezen dat Lombroso uit zijn nek lulde. Emoticon: Clown

Ik kan voor de rest nergens iets over de persconferentie vinden misschien dat dit morgen komt.
Als dit zo door gaat en er komt nog een hoger beroep en cassatie dan kan ik alles wat ik geschreven heb wel in boekvorm uitbrengen, studie materiaal voor aankomende witbeffen.
Oh oh oh Poppy en ik hebben ons in het verleden laten wegen op de heksenwaag in Oude Water, daar hebben we certificaten van, misschien is het wel verstandig die door een beëdigde tolk te laten vertalen en altijd bij ons te dragen in Indonesië. Emoticon: Laugh out loud


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Vandaag weer een spannend verhaal in het proces tegen Jessica, Sjors en Sjimmie verhalen die ik als zevenjarige verslond vallen erbij in het niet.
Otto Hasibuan bracht de Australische toxicoloog Michael Robertson die vaak als getuige deskundige in rechtszaken optreedt als getuige deskundige, de officier van justitie kreeg van de vader van Mirna de psychisch gestoorde Darmawan een artikel toegespeeld.

Dit artikel had Darmawan van de één of andere sensatiesite afgeplukt, Michael was in 2000 hoofd van een toxicologisch laboratorium in San Diego, één van de laboranten ene Kristin Rossum zou met Michael buiten medeweten van Kristins echtgenoot Greg Devillers vadertje en moedertje hebben gespeeld.
Kristin zit levenslang uit ze heeft Greg volgens de rechter met een middel dat honderd maal sterker is als morfine naar zijn schepper hebben gestuurd en het getracht op zelfmoord te laten lijken.
Volgens deze sensatiesite moet Michael er van geweten hebben of zelfs aan meegewerkt omdat hij af en toe Kristin en zich zelf van de jeuk afhielp en er zou ook een onderzoek naar zijn geweest. Emoticon: Confused

Otto ging helemaal uit zijn strot, hoe de officier van justitie het in zijn kop haalde om dit door Darmawan uitgeprinte stuk wat hij bestempelde als rotzooi en afval in te brengen zonder het één op waarheid te testen en twee het eerst aan de rechters voor te leggen.
De samenwerking en het gekonkel van Darmawan en de officier van justitie roept heel veel vragen op volgens Otto, dat hoort niet in een eerlijke rechtszaak thuis en daar gaat hij later op terug komen omdat het te schandalig voor woorden is. Emoticon: Angry
Otto wil deze langslepende zaak nu niet vertragen, maar hij zal later zeker een onderzoek aan de procureur generaal vragen naar dit gedrag van de officier van justitie die keer op keer buiten zijn boekje gaat en zich helemaal laat leiden door de fantastische verhalen van de vader van Mirna. Emoticon: Clown

Voor de rest bevestigde Michael dat zijn naam was genoemd in deze 16 jaar oude zaak en voor de rest getuigde hij dat de vergiftiging van Mirna met sianide volledig uit de lucht is gegrepen, dat onderbouwde hij door haarfijn uit te leggen hoe sianide werkt, in vloeibare en vaste vorm.
Volgens deze deskundige is het al heel moeilijk om een sianide vergiftiging aan te tonen en al helemaal als er geen uitgebreide autopsie is geweest, zelfs in de urine van Mirna is geen sianide aangetroffen, dat kan dus niet, bovendien de tijd tussen drinken en ziek worden is veel te kort als het werkelijk om sianide was gegaan.
De kleine hoeveelheid sianide die wel is aangetroffen is het gevolg van de formaline waarmee het lichaam van Mirna was volgespoten. Emoticon: Bye bye
salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Vraagt er dan niemand om alsnog een autopsie?spacer line  

Exact, waar blijft die vraag? Niet dat dat uitsluitsel gaat geven, immers lijf volgejankt met formaline, maar al was t alleen om het OM en politie op de kast te krijgen en pers in te laten zien dat men er gewoon een ongelooflijke fuckup van heeft gemaakt. Met een paar afleveringen CSI weet eenieder de aanpak al beter dat het gepruts wat hier heeft plaatsgevonden.
Manmanman. En die ongelooflijk slechte rookgordijnen/afleidingsmanoeuvres door het OM. Lachwekkend gewoon.

Enne, hoe zit het nu met die film, waar ongeveer 90% van de frames ontbreekt? Wie heeft gigantisch zitten knippen? Er is gerommeld met die film, evident, terwijl de wet duidelijk zegt dat dat niet mag.

Die tas op de tafel zegt niks. Elk beetje vrouw, met beetje tas (uitgezonderd boodschappentas) zet haar tas NIET op de grond. Kijk rond en oordeel.

Zie graag uit naar de volgende aflevering van de Indonesische Fawlty Towers, waar Manuel Mirna het af moet zien.
Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik heb begrepen dat autopsie op dit moment totaal geen zin meer heeft, dat dragen alle wetenschappers (getuigen) uit, cyanide heeft vreemde eigenschappen, zelfs een scheut in de koffie zou op een bepaald moment geen kwaad kunnen, dat is helemaal afhankelijk van de temperatuur volgens de deskundigen.
Bovendien bevat ieder lichaam cyanide alleen in hoeveelheden die geen kwaad kunnen, maar als iemand is overleden worden die waarden hoger.

De autopsie had gewoon gelijk na de dood van Mirna moeten gebeuren, hadden ze met zekerheid vast willen stellen dat ze was overleden door cyanide dan hadden longen, hart, nieren, lever, bloed. urine enz. moeten worden onderzocht.
Overigens schijnt de patholoog wel het mes in Mirna te hebben gezet om een monster uit haar maag te nemen, daarbij constateerde hij dat er zwarte plekken op de maag zaten, daar concludeerde hij uit dat haar maag was aangetast door cyanide (zuur). Emoticon: Confused

Wat weer door andere deskundigen naar de fabeltjeskrant wordt verwezen, één dat is nomaal bij iemand die al half ligt te vergaan en twee Mirna gebruikte medicijnen omdat ze last had van overmatig maagzuur. wat ook de plekken kan hebben veroorzaakt.
Hoor mij nou, ik wordt zelf door het lezen van al die verslagen een halve toxicoloog/lijkschouwer. Emoticon: Laugh out loud

Ook door het lichaam van Mirna vol te pompen met formaline was autopsie om vergiftiging aan te tonen niet meer mogelijk, vandaar ook dat de specialist (Djaja) uiterst verbaasd was toen de politie in zijn ziekenhuis stonden met het lijk van Mirna om het vol te laten pompen met formaline.
Djaja heeft duidelijk een aantal keren aangegeven dat dit uitzonderlijk was en dat autopsie niet meer mogelijk was erna, maar het kwam er in het kort op neer dat hij gewoon zijn snavel dicht moest houden en zijn werk doen, de familie wilde het zo, volgens de politieambtenaren die met het lijk liepen te sjouwen. Emoticon: Devil

Vandaag dag 24 in het theater van de lach, alle kippen waren vanochtend bij aanvang van de leg, steradvocaat Otto Hasibuan was er niet en zijn confrater Yudi nam het over, we weten hoe nieuwsgierig de gemiddelde Indonesiër is, veel verbazing op de publieke tribune.
Maar ook de rechters en de officier van justitie waren van de leg, Yudi hield zich op de vlakte, Otto heeft andere bezigheden, oh oh oh waar is die schijtzak die het opneemt voor Jessica nu weer mee bezig, op zeker dat je een ei in hun achterwerken gaar had kunnen koken. Emoticon: Blush
Want als één ding duidelijk is, met Otto maken ze de kachel niet aan, mochten ze Jessica veroordelen dan heeft dat niet aan Otto gelegen, de man haalt de onderste steen boven en ik neem eerbiedig mijn petje voor hem af. Emoticon: I love it

Hij neemt het tegen de politie op en legt keer op keer pijnlijk bloot hoe die hebben lopen klootzakken, er zijn er niet veel die dat lef hebben.
Om 3 uur na een schorsing een zucht van verlichting Ottootje was er weer, er werd zelfs door een deel van de publieke tribune gejuicht en geklapt, te idioot voor woorden.
Wat blijkt Otto had een getuige deskundige opgehaald, de forensisch patholoog Richard Byron Collins een Australiër, aangezien het met Beng Beng Ong was fout gegaan, die was i.v.m. zijn visum door de schurftkop van een officier van justitie opgehangen bij de immigratie.
Uiteraard vroeg de schurftkop er weer naar, maar administratief is nu alles in orde, vandaar dat Otto er niet was. Emoticon: Shiny

Dat de verdediging inmiddels met de derde buitenlandse deskundige aan komt zetten daar geeft Otto een andere reden voor op als dat ik denk dat de werkelijke reden is.
Volgens Otto haalt hij deskundigen uit het buitenland om aan te tonen dat in het in het buitenland onmogelijk is iemand te veroordelen zonder dat er door autopsie is vastgesteld wat de doodsoorzaak is en voegt hij er slim aan toe dat de ogen van de wereld op dit proces zijn gericht.
Ik denk dat het een mentaliteitskwestie is, in Indonesië hebben ze de achterlijke gedachte dat je niet openlijk iemand mag bekritiseren, dat is "not done", dat niet alleen, tegen de politie ingaan moet je ballen voor hebben en bovendien dekken die schijthuizen elkaar allemaal, dus ik denk dat Otto problemen heeft gehad om wetenschappers uit eigen huis te krijgen. Emoticon: Frustrated

Indonesië zou Indonesië niet zijn als er niet over poen zou worden gesproken, ze willen graag weten of deze deskundigen worden betaald en zo ja hoeveel, vooral de relnichten van Liputan zitten daar achteraan.
Daar geeft Otto heel netjes antwoord op, "Dat moet je maar aan mijn voorouders vragen", zoals wij plat zeggen "Vraag maar aan mijn dooie opoe". Emoticon: Laugh out loud

Ook de getuige van vandaag veegt de vloer aan met de wetenschappers van de politie, de kans dat Mirna door hersenbloeding of hartfalen is overleden is vele malen groter als vergiftiging met cyanide volgens Richard (Leeuwenhart).
Niet alleen de korte tijd tussen het drinken en bewusteloos raken van Mirna, maar ook de hoeveelheden die de deskundigen van de politie hebben vastgesteld rammelt aan alle kanten, dan had namelijk Hani de gezamelijke vriendin die ook een slokje had genomen naast Mirna moeten liggen. Emoticon: Yes!

Volgens Richard die het volledige onderzoeks rapport heeft doorgespit, werd er 70 minuten na de dood van Mirna een monster van de maagsappen van Mirna genomen, daar zat geen cyanide in volgens het rapport, na drie dagen hebben ze het nog een keer gedaan en toen vonden ze 0.2 mg op een liter, dat is normaal bij mensen die zijn overleden volgens deze patholoog. Emoticon: Shut up!
In het hele dossier met alle wetenschappelijke theoriën van de politie deskundigen zit geen één aanwijzing dat hier een moord is gepleegd, de gang naar de rechter absoluut niet waard volgens deze forensisch patholoog, oeps een aardige voor de officier van justitie, neem je hem zo mee of moet ie ingepakt worden. Emoticon: Worship

Dit soort uitspraken zouden Indonesische deskundigen van de verdediging (als die al zijn te vinden) dus nooit doen, wat overigens wel jammer is, want die leggen toch meer gewicht in de schaal als buitenlanders, want Indonesiërs weten alles beter omdat ze denken het middelpunt van de wereld te zijn. Emoticon: Wink
Oeps op deze manier wordt mijn boek een omnibus.

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Misschien heeft het geen zin dan om te kunnen aantonen dat ze vergiftigd is maar dan toch wel om te kijken of het een natuurlijke dood was zoals een hersenbloeding/beroerte of hartinfarct. Dat moet dan zeker te zien zijn. Lijkt mij toch?Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Geweldig Malam hoe jij deze verhalen smeuiig kan verwoorden....

Ik ligt regelmatig in een deuk en de tranen rollen over mijn wangen heen....

Ongelofelijk triest hoe ze Jessica op allerlei manieren willen beschuldigen....

Is er niemand die een slokje water met zéér sterkte cyanidedruppels erin aan die

rottige vader van Mirna kunnen/ willen geven??? Dan houd hij eindelijk voor eeuwig zijn mond... Emoticon: Yes! Emoticon: Angry Emoticon: Angryzieleffe
User
spacer line
 

Ik was eeen kast in elkaar te zetten met voorgedrukte tekeningen ik dacht dat ze zo heel aan kwamen maar ze komen verpakt in losse onderdelen naar je toe.en had de TV toevallig, op TVone aan staan en het gehele proces werd daar uitgezonden ,ik zag hoe die Australiër mooi wit haar (zou die dat ook van al dat vergif gekregen hebben met al dat ruiken op lijken).
Uitleggen en dat werd naast hem weer vertaald want die hooggeplaatste rechters kunnen nog geen Engels verstaan, maar ze zijn wel hoogwaardigheid bekleders.
Weer zo iets waar ze hier aan voorbij gaan het intellectueel, komt hier niet hoger dan het niveau van gemiddelde van een dorpsgek.
Maar goed ze horen het aan en als je hen dan ziet hoe ze er bij zitten dan zijn het ook maar zielige mannetjes want de mannen zijn over vertegenwoordigd.
Een poppekast zo word er hier mee omgegaan gewoon een soap die nergens op slaat en dat die de mensen er niet beter van worden dan dit te (moeten) aanschouwen Emoticon: Very funny Emoticon: Shut up!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoplaaaaaa dag 25 in het proces tegen Jessica, de geilzakken van Liputan begonnen eerst weer met een hele verhandeling over de verschillende verschijningsvormen van Jessica, wat het er mee te maken heeft weet ik niet, het geeft alleen maar aan hoe hersenloos die persmuskieten zijn.
Hadden ze zich voorheen al heel erg druk gemaakt omdat Jessica het verdomde om het oranje vestje van gevangene in de rechtszaal te dragen, nu een heel artikel over de bril met donker montuur die Jessica voor het eerst droeg, leg mij maar weg. Emoticon: Frustrated

Ook Tempo komt alleen maar met een foto serie van Jessica met haar bril op, voor de rest geen mededelingen over het vernietigende getuigenis van strafrecht expert van de Islamitische universiteit van Yokyakarta Mudzakkir.
Deze strafrecht expert laat geen spaan heel van het onderzoek van de politie, volgens Mudzak zijn de procedure regels voor onderzoek moord door vergiftiging vast gelegd in Politie Reglement No. 10, Jaar 2009 Artikel 59, paragraaf 2. Emoticon: Yes!

Daar staat haarfijn in omschreven welk onderzoek nodig is om een moord door vergiftiging in een politie onderzoek aan te tonen, om precies te zijn:

Buiten de maaginhoud ook onderzoek van, 100 gr hart, 100 gr lever, 100 gr nieren, vetweefsel onderbuik 100 gr, urine 25 ml en bloed 10 ml.
Dat is een standaard regel die de politie niet heeft gevolgd dus ze hebben geen poot om op te staan om vergiftiging aan te tonen volgens Mudzak, die man verdient een knuffel, hij wijst op het amateurisme bij het politieonderzoek en het niet volgen van standaardregels. Emoticon: Bye bye

Waarschijnlijk was het officieren van justitie team zich hier ook de ploeris van geschrokken, één van hen Shandy Handika begon als een oude pruttelende koffiepot over de in beslag genomen ijskoffie van Mirna in het café, waarop Otto gelijk aangaf dat dit bewijs al was geschrapt.
Mudzak, die hoog op mijn lijstje van favoriete getuigen staat, deed nog een duit in het zakje, meneer de officier, als die koffie uit de beker is overgegoten in een flesje, dan is ie als bewijs al ongeldig, kijk maar in Politie Reglement No. 10, Jaar 2009 Artikel 59, paragraaf 2. Emoticon: Confused

Verder weinig nieuws misschien in de loop van de dag als alle persmuskieten van de verrassing zijn bekomen dat Jessica een bril droeg.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Je moet wat verder zoeken als je neus lang is, wil je wat positieve berichten naar boven halen t.a.v. Jessica, de druk van de politie, officier van justitie en hun wetenschappelijke getuigen is namelijk enorm groot. Emoticon: Yes!
Zelfs buiten de rechtszaal belegt de politie persconferenties waar getuigen nog even hun getuigenis toelichten en de wetenschappers van de verdediging onderuit trachten te schoppen, dat er van de 3 er maar 2 op kwamen dagen is een teken aan de wand, maar toch. Emoticon: Angry
Ook vandaag was het weer vol op prijs, officier van justitie en rechter Binsar die er duidelijk op uit waren de getuige onderuit te halen, gelukkig liet hij de kaas niet van zijn brood af vreten, of beter gezegd het gebakken eitje niet van zijn nasi goreng afhalen. Emoticon: Shiny

Alle gemene valkuilen en suggesties van de officier van justitie pareerde hij met het grootste gemak.
Het kwam er in het kort op neer, ik ben deskundige op het gebied van strafrecht, ik vertel wat de regels zijn waaraan we aan ons aan moeten houden met betrekking tot het wetboek van strafrecht art. 338, 339 en 340 en die zijn overtreden, moedwillig of niet, daar wil Mudzak niet over oordelen, de officier kan em in zijn zak steken, dat dan weer wel. Emoticon: Wink

Wat als dit of wat als dat, wat de officier vraagt, daar hou ik me niet mee op, ik volg het wetboek en de regels en ik kan alleen maar aanraden dat de rechtbank dit ook doet, als dit of dat aan de hand is , heb ik geen boodschap aan, ik hou me aan de feiten en regels.
Ik ga deze Mudzak steeds meer waarderen, de man straalt duidelijk uit dat hij niet met zich laat dollen en de officier van justitie en bevooroordeelde rechter Binsar kregen dat door schade en schande feilloos binnen. Emoticon: Yes!

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel nogmaals een verzoek, had ik al eerder gedaan, plaats niet zulke grote foto's, hier hebben we er geen last van, alhoewel.
In Indonesië duurt het een eeuwigheid met dat hoemeleboem internet om een Indahsite met een foto van jou fatsoenlijk te openen op ware grootte.
Straks heb ik daar ook weer last van plus dat het tegoed vreet.
Resize een foto tot plusminus 350 X 210 pixels, dan kost jou dat minder aan mb's en de mensen in Indonesië laden een topic zonder uren te hoeven wachten tot alles in de juiste proporties is gezet.spacer line  

Zo, Mudzak. Man met ballen die zich niet laat leiden door mits, indien, als, dan, omtrekkende beweging, maar, aannames, fiks geknipte film, emoties, gillen, onder druk zettende flauwekul.
Zou de slapstick zo ooit een keer ophouden?

Kan de verdediging overigens de rechtbank niet wraken/wreken (hoe dat ook heet) ivm duidelijke stellingname van 1 rechter?


Heldere ziende

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jaksnack, dat gaat via de Komisi Yudisial ( juridische commissie)(KY), begin augustus heeft de verdediging al een klacht neer gelegd bij de KY, daar hebben ze niets mee gedaan, ze beloofden wel het proces scherp in de gaten te houden, waarom ze niet ingrijpen gaat een heel verhaal aan vooraf.
Deze KY is een tijger zonder nagels en tanden, tijdens jou afwezigheid hier heeft er een soap gespeeld waarin je duidelijk kan zien hoe het werkt in Indonesië, ik zal een beknopte omschrijving geven.

Widodo wilde Budi Gunawan hoofd politie maken, dat kwam uit de koker van opoe Mega, Budi was namelijk toen zij presidente was haar adjudant, helaas voor Budi was de KPK al met een onderzoek bezig naar de baggervette rekeningen van Budi. Emoticon: I love it
Ze hadden ook daadwerkelijk smeerpijperij gevonden en gaven Budi de status van verdachte, die liet zijn status toetsen door de districtsrechtbank, hij was de eerste die van deze mogelijkheid gebruik maakte, inmiddels flikken alle smeerpijpen hetzelfde. Emoticon: Yes!

Districtsrechter Sarpin oordeelde dat de KPK ten onrechte Budi als verdachte had aangemerkt en zij moesten stoppen met het onderzoek naar Budi, de pleuris brak uit en de juridische commissie startte een onderzoek naar Sarpin.
Het resultaat was dat ze oordeelden dat Sarpin buiten zijn boekje was gegaan en er ging een aanbeveling naar het hoge gerechtshof (MA)om Sarpin 6 maanden te schorsen, zij kunnen alleen een aanbeveling doen, meer niet, de MA wees die aanbeveling af. Emoticon: Confused

Aangezien het hier om een 3 sterren generaal ging liep gelijk het hele politieapparaat op hoge toeren, zij dulden geen aanval op hun organisatie en lanceerden gelijk een tegenaanval.
Sarpin rende naar de politie en deed aangifte tegen twee leden van de KY voor het aantasten van zijn goede naam, deze aangifte werd liefdevol ontvangen door hoofd recherche Budi Waseso, de voorganger van Krishna Murti, die twee zijn met hetzelfde sop overgoten. Emoticon: Angry

Tevens haalde Waseso stokoude zaken voor de dag tegen twee voorzitters van de KPK en een hoofdonderzoeker, hij liet ze zo van straat afplukken en werden in staat van beschuldiging gesteld, waardoor ze op non actief werden gezet. Emoticon: Bye bye
Uiteraard hebben achter de schermen enorm veel dingen afgespeeld, het uiteindelijk resultaat na maanden was, Waseso werd weg gemanoeuvreerd die werd hoofd narcoticabestrijding BNN, Sarpin kreeg promotie en ging naar het hof in Pekanbaru. Emoticon: Yummie!

Dit speelde allemaal meer dan een jaar geleden af, Widodo stelde Budi Gunawan niet aan, maar Haiti Badrodin, die op zijn beurt weer Gunawan aanstelde als zijn rechterhand, twee maanden terug ging Haiti met pensioen, Tito werd hoofd politie en Budi Gunawan schoof door naar hoofd van de inlichtingendienst. Emoticon: Worship
In de loop van het jaar zijn alle aanklachten tegen de twee KY leden, de twee voorzitters en de onderzoeker van de KPK geseponeerd, maar de tegenstanders van de politie waren uit de weg geruimd, de politie maakte duidelijk dat ze niet met hun moeten dollen. Emoticon: Nooo

Het politie apparaat maakt geen fouten, Jessica moet veroordeeld worden, daar werkt Binsar driftig aan mee, die kan dus op bescherming van de politie rekenen. Emoticon: Devil
Dus de juridische commissie kijkt wel link uit om Binsar op zijn vingers te tikken, dan zitten ze de politie weer in hun nieren en ze hebben vorig jaar hun lesje geleerd, zo werkt het in een land waar de politie zoveel macht heeft. Emoticon: Blush

In 2009 ontstond de kwestie "cicak versus buaya" de hagedis tegen de krokodil die term werd in het leven geroepen door het toenmalige hoofd recherche Susno Duadji hij bedoelde de politie als krokodil en de KPK als hagedis. Emoticon: Blush
Sinds die tijd zijn er diverse aanvaringen geweest tussen de KPK en de politie, steevast kwam de term "cicak vs buaya" weer boven drijven, het geeft aan hoe machtig de politie is. Emoticon: Yes!

Uiteraard kan een president niet ingrijpen in het rechtssysteem, maar achter de schermen kan hij veel doen, daar is de huidige meubelmaker president dus niet sterk in, die laat keer op keer een kleine onsteking uitgroeien tot het een heel vies kankergezwel is, voor hij ingrijpt.
Daar was de voormalige legergeneraal SBY veel sterker in, die maakte achter de schermen de heren heel duidelijk dat ze op moesten zouten en stoppen met die onzin en dan stopte het weer voor een tijdje. Emoticon: Bye bye

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hatsekideee zittingsdag 26 al weer, het horen van de kudde getuigen is achter de rug, 48 van die grappenmakers zijn de revue gepasseerd, 34 van de officier van justitie en 14 van de verdediging.
Vandaag de eerste dag dat Jessica zelf wordt gehoord, het was vanmorgen knokken om binnen te komen, de publieke tribune tot de nok toe gevuld en veel sensatiezoekers teleurgesteld naar huis. Emoticon: Bye bye

Deze Jessica is niet te benijden, ze zit al sinds 30 januari vast, terwijl er geen bewijs is, de beschuldiging van moord met voorbedachte rade rust alleen maar op verklaringen van een stelletje schijndode wetenschappers en zielenknijpers van de politie.
Vandaag is ze dus zelf aan de beurt en gezien het verloop van de voorgaande 25 zittingen kan je wel op de vingers van 1 hand natellen wat er allemaal staat te gebeuren, had ze al tientallen emmers bagger over zich heen hebben gehad, vandaag worden het teilen. Emoticon: Angry

Je kan uit alles opmaken dat de officieren van justitie een vederlichte zaak hebben, ze flippen af en toe helemaal en komen met zaken/vragen die kant nog wal slaan.
De broek die Jessica droeg bleek gescheurd, de huishoudhulp van Jessica liet een dag erna de broek zien met de mededeling dat hij was gescheurd niet meer te maken was, waarop Jessica had gezegd gooi maar weg punt.
Volgens de officier van justitie schreeuwlelijk Shandy Handika verdacht, hij noemt het laten verdwijnen van bewijs, waarom heb je deze broek weg laten gooien, omdat ie kapot was en ik heb zat broeken. Emoticon: Blush

Waarom heb je een selfie gemaakt toen je aan tafel 54 zat, omdat dit de eerste keer was dat ik in Indonesië in een café was en ik wilde die foto opsturen naar vriendinnen in Australië.
Wie zijn je vriendinnen in Australië? Dat zeg ik niet, die staan er helemaal buiten, een briesende Shandy die toch de namen wil weten, een vastbesloten Jessica, die namen geeft ze niet, die hebben niets met dit proces te maken.
Je zit te liegen en je houdt informatie achter volgens de schreeuwlelijk, applaus uit de zaal Emoticon: Confused , de verdediging protesteert, de rechter sust de boel, Shandy vraagt het toch weer, Jessica zegt, ik dacht dat ik duidelijk was, dat zeg ik niet. Emoticon: Nooo

Waarom Jessica een tafel had besteld en vervolgens weer weg ging, omdat wij niet roken en ik een tafel vast wilde leggen in de rookvrije ruimte.
Waarom Jessica daarna ging winkelen, omdat ik een presentje voor mijn vriendinnen wilde kopen, wat heb je gekocht, zeep, waar heb je dat gekocht, in een toko speciaal voor zeep, waarom, omdat ze daar goede geurige zeep hebben.
Waarom heb je 3 papieren tasjes op tafel 54 gezet en wat zat er in, zeep dus dat had ik al verteld en ik heb ze op tafel gezet zodat iedereen kon zien dat de tafel was bezet toen ik de bestellingen aan de bar deed. Emoticon: Smile

Waarom heb je de bestelling gelijk afgerekend, omdat dit één normaal is in Australië en twee omdat ik mijn vriendinnen wilde trakteren.
Alles maar dan ook alles is verdacht volgens de aanklagers, zelfs het feit dat ze een uur te vroeg was, Jessica geeft keer op keer rustig antwoord en kijkt de briesende aanklagers recht in de ogen, haar vader had haar in zijn lunchtijd gebracht, plus het feit dat ze nog een presentje wilde kopen, daarom was ze te vroeg, tja ik zie daar ook niets verdachts in. Emoticon: Nooo

Uiteraard is het ook verdacht dat Jessica niet bij de begrafenis van Mirna was, daar zegt Jessica over, al een uur nadat Mirna in het ziekenhuis lag kwam de tante van Mirna al met de beschuldiging dat ik wat in de koffie had gedaan en dat dit ook te zien zou zijn op de CCTV, ik had helemaal geen behoefte om die ellende over mij heen te krijgen en ben dus niet naar de begrafenis gegaan. Emoticon: Talk to the hand

Al met al alleen maar verdachtmakingen zonder een flinter bewijs, het valt me mee dat Jessica nog steeds zo ferm overeind blijft.
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze op grond van wat er nu allemaal is aangevoerd wordt veroordeeld, maar ja ik bekijk het door westerse ogen, in Indonesië ligt het recht een tikkeltje anders, daar ben je al vaak bij voorbaat schuldig. Emoticon: FrustratedMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jessica blijft angstvallig rustig, volgens haar advocaat Otto komt dit helemaal vanuit haar zelf, hij heeft haar alleen meegegeven precies te vertellen wat er is gebeurd.
Na de schorsing ging het weer verder, sinds enkele weken kennen we in Nederland het verschijnsel treitervlogger, Jessica heeft te maken met een treiteraanklager. Emoticon: Devil

Het hele span is naarstig op zoek geweest naar een motief, wat Jessica gehad zou hebben om Mirna om zeep te helpen.
Eerste motief, Mirna en Jessica waren lesbische panharingen en toe Mirna trouwde was Jessica jaloers.
Daar maakte Arief de echtgenoot van Mirna snel korte metten mee, Mirna hield alleen maar van bananen en niet van pruimen. Emoticon: Wink

Dus moest er een nieuw motief worden verzonnen.
Jessica had in Australië een vriend wat niet zo'n beste was, hij besodemieterde de boel en nam ook nog regelmatig een snuif witte poeder, Mirna zou Jessica het advies hebben gegeven om deze man (Patrick O'Connor) te wieberen.
Ze heeft Patrick ook inderdaad gewieberd en daarna zou ze boos op Mirna zijn geweest en haar daarom vermoord hebben, hoe verzin je het, dat ontzenuwde Jessica dus vandaag.
De vriendschap van Jessica met Mirna was niet van dien aard dat ze dit soort dingen met Mirna besprak, Mirna had geen weet van Patrick. Emoticon: Nooo

De aanklager wilde weten hoe het dan mogelijk was dat de echtgenoot van Mirna Arief met de naam Patrick op de proppen kwam, volgens Jessica, ik weet het niet, dat moet je aan Arief vragen, ik heb wel met enkele vriendinnen in Australië er over gesproken maar niet met Mirna.
Wederom kwam de vraag van de treiterbak om de namen van die vriendinnen te noemen, nee nee nee doe ik niet was het antwoord van Jessica en zo waar tikt rechter Kisworo de treiterbak op zijn vingers om niet zo door te drammen. Emoticon: Talk to the hand

De aanklager vind het heel verdacht dat sommige verklaringen die Jessica geeft anders zijn als in het onderzoeksrapport van de politie, daar heeft Jessica een verklaring voor, allereerst is het al 8 maanden geleden, ik werd van de ene op de andere dag beschuldigd van moord.
Ik stond onder enorme druk en werd onder druk gezet door een heel stel ondervragers, precies zoals u dat nu ook doet, dan zullen er best dingen bij zijn die niet helemaal kloppen, sommige dingen ben ik ook gewoon vergeten. Emoticon: Yes!

Het gaat trouwens allemaal om futiliteiten, zoals waar Jessica in eerste instantie is gaan zitten en in welke volgorde de bestellingen kwamen, dat is allemaal makkelijk te controleren op de CCTV beelden.
Daarbij geeft Jessica aan op haar geheugen af te gaan en niet precies te verklaren wat er op de grijs gedraaide CCTV beelden is te zien, en ja daar zal wat verschil tussen zitten.
Al met al geen onaardige dag voor Jessica lijkt mij. Emoticon: Blushzieleffe
User
spacer line
 

Ik zie het geheel op TV verschijnen en als ik er over moet oordelen dan is dit weer een duidelijk voorbeeld, dat er in Indonesië geen echte recht systeem is.
Als je de aanklager ziet hoe hij een veel te jonge man , een snotneus Mirna aan de tand voelt, dan bedruipt mij al het gevoel hoe kan zo snotneus deze vragen aan oudere mensen vragen over zulke processen, doe eerst eens je ervaringen op,de normale gereguleerde processen.
Haar advocaat greep in toen er iets gesuggereerd werd door de tegen partij, helaas kan ik de taal nog niet volgen.
Wat een vertoning, hier mee is het duidelijk dat je geen recht systeem heb in Indonesië, maar wille keurig aan mensen overgeleverd ben, proberen te beschuldigen van iets wat ze niet gedaan zou kunnen hebben.
Ongelooflijk als je dit ziet voorgeschoteld, al beginnend, die mensen die hier op afkomen in de zaal die zijn gestoord sensatie zuchtige idioten die daar bij zijn.
Neen nu weet ik het zeker er is geen echte recht systeem in Indonesië.
Je zal maar met dit systeem in aanraking komen...... Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Klopt Ziel, het is te schandalig voor woorden wat die officieren van justitie er allemaal uitkramen, Noord Korea praktijken, keiharde karaktermoord.
Keer op keer springt Otto Hasibuan in de bres met protesteren tegen die smerige praktijken van dat officieren team.
Hier is geen sprake van een eerlijk proces, zelfs als ze vrijuit gaat dan is deze Jessica voor het leven verminkt. Emoticon: Angry
Ze heeft een permanente verblijfsvergunning voor Australië, ze kan als ze eventueel wordt vrijgesproken maar het beste ogenblikkelijk haar hielen lichten.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Je moet echt diep graven om de juiste verhalen t.a.v. het proces naar boven te krijgen, alle kranten hebben hun eigen mening en een zak kleurpotloden om de verslaggeving hun eigen kleur te geven, van onafhankelijke verslaggeving is geen sprake.

Hoe Jessica op het politie bureau is behandeld lusten de honden geen brood van, uren lang hebben ze haar met meerderen verhoord, de eerste dag zelfs een uur of 12, dit allemaal onder leiding van Krishna Murti, daar heb je dat stuk nageboorte weer.

Ze moest maar bekennen, dan zou ze de doodstraf niet krijgen, volgens Krishna slecht zeven jaar, als ze maar bekende, het misbaksel liet Jessica foto's zien dat hij een poesje zit knuffelen, 15.000 likes op facebook, om maar aan te tonen dat hij een lieve zachte man kon zijn.
Maar hij vertelde ook dat hij keihard kon zijn, hij had pas nog een terrorist doodgeschoten, m.a.w. ze kon maar beter met hem meewerken, dan liet hij zich van zijn goede kant zien, kolere die smeerlap is nog erger als dat ik dacht.

Jessica had alleen een korte broek en T-shirt aan, zo was ze van huis afgehaald, ze kreeg een stuk laken en dat was het, de cel was stikdonker en smerig, ventilatie gat zo groot als een A-4 en het barstte van de ongedierte, zo hebben ze getracht haar te intimideren en tot bekennen te dwingen.
Die schobbejakken lieten haar zelfs in bijzijn van een agente uitkleden, omdat cyanide brandvlekken veroorzaakt op de huid, niets dus, maar later liet Krishna wel een foto van een dijbeen zien met een beschadiging, die zou van haar zijn volgens het stuk schorem.
Dat was de enige keer vandaag dat ze in puin ging, ze vertelde huilend wat de politie met haar had uitgevreten.

Tevens liet Jessica een gelegaliseerd schrijven van de Australische justitie zien dat ze geen crimineel verleden heeft in Australië, nog nooit gearresteerd, geen strafbare feiten gepleegd, dit naar aanleiding van het gezeik van het officieren van justitie team dat ze een crimineel is die in Australië diverse malen is veroordeeld.
Ook weer zo'n verhaal van nageboorte Krishna die een team van 6 onderzoekers naar Australië gestuurd zou hebben en die diverse bewijzen van crimineel gedrag daar gevonden zouden hebben, een lulverhaal dus.

Dan nog is er een officier van justitie de de legaliteit van het officiele document in twijfel trekt, wat dan weer met applaus op de publieke tribune wordt ontvangen, wat moet je daar nu allemaal mee. Emoticon: Confused

Dan komen er ook nog allerlei onderzoeksrapporten bij de officier van justie naar boven die niet zijn geparafeerd door Jessica, dat schiet bij Otto Hasibuan helemaal in het verkeerde keelgat, illegale fantasie verhalen die Jan Rap en zijn maten hebben opgesteld, zonder dat Jessica dit onderschrijft.

Man man man wat is dit allemaal onrechtvaardig, ik zit verdorrie soms te stuiteren op mijn stoel.

De zitting vandaag begon om 10.30 uur en eindigde om 23.45 uur met twee maal pauze, ze zijn van de pot gerukt.
Voor zover ik begrijp gaat het op 5 oktober verder, dan komt de eis van de officier van justitie.
Het pleidooi op 12 oktober, repliek 17 oktober en dupliek op 20 oktober, daarna volgt uitspraak, die datum is nog niet bekend.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,672,610 topic views - 242,035 posts - 13,758 topics - 35,453 members - last post @ 19-10-2021 12:33 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,374,783 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com