indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Nusa Tenggara - De Kleine Sunda Eilanden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hoi!

Op maandag 4 juli landen mijn vriend en ik op Jakarta, vanuit Amsterdam. Het liefst vliegen we die middag in een keer door naar Flores. In totaal blijven we bijna 3 weken in Indonesie en ons plan is nu om vooral Flores te bezoeken, om via Lombok en eventueel Bali terug te reizen naar Jakarta.

We hebben nog geen concreet plan op Flores, we staan open voor alles! Het doel is vooral genieten Emoticon: Smile We zijn heel erg op zoek naar tips, wat moeten we echt niet missen en wat zou een mooi reisplan zijn voor bijvoorbeeld 10 - 12 dagen Flores? En wat raden jullie aan, in 1 keer doorvliegen naar Flores of op een andere manier die kant op gaan?

Ik ben heel benieuwd naar jullie tips!

FleurAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik meen toch dat hier heel wat tips en routes op dit subforum staan, en ook allemaal vrij recent.
http://forum.indahnesia.com/to(...)es_hulp_gevraagd.php
http://forum.indahnesia.com/to(...)mmodaties_flores.php
http://forum.indahnesia.com/to(...)randeren_updates.php

Je komt in elk geval aan precies tijdens het suikerfeest. En als je nog geen plan hebt dan zou ik deze mbt vluchten en hotelboekingen maar heel snel maken.
Vanuit Jakarta is er volgens mij maar 1 mogelijkheid in de vroege ochtend via Denpasar. Een andere manier zou ik niet weten. Maar ik zou allereerst uitvinden of je uberhaupt nog wel een hotel hebt in bijvoorbeeld Moni of Bajawa.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb even gekeken. Tickets naar Maumere of Ende zijn duur rond die tijd. De minimale reisduur is 6 uur (via Denpasar of Kupang.) Je bent nog het best af met Jakarta-Ende via Kupang voor 138 euro.
Alternatief is Jakarta-Maumere maar dan vlieg je midden in de nacht (ook via Kupang) voor 120 euro.
De rest is allemaal fors duurder en/of een heel lange lange reistijd

Als je Flores over land wil doen dan is het het beste/meest logisch om in Maumere of Ende te beginnen. Tenminste, dat doen de meesten. Als je 12 dagen hebt dan kun je ook vanuit Kupang naar Larantuka vliegen en daar de reis overland starten. Alleen dat kan niet in 1 dag. Ik weet even niet hoe de verbindingen met Larantuka zijn op het moment want datverandert waar je bij staat. Anderhalve maand geleden werd er nog met Wings en TransNusa gevlogen. Nu zie ik er ook Nam (Sriwijaya) bij staan. Met de ticketprijs kom je dan ongeveer totaal op hetzelfde uit, rond 115 tot 120 euroNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Anne Mieke dank voor je tips!spacer line  

wij hebben drie jaar geleden een trip over flores gemaakt erg mooi en indrukwekkend. We zijn gevolgen naar Ende daar hebben we een gids gezocht die ons naar labuan-bajo gebracht was erg gaaf hele mooi dingen gezien snorkelen bij 17 eilanden. Geslapen bij de nonnen het was geweldig.Wat je eigenlijk ook niet kunt missen als je in de buurt bent een trip naar Rinca en komodoo.
Ik ga ff zoeken met wie wij toen die tijd de reis gmaakt hebben. let wel op de reistijden op Flores zijn lang maar je ziet erg veel.
gr pleun
www.florestravel.com
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.89,137,885 topic views - 240,882 posts - 13,737 topics - 34,585 members - last post @ 08-03-2021 17:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

145,125,997 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com