indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Nick1990
User
spacer line
 

Beste,

wij zijn inderdaad van BelgiŽ Emoticon: Smile

Na bromo zouden we door gaan naar Bali ja. en nadien Lombok nog.

bulekurus
User
spacer line
 

Ja want ze willen de broer van Koen Wauters ( clouseau) ontmoeten Emoticon: Laugh out loudsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Is dat die van 'daar gaat ze'? Emoticon: Shinybulekurus
User
spacer line
 

Ja .. Ludo zit hier ook al 25 jaar ..dus hij kent het welgoegel
User
User icon of goegel
spacer line
 

Hi Nick1990,

Ik zie dit topic net (ben nieuw hier) en ik zie dat je wat keuzes gaat maken waarvan ik denk dat het niet verstandig is.
Ik zou je allereerst willen vragen wat je van je reis verwacht?

Bogor en dan vooral de botanische tuin is een bezoek niet waard en zeker niet als je die aan wilt doen tijdens een rondreis, deze tuin die tijdens de Boer en zwendel tijd nog indrukwekkend was is nu niet meer dan een verwaarloosd park met veel gekapte en dode bomen. Rijstvelden bezoeken? Hallo, je gaat naar Bali.

Bandung is leuk om een dagje te verblijven als je van koloniaal erfgoed houdt en kleding out-look winkels. Een dagtrip naar Tangkuban Perahu kost je al een dag om in Lembang te komen.

De rit via Bogor naar Bandung via de puncak pas is (buiten de arabische hoerenlopers als bezienswaardigheid) niet om naar uit te kijken.

Pangadaran is door de Tsunami geheel vernietigd en veranderd in betondorp voor wat betreft de waterkeringen en de herten in het natuurpark komen pas later op de dag het vuil uit de vuilniszakken oppeuzelen.

De green canion daartentegen is wel leuk maar om daar nu een paar dagen voor op te offeren.

Mijn tip voor de eerste dagen is:

Je land in Jakarta en als het mogelijk is blijf je daar geen dag en neem je transport (vliegtuig of bus of trein en zelfs taxi is mogelijk) direct naar Bandung en neem een kijkje in de omgeving van het Savoy Homann hotel. Neem dag later een tour naar de Tangkuban Perahu en je ziet meteen wat thee plantages (als de chauffeur wil). Daarna ga je voor een paar dagen naar Dieng Plateau of Semarang. Diengplateau is absoluut een bezoek waard en Semaran is gewoon een bruisende moderne stad met een mooie "oude stad" en leuke bezienswaardigheden. Vandaaruit naar Yogjakarta is een peulenschil. Yogjakarta is een OK stad en natuurlijk ga je de Borubodur bezoeken (entree prijs is gelijk aan die van de efteling) twee uurtjes later onderweg naar de Prambanan maar is het entree geld niet waard. Het leuke is dat je de Prambanan gewoon vanaf de weg kunt bezichtigen zonder dat je entree hoeft te betalen.
Kota Gede bezoeken in de ochtend (wandelend is het een mooie ervaring en een bezoek aan Monggo chocolade fabriekje is leuk/lekker) Vergeet in Yogjakarta niet te gaan eten bij Mediterane (dicht bij Prawirotaman), super steak.
Organiseer in Yogja een trip naar Malang en bezoek Toko Oen en regel aan de overkant een trip naar de Bromo. Wel op tijd naar bed. Nadat je de Bromo bezocht heb terug naar Malang en ff bijkomen.
Vliegticket van Malang naar Bali (goedkoper en het bespaart je een dag)en voila nog tijd zat over om de cultuur shock te verwerken en te overdenken wat je verder wilt doen nu je op Bali bent.

Vooruitboeken van accomodaties? ben je gek, er is Airbnb tegenwoordig.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,944,333 topic views - 240,268 posts - 13,732 topics - 33,665 members - last post @ 21-10-2020 02:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,201,081 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com