indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 

Het begin is gemaakt
Ja want dat begint in Jakarta door Gouverneur Ahok ingestelde organisatie die oproep om alles wat niet goed is, het te fotograferen en dat te zenden naar Qlue die dat rapporteren naar een of ander instantie die dan de opdracht geeft het verder te onderzoeken en het dan ook te verbeteren.
Ik ken hier iemand die rijdt met zijn auto rond en die heeft al heel veel voor elkaar gekregen Emoticon: Nice

http://smartcity.jakarta.go.id/
https://play.google.com/store/(...)qluein.android&hl=in

Enkele week geleden gemaakte foto, was er niet meer geweest door mij op en neer reizen naar het ziekenhuis

En nu gisteren met de bus terug en dan stappen we bij Emporium er uit en nemen dan de shuttel bus naar Bay Walk... Emoticon: Wink

Alleen de motorrijders hebben geen fatsoen en die zullen dat ook nooit krijgen, ook ongevoelige idioten om niet op een zebrapad stil te gaan staan.


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

Ik weet het er valt bijna geen goed nieuws te vinden in IndonesiŽ
Maar blijf hopen want ik moet wel lachen omtrent dit goed nieuws gebeuren.
Maar de ideeŽn van deze app is dan ook wel een heel goed systeem ... Emoticon: Shiny


Helo QLUErs,

We hebben zojuist een nieuwe app die het Smart City-programma, de applicatie die we vernoemd ondersteunt QLUE Safe . Zoals de naam al doet vermoeden, Safe biedt twee belangrijke functies in termen van veiligheid die direct kunnen waargenomen voordelen

1) SOS Panic Button

Als de SOS-knop wordt uitgevoerd, Safe stuurt een signaal naar teman2mu die in de lijst met vrienden op de toepassing waren, en direct het bijhouden van het slachtoffer mobiele telefoon.

Enkele goede scenario's voor SOS als volgt:

The Village kan QLUE Safe socialiseren aan burgers voor knop milieuveiligheid, als er incidenten van diefstal 's nachts bewoners kunnen de SOS-knop gebruiken om de buren en het dorp op de hoogte. Zodat slachtoffers direct kunnen worden opgeslagen.
Delen QLUE Safe aan vrienden en familie, zodat wanneer ze in de problemen, dan kunt u hun verblijfplaats mentrack als de SOS-knop wordt uitgevoerd
Vergeet niet om SOS ontvangen ja je moet eerst vrienden te zijn, maar hoeft niet te worden menshare uw locatie als het niet nodig. SOS-knop zal nog steeds draaien.


2) Delen Feeling & Safety Score

Deze functie is handig voor u die informatie willen zekerheid te stellen rond heel gemakkelijk. Deze informatie wordt aangegeven door drie (3) soorten kleuren: groen (veilig), geel (hati2), rood (gevaar). Dit is handig voor de lokale overheden zag de beveiliging om je heen. Indien aan de voorwaarden om je heen onveilig verklaard, kan de overheid een politiebureau bouwen of voeg een security officer op die locatie

Delen een aantal goede scenario's voor Feeling:

Begal of ongeregeldheden-gevoelige locaties kunnen in het rood worden gemarkeerd
Locatie remang2 geen verlichting kan in het geel gemarkeerd worden voor potentieel crimineel
De locatie ligt dicht bij de vele security officers kunnen in het groen gemarkeerd worden
en zo voort

Safe QLUE is op dit moment nog in een vroeg stadium, maar we zullen blijven zorgen voor deze applicatie is perfect voor uw veiligheid. Geef inbreng in verband met het Safe QLUE safeRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.qlue.id en we zullen blijven om beheerders te helpen.

Laten we beginnen met het beschermen anderen! blijven deelnemen aan QLUE Safe!

Download Link: https://goo.gl/V1MzII

Cheers!

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
User
spacer line
 

Mata Hari dan bermalas-malasan Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 06-02-2016 06:33 bulekurus wrote:
Mata Hari dan bermalas-malasan Emoticon: Yes!


Als ik goed begrijp wat je tracht te zeggen met deze opmerking, dan is het een waardeloze tering opmerking Bulekurus Emoticon: Angrybulekurus
User
spacer line
 

Denk niet dat je het begrijpt, Emoticon: I love it anders zou je zo een opmerking niet geven. Voor wat kom jij anders naar IndonesiŽ? om de nieuwe president te worden? Emoticon: Party!
zieleffe
User
spacer line
 

Ik denk lekker luieren in de zon, ja daar kom ik voor, maar ook af en toe je te ergeren aan de mensen dat doe ik normaal ook in Nederland daar hoef ik niet voor in de zon te zijn.
En als je iets zo voor elkaar krijg, waar je zelf ook veel mee te maken heb, veilig over steken en daar resultaat mee heb geboekt, dat noem ik goed nieuws.
Dus ik doe het ook voor mij zelf en dan is zo'n in het leven geroepen instituut een goed bewijs van, dat het ook anders kan,.
Dank zij Ahok die ik eergisteren op TV zag geÔnterviewd worden door die kale KICK ANDY die een bewijs afgeeft een goede TV presentator te zijn bij MetroTV.
Daar kunnen ze in Nederland een voorbeeld aan nemen, wat daar voor frut talkshows geven word met alleen bekende BN ers en die altijd voor in dat beeld voor komen.
Trouwens er zijn meer programma's talkshows waar de gewone mensen in voor komt.
en geÔnterviewd worden dat zijn goede praat programma's.
Vooral als ze goed gebekt zijn.
Jnik en Pauw dat zijn altijd gekleurde van te voren afgesproken figuren, het Nederlandse volk moet altijd bedrogen worden.
Krijgen ze een kik van, vooral als de kijkcijfers daarmee omhoog gaat.
Ik ben benieuwd of ze dat hier ook meten, heb het nog nooit tegen gekomen. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Nice
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
User
spacer line
 

Ik zag vandaag dat ze een atm voor sepeda moter aan het bouwen zijn Emoticon: Laugh out loud .bulekurus
User
spacer line
 

http://beursig.nl/2016/02/25/o(...)s-van-het-decennium/

Die economen zetten indonesiŽ altijd bij de beloofde landen, het word toch tijd dat ze hun cijfermateriaal aan de werkelijkheid toetsen..suhanura
User
spacer line
 


Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. bulekurus....ben blij dat ik in Indonesia Indah verblijf.....zo heeeel ver weg van de VOEDSELBANKEN...(lees voedsel troggen ) in dat verre Holland....Hollanders maar klagen dat ze tot hun 67ste moeten werken...hier in Australia moeten ze nu werken tot ze 70 zijn of dood neerklappen.... Als ik zoooo veel te klagen had als de Hollanders die hier een luizen leventje genieten van hun AOW , dan zou ik INDONESIA heel snel verlaten en weer terug gaan naar dat mooie Holland waar je achter de geraniums kan zitten tot je krepeer van de belastingenen en pensioentjes die niet meer , al lang niet meer , gebaseerd zijn op indexering. I love my INDONESIA.....welcome to this beautiful country , also welcome to the Dutch pensionades die hier komen genieten van hun AOW tjes en weer vertrekken als ze door hun AOW heen zijn. Ze zijn welcome bij het komen ....EN bij het gaan.....jaapkowi
User
spacer line
 


Op 29-02-2016 18:41 schreef suhanura:

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. bulekurus....ben blij dat ik in Indonesia Indah verblijf.....zo heeeel ver weg van de VOEDSELBANKEN...(lees voedsel troggen ) in dat verre Holland....Hollanders maar klagen dat ze tot hun 67ste moeten werken...hier in Australia moeten ze nu werken tot ze 70 zijn of dood neerklappen.... Als ik zoooo veel te klagen had als de Hollanders die hier een luizen leventje genieten van hun AOW , dan zou ik INDONESIA heel snel verlaten en weer terug gaan naar dat mooie Holland waar je achter de geraniums kan zitten tot je krepeer van de belastingenen en pensioentjes die niet meer , al lang niet meer , gebaseerd zijn op indexering. I love my INDONESIA.....welcome to this beautiful country , also welcome to the Dutch pensionades die hier komen genieten van hun AOW tjes en weer vertrekken als ze door hun AOW heen zijn. Ze zijn welcome bij het komen ....EN bij het gaan.....
i love indonesia, ik hou van indonesia, aku cinta indonesia, met mijn volle hart, jij ziet het heel erg goed jongen, ik ben blij dat ik je hier ontmoet, en hoop je een keer te ontmoeten, ik heb geen uitkering, ik wil geen aow, ze kunnen voor mij alles houden daar, wij zijn erg gelukkig in indonesie..Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-03-2016 17:13 jaapkowi wrote: in nederland kan je niet meer werken als je 50 jaar bent, WAT EEN FIJN LAND IS DIT ??
Hier schrijft het arbeidsburo je niet meer in als je boven de 40 jaar bent. FIJN.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat is nu juist het goede nieuws, dat gaat Jaapdodo veranderen als hij regent van Banjarnegara is.
Want Jaap WIL WAT BETEKENEN EN LAAT ZICH DOOR NIETS TEGENHOUDEN. Emoticon: Yeah right!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dit is niet zo goed nieuws over Indonesia en dan met name de vrouwen. Dit is het relaas van een goede vriend die zijn ei kwijt wil en dit wilde plaatsen ergens waar het passelijk was. Lijkt me wel onder dit topic.


Indonesie een mooi land
Maar pas op voor de valkuilen!!!


Ik ( 50 jaar) ben nu 5 jaar in Indonesie, waarvan 3 jaar getrouwd (met een Indonesische vrouw) en al meer dan een half jaar in scheiding lig.
In het begin van mijn huwelijk alles goed en aardig maar naar na nog geen jaar begon er een kink in de kabel te komen. Ik heb een klein WAOítje wat normaal voldoende is om hier te overleven als je geen al te gekke dingen doet.
Maar voor deze vrouw was het niet genoeg steeds vaker en steeds eerder in de maand het geld op, waaraan mag Joost weten (ik weet ook dat dat ook mijn eigen schuld is zo naief te zijn haar te vertouwen met mijn bankpas). Ik had in het begin geen benul hoe hier de zaken geregeld worden en aan welke regels en eisen je je moet houden. Dat wist mijn vrouw wel, nou idd dat weet ze maar al te goed daarom zit ik nu met een bult schulden en een leeg huis.
Eigenlijk had ik in het begin al argwaan moeten krijgen toen we gingen trouwen, ze vroeg toen om goud (mas nikah) en een auto. Ze was al 7 jaar gescheiden van haar eerste man en heeft 2 kinderen, een dochter en een zoon warvan de zoon met de vader is meegegaan. Ze had zelf al een huisje waar we een halfjaartje in gewoond hebben, maar voor mij te klein dus zijn we verhuisd naar een huurhuis 2 kilometer verder op. Schoonmoeder (die een eigen huis heeft ) is ook maar mee gekomen en heb daar nooit geen bezwaar van gemaakt. Ook heb ik de zorg voor haar dochter (op moment van trouwen 15 jaar oud) op mij genomen en haar behandeld alsof het mijn eigen bloed was. Nieuwe meubels gekocht, grote 3d TV, enz, enz. Het is niet genoeg. Ze bleef maar aandringen op een tweede auto (terwijl ze geen ervaring heeft om een auto te besturen ) en omdat ik dat niet wilde kopen liep dat steeds vaker uit op ruzie. Daar ik slijtage aan mijn heupen heb, ben ik geopereerd aan beide heupen en heb nu kunstheupen. Bij de eerst operatie (in Solo) is ze hele dagen bij mij geweest daar ze zelf ook nergens heen kon, maar bij de tweede operatie die in onze eigen stad is gedaan, was ze regelmatig weg . Na een week in het ZH te hebben gelegen, kon ik met de ambulance naar huis. Thuis aangekomen (niet kunnen lopen, draaien of zelf naar de WC gaan) op bed geinstalleerd, is mijn vrouw naar haar eigen huisje gegaan samen met schoonmoeder en dochter. Heb thuis 4Ĺ uur alleen gelegen. Geen eten, drinken, niets. Ze zei dat ze even weg moest wat regelen. Nadat ze thuis gekomen was heb ik haar daarop aangesproken dat dat niet normaal is ďmij zolang alleen te laten liggenĒ, en dat had ik niet mogen zeggen, de hel brak los. Toch maar weer mezelf gedeisd houden daar ze mijn sponsor voor mijn verblijfsvergunning (kitas) is. Dit heeft binnen 2 jaar huwelijk plaatsgevonden. Heb voor de operaties bij vrienden moeten lenen daar mijn eigen geld al op was, en ik als buitenlander niet bij de bank terecht kan. Door dit alles ben ik op een gegeven moment opgenomen in het ZH vanwege hartproblemen. Ik moest alle stress vermijden, maar tot de dokters verbazing is mijn vrouw ook in het ziekenhuis maar even goed van leer getrokken tegen mij waardoor ze een ontzegging van bezoek van de dokter heeft gekregen. Na een week ZH weer thuis aangekomen (alleen naar huis gereden), lag mijn vrouw 2 uur in de middag op bed te slapen in de kamer van schoonmoeder. Daar ik zelf ook nog niet fit was ben ik ook maar op bed gaan liggen. Om 5 uur wakker geworden en ben zelf maar mijn eten gaan koken omdat mijn vrouw nog steeds lag te slapen. Dat was voor mij de druppel, ik wou scheiden!!!!
Nadat ik gegeten heb en mijn vrouw inmiddels ook wakker was geworden, heb ik haar dat gezegd, waarop ze doodnuchter zegt ďOkť, als jij wilt scheiden dan ga je toch gewoon weer naar Nederland want ik teken nergens voor en kan jij niet meer naar Indonesie terug. En daarin heeft ze voor een groot deel gelijk daar mijn kitas al op korte termijn zou aflopen. En het scheidingsproses best lang kan duren.
IK kon het niet meer opbrengen om met haar onder een dak te leven en dus heb ik de scheiding doorgezet. Ze heeft mij gesommeerd de stad waar wij in wonen te verlaten daar we elkaar dan niet meer tegen komen. En op zich ben ik het daar ook wel mee eens. Ik moest voor mijn hartklachten naar Bandung om daar een CT-scan te maken daar dat in mijn woonplaats niet kon en dacht dat dan gelijk te kombineren met een huisje te zoeken. Na een week in Bandung weer naar huis, helaas kon ik mij huis niet meer in daar mijn vrouw het gehele huis, inclusief WC-pot, leeg had gehaald. En ik dus in een hotel moest gaan slapen. Het scheidingsproces is inmiddels ingezet. Ook daar ben ik van een koude kermis thuisgekomen. Ik heb alle bewijzen van schulden zoals doktersrekeningen, enz. bij de rechtbank gedeponeerd, er zijn bewijzen dat zij en haar 2 getuigen gelogen hebben in de rechtbank, maar toch is de uitspraak dat ik haar 75 miljoen Rupiah moet betalen.
Ik ben op advies van mijn advocaat in hoge beroep gegaan dat het scheidingsproces nog eens met 4 maanden verlengt, ik al het land uit ben, kitas verlopen en geen exit permit only. Ik houd van Indonesie en zou er altijd willen blijven wonen, maar door dit soort misstanden wordt het mij zo goed als onmogelijk gemaakt. Nu na in totaal 8 maanden is de uitspraak in hoger beroep hetzelfde gebleven en moet ik dus nog steeds 75 miljoen Rupiah aan haar betalen; waar ik het vandaan moet halen mag Joost weten. Ik ben ten einde raad. Laat dit een waarschuwing zijn voor ieder die wil trouwen met een Indonesische of IndonesiŽr. Als buitenlander heb je geen rechten alleen maar pilchten.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oeps Emoticon: Blush
Neem je hem zo mee of moet ie ingepakt worden. Emoticon: Angryerwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Heftig! Dat je als bule gelijk zou krijgen kan je wel vergeten. Dus wordt IndonesiŽ een 'no go' zone voor deze man, tenzij hij betaalt.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Vink zielig Emoticon: Cry

Ik ga beginnen aan mijn boek met allemaal dit soort verhalen.bulekurus
User
spacer line
 

Ja salina, misschien zielig maar sorry heb er geen medelijden mee. Als je als man je ballen afsnijd kan je beter homo worden. Als je een vrouw met rugzak binnen neemt dan weet je dat er iets uit die rugzak kan komen. Ik woon ook in IndonesiŽ maar ik beheer mij geld zelf.
salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Ja maar je weet nooit hoe slim ze die pas heeft afgetroggeld. De meesten zijn hier niet al te clever (om het dit keer maar eens netjes te zeggen) maar als het om geld gaat worden het soms ineens Einsteintjes.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 18-03-2016 16:49 salina wrote: De meesten zijn hier niet al te clever (om het dit keer maar eens netjes te zeggen) maar als het om geld gaat worden het soms ineens Einsteintjes.
Exact Salina, als het om geld (aftroggelen) gaat, hebben ze allemaal een doktorandus/a graad en een IQ van ver boven de 100.
De struggle van het 3e wereld beestje: the struggle for life .bulekurus
User
spacer line
 

Sorry niet mee akkoord, voor mij blijven ze dom en als je als bules alles bloot legt ben je nog dommer dan IQ 0ombule
User
spacer line
 

Ik en het niet met jou eens bulekurus een huwelijk is gebaseerd op liefde en vertouwen niet op basis van geld en achterdochtmerdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 


voor mij zijn de domme mensen de bules die met hun pik denken
en denken dat alles met rupiahs geregeld kan worden.

Ik heb al eens ooit een handboek voor potentieele huwelijkskandidaten
geschreven (staat ergens online) maar helaas velen denken het zelf allemaal
beter te weten Emoticon: Yes!erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 18-03-2016 21:25 ombule wrote:
een huwelijk is gebaseerd op liefde en vertouwen niet op basis van geld en achterdocht


Dat denkt de naÔeve blanke man. En de exotische schone maakt daar dankbaar gebruik (misbruik) van. Emoticon: Party!Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

zieleffe
User
spacer line
 


Op 18-03-2016 21:25 schreef ombule:
Ik en het niet met jou eens bulekurus een huwelijk is gebaseerd op liefde en vertouwen niet op basis van geld en achterdocht

Neen een huwelijk kan ook respectvol met elkaar omgaan, dat liefde is alleen in het begin maar naar jaren slijt het.
Liefde krijg je als je goede seks met elkaar hebben en dan begint bij de mannen testosteron op te spelen en dan komt het, wil je partner dat goed met je delen.
Neen respect voor elkaar hebben en elkaar in zijn waarde laten is de meest convenabele manier om samen te zijn.
En dat hoef niet altijd in een huwelijk te zitten.......... Emoticon: Wink Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

ombule
User
spacer line
 

ik denk dat jullie het verhaal maar half lezen .deze persoon is een tijd blijkbaar niet goed terbeen geweest en zal dus veel aan zijn vrouw over hebben moeten laten daar is niets naif aan probeer maar eens je eigen in een rolstoel te verplaatsen . welke stad of dorp je ben in Indonesia bijna niet te doen.. deze vrouw heeft daar gemeen misbruik van gemaakt.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,519,366 topic views - 242,162 posts - 13,759 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,295,417 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com