indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

NouÖ.. het originele plan had toch nogal wat extra reisdagen en was met het backtracken op Java niet echt logisch... Emoticon: Confused Nu heb je in elk geval wat meer ruimte op Sumatera.
Ik zou op Java proberen om Borobudur, Prambanan, Bromo en Ijen te zien.

Je gaat op dag 21 van Jakarta terug naar Nederland. Ik weet natuurlijk niet hoe laat jullie vertrekken (de meeste vluchten gaan in de avond of nacht) maar je kunt dan net zo goed op die 21e de vlucht Denpasar-Jakarta nemen en die zo goed mogelijk laten aansluiten. Met Garuda kom je op de internationale terminal aan maar Garuda is meestal duur; andere maatschappijen komen meestal op een van de andere terminals aan waardoor je extra overstaptijd nodig hebt. Reken daarom voor de overstap in Jakarta minimaal 3 uur vanaf aankomsttijd uit Denpasar tot vertrek vlucht naar Nederland; liever nog een uurtje meer).
Zo heb je 3 volle dagen op Bali.
Tip: vanaf Gilimanuk (waar je met de boot aankomt op Bali) kun je het best via de noordkant gaan mocht je naar Lovina of Munduk willen. Je zou dan daar 3 overnachtingen kunnen doen en de laatste nacht bijvoorbeeld in Sanur of Kuta. Valt jullie keuze op Ubud dan ga je via de zuidkant en kun je daar eventueel blijven tot aan de dag van vertrek (voor Ubud heb je een uur extra reistijd nodig)
Dus:
Dag 17 reis van Oost Java naar Bali, overnachting in Lovina of Munduk of Ubud
Dag 18 Lovina, Munduk, tour
Dag 19 Lovina, Munduk, tour
Dag 20 Naar Sanur of Kuta met auto en chauffeur zodat je die dag rond een uur of 15.00 in Sanur of Kuta bent. Ben je in Kuta dan kun je daar nog de hype van het strand meemaken en een (mooie) zonsondergang (in Sanur dus niet)
Dag 21 vlucht Denpasar-Jakarta-Amsterdam

Alternatief dag 18, 19 en 20 in Ubud met trips twee dagen en een dag wandelen in de rijstvelden en op dag 21 zie hierbovenNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

mrbram
User
spacer line
 

Over 4 weken is het zover! Dan gaat eindelijk onze reis naar IndonesiŽ plaatsvinden. Zoals eerder aangegeven willen we de eerste 8 a 9 dagen verblijven in Noord-Sumatra. Om wat meer te kunnen genieten willen we toch wat reistijd gaan schrappen en daarom hebben we besloten Lake Toba niet aan te doen. We willen 5 dagen uittrekken voor Bukit Lawang en Tangkahan. Dan blijven er vier over..

Hebben jullie leuke tips voor een bestemming op maximaal 5 uur reizen van BL/Tangkahan? Mag natuurlijk ook op kortere reisafstand, graag zelfs.

Berastagi is een aantal keer genoemd. Is het de moeite waard om daar 2 of 3 dagen te verblijven en dan weer terug te reizen naar Medan?

We bezoeken Noord Sumatra voor de natuur/dieren maar houden erg van avontuur. Te stil is niks voor ons, we zijn graag onder de mensen en het is fijn als er meer te beleven is dan alleen de natuur (avontuurlijke activiteiten, culturele dingen etc).

Hebben jullie tips?

Wederom bedankt voor het meedenken!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Berastagi zelf is niet zo geweldig, maar de aangename temperatuur en de mooie omgeving wel. Ik weet niet precies wat je met acitiviteiten bedoelt.
De Sibayak vulkaan kun je redelijk gemakkelijk beklimmen. Verder zijn er een paar mooie (culturele) dorpen in de buurt die met een minibus of motor bereikbaar zijn zoals Dukan, Lingga en Peceren (deze laatste kun je zelfs toe lopen, ligt aan Berstagi vastgeplakt.

Het Tobameer schrappen vind ik persoonlijk eeuwig zonde, zeker als je al zo vlak bij bent. En als het gaat om cultuur dan moet je juist daarheen. Ik zou dan ook eerder Berastagi laten vallen dan Tobameer/Samosir.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Ben ik helemaal met Anne Mieke eens. Het ligt perfect in je Sumateraplan: 9 dagen voor Bukit Lawang, Tangkahan en lake Toba. Het is echt heel mooi. Het zal er waarschijnlijk behoorlijk rustig zijn, maar er valt genoeg te ontdekken. Je kunt er sowieso prachtig wandelen en fietsen, bootje varen, Batakdansers/singers zien/luisteren, lekker eten. Landschappelijk is het schitterend en sereen. Echt niet overslaan hoor!! Je zult er in je verdere reis naar terug verlangen.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,876,818 topic views - 238,290 posts - 13,717 topics - 29,571 members - last post @ 05-04-2020 12:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,920,186 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com