Je kunt natuurlijk het ook zelf regelen op de ambassade in Den Haag.
Gewoon online het formulier invullen en uitprinten.
En de rest wijst zich van zelf, echt niets om hoofdpijn van te krijgen.
Mits je ook over voldoende vrije tijd beschikt, want als je nog werkt, is dat niet te doen.
Maar dan haal je ook geen voor een Sosbud visum, nietwaar?
Het kost ons in elk geval 2 keer een volle dag (wij hebben dan ook 365 vakantiedagen per jaar), maar dan maken we er ook gelijk een uitstapje van, bezoeken we tevens de rest van de dag b.v. Kijkduin, of Scheveningen, en gaan we 's avonds nog even langs bij een zus in Utrecht.
In de regel gaan we dan ook voor 4 Sosbud visa tegelijk, 2 voor ons zelf, en 2 voor kenissen uit de buurt..
Dat is dus een stuk voordeliger dan via de visumdienst, zelfs als we met z'n tweeen, zoals gewoonlijk, naar Den Haag reizen.
Overigens komt het geld toch wel op, want van het verschil gaan we dineren bij een of ander chinees restaurant.
Dan reizen we met de trein, zijn we, enkel reis, 2,5 uur onderweg (plus 3 kwartier wandelen vanaf CS (of HS) naar de ambassade, b.v. via het Spui, door China Town en de paleistuin, of anders via het Binnenhof , de Lange Voorhout en het Vredespaleis).
Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen.
Dat kost ons p.p. 15 euro per dagretour (wij hebben een dalurenabonnement met 7 gratis keuzedagen, waarvan we er in de praktijk 5 gebruiken, omdat we 6 maanden per jaar in Indonesie verblijven).
Dat treinabonnement kost 75 euro per jaar, vandaar die 15 euro per keer.
De overige keren gebruiken we dat treinabonnement overigens om b.v. naar en van Schiphol te reizen, of nog een of ander uitstapje te maken.
Met een Kruidvat- Hema- of AH-kaartje kun je overigens ook voor nagenoeg dat bedrag naar Den Haag reizen. alleen zijn die soms alleen in een bepaalde periode, of in het weekend te gebruiken.
|