indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Ans H
User
spacer line
 

Hoy, de meeste tips hebben jullie al gekregen, lekker eten aan de kant van de weg (als het maar een beetje druk is). In dure restaurants staat het eten vaak te lang. Verder gewoon flessen water drinken en niet te veel te snel koude dranken. Beetje last neem dan een cola. (wederom niet te snel drinken) Verder afhankelijk van de persoon . Vorig jaar met een vriendin geweest zij was vreselijk beroerd, ik en haar 10 jaar oude zoon niet. Gewoon eten dus (wat moeilijk is want alles is zo lekker), zodat te veel eten zelf beheersing kost, wordt je in nederland ook ziek van.
Over de kosten, is eigenlijk ook al genoeg geschreven, echter mijn ervaring is dat je toch regelmatig in de verleiding komt een auto/busje met chauffeur te huren en dat kost al gauw 30 euro per dag (meer of minder). Heeft voordeel dat je op een makkelijke manier veel cultureel erfgoed ziet en een duidelijke uitleg (en de plaatselijke bevolking steunt).

er werd geschreven over de "prullaria"niet meenemen, echter dat is bijna onvermijdelijk, de mooie sjaals en de potloden met dierfiguren zijn m.i. bijna een must als souvenier (ook om wegtegeven).

Als je dan toch deze mooie reis gaat maken, geniet want dat is Indonesie zeker waard. Fijne vakantie
Jantje
User
spacer line
 


On 03-04-2005 10:48 Anne Mieke wrote:
[...]


Ik kan me zo voorstellen dat de warunguitbaters zich nogal beledigd voelen als ze jou met een bord aan zien komen.

Smaakpolitie? Dat is iets wat wij ons hier kunnen vervoorloven omdat we niks anders te doen hebben dan via de televisie dit entertainment de ether in te sturen.

Ik zou net als mijn voorgaande schrijvers hierom hard moeten lachen maar toch kan ik dat even niet. Je komt aan MIJN land en je doet op deze manier nogal neerbuigend t.o.v. de mensen voor wie het heel normaal eten te bereiden zoals dat doen.

Je moest je schamen.
Nogmaals, je bent niet verplicht om naar Indonesie te gaan.

gr
Anne Mieke

Beste Annemiek,
Lange tenen, dat is bekend. Trek je veiligheidsschoenen maar aan, want hier komt er nog een!
De kritische forumleden zijn geen pestkoppen, maar houden van IndonesiŽ en van zijn bevolking. Ze constateren dat er veel mis is Vooral bij de uitbaters van eetgelegenheden. De bedoeling is dat mensen leren van kritiek
Smaakpolitie? Ja. Dat moet! en niet omdat er verder niets te doen is. Anders rotzooit men maar aan! In Nederland en IndonesiŽ. Zie de haring- en oliebollen testen enz. Men denkt alleen aan de eigen portemonnee. Dat mag, als de aangeboden waar maar in orde is. In Nederland is het soms droevig gesteld met de hygiŽne. Mag de consument a.u.b. een goed produkt verwachten voor zijn geld. De IndonesiŽr moet wat dit betreft nog wakker geschud worden.
Als de restaurants het heel normaal vinden het eten te bereiden zoals bekritiseerd wordt is er veel mis. Smaakpolitie kan IndonesiŽ zich nog niet veroorloven. Wees daarom dankbaar voor de goedbedoelde en gratis kritiek van forumleden.
De Indonesische keuken heeft voortreffelijke gerechten. Voorwaarde: zelf koken!

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 03-04-2005 12:30 Jantje wrote:
[...]

De Indonesische keuken heeft voortreffelijke gerechten. Voorwaarde: zelf koken!


Af laten inpakken in bruin papier, dat is meestal wel schoon en ongebruikt.
Vaak krijg je dat waneer je langs de weg weet waar geen borden zijn.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 03-04-2005 12:30 Jantje wrote:
[...]


Lange tenen, dat is bekend...........
.........De kritische forumleden zijn geen pestkoppen, maar houden van IndonesiŽ en van zijn bevolking.
Smaakpolitie? Ja. Dat moet!
........Wees daarom dankbaar voor de goedbedoelde en gratis kritiek van forumleden.
........De Indonesische keuken heeft voortreffelijke gerechten. Voorwaarde: zelf koken!Beste Jan,

Lange tenen? Nee.
Kritiek prima maar een bord meenemen naar een restaurant overschrijdt (in elk geval mijn) omgangsvormen. Zoiets doe je niet als je van Indonesie en de bevolking houdt. Ik zie het dan ook niet als goedbedoelde kritiek.
Smaakpolitie is iets van de laatste jaren, ook zonder dat entertainment valt wel iets te doen op het gebied van de warenwet.
Zelf Indonesisch koken doe ik ook maar dan gewoon thuis in Nederland en het is zeker geen voorwaarde in Indonesie zelf. Het warungeten is veel authentieker en lekkerder dan bijvoorbeeld in de vele (toeristische) eettentjes in bv Sanur of Ubud.
Ik kom al heel erg lang in Indonesie en ik zou het niet in mijn hoofd halen om mijn eigen bord mee te nemen, toen niet en nu niet.

Dus, take it or leave it.
En wat belangrijker is, het valt allemaal nogal mee met de hygiene. Ik schreef het al ergens, je eigen ogen en neus de kost geven.

Ik word gewoon kriegel van de westerse zelfingenomenheid.

Dit was allemaal behoorlijk off topic maar ik weet ook niet waar we dit dan wel moeten laten.

Groeten en.........no hard feelings

Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Hitami
User
spacer line
 

"kleingeestig" op zijn best, neem een eigen bestek en bord mee bij eet stalletjes.diederick
User
User icon of diederick
spacer line
 

Ik snap al die drukte niet. Als iemand z'n bord en bestek wil meenemen, dan doet die dat toch gewoon. En als anderen dat niet willen dan doen ze het niet. Dat heeft niks met vernederingen of koloniale attitude te maken. Wel heeft het te maken met de overdreven houding in Europe ten opzichte van hygiene en voedselkwaliteit. Ook de EU wil rauwmelkse schimmelkazen en andere ambachtelijke zaken verbieden. Er zou maar eens iemand van dood kunnen gaan. Met die "smaakpolitie" wordt volgens mij de Keuringsdienst van Waren bedoelt. Deze dienst bekeurde recentelijk het restaurant van een gerenommeerd ziekenhuis in Nederland omdat bij ťťn tegel in de keuken het voegsel wat was losgeraakt. In hetzelfde Nederland waar het restaurant Nam Kee op de Zeedijk wereldberoemd is.
Mijn ervaring, voor wat het waard is; ik woon nu af en aan zo' n drie jaar in IndonesiŽ, eet weinig langs de weg, eet af en toe in warungs of rumah makan, eet soms in restaurants van allerlei allooi en heb niet meer of weinig last dan in Europa. Onze zoon die bijna z'n hele leven lang in IndonesiŽ woont, en alles eet wat 'm aangeboden wordt, heeft een hele goede stoelgang. Dat was het..
Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Okay, iedereen heeft zijn hart gelucht, nu kunnen we weer ontopic. Emoticon: Smilediederick
User
User icon of diederick
spacer line
 

Sorry Jeroen, dacht dat deze topic over dit onderwerp ging. Met 500 euro red ik het niet in Jakarta een maand lang, laat ik dan dat zeggen. Okť, een heleboel dingen zijn relatief goedkoop, maar een aantal andere zaken die ik ook graag nuttig (wijn bijvoorbeeld) niet, en ik wil soms ook wel eens een mooi boek kopen (ook erg duur). Maar als je leeft als de doorsnee IndonesiŽr (en dat schijnen sommige mensen te willen), dan red je het er ruimschoots mee.spacer line  

Oke,
Ik ben waarschijnlijk niet helemaal dudelijk geweest en snap de hilariteit. Het met bord naar de verkoper gaan is bij de verkopers die met hun kar langs de straat gaan. Je neemt dan gewoon een bord mee vanuit het guesthouse waarin je verblijft (die hebben meestal namelijk geen eigen keuken, maar wel borden voor het ontbijt) en eet 't rustig op staat of in het guesthouse op. Die verkopers zijn meestal al lang blij dat je je eigen bord mee hebt, want dan hoeven ze niet te wachten totdat je 't op hebt.
Voor als we echt langs de kant van de weg eten, kijken we inderdaad altijd of er van bananenbladeren of papier gegeten/meegenomen kan worden. Vaak eten we 't dan wel pas in het hotel op.
Jullie vinden me wellicht wat angstig wat betreft eten, maar ik heb nu eenmaal niet de luxe dat ik het grootste deel van de tijd in IndonesiŽ kan doorbrengen. Als ik eens in de twee jaar drie weken op vakantie kan, heb ik geen zin om daarvan een week ziek te zijn.
Djattiman, het is inderdaad niet moeilijk om de stalletjes uit te zoeken waarvan het eten heerlijk is. Het is echter moeilijk om in een paar minuten tijd te zien of ze wel enigszins hygienisch werken. (Een volle tent zegt daarbij niet alles.)

Anne Mieke, Ik weet dat het voor hun heel normaal is om het eten op die manier te bereiden, maar gezien het kleine aantal toeristen dat zonder maag/darmproblemen van een rondreis IndonesiŽ terugkomt, is dat niet een methode die geschikt is voor de Europese maag. En overigens ook niet altijd voor de Indonesische maag. Ik spreek gemiddeld in een dag IndonesiŽ meer mensen met maag/darmklachten dan in een jaar in Nederland.Hitami
User
spacer line
 

Diederick, je heb gelijk, iedereen moet het zelf weten wat ie doet, maar je moet ook niet te veel verwachten wanneer je bij eet stalletjes eet, waar je in Nederland nog niet eens een kroket kunt kopen.

Het is wel zo, wanneer je met de zelfde levenstandard wil leven als in Nederland, ben je in Jakarta duurder uit dan 500 euro per maand.

Maar goed de discussie berust op een misverstand.....E.Vliet
User
spacer line
 

Een beetje off-topic...

Indien ik een maaltijd 'van de straat' niet helemaal vertrouw, drink ik er een flesje cola bij. Cola doodt een heleboel bacterien. Jammer alleen dat cola zo'n dominante smaak heeft.

ErwinJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Mensen, nogmaals.. We gaan ontopic vanaf hier.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,136,578 topic views - 240,305 posts - 13,732 topics - 33,693 members - last post @ 29-10-2020 14:32 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,520,417 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com