indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Begrijpend lezen is toch je beste vak niet hé goegel.

De schrijfster van dit 'artikel' heeft hier al meermaals aangegeven dat dit helemaal geen persoonlijke aanklacht is. Enkel een waarschuwing dat het goed mis gaat met Bali, vooral op lange termijn. Dit door een gebrek aan lange termijnvisie vanwege de overheid. De persoonlijke samenvatting zijn alleen maar voorbeelden.

Op een forum kan iemand zijn mening kwijt. Zelden of nooit zul je wetenschappelijk onderbouwde artikels vinden op een forum. En waarom de situatie zo dramatisch wordt nog eens aangehaald in de laatste post net boven jouw post.

Het wachten is op jouw eerste goed onderbouwde artikel op dit forum Emoticon: Bye bye


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

spacer line  

Het effect van het toerisme op een eiland als Bali is een belangrijk onderwerp dat velen, ook op Bali bezig houdt. Daarbij gaat het vooral om de positieve effecten voor het eiland zoveel mogelijk te behouden en de negatieve effecten te bestrijden. In het artikel van Bianca Irene Hulst over de bedreiging van het Balinese Subak systeem, dat Anne Mieke aanhaalde, citaat: "pleit Bianca Irene niet voor het stoppen van toerisme want het toerisme brengt Bali ook veel goeds". Buiten dat, is het een illusie dat in de context van een wereldwijd groeiende stroom van toeristen, het in Bali minder zal worden.

Overigens zijn de aantallen in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland in Bali relatief laag. Nederland heeft jaarlijks zo'n 14 miljoen buitenlandse bezoekers, waarvan zo,n 6,7 miljoen in Noord Holland. Met 4 miljoen buitenlandse bezoekers in het veel grotere Bali bedraagt het aantal toeristen per km2 ongeveer een kwart van dat van Noord Holland. Met, als we toch aan het vergelijken zijn, in beide landen een sterke concentratie in bepaalde regio's.

Dus op zich zijn de aantallen op Bali niet schrikbarend hoog, maar door de gebrekkige infrastructuur en de sterke concentratie in een relatief klein gebied op Bali, levert dit toch een aantal problemen op. Ik denk dat oplossingen gevonden moeten worden in de richting van nieuwe duurzame technieken (zoals ook Bianca Irena aangaf) , spreiding van toerisme zowel in Bali zelf als in de overige delen van Indonesië en een ruimtelijke ordening die vervolgens ook gehandhaafd wordt. En niet te vergeten een fatsoenlijk openbaar vervoer systeem, want het aanleggen van meer wegen trekt alleen maar nog meer verkeer en is geen structurele oplossing voor het vervoersprobleem.

Nu ik het voorafgaande nog een over lees, kom ik tot de ontdekking dat hetzelfde lijstje maatregelen ook grotendeels voor de Randstad van Nederland van toepassing is.

goegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

Zoals je al aangaf Erwin, Ieder zijn mening.

Voorlopig weet jobvanstaalduinen wel om zonder op de persoon te schieten gefundeerd en onderbouwd te reageren. Niemand is te oud om te leren.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik ken geen cijfers maar toerisme in Nederland is niet te vergelijken met dat van Bali. Bovendien denk ik dat toeristen gemiddeld langer op Bali verblijven en de infrastructuur met vervoermiddelen zijn niet vergelijkbaar.
Ik heb mijn punt gemaakt en dat is dat ik denk dat het niet goedgaat op Bali.
En Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Goegel over onderbouwen gesproken.

On 01-06-2016 21:54 goegel wrote:
Om eerlijk te zijn vind ik de titel van je topic onzinnig. Wat voor jou een drama is hoeft voor een ander geen drama te zijn maar juist dat wat ze zoeken. Veel mensen hebben NTT bezocht en vonden dat dramatisch door de povere habitat / vele ongemakken en vooral de overal aanwezige armoede en herinnering daaraan voor de toerist. Laat staan de vele ziektes.
….
Probeer NTT niet mooier te maken dan het is want de natuur is daar prachtig maar ook meedogenloos en dat is duidelijk zichtbaar aan de omstandigheden waarin velen (moeten) leven/sterven. Jij kan daar na een paar weken weer afscheid van nemen maar de mensen die daar geboren zijn meestal niet
…..
Gemakkelijk praten dus voor jou terwijl ze in NTT graag dezelfde 'ellende' zouden willen hebben als in Ubud nu plaatsvind.
…………………

Naar mij toe doe je niet anders dan persoonlijk zijn ook al ken je me niet.
De titel is onzinnig? Nee het is geen persoonlijke mening over Bali, ieder weldenkend mens kan zien dat het daar op een drama gaat uitlopen als dit niet in goede banen wordt geleid. DAAR gaat dit over. Je hebt het over de vele ziektes in NTT maar je vergeet gemakshalve waar Bali mee te maken heeft oa de dengue dat de andere kant uitkijkend maar onder de mat geschoven wordt. Ook in deze posting ga je van dingen uit en kom je er blijkbaar niet op dat er mensen zijn die bewust kiezen voor een simpeler leven. Je gaat er ook vanuit dat mijn banden na die paar weken doorgeknipt zijn. Het lijkt wel of je selectief leest.

Ik heb niet de indruk dat de essentie van hetgeen ik zeg overkomt.
Labuan Bajo op Flores is hard op weg om Kuta achterna te gaan. Of dat een voordeel is zoals jij het stelt, is nog maar de vraag. De grondprijzen zijn in een paar jaar vertigvoudigd, “Leuk” voor de projectontwikkelaars maar er wonen ook nog gewone mensen die het nu al helemaal niet meer kunnen betalen. Buiten dat wordt er achter de feiten aangelopen.

Mijn punt is dat het toerisme op Bali niet onder controle is en dat daar gevolgen van komen/er al zijn. Mijn punt is dat dit zo niet door kan blijven gaan. Mijn punt is dat er geen visie is die er voor zou kunnen zorgen dat het toerisme voor iedereen iets oplevert (en niet het hard fietsen snel thuis). Dat er geen beleid is. Dat Bali hét voorbeeld zou moeten zijn hoe het niet moet. Ik vind het zelfs crimineel vanuit de regering. Het leven op Bali gaat snel, te snel voor vele Balinezen en Indonesiers van andere eilanden. Inderdaad genoeg mensen die er een fatsoenlijke boterham aan verdienen maar er is ook een onderkant en dat zijn de bedelaars die je op Bali steeds meer en meer ziet. En om dan toch een vergelijke te maken met Flores: dáár zie ik geen bedelaars. Niet alle Balinezen profiteren van de inkomsten van het toerisme maar ze moeten wel accepteren dat een groot deel van het jaar hun land bevolkt wordt met ladderzatte Australiers en Russen die zich schandalig gedragen. Degenen die er wel ruim van profiteren laten dat ook zien want de auto’s en motoren zijn natuurlijk niet alleen voor de toeristen. Twee auto’s voor de deur geeft tenslotte meer status dan een, drie nog beter ondanks dat je in het zuiden je beter met een motor kan verplaatsen (en soms is dat al moeilijk) maarja, met een motor minder status….

Maar ik hou er over op. Ik heb alles gezegd wat ik wilde zeggen. In september ben ik er weer (en ik zou er niet/minder zijn als er een betere verbinding was tussen Jakarta en NTT)Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 01-06-2016 21:54 goegel wrote:
Om eerlijk te zijn vind ik de titel van je topic onzinnig.


On 02-06-2016 13:18 goegel wrote:

Ik zou zeggen, lekker in Nederland blijven en af en toe even spieken hoe het daar gaat en dan weer terug naar kikkerlandje.


On 04-06-2016 21:38 goegel wrote:

Nu las ik de titel “het drama van Ubud” gevolgd door een persoonlijke samenvatting van ongemakken, zonder onderbouwing van enige relevante informatie buiten wat gemompel over dat de schrijver die al veel vaker in Indonesië en op Bali is geweest en nu vooral op Flores rond reist. Toen dacht ik, EN !?


On 04-06-2016 21:38 goegel wrote:
Ongefundeerde persoonlijke frustraties had de schrijver dus beter in praathoek omong-omong kunnen uiten maar de zin:” Maar toch vind dat ik dit moet opschrijven ”, geeft uiteindelijk aan dat de vermelde persoonlijke frustratie een ander doel had dan het luchten van het hart.


goegel, en jij hebt godverdomme het lef om van anderen te zeggen dat ze op de persoon schieten en niet onderbouwd reageren? Emoticon: Nooo

On 04-06-2016 23:01 goegel wrote:

Voorlopig weet jobvanstaalduinen wel om zonder op de persoon te schieten gefundeerd en onderbouwd te reageren. Niemand is te oud om te leren.


Toon jij dan maar eens hoe het wel moet, en vooral begin eens met on topic te reageren. Emoticon: Party!Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Net overzicht Erwin. Emoticon: Smile Helder Emoticon: Cooool
It's only kinky the first time.

goegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

Erwin, ik ben het helemaal eens met je over dat persoonlijk gaan. Heb wel geen namen (proberen) te noemen maar heb de persoon in kwestie wel bij betrokken.

Heb me mee laten slepen in dit spel en dat is niet verstandig want je ziet wat ervan komt.
Emoticon: Frustrated


oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Waarmee het ontopic verder kan.


It's only kinky the first time.

bulekurus
User
spacer line
 

Hoe noemde die rare van een tijdje geleden weer...ze hebben hem verbannen hierAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Mijn gevoel zegt ook dat er iets niet klopt ja.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Terror JaapMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 05-06-2016 12:41 salina wrote:
Terror Jaap

Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooosalina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 05-06-2016 13:14 schreef Malam:

[quote verwijderd]

Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo


Nee? Wie dan? Emoticon: Blushjupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Jaapkowi?
Woonachtig in Banjarnegara, Jawa Tengah, Indonesia


D'r Herjot hat de tsiet jemaat, va tsauwe hat Heë nuus gezaat.

salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 05-06-2016 14:11 schreef jupje:
Jaapkowi?
Woonachtig in Banjarnegara, Jawa Tengah, Indonesia


Die bedoelde ik ookMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Sabarrrrrr, in ieder geval niet Jaapkowi, diens kennis van Indonesië was nihil, Goegel weet wel waar hij het over heeft, dat is duidelijk zat. Emoticon: Yes!
Als Goegel onder een nieuwe naam schrijft, dan is het in ieder geval iemand die jaren geleden voor het laatst heeft meegedaan.
Een beetje de kant van Sapolidi op of Ed Vos, we hebben zat van die zooienstekers gehad die geen kritiek over Indonesië konden velen de revue zien passeren.
Bule Gembel, die huttenbouwer die voor 15 miljoen een villa uit de grond kon stampen en wat te denken van Keduadam, het kan alle kanten op. Emoticon: Laugh out loudoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ed Vos zal niet snel posten hier, het schijnt wijlen Ed Vos te zijn.

Ik denk dat het antwoord ligt op Bali............................ Emoticon: Nice


It's only kinky the first time.

elsbeth
User
spacer line
 

Al zegt hij iets anders dan jullie willen horen, gek is deze gebruiker allerminst.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 05-06-2016 14:21 oyibo wrote:
Ed Vos zal niet snel posten hier, het schijnt wijlen Ed Vos te zijn.

Ik denk dat het antwoord ligt op Bali............................ Emoticon: Nice


Oeps ik wist niet eens dat ie ziek was, anders had ik hem gevraagd zijn kameraad uit Solo de groeten te doen. Emoticon: Blushoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Heb je mij horen zeggen dat deze gebruiker gek is?

Overigens is de huttenbouwer van 15 juta zijn site met heus forum terzielle zie ik net.
De zonnepanelen waren ook geen succes. T ja, het kan verkeren. Emoticon: Smile Emoticon: Smile


It's only kinky the first time.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 05-06-2016 14:30 elsbeth wrote:
Al zegt hij iets anders dan jullie willen horen, gek is deze gebruiker allerminst.


Vandaar ook mijn opmerking "Goegel weet wel waar hij het over heeft, dat is duidelijk zat" Emoticon: Yes!spacer line  


Op 05-06-2016 09:29 schreef Anne Mieke:
Ik ken geen cijfers maar toerisme in Nederland is niet te vergelijken met dat van Bali. Bovendien denk ik dat toeristen gemiddeld langer op Bali verblijven en de infrastructuur met vervoermiddelen zijn niet vergelijkbaar.
Ik heb mijn punt gemaakt en dat is dat ik denk dat het niet goedgaat op Bali.

Anne Mieke, ik heb wat dingen uitgezocht om één en ander wat in perspectief te plaatsen. En natuurlijk is het toerisme in Nederland anders dan op Bali. Waar het mij om gaat is dat Nederland wel in staat lijkt een relatief veel grotere toeristenstroom op te vangen. En als je kritisch bent, dan zie je dat dat ook in Nederland een aantal problemen geeft en dat sommige authentieke plaatsen zoals Marken, Volendam en de binnen stad van Amsterdam dreigen te verworden tot pretparkachtige openluchtmusea. Maar ja, wij geven niet graag onze miljardeninkomsten van de buitenlandse bezoekers op, Dus blijft de propagandamachine voor het toerisme in Nederland op volle toeren draaien.

Ik denk dat het een illusie is dat de Balinezen de bevordering van het toerisme (de belangrijkste inkomstenbron op het eiland) zullen stop zetten. Het is niet erg effectief is dat als de oplossing te zien. Het gaat erom het toerisme in goede banen te leiden, negatieve gevolgen te vermijden en sommige zaken te accepteren. Ook Amsterdam en overige toeristische plekken in de wereld trekken bedelaars aan, om maar eens wat te noemen.

In mijn vorige posting deed ik al een aantal suggesties, maar wil er nog een dilemma aan toevoegen. Spreiding wordt veelal gezien als oplossing of verlichting van de druk op de grote trekpleisters van Bali. Maar aan de andere kant leidt juist de concentratie tot rust in andere delen van Bali en Indonesië. De Indonesisiche regering is wel degelijk bezig met spreiding. De nieuwe internationale luchthaven op Lombok is daar een sprekend voorbeeld van. Zuidelijk Lombok lijkt hier van te profiteren, het nieuwe luxieuze Novotel is inmiddels geopend en het zal me niet verbazen als de zuidkust rond Kuta een nieuwe toeristische trekpleister gaat worden. Dus er verdwijnt weer een rustig plekje aan de kust. Om met Kruijff te spreken "Elk voordeel hep zijn nadeel".oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Futiel te denken jobvanstaalduinen dat een 3e wereldland even de middelen heeft van een 1e wereldland. Metname in tourisme. Subtiel verschil ook dat Bali een dwerg van een eilandje is.

Ontwikkeling op Bali? In RI al een agenda voor decennia, op Bali is dat niet veel anders. Zoniet nog erger. Een ontwikkeling op Bali? Die landingsbaan? Een tunnel voor een verkeerader had best gekund. Dat kan op Bali niet vanwrgr grloof en of bijgeloof. Zolang dit soort toestanden nog dagelijkse praktijk is?

Vergeet rustig uw 1r wereld overpeinzingen. Volslagen futiel.


It's only kinky the first time.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Klopt Job, Widodo heeft zelfs vorige maand het Toba meer als speerpunt op het programma gezet om het toerisme aan te zwengelen door betere bereikbaarheid en verbetering van infrastructuur.
Persoonlijk denk ik dat al die mooie plannen geen impact hebben op Bali, dat eiland heeft nu éénmaal de naam en laten we eerlijk zijn het is ook een prachtig eiland, ook nog zonder het keurslijf van de moslimregelgeving. Emoticon: Blush

Ongeveer hetzelfde als dat Rotterdam als stad enorm is opgewaardeerd en toeristen veel heeft te bieden, is en blijft Amsterdam het Mekka voor toeristen, net als Bali.
Ik schreef al, een oud collega zit nu inmiddels 2 weken op Bali en had vanmorgen al 76 foto's op het smoelenboek geplaatst, stuk voor stuk om te watertanden, de Maladiven zijn er niks bij, je zou zo je koffers pakken.

Ik moet de eerste trouwens nog tegen komen die 4000 pietermannen heeft uitgegeven om naar Bali te gaan er eerlijk toegeeft dat hij niet heeft kunnen slapen van de bonkende disco of uren in de auto heeft gezeten om een aapje/sawa te zien.
Van de 76 foto's ook nog eens 30 van een gedekte tafel en borden met allerlei Indonesische lekkernijen, hoeft hij niet voor naar Bali, kan ie bij mij thuis ook krijgen. Emoticon: Yes!
De kern van AM haar verhaal is, het toerisme loopt op Bali uit de klauwen, (valt niet te ontkennen) en er zijn zoveel mooi andere plekken in het grote Indonesië (valt ook niet te ontkennen).
Ik begrijp dan ook nog steeds niet dat er zoveel mensen op de barricade gaan als er een woord van kritiek valt over Bali Emoticon: Confused
Als ze had geschreven dat het in Bandung een gigantische pleuriszooi is in het verkeer en dat je uren nodig hebt om in Lembang te komen, dan had niemand zijn waffel opengetrokken. Emoticon: Nooo

Ik heb AM ook nog nooit kunnen betrappen op het romantiseren van één bestemming in Indonesië, ze geeft over het algemeen een realistische beschrijving van haar bestemmingen, met de mooie dingen, maar ook met de nodige kritiek, waarom zou dat niet over Bali mogen.spacer line  


Op 05-06-2016 14:53 schreef oyibo:
Futiel te denken jobvanstaalduinen dat een 3e wereldland even de middelen heeft van een 1e wereldland. Metname in tourisme. Subtiel verschil ook dat Bali een dwerg van een eilandje is.


Sorry, maar dat is in het geheel niet mijn betoog. De kern is dat ik zeg
*1) Op basis van de mondiale ontwikkelingen het toerisme ook op Bali zal toenemen,
*2) Het stoppen of afremmen van het toerisme volkomen illusoir is
*3) Dat speiding van toerisme ook zo zijn nadelen heeft
*4) Dat het toerisme op Bali per km2 land ongeveer een kwart is van Noord-Holland.
En over de oplossingen heb ik juist betoogt dat geldverslindende infrastucturele projecten GEEN oplossing van het probleem zijn.

Dus met je eerste bewering kan ik alleen maar instemmend knikken, en je tweede bewering over het dwerg eiland heb ik al eens geobjectiveerd.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,962,080 topic views - 240,271 posts - 13,732 topics - 33,683 members - last post @ 22-10-2020 04:12 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,227,022 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com