indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Sumatra > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

evyve
User
spacer line
 

Ik en mijn vriend vertrekken over 10 dagen naar indonesie , we landen in Jakarta en willen van daaruit richting noord Sumatra. Ik veronderstel dat het het makkelijkste is indien we direct een vlucht nemen richting medan? Heeft iemand een idee van de prijs en welke luchtmaatschappij we best nemen?
En dan zouden we een rondje doen in noord - en west Sumatra?
Hebben jullie nog tips voor een route , liefst een niet te toeristische route, wij houden van het ongerepte en hebben graag contact met locals om de cultuur te leren kennen. Ik las ook iets van een eiland aan de west-kust waar je kan verblijven bij inheemse volkeren. Iemand daar ervaring mee?
En verder, hoe zit het met de bosbranden die daar eind 2015 gewoed hebben, is er veel risico of hinder te ondervinden van bosbranden nu?
Bedankt alvast!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Tickets voor Medan kun je hier zoeken en boeken (gelinkt aan deze site)

https://ticketindonesia.info/en/index.php

Er is in dit subforum veel geschreven over Sumatera. Als jet het echt ongerept wil hebben dan is Sumatera grotendeels niet zo'n goede keuze omdat ook dit eiland relatief dichtbevolkt is, zeker de provincies je hier noemt (die het meest toerisitisch zijn van allemaal) . Ik zou dan eerder kiezen voor Ache, Bengkulu of Jambi. Er zijn meerdere eilanden uit de westkust, je zou misschien Nias of Siberut kunnen bedoelen. Vergis je overigens niet in de afstanden/tijden om daar te komen.

Wat betreft de bosbranden op Sumatera; het komt en het gaat. Die niet alleen eind 2015 gewoed. Eind 2015 is dat hier in het nieuws gekomen maar op dit moment is het zo'n beetje 6 van de 12 maanden. Niemand kan voorspellen hoe het over 10 dagen is.
Risico is er zeker, vooral naarmate het" Emoticon: Cry relatief) droge seizoen er weer aan komt.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

evyve
User
spacer line
 

ok bedankt voor de reactie anne mieke
ik dacht dat het qua toerisme goed meeviel op Sumatra..
Zeker in noord omdat je daar vooral regenwoud hebt niet?
Ok maar dan zoeken we het nog wat verder uit

groetjesAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Even een misverstand wegwerken.
Met Noord Sumatera wordt de provincie Noord Sumatera bedoeld. Er is echter een provincie die nog noordelijker ligt en dat is Aceh.
In de provincie Noord Sumatera is niet meer zoveel regenwoud. Daarvoor moet in Aceh of Bengkulu zijn (waar relatief nog het meeste is)

Wat bedoel je met "ik dacht dat het qua toerisme goed meeviel op Sumatra"?
Ik heb niet bedoeld dat Noord Sumatera erg toeristisch is maar een van de meest toeristische van allemaal. Dat is iets anders. Buiten Noord- en West Sumatera en een paar plekken in Aceh (waaronder pulau Weh en in de buurt van Kutacane) is het toerisme heel erg weinig (en wat mij betreft erg jammer)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
User
spacer line
 

En dan bedoel je toch: het meeste toeristisch van allemaal op Sumatera ??
Op zich is Sumatera toch relatief ontoeristisch als je het vergelijkt met eilanden waar mensen over het algemeen eerste voet op Indonesische bodem zetten?
Ik ben in 2011 voor het laatst geweest in die meeste toeristische delen van Sumatera; omgeving Bukit Lawang/Tangkahan, lake Toba en West Sumatera. Op Bukit Lawang en Tangkahan na hebben wij later vrijwel geen toeristen meer gezien.
Niet bij Lake Toba, niet in West Sumatera. En wat zijn dit prachtige lokaties!!

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.87,944,499 topic views - 240,748 posts - 13,734 topics - 34,210 members - last post @ 15-01-2021 19:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,216,885 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com