indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


Op 21-08-2016 14:57 schreef Anne Mieke:
Ik heb het zeker wel gevolgd. Het probleem is alleen dat (on)veiligheid een gevoel is. En vooral dat van "wrong place, wrong time". Ik bedoel er ook mee te zeggen dat je niet alle risicos kunt uitsluiten.

Veiligheid kun je niet afdwingen of kopen of uitsluiten. Je krijgt ermee te maken of niet. Ik weet wel dat ik er op Bali af en toe wel bij stil sta maar op andere eilanden eigenlijk nooit.

Er is een groot verschil tussen mogelijke plekken waar een of andere gek een aanslag kan plegen (=de hele wereld) en plekken waar onderlingen bevolkinsgroepen met elkaar in gevecht zijn. En dat is in de streek rond Poso aan de hand. Er is welliswaar een vrede getekend, maar zoals Malam aangaf echt veilig is het er nog niet.

"Er zijn veiligheidsrisicoís voor reizen naar de overige gebieden in IndonesiŽ. Wees extra voorzichtig in de volgende gebieden:
- Centraal-Sulawesi, vooral in het gebied tussen het meer van Tentena en de stad Poso. In dit gebied komt al jaren geweld voor. De situatie blijft gespannen."
Dit is de officiŽle waarschuwing, die ook aangeeft dat het hier gaat om geweld in de streek zelf.
Het is dus zeker iets wat je je moet realiseren als je deze streek wilt bezoeken, het is niet het uiterst kleine risico van een terroristische aanslag die zo'n beetje over de hele wereld geldt.bulekurus
User
spacer line
 

https://www.google.co.id/searc(...)rc=RO3TpDyvK9OBNM%3A

Waar zit daesh ? Kalimantan en sulawesiMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat is dus wat ik op de vorige pagina aangaf, er lopen daar nu nog een stelletje IS gelieerde idioten rond die ze nog niet hebben te pakken.
En iedereen die regelmatig in IndonesiŽ komt weet dat je buiten de grote steden als witvoet indiaan nog steeds een bezienswaardigheid bent.
Ik behoor na dik 23 jaar haast bij de inboedel van het platteland stadje waar ik zit, maar het kijken en het opvallen blijft.
Reken maar dat ťťn van die idioten in de omgeving van Poso nu graag een ongelovige withuid zouden willen scoren, dan zetten ze zich helemaal op de kaart.
Weg blijven daar. Emoticon: Bye bye4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


N.B Dat geldt ook voor Yoke die het over een bezoek van enkele jaren geleden heeft.


Ja hoor Malam, wat toen niet was kan inderdaad nu nog komen.
Wij hebben toen het risico gemeden.
Maar waar kan je nu nog wel veilig heen gaan op vakantie?
Als jezelf van te voren een onveilig gevoel hebt voor een bepaalde omgeving, of dat er duidelijke dreigingen zijn stel dan je vakantie maar uit of kies een grote omweg naar iets anders.

Maar toch aardig Malam dat jij ons, oudere dames, wilt waarschuwen.
Pas goed op Pop!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

bulekurus
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. job , het is de spatie die het doet Emoticon: Party!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Yoke ik heb het meer uitgedragen, ik voel mij in IndonesiŽ veilig en ik heb in al die jaren slechts ťťn keer een negatieve ervaring tijdens de vastenmaand gehad.
Poso is een apart verhaal, er waren steeds meer aanwijzingen dat er verbanden waren met aanslagen in IndonesiŽ en de groep van Santoso in Poso.
Die gasten konden daar vrij hun gang gaan, regelmatig kwamen ze voor de dag en pleegden overvallen en schoten mensen van de politie uit hun slippers.

In januari j.l. was de maat vol en zijn er elite eenheden naar toe gestuurd en sindsdien is het daar hommeles en kunnen toeristen er maar beter even weg blijven.
Voor grote delen van IndonesiŽ zie ik echt geen risico, de vriendelijkheid waarmee toeristen op de meeste plaatsen worden ontvangen kunnen wij in Europa nog een puntje aan zuigen.
Daar komt nog bij dat jij, Anne Mieke en ook ik zei de gek voldoende ervaring hebben en weten hoe en wat, iemand met minder ervaring kan een groter risico lopen in Poso.

En natuurlijk waarschuw ik oudere dames, dat is namelijk met mijn leeftijd mijn doelgroep Emoticon: Worship
Enerzijds omdat anders mijn satpam thuis op een eethoekstoel gaat staan en mij een paar lellen geeft en anderzijds omdat de jonge Indonesische dames met uangvragende ogen voor mij inmiddels een gepasseerd station is. Emoticon: Laugh out loud4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Jij leest de kranten en houdt het nieuws in Indonesie bij Malam, jij zit en staat tussen het volk en zult het dus wel weten, ik heb slechts mijn ervaring opgeschreven maar er kan in korte tijd veel veranderen.

En..... ik neem natuurlijk altijd mijn eigen bodygard mee op reis, scheelt een stuk ! Emoticon: Party!Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

marcoNL1
User
spacer line
 

Hmmm..als ik zo lees is het dus niet handig om dan door te gaan naar midden Sulawesi. Maar even bedenken hoe we die andere 2 weken in Sulawesi kunnen gaan vullen. Misschien doorvliegen naar een ander eiland?

Heeft iemand leuk idee? Emoticon: SmileMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 21-08-2016 16:40 4yoke4 wrote:


En..... ik neem natuurlijk altijd mijn eigen bodygard mee op reis, scheelt een stuk ! Emoticon: Party!

Juust, en die voelt het in zijn vingertoppen aan, die heeft met ťťn uur snuffelen meer door als wij met al onze ervaringen, dat is de band met het moederland.
En bescherming hoef je je ook niet druk om te maken met je bodyguard, daar heb ik ook ervaring mee, Pop kan op slag veranderen van een lief siamees poessie in een bloeddorstige tijger als ze een vinger uitsteken naar haar eigenste bleekgezicht. Emoticon: Laugh out loud

Marco ik neem zonder meer aan dat Anne Mieke je een aantal geweldige tips kan geven, ze heeft de ruimste ervaring van het hele kippenhok hier, voor zo'n advies maakt de rumoerige haan Malam pas op de plaats. Emoticon: Yes!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 21-08-2016 17:12 marcoNL1 wrote:
Hmmm..als ik zo lees is het dus niet handig om dan door te gaan naar midden Sulawesi. Maar even bedenken hoe we die andere 2 weken in Sulawesi kunnen gaan vullen. Misschien doorvliegen naar een ander eiland?

Heeft iemand leuk idee? Emoticon: Smile
Heel veel ideeen zelfs.

Jullie beginnen in de Minahasa en daarna ik neem aan met de ferry vanuit Gorontalo naar Togean? Dan ben je bij terugkomst in Amapana het dichtst bij de luchthaven van Luwuk (of Poso, maar daar hoef ik nu niet meer mee aan te komen denk ik). Vanuit Luwuk zijn er vluchten naar Makassar of Manado van waaruit je verder kan.
Het is ook handig om te weten waar vandaan jullie weer naar Nederland gaan. Is dat (ook) Manado, of misschien Denpasar of Jakarta?
Hieronder een paar mogelijkheden:
- Luwuk-Makassar-Ambon en dan 2 weken verblijf op Ambon/Seram/Saparua of Ambon/Seram/Kei
- Luwuk-Makassar-Maumere waarna je 2 weken op Flores bent en van oost naar west kan reizen en kan vertrekken vanuit Labuan Bajo.

Je kunt er ook voor kiezen om Togean te skippen en vanuit Manado iets gaan doen. Bijvoorbeeld naar Halmahera, Ternate en Tidore.
Ik zeg dat omdat je goed moet uitkienen wanneer de ferry gaat van Gorontalo naar Wakai om niet voor niks in Gorontalo te zitten. De rit van Tondano naar Gorontalo is ook nog behoorlijk, zo rond de 8 uur. Je bent dus op zijn minst 2 dagen kwijt om van Tondano in Wakai te komen.
Nog een alternatief zijn de eilanden Sangihe en Talaud noord van Manado. Zowel Sangihe, Talaud, Halmahera, Tidore en Ternate zijn niet toeristisch (in die volgorde ook).
-(Luwuk)-Manado-Halmahera-Ternate-Tidore (vanuit Halmahera met de boot naar Ternate of Tidore)
-Manado-Sorong (Papua voor Raja Ampat en/of in combinatie met Fak Fak voor Triton Bay; wel duur).
Vanuit Ternate, Sorong en Labuan Bajo zijn er goede verbindingen naar Jakarta of Denpasar.

Ik kom toch nog even op Zuid Sulwesi terug. Zoals gezegd gaan veel toeristen vanuit Togean/Ampena naar Toraja (of omgekeerd). De weg ernaar toe gaat via Poso en Tentena. Mocht je toch voor Zuid Sulawesi kiezen dan kun je ook Togean inruilen voor een vlucht naar Makassar en heen en terug over de weg van Makassar nar Rantepao, en daarna vanuit Makassar een van de andere eilanden hierboven. Een week inclusief heen en terugreis voor Toraja is perfect, maar wat minder efficient omdat je twee keer dezelfde weg doet.

Als je voor Flores kiest dan kan ik een trip voor je in elkaar zetten. (mijn website van Flores is nog niet klaar, ik hoop eind september). Voor Maluku kan ik dat ook doen maar minder gedetailleerd (voor mijn doen dan).Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

marcoNL1
User
spacer line
 

Anne Mieke, top! dank je wel. We vliegen 6 februari vanaf Bali door naar Australie. Zuid Sulawesi lijkt me echt geweldig. Als het mogelijk is om vanaf Luwuk door te gaan vliegen naar Makassar, kunnen we vanaf daar reizen naar de Toraja en weer terug.

Onze planning tot nu toe:

9 Januari : Manado
10 - 14 Jan : Tondano/tripjes naar Tangkoko/ tomohon/ vulkaan etc
15 Januari : Manado
16 Januari : Gorontalo (Bus of vliegtuig vanuit Manado)
17 Januari: Boot naar Togian
18 -22 Jan: Togian
23 jan - 4 februari : ???
6 Februari: Vanaf Bali vliegtuig naar Melbourne.

Het idee om naar Ambon te gaan lijkt me een heel leuk idee en dan hebben we ongeveer anderhalve week daar.
Maar eigenlijk is het wel zonde om Sulawesi te verlaten omdat Poso niet een goed reisadvies heeft. Er is geen mogelijkheid om van Ampana meteen door te gaan naar Toraja?

Er zijn zoveel leuke mogelijkheden.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Natuurlijk kun je vanuit Ampana door naar Toraja maar dat gaat niet op een en dezelfde dag. In ben in mijn geheugen aan het graven maar volgens mij kwam de boot rond het middaguur in Ampana aan. Dat is op zich te laat om in een keer door te rijden naar Rantepao. Je zou dan kunnen overnachten in Pendolo, ongeveer 6 a 7 uur rijden en de volgende dag door naar Rantepao. De meeste mensen overnachten in Tentena (maar ik vind Pendolo persoonlijk mooie. De weg gaat via Poso zoals ik al zei. De rit van Ampana naar Rantepao is minimaal 14 uur maar er is geen enkele chauffeur die dat gaat doen. En het is ook gekkenwerk en buiten dat moet je 's nachts juist niet rijden als we het over veiligheid hebben. Ik zou gewoon de aansluitende rit Ampana-Pendolo doen en dan de volgende dag naar Rantepao. Je ziet meer van het landschap, het is veiliger en minder vermoeiend.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

merdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 

Ik was in 2005 op Sulawesi in Poso op de dag dat daar 3 kinderhoofdjes op het dorpsplein
werden gedeponeerd en er daar zoals wel vaker onlusten waren tussen de religies.

Ook in 2005 was ik in Kuta, waar 50 meter van mijn hotel de tweede bom explodeerde en
het eiland binnen 2 dagen nagenoeg toeristenvrij was.
Ik ben er zelf nog 2.5 week blijven hangen voordat ik doorreisde naar Java

Ik loop s'nachts alleen rond in Jakarta, Solo, Semarang, Yogja Bogor, Makassar, Medan en vele andere plaatsen in Indonesie (vanaf 2005 tot 2015) heb zelf nooit overlast ondervonden
maar genoeg dingen gezien waar een gemiddelde toerist geen weet van heeft

Om het even te relativeren ... ik heb me in Indonesie (als man) nooit onveiliger gevoeld als dat ik s'nachts rondom het centraal station in Amsterdam voelde om een
voorbeeldje te geven.

Het ligt er dus maar aan wat je zelf gewend bent.

Als normale toerist is dan ook het advies om het lokale nieuws te volgen en onrustige
gebieden te vermijden wil je op safe spelen en dat geldt zeker voor diegenen die Nederland al onveilig vinden

marcoNL1
User
spacer line
 

Zelf ben ik 2 keer naar IndonesiŽ geweest waarvan de 2e keer Bali was. Ik heb me nooit onveilig hier gevoeld. Wou graag toch eventjes weten wat andere er van denken om door poso en omgeving te reizen.

We gaan er nu even rustig over nadenken wat we willen gaan doen. Het idee van Anne Mieke lijkt ons een goed om meteen door naar Pendolo te gaan reizen en vanaf daar naar Rentepao. Vanaf daar dan maar kijken hoe en wat.

Iedereen bedankt voor de reacties!

Emoticon: Shiny Emoticon: Party!

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,525,948 topic views - 239,820 posts - 13,723 topics - 32,196 members - last post @ 14-07-2020 11:52 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,185,915 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com