indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Tja de ellende van Bali met leegstaande panden op Kuta ligt nog vers in het geheugen. Dat is nog geen 7 jaar terug. Lege stranden, toursiten foetsie.

Gelukkig voor de bevolking is dat nu weer anders moeten we maar denken. Met alle nadelen, dat dan wel weer. Zoals Malam al aangeeft, Rotterdam heeft veel te bieden aan tourisme en toch moeten de touristen Amsterdam in.

Indonesie is erg mooi, en Bali slechts 1 eiland van alle duizenden moois. Maarja de aantrekkings kracht ontbreekt. Zolang Widodo doorgaat met het executeren zal het andere deel, het 89% procent grotere deel van RI geen aantrekingskracht hebben.

Speelt allemaal een rol.It's only kinky the first time.

elsbeth
User
spacer line
 

Ik denk dat een aantal van de mensen die zich hier zorgen maken over de ontwikkelingen op Bali ( die toch in eerste instantie vooral gaan over de drukte, het niet kunnen vinden van een parkeerplaats, de lange aanrijtijd vanuit Denpasar en zich pas na wat discussie over een weer verplaatst naar de gevolgen voor het landschap en de lokale bevolking) zich eigenlijk niet wenst te identificeren met het type mens dat graag naar Bali gaat. Paralel daaraan staat de minachting voor mensen die Lloret de Mar bezoeken. Van de mensen die ik ken die een reis naar Indonesië maken waar meerdere eilanden aangedaan worden, vraag ik altijd even wat ze nou het leukste vonden. Reken maar dat het merendeel antwoordt met;"Bali". Blijkbaar zijn er buiten de mensen die ik persoonlijk ken miljoenen die er net zo over denken. Je kunt mensen voorlichting geven, zeggen dat het stervensdruk is, maar accepteer dat mensen daar gewoon toch voor kiezen. Het heeft niet zozeer met het verdedigen van Bali te maken, wel met het verdedigen van het type toerisme/toerist. En Malam, puur een vraag want ik weet het niet echt zeker, maar Bandung is toch niet zo druk vanwege toeristen? (a la Bali) Dan zou ik nl hetzelfde zeggen wat ik over Palembang zeg: daar hoef je niet naar toe, want het is een grote, vieze drukke stad. En daar zie je dan dus ook nul toeristen. Het is een ontwikkeling die overal gaande is: is het ergens mooi, heeft het iets moois te bieden, dan is het vergeeeeeven van de toeristen. Malam neemt als voorbeeld Amsterdam. Ik heb er jaren gewoond, met ontzettend veel plezier. Serieus over nagedacht om weer in Amsterdam te gaan wonen, nu de kinderen langzaam het huis uit druppelen. Zelfs de makelaar die ik ken vraagt mij met klem eerst eens even 2 weken proef te gaan logeren, omdat het maar de vraag is of ik het nog wel leuk vind om tussen de miljoenen toeristen te zitten. Nu mensen zich de laatste decennia zo makkelijk kunnen verplaatsen en alles zo makkelijk te regelen is, zullen mooie oorden overvol raken: Bali, de Machu Pichu, de Mount Everest, de Chinese Muur (al zijn het daar vooral de miljoenen binnenlandse toeristen, waarvan je maar blij mag zijn dat ook die de mogelijkheden krijgen om hun eigen erfgoed te zien).Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nou Elsbeth, Bandung is wel degelijk een top bestemming in West Java, daar gaan echt veel toeristen die Java bezoeken naar toe, ik moet ook zeggen dat er zat is te vinden.
Ik heb mij altijd kostelijk kunnen vermaken in Bandung, maar het verkeer is werkelijk dramatisch.
Ben er zelfs op de solex naar toe getuft, heb er nog slapeloze nachten van Emoticon: Blush

Ja natuurlijk is Bali een topbestemming, alles wat een mens zoekt is er, als je dan ook nog eens uit de drukke gedeeltes weg blijft dan kan je er een geweldige vakantie hebben.
Je kan daar zelfs in een bikini bij het zwembad of aan het strand gaan liggen, dat kan je nagenoeg in heel Indonesië op je buik schrijven, (helemaal ik, want ik draag nooit een bovenstukje) Emoticon: Nooo
Nu zijn er voor uit lopend op de vasten maand door heel Indonesië razzia's aan de gang, hotels, cafe's, massagesalons, eettentjes alles wordt uitgekamd door de Islamitische fatsoensrakkers en moeten straks sluiten.
Heb het lef niet in sommige regio's om een driekwart broek aan te trekken, dan ben je de sjaak.

Niets van dit alles op Bali, vandaar dat er van toeristenspreiding over Indonesië ook geen ruk terecht gaat komen.
Alleen kan je niet op Bali blijven bouwen en toeristen aan blijven trekken zonder ook een fatsoenlijk infrastructuur op poten te zetten.
Op het moment dat een toerist op Den Pasar aankomt en 6 uur doet over 80 km om zijn bestemming te bereiken (zoals ik op Java) dan gaat het plezier er snel van af. Emoticon: AngryAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-06-2016 15:16 Malam wrote:
De kern van AM haar verhaal is, het toerisme loopt op Bali uit de klauwen, (valt niet te ontkennen) en er zijn zoveel mooi andere plekken in het grote Indonesië (valt ook niet te ontkennen).
Ik begrijp dan ook nog steeds niet dat er zoveel mensen op de barricade gaan als er een woord van kritiek valt over Bali Emoticon: Confused
Inderdaad, niet meer of minder dat dat. Ik denk helemaal niet min over mensen die naar Bali gaan maar vind het wel heel erg jammer dat er zo op gefocust wordt dat de rest wordt vergeten.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Elsbeth ik zie het ook zoals Malam aangeeft. Er zijn maar weinig mensen die durven toegeven dat Bali eigenlijk toch niet het paradijs is dat ze dachten. Op het werk zijn die er wel een paar en die juist om die reden niet meer naar Bali gaan en het ook toegeven. In eerste instantie dan het gevecht vooraf voordat ze gaan “in de reisgids staat dat Sanur op 20 minuten rijden is vanaf het vliegveld”. Ja, kan wel kloppen ’s nachts of zo tussen 24:00 en 4:00 uur……. Mensen gaan vooral naar Bali omdat dat het meest wordt aangeboden, het meest bekend is. En mensen gaan naar Java omdat dat het hoofeiland is omdat de hoofdstad er ligt. Ik heb van de week geschreven dat een collega voor een rustige vakantie naar Bali gaat…. en dan weet ik werkelijk niet wat ik daar op moet antwoorden (want dát het niet rustig is/was wist ik al voor vorige week natuurlijk.) Wees eerlijk, wat is er leuk aan een rit van 1,5 tot 2 uur voor een rit van 40 kilometer waarbij niet de weg maar de mensen zelf het probleem zijn? Wat is er leuk aan een aflevering “zon, zuipen, ziekenhuis” in Kuta? Er zijn veel mensen die hier info komen halen, ook over Bali. Ze houden geen van allen van drukte, zoeken het authentieke, de natuur etc……maar kiezen er uiteindelijk vaak toch wel voor. Dat kunnen allerlei redenen zijn: eten, drinken, “iedereen gaat er naar toe”, de angst voor het onbekende etc etc.
En inderdaad het meest bekende is hetgeen wat mensen een veilig gevoel heeft hoewel het op andere vlakken juist onveilig is
Het is heel simpel. Ik kwam op Bali, had Ubud van 3,5 jaar geleden in mijn hoofd en schrok. En heb in een paar minuten mijn posting opgeschreven. Dat ging over de files, de drukte, parkeerplaatsen etc, dingen die voor een toerist belangrijk zijn. Maar het drama is inderdaad veel groter dan dat.
On 05-06-2016 15:16 Malam wrote:
Als ze had geschreven dat het in Bandung een gigantische pleuriszooi is in het verkeer en dat je uren nodig hebt om in Lembang te komen, dan had niemand zijn waffel opengetrokken. Emoticon: Nooo
…. deze had ik inderdaad ook op kunnen schrijven, daar zat ik vorig jaar in oktober in, maar dan op de terugweg en gewoonweg NIET binnen een redelijke tijd in Bandung terug kunnen komen. Twee en een half uur of zo kan ik me herinneren
En nog eentje: de Puncak. Nog zo’n drama: NIET heengaan in de weekenden. Alles staat vol en zit vast. Buiten dat waan je daar eerder in het Midden Oosten dan op Java; alles in het Arabisch, de waterpijpen, de witte jurken……
Met Nieuwjaar of Idul Fitri naar Toba of Berastagi: ook niet doen.

Maar het grootste probleem zit toch vooral op Bali. De kritiek is vooral voor de regering die niets doet om dit in goede banen te leiden.
En inderdaad mijn kritiek is niet alleen gericht op Bali. Ook op NTT waar het recent nog niet zo gemakkelijk was om een beetje fatsoenlijk hotel te vinden (en waar ik veel minder reactie op krijg om dat de meeste mensen het niet kennen). Ook op Papua waar hotels het dubbele kosten van de rest van Indonesie. Maluku waar sommige eilanden dan weer wel en dan weer geen vlieg- of bootverbinding hebben.

Niet overal waar het mooi is is het vergeven van toeristen. Het grootste voorbeeld daarvan zijn vele andere plekken in Indonesie buiten Bali.

En over de potentie van het toerisme versus de problemen irt de islam (kleding, drank etc) zijn er in mijn ogen genoeg kanshebbers waaronder
- Tobameer
- Toraja
- Minahasa
- Maluku (Kei, Seram)
- NTT (Flores, Sumba, Lembata, Alor)
- Papua (Wamena, Raja Empat)

Allemaal plekken waar de islam in de minderheid is en waar met name in het oosten geen problemen zijn met drank en de mensen toleranter zijn.
Het gekke is dat Labuan Bajo op Flores juist relatief weer een meerderheid heeft aan moslims maar het toerisme daar sneller uit de klauwen aan het lopen is dan ooit op Bali. Ondanks de islam hier geen probleem met het vinden/kopen van drank en niet zoals elders in Indonesie in grote supermarkten (er geen geen echte grote supermarkten) maar zo ongeveer in elke winkel. En dan niet alleen Bintang maar ook sterke drank, wijn etc. Heel simpel: er valt geld te verdienen aan toeristen, islam of niet, voor een fles whiskey betaal je gemakkelijk het tweevoudige van dat op Bali.
De toeristen lopen er "a la Bali" bij en het gaat allemaal gewoon door. (islamitische) Regels zijn ineens niet meer van belang als er (grof) geld te verdienen valt.

Ik heb trouwens het idee (maar dat zijn alleen mijn gedachten) dat het op de Puncak met al die Arabieren ook vergeven is van de drank. Maar, ik kan het mis hebben. Midden Oosten en Arabieren = islam en geen drank. Java (en Lombok) en Arabieren = islam, vrouwen en veel drank! En dat is mij ook een doorn in het oog. Vrouwen worden gewoon verkocht, daar komt het op neer. het heet dan alleen geen prostitutie maar kawin kontrak. Zo zie je maar, ze kunnen wel creatief zijn..... als ze willen. Ik vind het een vorm van verkapt kolonialisme.
En kan ik nog wel ff doorgaan, wat er allemaal mis is in de toeristenindustrie in Indonesie.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Daar heb ik al in Januari over geschreven gehad Lembang Bandung 3 uren in een auto zitten en 15 km gereden. Emoticon: Stupid

Het is daar chaotisch als in Jakarta en soms zegt men nog erger.

Hoe dit allemaal gefinancierd word is voor mij eigen onbegrijpelijk.
Het is ook geen wonder dat Indonesië duurder word want er moet wat afbetaald worden.
Het leeft totaal boven hun stand en dat houden ze nog wel een paar jaar vol maar toch in mijn gevoel zeg, dat het ergens op springen staat.
Hoe lang is dit vol te houden, ja daar ben ik geen deskundige in
ik zie alleen wat er om mij heen gebeurd en daar uit haal ik mijn conclusies Emoticon: Red face Emoticon: ConfusedDit eilan ddat er zou komen is stil gelegd had al klaar moete zijn...... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Anne Mieke gaf ergens aan dat er regelmatig onzinnige vragen over het weer in Bali worden gesteld (Geen zin om op te zoeken)
Klopt, dan staan er ineens een aantal mensen in hun tuig om te antwoorden, voor de rest zie je ze niet, tot het moment dat iemand zegt dat het ook op Bali kan regenen (lees, dat het niet perfect is). Emoticon: Blush

Voorbeeld:

pepelique
Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 22-05-2016 10:48


Hoi allemaal,

Kan iemand mij vertellen hoe het weer afgelopen maand is geweest in Sanur en Jimbaran?
En hoe is het weer gemiddeld in April op Bali?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.Dan komen er wat dolletjes, in de orde van, hoe betrouwbaar is weer. Emoticon: Confused
En dan schrijft Wereldreis.

wereldreis
Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 22-05-2016 22:29


Ik ben de hele maand april in Indonesie geweest waarvan de laatste week vlakbij Sanur; 1x een flinke bui gehad aan het einde van de middag, verder alleen maar zon!!!


Dan schrijft Pepelientje twee weken erna dit:

pepelique
Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 06-06-2016 15:08


Kijk, dat willen we horen Wereldreis.

Bedankt voor jullie reacties.Zo werkt het dus, gezien de datum van haar vraag en de datum van haar antwoord is Pepie inmiddels terug, wat hebben dit soort postings nu voor zin Emoticon: Confused
Een vraag waar je alleen een antwoord op wil horen wat je wil horen, vervolgens je snavel dicht houdt en achteraf met zo'n reactie kom zonder je ervaringen te vertellen Emoticon: Confused
Sorry hoor, dan lees ik liever het commentaar van AM, maar ja meningen verschillen. Emoticon: Yes!

bulekurus
User
spacer line
 

Oh malam heb gisteren ook nog eens een Emoticon: Stupid meegemaakt ... als mensen boeken bij ons vragen we altijd of ze een brommer of auto met chauffeur nodig hebben .. meestal antwoorden ze er niet op of ze doen het liever zelf omdat ze denken dat het goedkoper is
Nu gisteren had ik een vrouw en die had maar eventjes 1,3 juta betaalt om naar borobudur te gaan. .. terwijl een chauffeur voor 10 rijden maar 450 k kost. Koppig en hardleerssalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Heb jij voor mij het telefoonnummer van die 450? Ik betaal namelijk veel meer als ik er eentje moet inhuren voor gasten die verder willen reizen.

Oh we staan in het verkeerde topic bulekurus Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Yep, we moeten niet de illusie hebben dat alleen Indonesiërs eigenwijs zijn, ook wij uit de lage landen zijn precies hetzelfde Emoticon: Yes! Emoticon: Blush
Het dringt alleen wat meer door in onze botte hersenen en we leren er van Emoticon: Yes!
Een vermogen wat in Z.O. Azië nog niet in de genen zit Emoticon: Nooo
Keer op keer tegen dezelfde fout op lopen zonder te geloven, het lijkt wel een soort masochisme Emoticon: BlushAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb onderstaande posting over het hoofd gezien maar wil er alsnog op reageren

On 05-06-2016 14:41 jobvanstaalduinen wrote:

[quote removed]
De Indonesisiche regering is wel degelijk bezig met spreiding. De nieuwe internationale luchthaven op Lombok is daar een sprekend voorbeeld van. Zuidelijk Lombok lijkt hier van te profiteren, het nieuwe luxieuze Novotel is inmiddels geopend en het zal me niet verbazen als de zuidkust rond Kuta een nieuwe toeristische trekpleister gaat worden. Dus er verdwijnt weer een rustig plekje aan de kust.
Allereerst is de term “internationaal” in Indonesie er eentje zonder betekenis. Het wordt te pas en te onpas gebruikt om meer allure te geven. Lombok heeft idd verbindingen met het buitenland hoewel ik niet verder kom dan Kuala Lumpur en Singapore en die verbindingen waren er ook al lang voor dat deze airport er was en mogelijk een paar keer per jaar naar Saudi Arabie ivm met de hadji en umroh.

De luchthaven van Kupang is ook “international” maar er is niks internationaals aan. Er zijn geen verbindingen met wat dan ook in het buitenland (nog niet eens Timor l’Este of Australie)
Wat ik ermee wil zeggen is dat het aanleggen van een nieuwe/internationale luchthaven niks te maken heeft met het spreiden van het toerisme.

Ik was in oktober 2014 voor het laatst op Lombok en kon toen nog niets ontdekken in de zin van opbloeiend toerisme. Alleen in Senggigi is het nog steeds druk (en relatief op Gili Trawangan en Air) maar ik vond toen het toerisme in het zuiden maar karig. Wat ik wel al jaren zie op Lombok zijn de Arabieren die er de boel op stelten komen zetten (waarschijnlijk naar hetzelfde model als op de Puncak, een kawin kontrak (voor een paar weken) en voor de rest veel Chivas Regal, Johnny Walker ed. In Thailand zou dat sextoerisme heten.

Laat ik het zo zeggen de Indonesisch regering denkt misschien iets aan spreiding te doen maar zo maar een paar voorbeelden.
- Indonesische websites zijn niet compleet en geven een vertekend beeld van wat het land werkelijk te bieden heeft.
- Info klopt niet; zo wordt er bv nog steeds over Merpativluchten gesproken
- De Tour de Flores (hier waarschijnlijk niemand van gehoord) is om het toerisme een boost te geven maar wat die boost precies inhoudt weet niemand en dan bedoel ik inclusief de mensen die in het toerisme werken, de chauffeurs, gidsen, hoteleigenaars, travelburootjes etc. Dst verzin ik niet; dat is hetgeen wat tegen mij gezegd wordt. En ik snap het want ik zie het eerlijkgezegd ook niet.

Het is gewoon een farce omdat ze geacht worden er iets aan te doen maar niemand die het werkelijk interesseert. En als we het dan toch over bijvoorbeeld Flores hebben dan hebben ze daar nog geluk met Swiss Contact, een buitenlandse organisatie die wel snapt hoe het moet.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Ik hoop dat je gelijk hebt Anne Mieke, maar de komst van het Novotel vindt ik geen goed voorteken.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,962,080 topic views - 240,271 posts - 13,732 topics - 33,685 members - last post @ 22-10-2020 04:12 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,228,450 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com