indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

piens
User
spacer line
 

Wij gaan eind juli naar Bali met onze 3 kinderen waarvan 2 rolstoelafhankelijk zijn.
Een uitdaging Emoticon: Smile , ik wil heel graag dat zij zoveel mogelijk kunnen zien en ervaren en genieten.
Heeft iemand ervaring met bezichtigingen, wat wel en echt niet te doen is met rolstoel?
Ze kunnen er wel uit en met ondersteuning van ons en kleine stukjes lopen.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zo dan, petje af, dat is een zware opgave.
Ik ben opgegroeid met een moeder die rolstoel gebonden was, ik heb er dus wel oog voor, Indonesië is duidelijk niet rolstoelvriendelijk.
Over het algemeen hoge trottoirs i.v.m. met de plensbuien, opritten voor rolstoelen zie je nauwelijks, daar komt nog bij dat je zonder rolstoel al nauwelijks gebruik kan maken van trottoirs vanwege de vele straatverkopers(kaki lima).
Jullie zullen veel gebruik moeten maken van de rijbaan, maar kijk in Godsnaam uit, het verkeer in Indonesië is een chaos en het barst van de kamikaze piloten.
Heel veel succes en een fijne vakantie.salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Ik kreeg toevallig van de week een mail van een gast die binnenkort komt waarvan de man een ongeluk heeft gehad en nu ook in een rolstoel zit. Of dat te doen was de Borobudur op en zo (ik zit in Jogjakarta) Nou niet dus. Emoticon: Nooo
Ik denk dat heel Indonesie niet echt geschikt is voor rolstoelgebruikers, niet alleen Bali.
De mensen willen perse toch komen want alles was al betaald dus ik ga maar van die stangen kopen voor het toilet (weet iemand hier waar die te koop zijn in Jogja?) en verder is onze villa drempelvrij maar ja...het zal moeilijk bezichtigen worden. Tempels zijn altijd een hele klim.

Wat Malam zegt een zware opgave maar als het je lukt idd petje af hoor.
Ik denk dat lekker rondtoeren en een auto met chauffeur huren het relaxt voor jullie zal zijn. Onderweg zie je ook mooie dingen en zie je vanzelf wel of je er even kunt stoppen met de kinderen.spacer line  

http://www.baliaccesstravel.com/

Je kan ook een "begeleider" inhuren.


bisa dicek of makemyday .

piens
User
spacer line
 

Dank je wel voor jullie berichten, ik had wel verwacht dat het niet een hele soepele zou worden maar dit klinkt wel erger dan ik dacht,we zijn gelukkig wel wat gewend inmiddels.
We gaan ons best doen en erl wat moois van maken en nog meer spierballen kweken denk ik Emoticon: Smile

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dit zijn standaard taferelen in Indonesië, ondanks het bord met "Dilarang" op de voorgrond, verboden op het trottoir te verkopen/uit te stallen. Emoticon: BlushAls er toevallig geen verkopers zijn dan is het trottoir ook een ideale parkeerplaats voor motoren, ook die van de politie. Emoticon: Yes!Een oprit een vlak trottoir wat een luxe, hier zou je met een rolstoel vaart kunnen maken mits Emoticon: YawnAls ik mijn motor maar kwijt ben en rolstoelgebruikers kunnen aan het gas, die rijden maar door het gras, zeg er maar niets van, dan kan je nog bonje krijgen ook. Emoticon: Angry

spacer line  

Zal een hele zware opgave worden. Weinig tot niets is "rolstoel vriendelijk" op Bali.

Trottoirs zijn te gevaarlijk om op te lopen i.v.m. verzakkingen, of staan volgepakt met verkopers van alles en nog wat.

Aangepast vervoer (dat een of meerdere rolstoelen kan vervoeren) is heel beperkt beschikbaar en veel duurder dan normaal transport.

Voor veel bedrijven is er geen wettelijke verplichting om de toegang tot hun bedrijf (m.n. winkels, hotels, restaurants) geschikt te maken voor rolstoelgebruikers. En als het niet "moet" dan wordt het dus in Indonesie zeker niet uitgevoerd.

Aangepaste toiletvoorzieningen zijn beperkt te vinden en zo ja, m.n. in de grotere hotels, shopping malls.

Ook de overheid blijft op grote schaal in gebreke. Bij veel attracties en bezienswaardigheden zijn de faciliteiten en mogelijkheden voor rolstoelgebruikers ondermaats.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 05-06-2016 11:59 piens wrote:
Dank je wel voor jullie berichten, ik had wel verwacht dat het niet een hele soepele zou worden maar dit klinkt wel erger dan ik dacht,we zijn gelukkig wel wat gewend inmiddels.
We gaan ons best doen en erl wat moois van maken en nog meer spierballen kweken denk ik Emoticon: SmilePiens het klinkt niet erger als je dacht, het is veel erger, maar jullie hebben ervaring en zijn vastbesloten, net als Salina al aangaf, buiten de moeilijke situatie met een rolstoel zijn er zat mogelijkheden om er een ongekende belevenis van te maken.
Succes, Om Malam maakt een hele diepe buiging voor jullie. Emoticon: Yes!piens
User
spacer line
 

Haha oke dit gaat echt een een uitdaging worden, gelukkig kunnen de kids kleine stukjes lopen, heel erg bedankt!
Ook voor de foto's, duidelijker kan niet.
Ik zag dat baliaccess.com in Sanur zit , dat is handig want daar verblijven wij.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-06-2016 12:13 piens wrote:
Haha oke dit gaat echt een een uitdaging worden, gelukkig kunnen de kids kleine stukjes lopen, heel erg bedankt!
Ik ga ervan uit dat als ze kleine stukjes kunnen lopen ze ook kwetsbaar zijn in hun bewegingen.
Bij bezoek aan tempels is het misschien handig om dit zo laat mogelijk in de middag te doen, rond 4, 5 uur hoewel in alle tempels er wel uitdagingen zijn in de zin van drempels, trappen etc. Rond die tijd (muv Tanah Lot is iedereen alweer zo’n beetje terug naar het hotel.)
Blijf weg in het hectische Kuta/Legian en Ubud waar het voor een goed ter been zijn mens het al een uitdaging is om binnen de lijntjes te blijven omdat de trottoirs behalve dat ze volgebouwd zijn ook nog eens smal zijn en niet eens voldoende ruimte bieden voor de massa's wandelende toeristen.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

goegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

Het ligt er ook een beetje aan waar je bent op Bali Piens?

Ik hoop Sanur want dat is gezien jullie situatie wel de beste plek want het strand is zeer goed bereikbaar, heeft een smalle boulevard en de zee is heerlijk om te poedelen of zwemmen. Het dorp zelf heeft net als de rest van zuid Bali nieuwe beter begaanbare trottoirs en de sfeer is gemoedelijk ook al ben je er in het hoogseizoen.

Ik ken een site die goede informatie verstrekt over bezienswaardigheden en wat te doen en ik wil je daarvan een opsomming geven. Ik weet zeker dat alles wat ik vermeld met de rolstoel goed te doen is en zeker als er wat hulp is of er korte stukjes gelopen kan worden.
Hou je vast:

Buiten de Tempelfestivals en ceremonies die dagelijks altijd en overal aanwezig zijn.
Bali Kite Festival, In de maand juli vindt er in Sanur het internationaal Bali Kite Festival plaats en honderden schitterende vliegers van ruim 10 meter groot met hun felle kleuren en lange staarten van soms 100 meter kleuren dan de blauwe lucht onder begeleiding van grote groepen mannen en dit is niet zonder levensgevaar voor hen.

Negara stieren rennen (juli-oktober) is als u op dat moment in Bali bent de gelegenheid om het Samoi Makepung unieke stierenrennen te ervaren. De verwende stieren worden opgeknapt met toebehoren en in paren gespannen om provisorische wagens gestuurd door jockeys die hun rijvaardigheden combineren met aan de staart van de stier te draaien om die maximaal te laten presteren.

Culturele Dansen
Wie naar Bali komt ontkomt er niet aan want dans en drama spelen een zeer belangrijke rol in het Balinese leven en Bali kent meer dan twaalf verschillende dansvormen, elk met een strakke choreografie en we zullen hier de drie belangrijkste toelichten.
De Barong – Batu Bolong (onderweg vanuit Sanur naar Ubud) Er zijn veel soorten Barong maar de meest bekende en fascinerende is de Barong Ket. Deze Barong heeft een masker dat geen gelijkenis heeft met elk levend dier of mens. Bij de Barong hoort altijd zijn tegenspeler Rangda de heks en beide zijn zuiver mythologisch. Ze zijn niet van elkaar te scheiden want er moet altijd evenwicht zijn en De Barong vertegenwoordigd het 'Goede' en de Rangda als heks het 'Kwaad'.
De Legong (Keration) (paleis Ubud) is van oorsprong een intieme Balinese dans die met passie door jonge meisjes uitgevoerd wordt en is een van de belangrijkste dansen op Bali. Ten behoeve van deze dans bestaan speciale traditionele kostuums en de dans bestaat uit sierlijke hoofd-, oog-, hand- en vingerbewegingen die vrouwelijkheid en gratie uitbeelden zoals alleen goddelijke nimfen dat kunnen.
De Kecak vuurdans die vooral in Ubud en Uluwatu en soms in zeer grote groep bij Tanah Lot worden opgevoerd is de meest spectaculaire groepsdans in Bali en vooral op de hoge klif van Uluwatu of bij Tanah Lot wanneer de zon onder gaat is het een speciale gewaarwording. De tempel Pura Uluwatu zelf is niet voor rolstoel geschikt en zelfs te voet redelijk zwaar maar de plaats waar de kecack wordt gedanst is wel goed te bereiken en heeft voldoende plaatsen voor mensen in een rolstoel. MUST!

Natuurpracht
Bali is een vruchtbaar vulkanisch eiland en heeft veel natuurlijke bezienswaardigheden met actieve vulkanen zoals de Gunung Agung en Gunung Batur
Batur meer (Kintamani) is een 60 mtr diep krater meer van 7 x 2,5 km gelegen aan de bodem van de ooit ingestorte kraterwand die een doorsnede heeft van maar liefst 11 km in de 1717 m hoge actieve vulkaan Gunung Batur die het beste in de morgen bezocht kan worden
Bratan meer (Bedugul) is het meest bekende meer van de drie meren (Tamblimgam meer-guyan meer en Bratan meer) in de krater van de 2276 mtr hoge slapende Bratan vulkaan en ligt tegen het dorp Bedugul. Het meer is omgeven door een bosrijke omgeving en biedt plaats aan een van de meest bekende en fotogenieke maar niet zo belangrijke tempel Pura Ulun Danau Bratan die geweid is aan Dewi Danu, de godin van het meer.
Natuurparken
Tulamben Marine Reserve (Culik-Ahmed) is een beschermd gebied in zee waar het marineschip de USS Liberty 30 meter voor de kust na getorpedeerd te zijn door de Japanners in 1942 zonk en tegenwoordig door de aanwezigheid van koraal, vissen en andere zeedieren een populaire plek is om te duiken en snorkelen. Vanaf het zwarte kiezelstrand is het een klein stukje zwemmen voor de snorkellaar voordat het schip onder u opdoemt. Het kiezelstrand is voor mensen te voet moeilijk begaanbaar laat staan voor rolstoel maar eenmaal in het water is dat geen probleem meer . Wel checken of er een grote golfslag is want dan kun je het strand beter mijden. Dit vindt echter meestal plaats in het regenseizoen oktober-maart.

Batukaru Natuurreservaat (Bedugul) AUTO TOER in centraal Bali bestaat uit drie gedeeltes rond de 2275 meter reikende “Gunung Batukaru”. Het is één van de laatste ongerepte tropische regenwouden van Bali. In een dikke begroeiing van varens, bloemen en orchideeën staan immense bomen die met klimplanten omwonden zijn.

West Bali nationaal park AUTO/SNORKELEN is het enige nationale park in Bali en is in 1941 door Nederlanders gesticht en omvat 19.000 hectare in de noordwestelijke punt van Bali waarvan 15.800 hectare land en mangrovegebied en 32000 hectare kust en zee met koraalriffen waaronder de top duiklocaties rond het eiland Menjangan waar veel herten (menjangan) leven. Vanuit Pemuteran (REEF SEEN) is het eiland met bood te bereiken en de plek zelf heeft leuke kamers dicht aan het strand. Het strand en de zee zijn prima voor rolstoel en zwemmen/poedelen.

Bewerkte natuur

Rijst terrassen tussen Antosari en Pupuan (Slemadeg) AUTO zijn een belangrijk kenmerk voor dit eiland. Wie de weg volgt met auto of scooter van Antosari tot Pupuan (28 km) die ook goed te doen is met de fiets krijgt de mooiste rijstvelden van dit eiland te zien en kunnen dan in Sanda bij het gelijknamige restaurant Sanda heerlijk genieten van een lunch of kopje koffie uit eigen plantage met prachtig uitzicht in de verkoelende bergen.
Rijst terrassen van Jatiluwih (Tabanan) AUTO wat ‘werkelijk schitterend’ betekend ligt in een gebied in het centrale bergmassief van Bali. De adembenemende tocht over de 18 km lange kronkelende weg door koffie- en cacaoplantages, kokosnootpalmen, rambutan- en mangobomen naar Jatiluwih dat op 850 m hoogte tussen eeuwenoude rijstvelden ligt die genomineerd zijn als Werelderfgoed is een van de mooiste van het eiland en wordt vaak bereden door wielrenners.

Botanische tuinen (Bedugul) van Kebun Raya Bedugul liggen tussen Candikuning en Bedugul. De tuinen zijn een onderdeel van de Botanische Tuinen in Bogor op Java. De tuinen beslaan een gebied van 130 hectare en er groeien 500 soorten orchideeën, vele varen soorten en 700 soorten bomen. De botanische tuin is mooi aangelegd met veel rustpunten en is met auto, scooter, fiets en te voet te bezichtigen en biedt tevens plaats aan het beroemde Tree Top Activiteiten Park en Candi Kuning met de cactus kassen tuin.

Monkey Forest (^ / Ubud ) Super leuk als je van apen houdt, is een klein stukje natuur reservaat tegen het centrum van het pittoreske Ubud aan waar ongeveer 340 langstaart Makaak apen in 4 groepjes wonen. Monkey Forest wordt als heilig beschouwt en herbergt buiten de heilige bomensoort, poele bandan ‘masker boom’ ook de majegan en berigin plus 2 tempels. De apen zijn bijzonder brutaal en creatief en het heeft dan ook geen nut om eten in uw kleding te verstoppen want de apen vinden het toch wel en schuwen het niet om ritsen te openen of kledingstukken te verwijderen wat nogal eens tot gênante vertoningen lijdt.

Waterbronnen

Het water paleis van Tirta Gangga (^ / Candidasa) Koninklijk waterpaleis in de regio Karangasem die ooit gebouwd zijn door de toenmalige koning in de 19e eeuw. Tirta Gangga wat letterlijk ‘het gezegend water van de heilige Ganges’ betekend is in tegenstelling tot Taman Ujun nog volledig intact.
Banjar Hot Springs (^ / Lovina) liggen dicht bij elkaar in de buurt van Dencarik in het Noorden van Bali. Beide zijn redelijk moeilijk te vinden maar heel goed te bereiken via auto, scooter en mountainbike en liggen in een mooie en rustige bosrijke omgeving wat grenst aan het West Bali National park.
Tirta Empul (^ / Tampaksiring-Ubud) betekent Heilig Bronwater en is één van de zes heiligste tempel complexen van Bali en is gebouwd rond de zichtbare bron van Tampaksiring. Dit uit de 10e eeuw stammende complex is in 1964 volledig gerestaureerd maar daar zie je niets meer van. MUST!

Tempels

Tirta Empul (^ / Tampaksiring-Ubud) Zie Water Bronnen.
Tanah Lot (^ / Cemagi-Munggu) zee tempel is samen met Pura Ulun Danau Bratan de meest bekende en gefotografeerde tempel op Bali en is gebouwd op een rots in zee vlak bij de kust. Onder de tempel is een grot waar opmerkelijk genoeg een zoetwater bron is en in de kliffen aan de kust is een uitholling waar zichtbaar zeeslangen verblijven.
Pura Meduwe Karang (^ / Singaraja-Kubutambahan) is voor de Nederlanders een bezienswaardige tempel omdat er een afbeelding is verwerkt van een man op een fiets. Wel wat hulp nodig i.v.m. wat trappen.
Pura Ulun Danu Bratan (^ / Bedugul) is de tempel die je zowat op ieder postkaart ziet. Het meest bekende deel van de tempel staat aan de oever in het Bratan meer en is geweid aan Dewi Danu die waakt over het meer en het typisch Balinese en zo belangrijke subak irrigatie systeem dat de rijstvelden voorziet van water.
Pura Taman Ayun (^ / Mengwi) wat letterlijk ‘mooie tuin’ betekend is een zogenaamde pura kawiten ‘Koninklijke familie’ tempel die gewijd is aan de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten. Pura Taman Ayun is uit 1634 en is gelegen in een mooi park met watertuin met aan drie zijden een gracht met lotusbloemen die is te bereiken via de hoofdpoort (Kori Agung) met een beeld van Sai. Zeer goed te bereiken en te bezichtigen met een rolstoel en zeker de moeite waard. MUST!

Kunsten Nijverheid

Zilver-en goudsmeden in Celuk (Celuk-Ubud) is hèt goud- en zilvercentrum van Bali. Generaties van ijzersmeden hebben zich gespecialiseerd in het smeden van goud en zilver met de gedetailleerde filigraan techniek als specialisatie voor zilver.
Houtsnijwerk in Mas (Ubud-Gianyar) staat bekend als het houtsnijwerk centrum van Bali en hier staan de beste en duurste houtsnij winkels van Bali terwijl in Ubud en Nyuhkuning betaalbaar traditioneel houtsnijwerk wordt gemaakt.
Beeldhouwwerk in Batubulan (Ubud-Denpasar) wordt gemaakt van het zachte en witte zandsteen of het zwart/grijze tufsteen uit de vulkaan bij Kintamani. Deze kunstvorm is de meest openbare van Bali en siert de gevels van huizen en tempels.

AgaDorp


Tenganan (^ / Candidasa)is een in zijn geheel ommuurd dorp waar vier gaten (gericht op de windstreken) in gemaakt zijn die als entree dienen en dat uit de 11e eeuw stamt en omdat auto’s en scooters het dorp niet in mogen heerst een betrekkelijk serene rust die af en toe alleen verstoord wordt door de dieren zoals hanen en buffels die binnen de muren leven.

Dierenparken

Taman Burung Bali is een vogelpark waar je de grootste collectie van Indonesische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse vogels kan bewonderen. Door het gebruik van meer dan 2000 tropische planten en een variëteit van 50 verschillende palmen probeert men zoveel mogelijk de vogels met hun natuurlijke omgeving te combineren.
Bali Safari Marine Park is een groot park met dieren uit alle delen van de wereld. Het is een echte aanrader voor mensen met kinderen. Je krijgt een mooie safari tour door het park en de dieren lopen langs de safari bus dus je ziet de dieren van dicht bij. Ook heeft het park een aantal mooi shows zoals Olifanten wassen, een verhaal met lessen over de verhouding tussen de mens en de natuur. Je kan er op de foto met olifanten, baby orang-oetang, witte tijger, vogels en andere dieren.
Vlinder boerderij Taman Kupu-Kupu Bali is een vlinder en insecten boerderij van ongeveer 3000 m2 gelegen in het dorp Wanasari 6,5 km ten noorden van Tabanan en beweert het grootste park in Azië te zijn van zijn soort.
Olifanten park Taro is een erg mooi en goed onderhouden olifanten park. Het park heeft rond de 30 olifanten en een aantal kleintjes die daar geboren zijn. Nadat de gasten eerst een show met de olifanten hebben gezien mag er zoals verwacht mag worden van een olifanten park een onvergetelijk wiebel ritje op de rug van de olifant door de jungle worden gemaakt.
Bali Zoo ligt vlak bij Ubud en in tegenstelling tot grote dierenparken wordt hier het contact tussen mens en dier bevorderd. Sommige dieren kunt u aaien en soms zelfs voeren. Via een ‘jungle tour’ door het verrassend mooi aangelegde park met tropische flora, kunt u Indonesische en andere exotische dieren, zoals een witte en de Sumatraanse tijger van veraf of dichtbij bewonderen.

Waterparken

Melka Excelsior Dolphins & Wildlife Resort is een resort in Lovina waar je paard kunt rijden, door de vlindertuin kunt wandelen, naar dolfijnen en otters kunt kijken en als top attractie met dolfijnen kunt zwemmen en is een ervaring waar velen al vanaf het moment dat ze kind waren van dromen. Geen van deze fantastische dieren zijn gevangen in het wild maar zijn allen van een wisse dood gered omdat ze bijna dood uit visnetten zijn gehaald of aan waren gespoeld. De dieren zijn door de verzorging zo gewend geraakt aan de menselijke interactie dat terug zetten in het wild een zekere dood zou betekenen omdat ze voortdurend op zoek gaan naar die menselijke interactie.
Waterbom Park midden in Kuta is een 3,5 hectare groot landschappelijk mooi aangelegd tropisch zwemparadijs met veel spectaculaire en relaxte waterglijbanen met de meest exotische namen, zwembaden, en speelterreinen, zonneweides waar volwassenen ook weer kind worden. Het park is gekozen tot het no. 1 waterpark in Azië en No.5 van de wereld. MUST!

De site vermeld nog veel meer maar van de bovenstaande weet ik zeker dat ze goed te doen zijn voor rolstoel en zeker als er wat hulp is of er korte stukjes gelopen kan worden.
Je bent er in het hoogseizoen en dan is er veel te doen en te zien.
En dan hebben we het nog niet gehad over waterpret, zon zee en strand en culinair genieten.bulekurus
User
spacer line
 

Hij doet zijn naam eer aan met wat plakwerk Emoticon: Laugh out loudsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Als je van dieren houdt ga je dus NIET naar Melka. De dolfijnen zijn zowat blind daar van het chloor Emoticon: Confused

Er lopen op dit moment petities om de dolfijnen uit dat gore smerige zwembad te halen en vrij te laten. Ga dan een boot op en bekijk de dolfijnen die vrij zwemmen in de zee.

Dierentuinen hetzelfde verhaal. Die beesten worden gemarteld en gedrogeerd.

Ja, heb dit allemaal met mijn eigen ogen gezien!piens
User
spacer line
 

We zitten idd in Sanur, gelukkig als ik dit allemaal lees Emoticon: Smile

Ik heb nog 1 vraag, onze oudste heeft ook diabetes, ik vind het altijd een fijn idee als ik in ieder geval weet waar er een goede arts te vinden is, indien nodig, weet iemand van jullie misschien of er een goede arts in Sanur zit?

Echt heel erg bedankt voor alle informatie!
Ik ga het allemaal nog rustig doorlezen, het zal vast goed komen, we hebben er ontzettend veel zin in, kids tellen ook af.
Ik zal laten weten hoe we het ervaren hebben.goegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

Ik ga ervan uit Piens dat je weet om met ongemakken om te gaan en je jezelf focused op de positieve kanten van het leven en ga dan maar beter niet uit van de geplaatste foto's want die zijn niet op Bali gemaakt.

Ik wens je zeer veel plezier en geniet samen met je gezin van al het moois dat Bali te bieden heeft.


salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Ik zal dat even aan een kennis van mij vragen. Haar man heeft ook diabetes en heeft daar een dokter die de boel in de gaten houdt. Kom ik nog op terug Emoticon: Yes!salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 05-06-2016 13:10 schreef goegel:
en en ga dan maar beter niet uit van de geplaatste fotos want die zijn niet op Bali gemaakt.
Oh altijd gedacht dat Bali ook Indonesie was maar dan heb ik het verkeerd begrepen Emoticon: Shinygoegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

Hallo Piens,

Voor wat lokale informatie over Sanur en bijvoorbeeld artsen zou je even een bezoekje moeten brengen aan Café/Restaurant Casablanca. De Nederlandse eigenaar Eugene is een lopende encyclopedy en ook nog eens zeer positief en behulpzaam ingesteld.
Er zijn in de buurt "internationale" ziekenhuizen/ugd posten met goede artsen en zorg. Een goede verzekering dekt de kosten en dat zal jij best goed geregeld hebben. Komt goed.piens
User
spacer line
 

Dank je wel!
En graag Salina, ik hoor het graag.
We zijn inmiddels een hoop gewend en we zien de humor er wel van in, dat is het beste, maakt het leven een stuk makkelijker en fijner en we zo zien we wat van de wereld.
Maar een beetje voorbereiden en voorbereid zijn op het medische vlak vind ik wel fijngoegel
User
User icon of goegel
spacer line
 Papua is ook Indonesie Salina, ik heb deze mensen echter nog niet op Bali gezien. In Yogja soms?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 05-06-2016 13:13 salina wrote:

[quote removed]


Oh altijd gedacht dat Bali ook Indonesië was maar dan heb ik het verkeerd begrepen Emoticon: Shiny


Vandaar dat ik ook schreef standaard taferelen in Indonesië , Bali is één van de 34 provincies van Indonesië toch Emoticon: Confused
En Papua's ben ik overal in Indonesië tegen gekomen Goegel, weliswaar mondjesmaat, maar dat heeft een andere reden, heeft te maken met discriminatie, maar dat hoort in deze topic niet thuis. Emoticon: Blushgoegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

goegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

piens
User
spacer line
 

Dank je wel goegel, ik zal de eigenaar daar zeker een bezoekje brengen.goegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

Volgens mij was het topic "BALI" maar genoeg zo, het is weer touwtrekken.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.87,928,765 topic views - 240,748 posts - 13,734 topics - 34,208 members - last post @ 15-01-2021 19:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,195,531 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com