indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 


ik moet ook keuzes maken inzake luxe en noodzakelijke dingen,maar straks kunnen we de noodzakelijke dingen al niet meer betalen!Nederland...pas op!!!De onvrede groeit en dit kon over 2 jaar wel eens heel onaangenaam uitpakken in de eerstvolgende verkiezingen!


Di schreef Veer01 op 10 april 2005.
Inmiddels is het langer dan 2 jaar later, en wat is er gebeurd, niet veel, alleen dat het politiek gezien nog al conservatisme, grote is geworden.
Dat er problemen met de jeugd groter is geworden, en het multicult drama een drama van ongekende proporties heeft
Toen ik deze topic zag dacht ik nou die heeft snel veel bezoekers gehad niet wetend dat het een oude doos topic was.
Had pas mijn slaap pupillen nog op staan.
Het is el eens goed na te kijken wat er 2 jaar geleden is geschreven.
Het is bewonderend dat er zo lang over IndonesiŽ is geschreven, en over bij komende gebeurtenissen al decennia lopen.
Wanneer is Jeroen gestart met deze site?
Men is nog steeds niet uitgepraat over IndonesiŽ, het blijft je dagelijks verwonderen dat het nog steeds actuele is.
Ik ben er al niet meer geweest zins vorig jaar, en volgt op vele site de gebeurtenissen over IndonesiŽ.
En zie steeds nog dat het meer en meer achteruit gaat, vooral de sampa probleem daar is verschrikkelijk te noemen.

Dit terzijdelings.
Gisteravond die professor bij Pauw en Witteman zien praten, en die vertelde ons door de hygiŽne, die wij vooral aan toiletten verzorgen, ons langer laten leven.
Ook de ziektes beter onder controle hebben
En nu ben ik bij het woord CONTROLE gekomen.
Door dat Nederland juist die controle goed proberen uit te voeren, komen er minder problemen, dus wie is beter af.
Ja nu men opgescheept zitten met veel uit het buitenland gekomen gast arbeiders , moeten wij hier alles op alles zetten om dat in stand te houden.
Want je ziet ook hier weer een daling van verantwoordelijkheid, door niet na te leven van de regeltjes.
Gelukkig word er dan ook nadat er al zo veel ergernissen daarover is eindelijk, wat er aan gedaan moet worden.
Wakker worden Politieker in den landen, houd je roer vastÖÖ.

Nu over IndonesiŽ terug komend.
Verders is het met IndonesiŽ zo, ook in andere landen zoals Bangladesh, ook erg gesteld met de hygiŽne.
Dat leren ze daar maar niet hoe ze ook hun best doen, niet alleen hun lichaam verzorgen, maar ook nog die kamar kecil schoon moeten houden voor de gevolgen voor allerlei ziektes tegen te gaan.
Niet alleen wassen (mandie) is het probleem, maar het schoon houden van je omgeving waarin je mandie.

Wat een geluk bij een ongeluk is, dat er wel medicijnen te verkrijgen is die je best kan gebruiken als je gaat hoesten, en grieperig wordt.
Een voorbeeld is Anti Batuk MEXTRIL,Konidin, Biogesic.
Ik had begin deze week last van koude rilleningen, kreeg een droge hoest, met gevolg dat ik woensdag een verkoudheid had.
Heb eergisteren twee tabletten genomen van die Mextril, en gisteren, nu ben ik weer de oude, en heb nergens meer last van.
Dus dat is positief bericht tochÖ. Emoticon: Very funny Emoticon: Blush Emoticon:Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dat is doorgaans een culture shock. Maar nog meer voor de meegebrachte Indonesische partner dan voor de teruggekeerde Nederlander. Meestal is deze laatste opeens het lekkere leventje kwijt van de pembantu, statusverhoging, etc. Opeens alles zelf moeten doen en de status kwijt want madam/meneer is maar gewoon een "blauwe". Nee, wat ik heb gezien, ligt bij terugkeer niet zozeer het probleem bij het statusverlies van de bule (die is daaraan al gewend) als wel bij de Indonesische zijde die eerst vanuit de kampung omhoog was gevallen als nyonya van de tuan/mister besar met pembantu, kindermeid, sopir, etc.
Even je vraagstelling omdraairen Sid.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry, dit voorgaande was een reactie op de laatste posting van Sidia.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 03-11-2007 15:05 Yogya-Bali wrote:
---tc etc
Even je vraagstelling omdraairen Sid.


Dat kan ook .
Naast de klompen / of bakiak gaan lopen. ?
Dat hangt van de individuele personen af . Emoticon: Yes!

Binnen 10 jr of eerder zie je mss OmSid ook in een auto met supir rondrijden in Jakarta e.o.
Heeft hij een PRT cuci , masak .
Speelt hj ook mss een "rijke" juragan pensiunan met zijn Nederlandse AOW + pensioentje .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

andre
User
spacer line
 

Deze teruggekeerde expat heeft vier jaar in IndonesiŽ gewoond op basis van een half jaar contract. Door die onzekerheid nooit een auto gehad en in een kaal, sober ingericht huisje gewoond. De pembantu deed de was en de afwas gedurende de twee uurtjes die ze 's ochtends kwam. Geen superdeluxe bestaan dus.

Maar ik mis IndonesiŽ. "In de land der blinden is 1 oog koning." schrijft Sidia in een ander topic. Ik was pas afgestudeerd (een 1 oog dus), maar kreeg projecten uit te voeren waar een Nederlandse pas afgestudeerde alleen maar van kan dromen. Veel fouten gemaakt, zowel technisch als op cultureel gebied. Maar dubbel zo snel geleerd (tropenjaren Emoticon: Wink ).

En buiten het werk om: Het leven (goed omschreven Hitami). In een angkot stappen en er pas na 5 km. achter komen dat het de verkeerde was; uitstappen en een kroepoekfabriek ontdekken waar je uitgenodigd wordt om te zien hoe de kroepoek van koeienhuid wordt gemaakt. Of je tijdens een bergwandeling aansluiten bij een groepje scouts (pramuka's) en een week later door hen uitgenodigd worden om de foto's te bekijken.

In Nederland kwam de cultuurschok (mede omdat ik in 1999 weg ben gegaan en pas na de Euro en Fortuyn ben teruggekomen). Het sociale en avontuurlijke dat ik in IndonesiŽ ervaren had, was ineens weg. Voorbeeldje: Tijdens een lang weekend naar Parijs zit je in een bus vol chagerijnige Hollanders omdat men 7 uur in de bus moet zitten. Als dan ook nog blijkt dat er ergens in Limburg overgestapt moet worden zijn de rapen gaar. Geen wonder dat hartkwalen zoveel voorkomen in Nederland...andre
User
spacer line
 


On 03-11-2007 15:05 Yogya-Bali wrote:
...als wel bij de Indonesische zijde die eerst vanuit de kampung omhoog was gevallen als nyonya van de tuan/mister besar met pembantu, kindermeid, sopir, etc...

Omhooggevallen of gewoon gebleven YB, status verlies je zowieso. Het duurt jaren voordat je een baan op hetzelfde niveau krijgt als in IndonesiŽ. Tijdens de inburgeringscursus wordt je als debiel behandeld (Men behandelt oa. hoe de afstandbediening van de TV werkt), en waag het niet om je geleerde Nederlands in de praktijk te brengen. Als je op straat, aan balies en in winkels Engels gebruikt wordt je met meer respect behandeld dan wanneer je Nederlands spreekt en soms een lidwoord vergeet of een heel werkwoord gebruikt in plaats van de vervoeging ervan.

Tel daarbij op de koele omgangsvormen en het eeuwige gechagrijn en je gaat je verbazen dat het zoveel immigranten toch lukt te integreren.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-11-2007 08:21 andre wrote:

*Maar ik mis IndonesiŽ.

*Veel fouten gemaakt, zowel technisch als op cultureel gebied. Maar dubbel zo snel geleerd (tropenjaren Emoticon: Wink ).

*In Nederland kwam de cultuurschok


Er is een verschil tussen expat en expat , tussen migrant en migrant.
Hun ervaringen zijn ook verschillend .

Jij behoort tot de groep di ( nog) de postieve kanten kan en wil oppikken.
Er mee gaan doen . De negatieve kanten heb je alleen maar verrijkt .
Daarom schrijf je ook : Maar ik mis Indonesia.

Per defenitie zal een expat met een dikke dompet , groot huis in een estate, rumah dinas dan supir dinas en allerlei privilege's vaak problemen krijgen als ze na een paar jaar in het buitenland hebben gewoond en terug moeten gaan naar het land van herkomst.

Als indonesische migrant woont ik met plezier in amsterdam , een grote stad (wel kleiner i.v.m Jakarta).
Ik heb mijn eten en drinken ,ondanks het topzwaar belast is met hypotheek heb ik een dak boven mijn hoofd ,en heb al de kleine dingetjes die mijn leven kan veraangenamen. Ben best tevreden.
Maar toch verlang ik naar Indonesia , mijn oude jakarta , heimwee naar het leven van vroeger.
Mijn oude heer was een indonesische expat in Nederland (1968-71) , ik ben blijven plakken
Ondanks dat we ook een kleine "dienstwoning"hadden in een redelijk goede buurt in amsterdam wonen (beethovenstraat Adam-Zuid) , was het huis behoorlijk kleiner dan onze huis in jakarta / de achtertuin was klein .
Naast mijn kamer was de stoep waar mensen lopen .Mobil + supir dinas was ook aanwezig , en toch is het niet zo echt leuk i.v.m jakarta.
Vandaar dat ik nog steeds droom om kembali ke jakarta /i], al is het voor een paar maanden per jaar.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

allereerst wil ik opmerken, teruggaan naar de geboorteland voor de meeste is een illusie. omdat je dan niet meer herkend wat je vroeger had. alles is veranderd. je ben veranderd. de door gewinterd immigrant die dat geprobeerd hebben zoals uit australia, zuid africa etc... bevestigd deze verhalen ook en hebben spijt dat ze terug zijn gekomen naar Nederland.
maar goed, iedereen denk zij gelijk te hebben. dat is ook mooie van het leven, zal maar zeggen.

wat voor mij ook interessant om te verdiepen naar de psychologie van de "omhoog gevallen" vrouw uit de kampung, is wanneer zij teruggaat naar indonesia voor vakantie. het is zoals gedaante wisseling. Ik vond dat schitterend om te kijken.....sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-11-2007 12:38 Hitami wrote:

wat voor mij ook interessant om te verdiepen naar de psychologie van de "omhoog gevallen" vrouw uit de kampung, is wanneer zij teruggaat naar indonesia voor vakantie. het is zoals gedaante wisseling. Ik vond dat schitterend om te kijken.....

Wat is er vreemd dan ?
Iedere migrant ( man of vrouw) die het gemaakt hebben in het buitenland zal met andere ogen worden bekeken door zijn omgeving , en zeker als er een postieverbetering heeft plaatsgevonden.
En waarom wordt het negatief beoordeelt , als omhoog gevallen migranten ?

Als ik ook uit een "kampong" afkomstig was zouden mijn omgeving /ex dorpsgenoten mij ook als geslaagde persoon , een rijke persoon zien .

Dat gebeurt bij miljoenen migranten ,.dat is normaal.
In Nederland is ook zo ,dat hebben de marokanen , turken , afrikanen , surinamers etc .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
User
spacer line
 

Ik vind het prima dat men gaat ontwikkelen en dat is ook eigenlijk een plicht t.o.v. jezelf. maar dat betekent niet dat je SOMBONG moet zijn. Voor de partner is ook niets aan te merken omdat men de sociale codes niet herkend. wie de psychologie verder wil verdiepen lees Frans Fannon, zwarte huid, blanke masker.

De rijke vrouwen die met de partner naar Nederland zijn mee gegaan, de meesten van hun gaan terug naar indonesia na aantal jaren te verblijven in Nederland. M.a.w. ze houden niet vol in nederland.sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 05-11-2007 19:50 Hitami wrote:
Ik vind het prima dat men gaat ontwikkelen en dat is ook eigenlijk een plicht t.o.v. jezelf. maar dat betekent niet dat je SOMBONG moet zijn.

De rijke vrouwen die met de partner naar Nederland zijn mee gegaan, de meesten van hun gaan terug naar indonesia na aantal jaren te verblijven in Nederland. M.a.w. ze houden niet vol in nederland.


Je hebt over SOMBONG , nou dan behoort het tot de "omhoog gevallen" personen.
En zeker als ze naast hun bakiak / sendal jepit gaan lopen.
Dat staat buiten kijf. En hoe jij , ik en andere mensen zulke omhoog gevallenen beoordelen zal duidelijk zijn .Ik zou zulke mensen als de SOMSE type benoemen .
SOMSE= Sombong Sekali.,

Ik ga vanuit de goede in het mens , het willen aanpassen , willen ontwikkelen.
Het hoeft niet gelijk te gebeuren , mss lukt het niet in 1 keer .
Mss zal je tussen wal en schip zitten , en dan maar hopen dat je kind(eren) het beter gaan doen.
Het is kwestie van karakter en aanpassen .

Over de zgn rijke vrouwen die met hun mannen meegaan is ook relatief begrip.
Zijn ze "rijk" geworden omdat ze met een londo trouwt of zijn ze al "rijk"van huis uit. ?
Als ze rijk zijn van huis uit zullen ze niet naar Nederland gaan (of een andere rijke westerse land) . Ze zullen in Indonesia blijven, in hun eigen vertrouwde ("luxe")omgeving wonen en leven.
Je zou toch gek zijn om naar Nederland te gaan , in een rijtjes woning te gaan leven , zonder pembantu , zonder supir.
Kan ook zijn dat ze echt van haar "londo" houdt ,dat ze bereid is om in een relatieve armoede te moet leven (kan gebeuren Emoticon: Smile ) .

Tya liefde maakt blind.
Cinta buta , menjadikan mata dan hati anda buta. Emoticon: Yes!


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,285,620 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com