indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

bulekurus
User
spacer line
 

Ik woon momenteel 2 jaar in IndonesiŽ en eindelijk begin ik mij hier thuis te voelen, de eerste maanden waren HEEL zwaar, als ik terug kijk dan denk ik oef, dit wil ik nooit meer meemaken, zwart voor de ogen, denk dat ik op bepaalde momenten ver een depressie had, bijna scheiding, lichamelijke gebreken etc ik walgde van de IndonesiŽrs, Ik zat als een weerwolf in mijn auto en op mijn brommer.
Natuurlijk ik ben dan ook zonder enige kennis van het land, cultuur etc naar hier gesprongen.
Maar o wat verschilt deze cultuur toch met Europa. Ik ben groot gebracht met veel waarden en normen en die zijn hier niet te vinden.
Ik denk toch dat dit de meest egoÔstisch bevolking op aarde moet zijn .
Ik had dus een keuze hier blijven of terug naar BelgiŽ maar dat was ook niet de oplossing, wil ook niet opgeven, dus aanpassen . Alle schaamte laten vallen en nog een grotere ASSHOLE worden dan die Indo's, nog een grotere egoÔst worden, dit voornamelijk naar het mannelijk haantjes gedrag toe.
Zoals gisteren in het vliegtuig, ik zit braaf naast mijn vrouw en er komt een ongemanierde Indo naast mij zitten, ploft in zetel, stinken, boeren laten, snottebellen optrekken langs de neus, de twee armen goed breed over de arm leuning, benen open. Hij dacht misschien ik ga eens interessant doen !
Dacht oke hier gaan we weer Let play the mind . Vind ik zo leuk met die mensen.
Heeft een half uur geduurd zat dan mooi met gekruiste armen en benen toe zonder nog geluid in zijn stoeltje . Wel vermoeiend om continue met die beperkte hersencellen te moeten spelen maar het loon !
Ik was al een hard persoon maar ben nog veel harder geworden in IndonesiŽ !spacer line  

Ik kan kort zijn ,
hangt af van je achtergrond( social level, opleiding/vorming) , wat je referentiekader is , je percepties etc .

Ook bij welke (referentie )groep je gaat begeven.
Kort door de bocht , als iemand met een bijna ongeschoolde Indonesische partner samenleeft /trouwt,of omgaat zal dat logisch gezien anders zijn dan met andere Indonesiers met andere acceptabele achtergrond zoals opleiding, vorming , sociaal/financiele achtergrond .


bisa dicek of makemyday .

bulekurus
User
spacer line
 

Oh nee mijn partner is Chinees maar met een Europees gedachtegoed.. Mijn schoonfamilie zeker niet allemaal Nederlandse universiteiten. Vrienden ook niet allemaal succesvolle zakenmannen. Wel het volk van de straat die mij irriteertspacer line  


On 15-03-2016 13:42 bulekurus wrote:
Wel het volk van de straat die mij irriteert

Volk van de straat.
Amai, dat zie "ik / je" hun elke keer zodra ik/ je uit mijn en jou grote villa uitrijdt in je sportwagen (lamborghini)

Het is niet echt plesant meer om tussen die mensen te leven / begeven Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Ik zit hier pas enkele maanden in een eigen huis. Ben gewend aan Amsterdam, en dan valt het hier op dat over het algemeen de Balinezen een aanzienlijk beleefder gedrag vertonen. Ik ben natuurlijk maar een eenvoudige "pensionado" die hier gelukkig zijn geld niet hoeft te verdienen. Ik heb vooral te maken met zakelijke (makelaar, bank etc.) en andere (winkels horeca etc.) dienstverleners. Om een voorbeeld te geven kan ik even inzoemen op mijn contacten met mijn bank (Danamon). Ze zitten bij me om de hoek, en als ik een probleemje heb, dan loop ik gewoon even langs. De bank heeft een speciale klantenservice en ik word vrijwel altijd direct op een klantvriendelijke wijze geholpen. Laatst hed ik problemen met internet bankieren en ze hebben wel een paar uur net zolang gepuzzeld en met de centrale servicedesk gebeld tot het was opgelost. In NL ziet je vast aan vaak slecht bereikbare en onpersoonlijke "callcenters" die meestal niet in staat zijn om het probleem echt op te lossen! Dus laten we hopen dat meer Nederlandse dienstverleners de Balinese manieren overnemen, maar ik vrees dat op de langere termijn het omgekeerde gaat gebeuren.zieleffe
User
spacer line
 

Och wat moet ik zuchten over het feit hoe IndonesiŽ manieren zijn.
Dat is verschillend, je kan zo veel denken over de mentaliteit, het is en blijft een IndonesiŽr en daar zal je het mee moeten doen.
Ik zelf heb ook in een vliegtuig gezeten, met naast mij een IndonesiŽr en daar heb ik leuke gesprekken meegevoerd, het was maar en uurtje maar we kende elkaar tutoyeren en hij gaf aan dat de doorsnee IndonesiŽr er geen ballen er van snap.
Dus moet je ze een spiegel voor houden.
Dan pas begrijpen ze het wat er aan mankeert.
Niet bang zijn en je hen met een gesprek hun gevoel geef waardoor ze ook hun gevoel geven hoe ze er mee om moet gaan.
Ik maak zoveel IndonesiŽrs mee die te veel aan geweten hebben.
Vanavond nog geen half uur geleden kwam er twee mannen zitten naast mijn tafeltje en ze begonnen met mij een gesprek aan, half Indonesische en half Engels.
Hij liet een kaartje zien van een christelijke organisatie en dat was voor mij aanleiding er flink tegen aan te gaan.
Ik zei tegen hem jij bent takut voor de dood, wat hij ook beaamde en ik zei tegen hem al maak je mij nu dood, dan ben ik niet bang, want ik weet dat er hiernamaals niets meer is.
Toen werd hij nieuwsgieriger en hij begon over God en Allah en ik zei tegen hem dat is het hem, je maak je eigen bang voor wezens die niet bestaan.
Maar ze brengen wel veel invloed op je leven wat ben je dom Blo-on.
Ik zei tegen hem weet je dat de satelliet jou al geregistreerd heb, dat je hier op dit terrasje zit.
Hij keek mij aan of hij het niet meer had. Zijn maat ook een echte Javaan denk ik, keek mij aan zo verrast wat ik vertelde.
Hij had eten besteld en ik weet dat die Brasiliaan altijd bij het begin van het eten gaat bidden zei ik tegen hem uh sorry je moet eerst bidden voor het eten.
Hij begon met ik bid al genoeg en elke keer dat ik moet bidden dan moet ik wachten voor een hap.
Ha dacht ik daar heb ik je en we zijn lachend uit elkaar gegaan.
Het is moeilijk om het goed te verwoorden, maar geloof mij, dat ik veel plezier beleef met IndonesiŽrs die ik nog nooit gezien heb en ze beginnen over het geloof.
Ik durf ook rond uit te zeggen als je moslim ben dan ben je medeschuldig aan wat er in de wereld gebeurd.
En dan begin ik met Donald Trump op de proppen te komen.
Maar geloof mij, zonder dat je er het geloof er bijhaal, dat ze het met mij eens worden.
Ik ga altijd met een goed gevoel naar huis............. Emoticon: Bye bye Emoticon: Shiny Emoticon: Nice


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Gisteren een vraag op een side. Een islamitische Indonesier merkt op dat er op de weg van het vliegveld van Ambon naar de stad er verschillende dorpen waren met kruizen langs de weg geplaatst. Hij wist niet waarom. Ik merk op: luguber. Zijn dat allemaal graven (want in het westen is een kruis symbool voor een graf)? Krijg ik toch een kritiek over me heen dat ik hun godsdienst (christendom) dient te respecteren terwijl ik niet eens wist dat het iets te maken had met religie. Het schijnt voor Pasen te zijn.....maar echt kleine kruizen zoals op een graf.
Enfin, ik maak duidelijk dat kruizen voor protestanten (dat zijn die dorpen) geen religieus symbool zijn want het woord protestant is afkomstig van "protest", protest tegen de beelden en symbolen van de katholieke kerk. Dus een echte protestant bedient zich niet van dergelijke symbolen. Oehoe, als ze me hadden kunnen lynchen, hadden ze het gedaan. De meest vunzige verwensingen kwamen van deze christenen. Tja, ik was een buitenlander en mocht niet het lef hebben om ook maar enige kritiek te uiten (waar kritiek? ik poneer alleen maar een vraag over iets lugubers in mijn ogen en geef uitleg over de betekenis van het woord protestant). Wederom xenofobie van de hoogste plank.
Alles vaart op een zee van emoties zonder enige kennis van zaken.
De laatste tijd bemerkt ik dat steeds meer. Men is zich gewoon niet bewust van de gigantische vermenging van wereldgodsdiensten met hun eigen Indonesische denktrant en beleving die beduidend anders is dan de oorspronkelijke religies.bulekurus
User
spacer line
 

Ja natuurlijk er zijn ook IndonesiŽrs die fantastische zijn, zoals mijn Yoga leraar, was vroeger moslim maar bekeert naar katholiek door de schoonmaakster, zij is dan later bekeert naar moslim Emoticon: Stupid
of mijn bahasa leraar, heeft nog twee tanden in zijn mond staan, super humor is getrouwd met een Japanse , is geschoold door de Hollandse paters maar wat een open geest. Spijtig genoeg verdient hij niet genoeg als leraar en moet hij na de uren nog gojek rijden .

bulekurus
User
spacer line
 


Op 15-03-2016 14:02 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Volk van de straat.
Amai, dat zie "ik / je" hun elke keer zodra ik/ je uit mijn en jou grote villa uitrijdt in je sportwagen (lamborghini)

Het is niet echt plesant meer om tussen die mensen te leven / begeven Emoticon: Wink


Heb vorige week mijn auto in de garage gedaan voor jaarlijks onderhoud stond 4000 km op , ze vroegen met welke auto ik normaal rij, ik zei heb ik niet ,ik rij liever met de brommer, Met mijn Mooie Chinese madame achterop. Ze moesten even in hun haar krabben van onbegrip Emoticon: Laugh out loud . Doordat ik veel de weg op ben en tussen de Indo leef, ervaar ik veel meer dan jij die op 7 hoog leef in Amsterdam.spacer line  


On 15-03-2016 16:36 bulekurus wrote:

[quote removed]

1.,ik rij liever met de brommer, Met mijn Mooie Chinese madame achterop. Ze moesten even in hun haar krabben van onbegrip Emoticon: Laugh out loud .
2. Doordat ik veel de weg op ben en tussen de Indo leef,

3.ervaar ik veel meer dan jij die op 7 hoog leef in Amsterdam.


1. Duidelijk een discrepantie tussen jou en hun percepties.
Voor hun is iemand die op een brommeke rijdt is een "gewone" man , bijna elke Indonesier kan een brommertje op krediet kopen.De zgn Jean Pierloo.

Een rijke bule gaat niet op een brommertje rijden, mss in een super brommertje zoals Harley .

2. Dan kan kloppen,

3. ik woon tussen 2 Nederlanders , een Amsterdamse echtpaar en Fries echtpaar , beschaafde Nederlanders. Goed volk.
Mijn vrienden/kenissenkring zijn Indonesiers in Amsterdam, veel Chinezen.

Ik wist niet dat ik verhuisd ben naar een appartement , mss in de toekomst als ik moeilijk ter been ben , in woon nu in een zgn woonerf in Amsterdam .
Al meer dan 25 jaar .

bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Y-B ik hou ze gelijk een spiegel voor, zelf die Braziliaan begon na te denken, maar is niet van zijn geloof afgestapt, dat is mij geheel niet de bedoeling.
Ik ben er vaak bij dat ze samen eten en dan word er eerst gebeden, niets mis mee, doen leven en laten leven.
Maar ik zeg hem wel, hoe ik over dat geloof denk, een instituut vol met pedofielen mogelijk gemaakt door dat systeem.

Voor Moslims heb ik een ander verhaal.
Wil je eeuwen terug naar het verleden, dan moet je ook zo leven eenvoudig en niet te veel willen.
Want ze gebruiken wel de middelen die ze zelf niet hebben kunnen bedenken, omdat ze alleen met de koran bezig zijn.
Alle intelligente eigendom komt uit het westen en zij maken er ook gebruik van die middelen.
Inleveren die smartphone en dan moet je eens kijken hoe ze daarop reageren.
Of je zegt dat die satellieten uit de hemel komen, als je andere ongeloof mensen niet wil erkennen, want daar kom die satellieten vandaan, zullen ze die satellieten weg halen en heb je geen internet meer.
Of zo iets als je een hoofddoek draag, word je hersenen te warm en je lichaam is kouder, dan krijg je een probleem met je bloed doorloop naar je hersens.
Ze geloven alles maar ze blijven lachen om mij, want ik vertel het met een glimlach ...... Emoticon: Shiny Emoticon: Party!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Bulekurus ik kan me er alles bij voorstellen als je uit die brave Benelux ineens hier terecht komt, zoals je zegt onvoorbereid en de taal ook nog koeterwaals voor je is.
Ik dacht in de begin jaren ook wel eens, wat doe ik in godsnaam hier en dan was ik hier alleen nog maar op vakantie, voor mijn vrouw was het thuis komen.
Ik moet zeggen dat ik spreek over de tijd rond 1996 en er zit een heel aanmerkelijk verschil tussen die tijd en nu, vooral qua mentaliteit en helemaal het gedrag op de weg. Emoticon: Angry

Ik moet zeggen dat je verstaanbaar kunnen maken een berg scheelt, dat zal je zelf ook wel opgemerkt hebben, al met al ben ik er dus geleidelijk aan ingegroeid en niet plompverloren zoals jij hier midden in dit circus terecht gekomen.
Job heeft het over service verlenen, tja de caissiŤres in de supermarkt, medewerkers van banken of providers, geen moeite is te veel, maar die zelfde behulpzame beleefde knul trekt een uur erna de deur van zijn kantoor achter zich dicht en ondergaat een metamorfose. Emoticon: Shut up!

Dan is ie of als voetganger met zijn mobiel voor zijn snuffert of met de motor of auto ineens veranderd in een asociale kamikazepiloot die met niemand rekening houdt zonder een spetter discipline.
De security man die zo netjes de deur bij de bank voor je opent, pleurt hem 10 minuten erna als ie buitendienst is keihard tegen je broodmolen aan, onbegrijpelijk. Emoticon: Confused

Onwillekeurig ga je je aanpassen, deelnemen aan het verkeer en de beleefdheidsvormen en regels in acht nemen werkt niet dan doe je hier een uur over twee kilometer, bij oversteken wachten tot iemand stopt lukt niet, dan sta je wortel te schieten.
In een toko netjes op je beurt wachten gaat ook niet, dan ben je na sluitingstijd pas aan de beurt, tegen onze gewoonte in, het geld dat je terug krijgt natellen al staat er een hele rij achter je, ťťn op de tien keer klopt het niet. Emoticon: Frustrated

Mee gaan met de stroom en je vooral zo min mogelijk ergeren, genieten van de dingen die hier wel geweldig zijn anders trek je het niet lang. Emoticon: Nooo
Ik ben trouwens ook verknocht aan mijn solexje, die brengt je overal, kan je makkelijk parkeren en het weer leent zich er voor.
In Nederland had ik buiten de auto ook een solex van een zwaarder kaliber, pure luxe.
Hier is het volgens Surya armoede als je op de brommer gaat zitten als witvoetindiaan, de omgekeerde wereld dus, daar trek ik mij trouwens geen reet van aan. Emoticon: Bye byezieleffe
User
spacer line
 

Op een zondag morgen ben ik met die Braziliaan en zijn vrouw naar de kerk geweest en daarna de grote super Makro.
Die vrouw die niet katholiek is en ook geen christen, maar geheel niets heeft als geloof, ik heb het haar gevraagd maar ze ontwijk mijn vraag .
Dat kon ik weten want ze zei iets van hoef voor mij niet, Roger wil dat.
Ze ging ook niet net als ik naar de communie, dus dan weet je dat ze niet lieg.
De kerk was in het Engels en duurde voor mij te lang wel een uur en dan tussen door staan van meer dan 10 minuten en knielen als de hostie werd omhoog getild.
Prachtig gezongen koortje met automatische digitaal muziek.
Na afloop liep de kerk leeg en dan pas zie je hoe ongecontroleerd die mensen zijn.
Ze bleven staan in de deur opening, omdat ze elkaar weer eens ontmoete, dat doen ze dan elke zondag, denk ik, ze hebben dan geen erg in dat ze in de weg staan voor anderen.
Ik weet niet hoe je dat thuis moet brengen maar ze zijn dan zo chaotisch dat kan je niet uitleggen en helemaal niet begrijpen.
Dan zitten we in de auto en moeten wachten tot de andere familie komen naar hun auto omdat je tussen in de rij staat.
Langzaam kwamen ze opdagen en toen we reden werd je, je pas afgesneden door een andere auto die wilde ook weg komen en ga dan in zo'n situatie maar eens beoordelen, komen ze schijnheilig de kerk uit, dan zijn het net beesten die elkaar geen millimeter voor je opzei gaan.... Emoticon: Angry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
User
spacer line
 

Ha ha ha Malam zo is het hier Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Begin hier te aarden, het heeft tijd gekost. ik erger me soms nog wel maar dat zal ook wel weggaan. Ben van nature een heel rustige mens. Alleen de wenkbrauwen fronzen dat zal niet weggaan
bulekurus
User
spacer line
 

ik moet vandaag ergens in PLUIT jakarta zijn bij CROWN horeca.
Zijn er mensen( misschien zieleffe ) om ergens een biertje te drinken en te mengebrolzieleffe
User
spacer line
 

AL wel zulle, als je mij wil ontmoeten dat kan rond 5 uur, ben ik op mijn plek.
Die heet copacabana tower H lantai GM......Green Bay.....Bij Bay Walk zeer bekend altijd te vinden van die 4 hogere torens en 8 torenflats
Ik heb geen vervoer dus weet ook niet waar Crown horeca lig Pluit is nog al groot........ Emoticon: Shiny
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
User
spacer line
 

Okť ik ben er. Zet bier maar al koudzieleffe
User
spacer line
 
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Whoahahaha de Vlaming en de Ollander, sinds 1830 onlosmakelijk aan elkaar verbonden Emoticon: Yes!
Al is het maar door een pint Emoticon: Laugh out loud .Daar kan ik van genieten Emoticon: Yes! Zet hem op jongens, laat de ware geest van de lage landen zien Emoticon: SmileAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-03-2016 16:22 Yogya-Bali wrote:
Wederom xenofobie van de hoogste plank.
Alles vaart op een zee van emoties zonder enige kennis van zaken.
De laatste tijd bemerkt ik dat steeds meer. Men is zich gewoon niet bewust van de gigantische vermenging van wereldgodsdiensten met hun eigen Indonesische denktrant en beleving die beduidend anders is dan de oorspronkelijke religies.
Ik snap er af en toe niks van. Die kruizen, inderdaad heel veel in Ambon zo ook bijvoorbeeld in de Minahasa (waar mensen ook vaak protestant zijn) waarvan je zou denken dat je landgenoten toch wel weten waar ze voor zijn. De contouren van de religies zijn op veel plekken niet meer zo strak en worden vermengd met plaatselijke gebruiken/adats, niet alleen in Indonesie. Islam in Noord Afrika, het midden Oosten of Indonesie, het verschilt allemaal nogal. Dat maakt het gesprek soms ook zo moeilijk. Deden ze op dat internet maar eens wat anders dan alleen Facebook en spelletjes (en porno). Wat overigens niet betekent dat wij het hier in het westen allemaal zo goed doen want ondanks het grote aantal moslims in Nederland weten hier ook maar weinig mensen een beetje van dat geloof behalve dat ze geen varkensvlees eten en (zogenaamd) niet drinken. Nu heb ik wel het idee dat christenen (dus zowel katholieken als protestanten) over het algemeen meer weten van een ander geloof dan omgekeerd, ook in Indonesie.
Het zou in mijn optiek een verplicht en apart vak moeten zijn op school: religie en dan niet alleen de eigen religie maar zeg maar de belangrijkste in de wereld.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 16-03-2016 08:48 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Nu heb ik wel het idee dat christenen (dus zowel katholieken als protestanten) over het algemeen meer weten van een ander geloof dan omgekeerd, ook in Indonesie.


Wat de IndonesiŽrs betreft kun je dit uitbreiden naar een gebrek aan kennis over de rest van de wereld. Mijn vrouw weet nauwelijks iets over andere landen. MaleisiŽ en AustraliŽ dat gaat nog wel, maar voor de rest is het huilen met de pet op. Zelfs kennis over andere Aziatische landen is zo goed als nihil. Wij leerden in de basisschool toch op zijn minst de Europese landen kennen, en de belangrijkste landen van de andere werelddelen.
Voor de IndonesiŽrs lijkt IndonesiŽ wel het middelpunt van de aarde en is al de rest bijzaak.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-03-2016 08:48 Anne Mieke wrote: Het zou in mijn optiek een verplicht en apart vak moeten zijn op school: religie en dan niet alleen de eigen religie maar zeg maar de belangrijkste in de wereld.
Laat ik nou zo naief zijn geweest dat ik dat dacht toen mijn jongste naar school ging. Ik dacht dat er dus godsdienstles zou worden gegeven over de toen 5 of 6 erkende wereldreligies. Direct vroeg men op school welke godsdienst ze had want dan kreeg ze daarin les. Ik antwoorde dat kinderen nog niet kunnen kiezen welke religie ze willen (als ze die al willen) want ze hebben hierover nog geen informatie ontvangen. Nee, dat zag ik dus weer verkeerd. Een kind wordt in RI niet "smetteloos ontvangen" maar heeft al een cap (= stempel) op haar bil van de religie van degene die hen opvoedt. "Maar ik heb geen religie." Onmogelijk.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-03-2016 09:10 erwin wrote: Wat de IndonesiŽrs betreft kun je dit uitbreiden naar een gebrek aan kennis over de rest van de wereld. Mijn vrouw weet nauwelijks iets over andere landen.
Heb ik ook gemerkt aan mijn stiefdochter die net zoals vele anderen denken dat alle bule 's uit bule land komen, een vergaarbak natie van blanken ergens in het heelal. Als er iets over Amerika op TV is, is de vraag: "Oh, is dat zo bij jullie pa?" Dat het land net zo ver weg ligt als RI bij NL kan men niet bedenken. Er wonen toch allemaal bule 's (is allang niet meer waar met alle latino's en aziaten in de USA), dus toch hetzelfde?

Voor de IndonesiŽrs lijkt IndonesiŽ wel het middelpunt van de aarde en is al de rest bijzaak.
Maar dan zelfs weet men niets over de topografie in eigen land. Vorige week wilde een vriendin van Yogya naar Ambon gaan en had het dus over haar vluchten daar naar toe. "Maar ze kan toch ook met de trein gaan of een auto charteren?" (Wel een 8 voor geografie op rapport.)
Vindt men het vreemd dat men hier als expat af en toe denkt dat men zich op een andere planeet waart?erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik had eigenlijk moeten schrijven: voor de Javanen is Java het middelpunt van de aarde en al de rest is bijzaak. Dat is juister.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

De denkwijze hierboven geschetst, kan en wil ik niet overnemen. Aanpassen, integreren, assimileren of wat dan ook: fijn. Maar ik kan mezelf niet gaan verlagen tot een dergelijk niveau. Onmogelijk. Men kan wel tredes omhoog de pyramide van Maslow op, men kan wel van een groepscultuur naar een individuele cultuur muteren maar omgekeerd is onmogelijk want je draagt de kennis al bij je. Die kan je niet zomaar even deleten als op een computer.
Als er op dit forum of andere forums reacties komen van: je moet je aanpassen, integreren; ja fijn maar dat is sociologisch gezien onmogelijk. Andersom kan wel. Dan evolueert men van een groepsmaatschappij naar een individu-gerichte samenleving. Of dat laatste nou beter of slechter is, is een geheel andere discussie.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.90,243,434 topic views - 241,301 posts - 13,739 topics - 34,893 members - last post @ 18-04-2021 18:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

147,066,675 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com