indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Omdat er een aantal mensen zijn die dit volgen is het gemakkelijker een topic te maken over dit onderwerp.
Dan hoef ik niet elke keer te vermelden waar het over gaat en wat er zich heeft afgespeeld in de rechtszaal.
Normaal hou ik mij niet zo bezig met dit soort zaken, in zo'n groot land als Indonesië worden er elke dag wel mensen vermoord, maar dit is een uitzonderlijk geval.
Het lijkt meer op een soap als op een proces en het geeft goed weer hoe de politie en justitie te werk gaan als ze éénmaal in hun kop hebben gezet dat iemand schuldig is, ondanks dat ze geen keiharde bewijzen hebben en wat voor grappen er dan uit worden gehaald. Emoticon: Yes!

Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 21-06-2016

Vandaag was de tweede zittingsdag voor Jessica, die haar vriendin vermoord zou hebben.
Jessica had een afspraak met twee vriendinnen Hani en Mirna, deze drie hadden samen gestudeerd in Australië, Jessica bestelde ijskoffie voor Mirna in het café Olivier, kort na het drinken van een paar slokken ging Mirna schuimbekkend onderuit en overleed kort erna.
In haar maag en in de koffie vond de politie cyanide, Jessica werd na een week gearresteerd en beschuldigd van moord met voorbedachte rade.

Vandaag mocht de advocaat antwoorden op de beschuldiging, het motief slaat volgens de advocaat nergens op, Mirna zou half 2015 Jessica het advies hebben gegeven te breken met haar verloofde, hij gebruikte volgens Mirna drugs, was grof en niet kapitaalkrachtig.
Jessica had inderdaad gebroken met haar verloofde, maar zou er hartzeer van hebben en daarom zou ze Mirna hebben vermoord, een lachertje volgens advocaat Otto.

Zou het moord met voorbedachte rade zijn dan had Jessica zeker eerst poolshoogte hebben genomen in café Olivier, Mirna had dit café namelijk uitgezocht en Jessica was er nog nooit geweest, er hingen camera's in het café die overigens niet hebben geregistreerd dat Jessica cyanide bij zich had of iets in de koffie van Mirna had gedaan.
Geen bewijs te zien op de camera beelden en geen getuigen die het hebben gezien, alles is volgens Otto gebaseerd op aanname's, zelfs het autopsie rapport met de hoeveelheid cyanide die in de maag van Myrna is gevonden klopt niet.

Otto herinnerde de officier er nog even fijntjes aan dat hij zelf ook enorm twijfelde aan de bewijslast, het onderzoeksrapport van de politie was 5 keer teruggestuurd omdat het volgens de aanklager niet compleet was, 3 keer is nog voor te stellen maar 5 keer. Emoticon: Confused
Met de zielenknijpers die de politie had ingeschakeld en verklaren dat Jessica er wel toe in staat is veegt Otto ook de vloer aan, dat is geen bewijs, ik kan er een hele kudde zielenknijpers tegen over zetten die het tegendeel beweren. Emoticon: Bye bye

Het rapport van de Australische politie dat Jessica een crimineel verleden heeft met 14 feiten waar de politie mee schermt is volgens Otto volledig uit de lucht gegrepen en gewoon niet waar, de gegevens waar de politie mee schermt zijn keihard uit hun eigen duim gekomen.
De advocaat in Australië heeft bij de politie de achtergrond van Jessica opgevraagd, buiten enkele bekeuringen heeft ze slaperig met haar auto een muurtje bij een oude van dagenhuis geramd, dat was geen misdaad maar een overtreding, bovendien was de schade netjes betaald.

Ook de bewering van de politie die ze van de Australische politie zouden hebben gehad dat Jessica diverse zelfmoord pogingen had gedaan in Australië is in Australië niets van bekend, Otto is nu bezig het volledige politie rapport van Jessica te laten vertalen door een beëdigd vertaler, op enkele verkeersovertredingen na staan daar geen criminele daden in zoals de politie beweerde, dus dan zitten de politiejongens in hun drang om te scoren nog te jokkenbrokken ook. Emoticon: Yes!
Met de feiten die de politie zegt te hebben zou Jessica niet eens een permanente verblijfsvergunning hebben gekregen in Australië, merkte Otto op. Emoticon: Blush
Hij eiste onmiddellijke invrijheidstelling, 29 juni het vervolg.

Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 13-07-2016
Gisteren en vandaag weer twee zittingsdagen, ik weet verdomd niet meer hoe ik dit moet noemen showproces of circus, in ieder geval geen serieus proces.
Laten we voorop stellen dat deze Jessica alle schijn tegen heeft en dat inderdaad de gedachte opborrelt dat het haast niet anders kan als dat zij het heeft gedaan, maar er zijn totaal geen bewijzen, niets nul komma nul. Emoticon: Nooo
De politie c.q aanklager komen met allerlei aanname's die een motief zouden moeten aantonen.
Zo zouden Mirna en Jessica twee lesbische panharingen zijn, toen Mirna trouwde zou Jessica jaloers zijn geworden en haar daarom hebben vermoord.
Nou dat werd door hun wederzijdse vriendin Hani en de echtgenoot van Mirna gisteren ontzenuwd, geen sprake van. Emoticon: Bye bye
Maar het gaat steeds meer op een multiple choice motief te lijken, was dat het niet dan was het omdat Jessica op aanraden van Mirna het had uitgemaakt met haar vriend, daar zou ze kwaad om zijn, de rechter mag dan een kruisje zetten bij het meest aannemelijke motief. Emoticon: Laugh out loud

Op de cctv opnames die van het hele gebeuren zijn gemaakt is volgens de advocaat geen spoortje te vinden dat Jessica de cyaankali in de koffie doet, ze heeft om precies te zijn het glas koffie twee maal verschoven om plaats te maken op tafel voor de rest niets.
De advocaat vroeg ook hoe het mogelijk is dat er zoveel cyaankali in de koffie zat dat Mirna vrijwel direct overleed en dat Hani die wat had geproefd toen Mirna zei dat het niet om te zuipen was, nergens last van had. Emoticon: Confused
Als zoals de politie zegt er namelijk zoveel cyaankali in de koffie zat om een kudde olifanten te vellen dan moet het proeven van een piepklein slokje door een rietje al voldoende zijn om Hani heel erg ziek te maken. Emoticon: Yes!

Darmawan de vader van Mirna zit continue in de rechtszaal te schreeuwen, hij slingert Jessica de meest smerige beschuldigingen naar haar hoofd en de rechter grijpt niet in. Emoticon: Clown
Allemaal heel raar, deze Darmawan loopt met een sample in zijn zak van de maaginhoud van zijn dochter, ongekend dat een dokter dit afgeeft één en dan ook nog de dag na haar dood, toen Jessica helemaal nog niet in zicht was als verdachte.
Tevens bestookt deze Darmawan de rechters met zogenaamde bewijzen die hij zelf zou hebben verzameld, te bizar voor woorden, toen de advocaat van Mirna tijdens de getuigenis van Darmawan verder door vroeg zat die imbeciele clown te stuiteren als een skippybal. Emoticon: Blush
Het proces gaat volgende week verder, in deze twee dagen is er in ieder geval nog geen snipper bewijs geleverd en ook geen motief en er zitten nog veel meer lijken in de kast. Emoticon: Yes!
Wordt vervolgd.


20-07-2016

Vandaag weer een proces dag, alle zogenaamde bewijzen zijn door de politie aangeleverd bij de aanklager, de aanklager heeft het dossier geaccepteerd en is tot vervolging over gegaan, het is al duidelijk dat er ook een berg onzin in het dossier staat en dat de aanklager zich met sommige zogenaamde bewijzen echt belachelijk maakt. Emoticon: Yes!
Vandaag waren drie medewerkers van café Olivier opgeroepen om te getuigen, dat Jessica zoals in het dossier staat de plek om te zitten zelf had uitgezocht om gunstig te zitten voor de cctv werd gelijk ontzenuwd.
Jessica had gevraagd om een vier persoonstafel en die werd haar aangewezen, er was er nog maar één vrij dus er was geen sprake van eigen keuze. Emoticon: Talk to the hand

De aanklager heeft ook de cctv opnames in kleine stukjes gehakt, hij laat precies zien waar hij denkt voordeel bij te hebben, terwijl de advocaat elke keer aandringt om de hele opname te laten zien.
Volgens de advocaat is nergens in de opname enig bewijs te zien dat Jessica iets in de koffie heeft gedaan zoals de politie beweerd en de vader van Mirna, Darmawan loopt te blèrren. Emoticon: Confused
Ook dat Jessica de kelner iets toegefluisterd zou hebben werd ontkend.
De club Darmawan die bloed willen zien gedroegen zich vandaag ook weer als hooligans in de rechtzaal, opstaan en klappen en boe geroep, bizar dat die witbeffer die de leiding heeft ze hun gang laat gaan.
Het proces was net nog aan de gang dus later op de dag zal er wel weer het één en ander voor de dag komen.

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Nou ik ben echt heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.
Dus al die tijd zit ze nog wel vast?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 20-07-2016 12:26 salina wrote:
Nou ik ben echt heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.
Dus al die tijd zit ze nog wel vast?


Ja, het dossier was vier keer van de politie naar de aanklager gegaan en elke keer zag de aanklager er geen brood in.
Na 6 maanden moest de politie haar vrijlaten indien de aanklager niet tot vervolging over ging, toen ging vier dagen voor de vrijlating het dossier voor de vijfde keer naar de aanklager en één dag voor haar vrijlating besloot hij toch te vervolgen.
Ze zit sinds 30 januari vast, terwijl er geen keiharde bewijzen zijn, geen bekentenis, geen motief, alleen maar "het kan niet anders dan dat zij het gedaan moet hebben", en onderzoeksrapporten van zielenknijpers.

Overigens komt dat vaker voor in Indonesië, de twee docenten van de Internationale school in Jakarta de Canadees Neil Bantleman en Ferdinant Tjiong zijn ook zonder keiharde bewijzen veroordeeld voor misbruik van kinderen.
En de voormalige voorzitter van de KPK Antasari hebben ze ook gepiepeld voor het aanzetten tot moord. Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het is in ieder geval duidelijk dat de getuigen sterk onder invloed staan van de mening van de politie en de media en zeker niet in de laatste plaats het geblèr en de leugenachtige verdachtmakingen van de vader van Mirna meneer Darmawan.
Ga er maar vanuit dat het bedienend personeel eenvoudige zielen zijn die al sinds Mirna schuimbekkend ten onder ging in het cafe in een mallemolen zitten van het media circus.

Ze staan ook onder invloed van de vijandige stemming in de rechtszaal tegen alles wat Jessica vrij kan pleiten, zelfs de rechter werd kregelig van de onsamenhangende verklaring van de bediende Agus t.a.v. de hoeveelheid die Mirna had gedronken.
Hij kreeg het er niet uit, dus riep hij vriendin Hani weer op als getuige om er achter te komen of Mirna nu veel of weinig had gedronken, die kon daar dus ook geen antwoord op geven.

De advocaat van Jessica vroeg naar de onderzoeksresultaten van het water en de koffie die was gebruikt voor de giftige koffie van Mirna, die zijn er niet en ook het rietje ontbreekt.
Waarop hij de aanklager vroeg hoe de aanklager dan de mogelijkheid uit wil sluiten dat de vergiftiging vanuit het café is gekomen.

Wederom een positieve dag volgens de advocaat, ook deze volgens de aanklager sleutelgetuigen konden geen bewijs leveren, nu nog alle beelden van de cctv waarop niets is te zien.
Buiten stond Mirna's vader weer tegen de persmuskieten te brallen dat er tientallen bewijzen en getuigen zijn en dat ze de doodstraf krijgt, ik vraag me steeds meer af wat die man drijft.
Morgen verder met getuigenverhoor.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Heel weinig over deze zittingsdag, de persmuskieten en ook het publiek hebben waarschijnlijk weinig belangstelling voor de getuigenverklaringen van het bedienend personeel van café Olivier.
Die willen alleen maar spetterende schuldverklaringen en bloed zien, zelfs vandaag geen verklaring van Mirna's vader Darmawan, misschien dat de pers door heeft dat er alleen maar onzin uit die mongool komt. Emoticon: Angry

Wel jammer, om als buitenstaander een redelijk beeld te krijgen van dit showproces zijn details belangrijk, buiten vriendin Hani die een proefje van de vergiftigde koffie zou hebben genomen heeft ook de manager dit gedaan.
Trouwens allemaal tegenstrijdige verklaringen, een slokje is na het hele mediacircus ineens een lik van de in de koffie gedoopte vinger geworden.

Wat vooral vreemd is, op het moment dat Mirna het vaantje streek, wist niemand wat er aan de hand was, ik zie de paniek voor me, al snel erna werd Mirna naar de medische post van de mall gebracht.
Nadat een klant onwel is geworden in een zaak en de rust keert weder, dan gaat men in zo'n horecagelegenheid over tot de orde van de dag, de tafels worden leeg en schoon gemaakt, let wel er is nog in niemands bol opgekomen dat het aan de koffie ligt.
Alle deels gebruikte consumpties worden weggelazerd, maar de koffie van Mirna waar vergif in zou zitten wordt bewaard, dan heb je wel een vooruitziende blik lijkt mij, de vergiftiging werd namelijk later in het ziekenhuis vastgesteld en toen is de politie pas een onderzoek begonnen. Emoticon: Confused

Vooralsnog volgens de advocaat geen spoor van bewijs, ik ben benieuwd waar de aanklager meer mee gaat komen, cctv, zielenknijpers en de Australische politie.
salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 21-07-2016 14:17 schreef Malam:
Alle deels gebruikte consumpties worden weggelazerd, maar de koffie van Mirna waar vergif in zou zitten wordt bewaard,
Het verhaal wordt echt steeds gekker Emoticon: Confused

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik zit het dan ook vol verbazing te lezen, ik kan me nauwelijks voorstellen dat de barman in de paniek die ontstond nadat Mirna onderuit ging nog precies wist welk drankje voor wie bestemd was.
Dus wat is de beweegreden geweest dat juist deze koffie in een leeg waterflesje werd gegooid en bewaard, zo denkt de advocaat er ook over.
Maar als hij zijn twijfel uitspreekt of dat flesje met restkoffie wel een betrouwbaar bewijs is, dan wordt hem ogenblikkelijk de mond gesnoerd, dat moet hij maar voor zijn pleidooi bewaren volgens de rechter Emoticon: Confused

Dat de aanklager geen sterke bewijzen heeft blijkt wel uit het feit dat hij met 64 getuigen op de proppen komt. Emoticon: Blush
Familie van Mirna, bedienend personeel en deskundigen.
Maar er is nog steeds niet één die gezien heeft dat Jessica daadwerkelijk iets in de koffie heeft gedaan. Emoticon: Nooo
Tot op heden wordt alleen het in de ogen van de getuigen vreemde gedrag van Jessica aangehaald en het feit dat er 3 tasjes van Jessica op tafel stonden waar het vergif ingezeten zou kunnen hebben..

Volgende week verder, de rechter heeft de aanklager huiswerk gegeven, Hani en Jessica hadden een alcoholhoudende cocktail, de rechter wil weten of het vergif voor of na het drinken van die cocktail in de koffie terecht is gekomen.
Dat lijkt mij een onmogelijke opgave, aangezien men nog steeds niet weet hoe de cyanide in de koffie terecht is gekomen. Emoticon: Confused

Er gaan nog meer rare dingen komen, de broek die Jessica aan had is in de week erna weggegooid omdat daar een scheur in zat, dat heeft de hulp van Jessica bevestigd.
De politie is naarstig op zoek geweest naar deze broek, omdat ze er honderd procent van overtuigd zijn dat daar sporen van cyanide opgezeten zouden hebben, maar ze hebben hem niet gevonden.
Toen hebben ze zo'n zelfde broek gekocht en die is ook als bewijsstuk ingeleverd, het lijkt mij dat je dan echt wel met de handen in het haar zit als je dit soort grappen uit gaat halen. Emoticon: Shut up!salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 21-07-2016 20:16 schreef Malam:

Toen hebben ze zon zelfde broek gekocht en die is ook als bewijsstuk ingeleverd, het lijkt mij dat je dan echt wel met de handen in het haar zit als je dit soort grappen uit gaat halen. Emoticon: Shut up!

Indo logica Emoticon: Confused Emoticon: Confused

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Vandaag was er weer een zitting, weinig nieuws onder de zon, buiten dat het voor de rechters allemaal niet zo duidelijk is door de verwarrende verklaringen van het personeel.
Die willen nu naar het café om persoonlijk te zien hoe de situatie is, eigenlijk vreemd, er zijn twee reconstructies geweest, ik neem aan dat de politie daar opnames van heeft gemaakt. Emoticon: Confused

Het kan ook zijn dat de rechters twijfelen aan de verklaringen omdat de cctv beelden en de verklaringen van het personeel op sommige punten niet klopt.
Opvallend is dat de café manager Devi hevig op haar tenen was getrapt nadat Jessica aan haar vroeg wat ze met de koffie hadden uitgevreten, terwijl Devi dacht dat Mirna een epileptische aanval had.
Dat zou Jessica zomaar vrij kunnen pleiten, immers als zij er vergif in had gedaan dan had ze er alle belang bij dat de koffie weggegooid zou worden, in plaats van de aandacht op de koffie te vestigen. Emoticon: Blush

De rechter vroeg tevens aan de officier van justitie om zich meer op bewijzen te concentreren, omdat die tot op heden uiterst summier zijn.
Uiteraard stond de mongoolse vader van Mirna weer te blèrren dat er voldoende bewijs is en dat Jessica de doodstraf moet krijgen, vreemde man. Emoticon: Yes!
Wordt vervolgd.havana45
User
spacer line
 

Er schijnt nou ook een bedrag a Rp.150.000.000 op de rekening van de koffiemaker gestort te zijn door de politie.Als het waar is,dan kunnen ze helemaal ophouden met procederen.De koffie maker heeft het tegenover zijn dokter verklaart.Nu wordt de dokter op het matje geroepen. Emoticon: Laugh out loudMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Daar heb ik nog niets van gelezen, dat zou helemaal een stunt zijn Havana Emoticon: Laugh out loud
Trouwens café Olivier staat hoog op de lijst van de huiverende sensatiezoekers, ze krijgen de Vietnamese ijskoffie niet aangesleept voor die idioten. Emoticon: Frustrated

De mongool Darmawan (vader van Mirna) werd vandaag ook nog even de duimschroeven aangedraaid door de rechter, die had in de pers lopen blèrren dat hij andere opnames van de cctv had als de officier van justitie, een broodje aap verhaal dus. Emoticon: Angry
De verwarring is in ieder geval vrij groot bij de rechters, de getuigenissen stroken vaak niet met de beelden, de politie heeft schijnbaar de boel behoorlijk onder druk gezet om hun zaak rond te krijgen. Emoticon: Shut up!

Vooral hoofd recherche Krishna heeft vanaf de dag dat ze Jessica arresteerden er geen twijfel over laten bestaan dat zij de daderes was.
Die narcistische eikel had afgelopen jaar elke dag contact met de pers om te laten zien hoe goed hij was.
Die hebben ze inmiddels weg gepromoveerd naar de provincie, hij maakte het zelfs naar Indonesische maatstaven te gek met zijn mediageile gedrag. Emoticon: Yes!havana45
User
spacer line
 

De rechtzaak is uitgezonden door INEWS TV,zo schijnt het bewijs van de in beslag genomen koffie en water verandert te zijn van 2 glazen en 1 fles naar 2 flessen en 1 glas.Dus er wordt zat gerommeld met bewijs stukken.Ook de koffiemaker ging de fout in omdat het aantal gemaakte koffie iedere keer verschilde en de vader van Mirna hem bij moest springen waarop de rechter deze oetlul tot de orde riep.Al met al als ze onschuldig wordt bevonden gaan er een heleboel media geile pejabats misschien met vervroegd pensioen. Emoticon: Worshipzieleffe
User
spacer line
 

De rechtszaak is weer voortgezet en ze word flink aan de tand gevoeld.
Beelden van de camera's laten duidelijk zien dat er grove fouten zijn gemaakt door de reserge .
Ze hadden de plaatselijk delict gelijk moeten afschermen en alle mensen moeten verhoren Fouilleren en het personeel goed aan de tand moeten voelen.
Men heeft fout op fout gemaakt en zodoende kan dit proces nooit geen eerlijk proces meer zijn .
Het lijkt mij ook dat je een onsje chemicaliën in de koffie gooide dat je dat direct had kunnen merken dus waar moet de chemicaliën vandaan komen van de balie
Je zag op die filmpjes van de bewaking camera's dat er veel mensen rond hun tafel liepen.
Neen dit proces mag eigenlijk niet meer door gaan maar gericht op de mensen die daar werkten en die misschien nog weten welke klanten er daar voor nog waren neen de grootste blunder is de reserge....... Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Josvdberg
User
spacer line
 

Heb heel even gekeken naar de livestream vanuit de rechtzaal op www.i-newstv.com/ en ben weer snel afgehaakt. Wat een niveau, een rechter met het verstand van een eerste jaars rechtenstudent in NL. Wat een dom volk. Oh oh oh wat loopt men toch achter daar.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Wat het hoofd van de criminele recherche Krishna Murti betreft, daar is maar één ding over te zeggen, een maniakale mediageile narcistische baantjesjager, die belde elke dag de kranten en tv stations wat hij die dag ging doen.
Of het nu de moord op Mirna, ontruiming Kalijodo of de aanslag in Jakarta ging, overal stond dit grobbekuiken voorop en omgeven door persmuskieten, het oordeel van Krishna is de waarheid en niets dan de waarheid, ongelijk hebben zit niet in zijn vocabulaire, dat gold ook voor Jessica. Emoticon: Yes!

Regel één Krishna acht Jessica schuldig, regel twee mocht blijken dat Jessica niet schuldig is, dan vervallen we automatisch terug op regel één, Jessica is schuldig en de officier van justitie die het niet rond krijgt is een lul.
Hij trapt ook al zijn ondergeschikten opzij om op de foto te gaan met criminelen en verdachten alsof de recherche maar uit één persoon bestaat, ene Krishna. Emoticon: I love it

Het nieuwe hoofd van politie Tito die wat doortastender is als de gepensioneerde Badrodin had hem door en heeft hem gelijk zijn promotie gegeven waar hij zo op geilde na 14 maanden Jakarta, hij is adjunct-hoofd politie van Lampung geworden, een pleuris eind zwemmen van Jakarta dacht Tito waarschijnlijk. Emoticon: Laugh out loud
Krishna bemoeide zich trouwens de laatste 3 maanden nog maar weinig met de zaak Jessica, hij voelde nattigheid, dus hij schoof mindere goden naar voren om het woord te doen in deze zaak, de laffe labberkak. Emoticon: Angry

We hebben het over deze cowboy, zo presenteert Krishna zich het liefst, op de foto staat "Wij zijn niet bang voor terroristen, omdat wij knappe politieagenten hebben" . Emoticon: Confused
Op zeker dat zijn echtgenote deze foto als een raket uit de slaapkamer haalt als Krishna hem daar op zou hangen.
Ze zou anders verschrikkelijk tekort komen bij haar cowboy, want elke keert als Kris naar die foto kijkt krijgt hij een spontane zaadlozing. Emoticon: Laugh out loud

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het is nauwelijks te bevatten wat er in dit proces allemaal voor flut verklaringen en getuigen worden aangedragen om Jessica veroordeeld te krijgen.
Alles is verdacht volgens de officier van justitie, die naar mijn mening een slappe zakkenwasser is en na 5 keer heen en weer vliegen van het dossier onder de druk van de politie is bezweken om tot vervolging over te gaan.
Hij kan waarschijnlijk op dit moment zijn eigen tamp wel opvreten van spijt, er klopt totaal geen reet van en er komen steeds meer tegenstrijdigheden boven water. Emoticon: Yes!

Nu ineens weer het verhaal dat de barkeeper Rangga 140 miljoen zou hebben gehad om Mirna te vermoorden, dit zou in opdracht zijn van de echtgenoot van Mirna.
Maar het feit is wel dat er wel degelijk iemand deze Rangga heeft aangesproken/beschuldigd 3 dagen na dat Mirna werd vergiftigd, dat heeft hij tegenover de zielenknijper verklaard, ook zou hij de politie op de hoogte hebben gebracht, die heeft er nagenoeg geen aandacht aan besteed. Emoticon: Confused
Ik kan ook dit mij nauwelijks voorstellen, het verhaal gaat nu dat dit een verslaggever geweest zou zijn, zou kunnen en ik begrijp de advocaat Otto Hasibuan volkomen dat hij hier dankbaar gebruik van maakt, hij bestrijdt de aanklager met zijn eigen middelen.
Dieven vang je met dieven zegt men, Otto vraagt nu waarom dat dit niet is onderzocht en waarom de cctv opnames van dit bezoek niet door de politie in beslag zijn genomen, Otto zaait enorm veel twijfel.

Precies als de aanklager doet met zijn 54 getuigen die allemaal naar Jessica wijzen, verklaringen geven die tegenstrijdig zijn met de cctv opnames en geen van alle hebben gezien dat Jessica vergif in de koffie deed. Emoticon: Nooo wat trouwens ook niet op de opnames terug is te vinden.
Jessica zou in de weg hebben gezeten en heel onaangedaan zijn volgens een werknemer van het café op het moment dat Mirna half dood in een rolstoel werd gezet, terwijl er verdomme op de cctv is te zien dat ze geholpen heeft.

Ook het feit dat Jessica haar bestelling gelijk heeft afgerekend, ze wilde namelijk tracteren, dat is heel verdacht volgens de kassier, dat doet haast niemand, dus dan ben je gelijk een moordenares, mijn broek zakt van dit soort getuigenissen af. Emoticon: Angry
Mongool Darmawan is al met de vrouw van Rangga naar de bank geweest om een bewijs te vragen dat er geen 140 miljoen is gestort en daar zegt hij een kopie van te hebben, allereerst zegt dat niets ten tweede waar is die mongool mee bezig. Emoticon: Stupid

Er is zo enorm gerotzooid met bewijsmateriaal dat Otto nu zelfs in twijfel gaat trekken of Mirna nu wel of niet vergiftigd is, volgens mij zien de rechters door de bomen het bos niet meer.
Je moet het verdomd goed bijhouden anders snap je er zelf ook geen pepernoot meer van, dit is geen proces in een rechtszaal, maar een optreden van clowns in een circustent strak geregisseerd door bobo's van de recherche die het verdommen om toe te geven hoe amateuristisch ze te werk zijn gegaan.
Ik ben toch bang dat de Jessica moet bloeden, net als die twee docenten van de Internationale school in Jakarta. Emoticon: Shut up!
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hoofd van de afdeling juridische informatie van de procureur generaal Waluyo Yahya gaat in verweer tegen de uitspraak van de advocaat van Jessica Otto Hasibuan dat de officier van justitie gedwongen zou zijn Jessica aan te klagen.
Dat doet Hasibuan dus goed, druk op de ketel houden als tegenhanger van alle onzin die de politie en vader van Mirna Darmawan allemaal uitkramen, publiek opinie speelt een enorme belangrijke rol bij rechtszaken in Indonesië. Emoticon: Yes!

Walullo Yahya spreekt Hassibas tegen en zegt dat er wel degelijk gronden zijn om te vervolgen, uiteraard treedt hij niet in details, die kent hij helemaal niet en deze lullo wordt ook maar gestuurd.
Hasibuan verklaarde dat er totaal geen gronden zijn om te vervolgen en dat het onbegrijpelijk is dat de officier van justitie dat toch heeft besloten, daar concludeert hij uit, dat hij dus is gedwongen, een uiterst gevaarlijk situatie volgens Hasibuan. Emoticon: Bye bye

Recherche gaat volgen Krishna als nog de beschuldiging onderzoeken dat de barkeeper 140 miljoen zou zijn aangeboden Emoticon: Confused
Ook dat was een slimme zet van Hasibuan omdat in de groep te gooien terwijl de aanklager daar wijselijk zijn rijstmolen over dicht hield. Emoticon: Shut up!
Volgende week zitting tien alweer.havana45
User
spacer line
 

Ik weet niet of deze zaak wereld aandacht heeft,maar het zou goed wezen als dat zo is. Australie houdt een vinger aan de pols omdat ze informatie omtrent Jessica hebben vrij gegeven tegen de belofte dat ze niet veroordeelt mag worden tot de doodstraf. Als andere landen aandacht tonen voor deze zaak is het wellicht mogelijk dat Jessica een eerlijk proces krijgt,ondanks dat dan een hele meute S.H.'s(Sarjana Hukum. Emoticon: Laugh out loud ) op hun bek gaan.bingo
User
spacer line
 

Het lijkt me nogal duidelijk dat Jessica de moordernaar is. Waarom toch altijd dat gezeik over de Indonesische rechtsgang? Schamen jullie je niet om het voor deze ijskoude killer op te nemen?.
MODERATOR BREAK

Net als de tv bingo, staat het je niet aan? Uitzetten!

Placed by oyibo @ 01-08-2016 08:49
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Omdat het Indonesische rechts systeem verrot en corupt is tot op het bot.

Jij mag dat normaal vinden bingo, geen probleem. Emoticon: Blush


It's only kinky the first time.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Bingo ik snap dat als je in Jakarta woont dat je gevoelig bent voor alle onzin die de media op mensen afvuren, op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer.
Ik meen dat er nergens in deze topic wordt geschreven, dat Jessica onschuldig is, alleen maar de belachelijke bewijzen en methodes om ze veroordeeld te krijgen.
Iemand is pas schuldig als er keihard bewijs is geleverd en veroordeeld is, het bewijs dat ze zoals jij het noemt een ijskoude moordenares is, is nog niet geleverd. Emoticon: Nooo

Dat er commentaar op de rechtsgang in Indonesië is, dat is natuurlijk niet zo vreemd, het hele rechterlijke apparaat heeft decennia lang hun gang kunnen gaan met gekochte uitspraken.
Pas nadat opperrechter van het constitutionele hof Akil gepakt werd omdat deze man miljoenen had verdient aan uitspraken t.a.v. verkiezingsuitslagen werd het mogelijk deze corrupte club onder de loep te nemen.

Gezien jouw uitspraken volg je het nieuws, dan weet je ook dat er in de afgelopen twee jaar nagenoeg elke maand griffiers, rechters, officieren van justitie en advocaten worden opgepakt voor omkoperij.
Daarom het gezeik over de Indonesische rechtsgang Bingo. Emoticon: Wink

Het laatste akkefietje van enkele weken terug zal je toch ook wel hebben meegenomen. Emoticon: Confused
Saipul Jamil die terecht stond voor aanranding van een minderjarige jongen, eis 7 jaar, uitspraak 3 jaar, enkele uren na de uitspraak werd de broer van Saipul, twee advocaten van hem en de griffier van die rechtbank op heterdaad betrapt bij de overdracht van 250 miljoen. Emoticon: Bye byesalina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 01-08-2016 08:09 schreef bingo:
Het lijkt me nogal duidelijk dat Jessica de moordernaar is. Waarom toch altijd dat gezeik over de Indonesische rechtsgang? Schamen jullie je niet om het voor deze ijskoude killer op te nemen?.


Schaam jij je niet dan om iemand een moordenaar te noemen zonder enig bewijs of motief? Emoticon: ConfusedMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Vandaag weer een zitting, toxicologen en forensisch specialisten konden hun zegje doen, duidelijk is wel dat er cyanide in het lichaam van Mirna is gevonden.
Wat wel vreemd is, de lijkschouwer zegt de maag van Mirna niet te hebben geopend, maar verklaarde wel zwarte vlekken te hebben gezien op de maagwand, wat wijst op verbranding door zuur.
Het zijn toch allemaal kleine dingen bij elkaar die twijfelachtig zijn, cyanide wordt geacht geen brandvlekken te veroorzaken, wat wel is geconstateerd, is dat Mirna last had van te veel maagzuur, daar had ze ook medicijnen voor. Emoticon: Blush

Er zijn wel in andere weefsels cyanide aangetroffen, maar als de vader van Mirna zoals hij heeft beweerd een sample van de maaginhoud van zijn dochter heeft gekregen van de lijkschouwer dan blijkt nu dat hij keihard heeft zit te liegen. Emoticon: Angry
De aanklager had er nogal de nadruk op gelegd dat Jessica in haar handen zat te wrijven, dat is ook te zien op de cctv beelden, ik begreep het belang niet helemaal, maar die reden kwam vandaag naar boven. Emoticon: Smile
De aanklager wil daarmee suggestie wekken dat er cyanide op de handen van Jessica zat, die irritatie veroorzaakt zou hebben, de rechter vroeg dat rechtstreeks aan de toxicoloog, die wilde daar niet diep op ingaan, bij grote hoeveelheden op de huid zou irritatie kunnen ontstaan.
Aangezien er op de cctv beelden nergens te zien is dat Jessica iets uit haar tas haalde in handen had, laat staan in de koffie heeft gegooid is het motief handen wrijven ook gebakken lucht. Emoticon: Yes!

Er kwamen ook enkele verklaringen van het personeel onder druk te staan, van die heerlijke smaakmakende verklaringen die het aannemelijk moeten maken dat Mirna was vergiftigd door Jessica en er in gaan als koek, zeker als de politie je continue heeft voorgehouden dat Jessica een moordenares is.
Zo zou er na enkele minuten al heel veel schuim op de mond van Mirna zijn gezien, onmogelijk volgens de toxicoloog, cyanide schuimt niet, hooguit kan Mirna de controle over haar mondspieren zijn kwijtgeraakt waardoor er wat speeksel uit haar mond zou kunnen lopen.
Ook de verklaring dat de koffie van Mirna sterk naar lijm zou ruiken, lijm waar zolen van schoenen mee worden geplakt, werd naar het rijk der fabelen verwezen, cyanide heeft de geur van amandel en is zeker geen onaangename geur. Emoticon: Yummie!

Het wordt dus allemaal steeds raadselachtiger, de politie agent die het bewijsmateriaal veilig gesteld zou hebben kwam niet opdagen, de man is ziek, ik vermoed dat hij ziek blijft ook en dat die ook in de toekomst weg zal blijven, er zijn namelijk te veel onduidelijkheden hoe en op wat voor manier de politie het bewijsmateriaal heeft verzameld. Emoticon: Confused
Volgens de toxicoloog moet de gene die Mirna heeft vergiftigd slim zijn geweest, cyanide werkt namelijk wel in koude dranken zoals de ijskoffie van Mirna, maar in hete drank dus niet.
Hij gaf het voorbeeld dat vissers nogal eens cyanide in het water flikkeren om vis te vangen, dan komen ze vanzelf boven drijven, maar zo gauw de vis wordt gekookt of gebakken dan is de cyanide onschadelijk.
Wordt vervolgd.

Ten overvloede, voordat allerlei hersenloze figuren weer gaan blèrren dat Malam een moordenares aan het verdedigen is, alles wijst er op dat het haast niet anders kan als dat Jessica haar vriendin Mirna om zeep heeft geholpen.
Maarrrr er is nog steeds geen flinter bewijs geleverd, tot op heden is het alleen nog maar "het kan niet anders" misschien is dat voor mensen die hun oren naar gossip en sensatie laten hangen voldoende, voor mij in ieder geval niet. Emoticon: Bye bye
salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Dank je weer voor deze updateMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het was vandaag weer een zielige vertoning in het circus rond Jessica, ik volg het wel, maar ik het is om strontmisselijk van te worden wat daar in de rechtszaal gebeurd.
De één of andere kloothommel van een deskundige die met droge ogen durft te beweren dat de bewegingen van Jessica duidelijk maken dat ze iets uit haar zak haalt en in de koffie doet, terwijl het niet is te zien, het gaat hier alleen maar over een beweging waarvan aangenomen kan worden dat ze dat doet, voor hetzelfde geld tilde ze één bil op om een scheet te laten. Emoticon: Confused

Een vader van Mirna die de rechtszaal binnen komt en foto's gaat uitdelen aan de rechters van zijn dode dochter in het ziekenhuis en nog op zijn pik is getrapt ook als de advocaat van Jessica hem vraagt waar dit gedrag toe dient, pure stemmingmakerij.

Ene Roy Surya die minister van sport en jeugdzaken Andi Mallarangeng nadat hij was opgepakt voor corruptie de laatste 9 maanden mocht vervangen, deze communicatie specialist die fout op fout stapelde blijkt een vriendje van de vader van Mirna te zijn en vond het nodig zijn vriend bij te staan in de rechtszaal, stemmingmakerij.

De inmiddels naar Lampung overgeplaatste hoofd recherche Krishna die waarschijnlijk in Jakarta moest wezen en de laatste 45 minuten met veel tamtam binnen kwam vallen, die man heeft gegarandeerd te weinig aan de tiet gelegen met zijn aandacht vragend gedrag, ook dit was stemmingmakerij.

Een vader van Mirna die de hele zitting door zit te schreeuwen, bij ieder zogenaamd bewijs schreeuwend "Zie je nu wel, dit is het bewijs, ze heeft mijn dochter vermoord" en dat dan de hele publieke tribune gaat zitten applaudisseren, het kan en mag allemaal, belachelijk. Emoticon: Angry
De opnames van de cctv in het cafè zijn niet meer origineel, er wordt eerlijk toegegeven dat ze zijn bewerkt om alles beter zichtbaar te maken, als de advocaat protesteert en alleen de originele opname wil zien omdat hij het vermoeden heeft dat de opnames zijn gemanipuleerd, dan wordt het gewoon weggewuifd. Emoticon: Bye bye

Een rechter die in de media zegt dat er geen getuigen nodig zijn die werkelijk hebben gezien dat Jessica gif in de koffie heeft gedaan, op basis van deskundigen kan ze gewoon schuldig worden verklaard, hij verwijst dan naar een zaak in Bogor waar een vent is veroordeeld voor kindermisbruik en moord zonder dat er keiharde bewijzen waren. Emoticon: Confused
Deze rechter Binsar heeft zich partijdig opgesteld en zijn ethiek geschonden volgens de advocaat van Jessica en hij moet worden vervangen, ik geef de advocaat weinig kans. Emoticon: Nooo
Hij gaat steeds meer op Don Quichotte lijken die tegen windmolens vecht.
Een misselijkmakende rechteloze vertoning, andere woorden heb ik er niet voor. Emoticon: Angry
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,305,554 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com