indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Beste allemaal!

Mijn naam is boy, 26 jaar en wil graag wat vertellen.
Ik ben nu al 6 keer naar Indonesie geweest en ze zijn alle keren goed bevallen.
Soms voor op vakantie en ik heb ook vrijwilligers werk gedaan op Java voor 2 maanden.
Gaf daar Engelse les voor kinderen, meer een soort sociale gesprekjes leren en geven omdat de meeste indo's verlegen zijn en zodat ze wat losser kwamen. Niet alleen dat was erg leuk om te doen. Ik was daar 2 maanden en leerde ook mensen kennen. die namen me weer mee naar hun huis zodat ik ook hun familie leerde kennen. wat ik heb geleerd is dat als je interesse toont in hun cultuur en ook in de taal dat het zulke lieve mensen zijn. heb ook echt een band daar gemaakt met sommige families waar ik nog steeds contact mee heb. Nu ben ik bezig om engelse cursussen te volgen. Engels advanced 1, 2 en Engels proficiency masterclass. Mijn plan is om daar voor een jaar naar toe te gaan en werk te zoeken. en als dat lukt, terug gaan naar nederland en dingetjes hier regelen en weer terug te gaan voor maybe altijd. Het moet toch te doen zijn als ik deze engelse cursussen haal? Ze staan daar te springen om westerse kennis. Mijn beroep hier in Nederland is weer heel iets anders. Werk in de Infrastructuur als stratenmaker/wegenbouwer, maar dat lijkt me een no go in indonesie. Graag hoor ik jullie reacties. Heb in het verleden al eens een berichtje op dit forum geplaatst en kreeg toen best wel heftige reacties van mensen over de nadelen en etc. Maar ik ben geen jongen die voor het eerst weggaat naar Azie en denkt dat het allemaal maar makkelijk is. besef me de dingen in Indonesie en hoe het daar gaat. Ben gewoon benieuwd naar jullie meningen en tips en hoe het zit met contacten daar etc

Dank jullie wel en groetjes uit amsterdamMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Boy ik heb de laatste zeven jaar bij elkaar zo'n 6 jaar in Indonesië doorgebracht, ik kom overigens inmiddels sinds 1994 elk jaar naar Indonesië.
In Indonesië wordt op de SMP en SMU hoofdzakelijk theorie Engels gegeven, geen praktijk.
Wat jij hebt gedaan, doe ik ook regelmatig, mijn sponsor/buurman/huisbaas is onderwijzer, zijn vrouw ook en regelmatig word ik gevraagd een klas voor een uurtje onder mijn hoede te nemen, dat ik een redelijk mondje Indonesisch kan spreken komt dan goed van pas.
Als je enkele keren bent geweest dan is het nieuwtje dat er een bleekgezicht voor de klas staat eraf en dan komen ze los. Emoticon: Yes!

Ja ik moet toegeven dat ik dat met heel veel plezier doe, het is echt hartstikke leuk en die jongelui vinden het prachtig, zeker in het voortgezet (SMA) kom je kinderen tegen die perfect Engels kunnen schrijven, maar geen woord Engels kunnen spreken.
Steevast zie ik ook de onderwijzers zich als een raket uit de voeten maken, die denken dat trek jij wel met je beperkte Indonesisch, stel je voor dat hij in het gesprek wordt betrokken, want ook de onderwijzer heeft niet voldoende praktijk kennis. Emoticon: Blush

Jongelui die op de SMA zitten en van plan zijn door te gaan, zeker in een studierichting waar Engels voor nodig is moeten naar privéles, maar nu komt het.
Het salaris van een onderwijzer is niet best, teveel om dood te gaan en te weinig om van te leven, de meesten geven buiten schooltijd privéles en er zijn er ook veel die zich op school niet echt druk maken, immers als je op school doet wat je moet doen, dan loopt het aantal leerlingen die privéles nemen terug en dan zit je in je eigen portemonnee. Emoticon: Shut up!

Je schreef, " Het moet toch te doen zijn als ik deze engelse cursussen haal? Ze staan daar te springen om westerse kennis ."
Nee dus Boy, Indonesië zit helemaal niet te wachten op westerse kennis.
Er worden steeds meer barricades opgeworpen, de universiteiten spuwen elk jaar tienduizenden afgestudeerden uit, de meesten zijn S1 (Bachelor) die geen werk kunnen vinden.
De werkeloosheid is schrijnend in Indonesië, helemaal nu dat de economie stokt.
Deze afgestudeerde jongelui (21 jaar) die geen munten hebben om verder te studeren zijn allemaal op zoek naar een baantje, privéschooltjes en instituten worden overspoeld met deze jonge mensen die bereid zijn voor een appel en een ei te werken.
Bleekgezichten maken weinig kans, al zou je voor een hongerloon aan de slag willen dan kost je werkvergunning al zoveel dat het niet aantrekkelijk meer is om je in dienst te nemen. Emoticon: Nooo

Mijn buurman heeft redelijk goede contacten, die heeft al eens een hengeltje uitgegooid bij de dienst onderwijs, aangezien ik pensionado ben heb ik al voldoende aan een redelijke onkosten vergoeding, daar zit het probleem niet, het probleem is de werkvergunning en de protesten van de onderwijzers die een centje met privéles bijverdienen.
In een land met 245 miljoen inwoners en zoveel werklozen kan ik mij daar alles bij voorstellen, ik wil je niet ontmoedigen Boy, ik geef alleen maar een eerlijke voorstelling van zaken en feiten. Emoticon: Blush Emoticon: Yes!

Ik doe nog steeds mijn bezoekjes belangeloos, dan ben ik van de straat en het is leuk om te doen en als ik over straat loop en die billenbijters hebben de branie om mij in het Engels te begroeten en een gesprek aan te gaan, in plaats van "Hi mister how are you" en dan giechelend weg te rennen, dan heb ik ze toch iets meegegeven. Emoticon: Yummie!
Succes.spacer line  

Beste malam

Dank u wel voor de info, waardeer ik erg.
kunt u mij ook vertellen hoe dat zit met zo'n werkvergunning?
Hoe krijg je dat en hoeveel is dat, dat weet ik namelijk nietMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zeg maar jij tegen u hoor Boy.
De werkgever moet de werkvergunning aanvragen, de kosten kan ik niet zeggen, ik weet wel dat de meeste werkgevers/instituten daar tegen aan hikken.

Daar komt nog iets anders bij, voor een werkvergunning moet er worden aangetoond dat het niet verdringend werkt voor Indonesiërs.
Bijvoorbeeld: Mijn werkvergunning die ik enkele jaren geleden terug kreeg, was gebaseerd op specialisme die niet door een Indonesiër kon worden gedaan.
Nederlands bedrijf die met hun techniek een schip bouwden.
In het onderwijs ligt dat totaal anders.suhanura
User
spacer line
 

BOYBENJAMIN....ADVENTURER AND DREAMER..... BEAR IN MIND THAT ONLY CITIZEN FROM UK-USA-CANADA-AUSTRALIA-IRELAND ARE ALLOWED TO TEACH ENGLISH IN INDONESIA....and right so. heaps of volunteer-teachers are recently deported from Bali...indeed, they keep an eye on yeYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-10-2015 06:09 suhanura wrote:
BOYBENJAMIN....ADVENTURER AND DREAMER..... BEAR IN MIND THAT ONLY CITIZEN FROM UK-USA-CANADA-AUSTRALIA-IRELAND ARE ALLOWED TO TEACH ENGLISH IN INDONESIA....and right so. heaps of volunteer-teachers are recently deported from Bali...indeed, they keep an eye on ye
Unfortunately you are 100% true. Only native speakers are excepted as English language teachers nowadays. And certificated as a teacher. Or you need the so-called TOEFL to become a non-native English speaking teacher.elsbeth
User
spacer line
 

Lijkt mij meer fortunately dan UNfortunately.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oeps Elsbeth unfortunately is duidelijk op zijn plaats lijkt mij.
Engels onderwijs is om te huilen, kinderen die van de SMP en SMA afkomen spreken nauwelijks Engels, zelfs bij de examens komt er geen spetter praktijk aan te pas.
Ik had hierboven daar al iets over geschreven, ik ben nog niet één docent Engels tegen gekomen die behoorlijk Engels spreekt.

Zelfs een bachelor in de IT kan wel Engels lezen en schrijven, maar nauwelijks spreken Emoticon: Confused
Als dan zelfs vrijwilligers gedeporteerd kunnen worden zoals Suhanura schreef dan is dat duidelijk niet fortunately Emoticon: Blush
Dan bescherm je alleen maar de luilakken die wel een mondje Engels spreken, maar zich strak aan het systeem houden om in hun buitenschoolse bijverdienste zoveel mogelijk klanten te kunnen trekken Emoticon: Blush .elsbeth
User
spacer line
 

Ik had niet het idee dat het in geval van boybenjamin om vrijwilligerswerk ging maar om betaald werk. Inderdaad spreekt Suhanura wel over weggestuurde vrijwilligers. Ik ken aardig wat schoolverlaters die vrijwilligerswerk voor een tijdje gaan doen (meestal omgeving Ubud), overigens meestal zeer kortdurend, via één of andere stichting die daar veel geld voor vraagt. Die gaan daar dan Engelse les geven. Met dat soort vrijwilligerswerk heb ik helemaal niks, omdat deze jonge meiden (meestal) geen enkele didactische ervaring hebben. Het geeft hen waarschijnlijk wel een lekker gevoel, "iets te kunnen doen voor de medemens", maar als ze die duizenden euro's die daar mee gemoeid zijn in lokale taalprojecten zouden steken en zelf 3 weken naar Texel gaan, dan kom je volgens mij een stuk verder.
Neemt niet weg dat het bij Boybenjamin om een serieuzer iets lijkt te gaan. Ik vind het in ieder geval wel een mooi streven om taaldiploma's te gaan halen. Maar of je dan in je levensonderhoud kunt voorzien??koming
User
User icon of koming
spacer line
 


On 12-10-2015 13:44 Malam wrote:
Oeps Elsbeth unfortunately is duidelijk op zijn plaats lijkt mij.
Engels onderwijs is om te huilen, kinderen die van de SMP en SMA afkomen spreken nauwelijks Engels, zelfs bij de examens komt er geen spetter praktijk aan te pas.
Ik had hierboven daar al iets over geschreven, ik ben nog niet één docent Engels tegen gekomen die behoorlijk Engels spreekt.


Klopt, was ook mijn ervaring. Totdat ik een paar weken geleden aangesproken werd door een schoolklas (zowel 1SMP als 6SD) die blijkbaar met hun schoolschriftjes door hun leraar het winkelcentrum in waren gestuurd: Ga maar een blanke lastigvallen. En die kinders spraken zomaar een paar hele zinnen foutloos uit. En nee, je moet nog steeds hetzelfde antwoord geven als er in hun boekje staat want anders hebben ze geen idee, en ja, ze lezen hun vragen op zonder te weten wat er staat en ja, het ging ook nog om kindertjes van een elitaire school, maar toch: langzaam gaat het beter. Er zit zowaar progressie in. Ze leren zelfs al engels aan driejarigen ... Emoticon: Yes!
Misschien wordt 't ooit nog 'ns wat.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Aan de leergierigheid ligt het niet Koming, dat zal jij ook wel gezien hebben.
Ze willen echt graag en als ze hun verlegenheid hebben overwonnen dan gaat het vaak al stukken beter.
Dat is ook het enige doel van mijn bezoekjes op school, ze over hun verlegenheid heen helpen en dat lukt meestal wel redelijk als ik 2 of 3 keer een uurtje ben geweest.
Ik had het al geschreven, hartstikke leuk als zo'n billenbijter van 16 in bijzijn van pa of ma je aan durven te spreken op straat, dan weet je waarvoor je het doet.
Meestal snapt ma er geen pepernoot van, als je dan in het Indonesisch tegen ze zegt dat haar dochter/zoon pienter Engels spreekt dan snijdt het mes aan alle kanten.
Ik blij, ma blij en dat jong in de wolken, wat tevens een stimulans is Emoticon: Yes!

Ik las vorige week trouwens een bericht in de één of ander krant, heb getracht het terug te vinden, maar is me niet gelukt grrrrr.
Ze hadden een onderzoek gedaan, jongelingen die goed Engels spreken hebben 30 % meer kans om een baan te krijgen.
Waar Yogya over schreef TOEFL (Test of English as a Foreign Language) wordt in Indonesië steeds meer gevraagd.
Iemand die is afgestudeerd en bovendien TOEFL heeft zit niet om een baan verlegen.spacer line  

Over die TOEFL , vroeger (in mijn tijd-vorige eeuw Emoticon: Shiny ) moet je ook die TOEFL achtergrond hebben om in USA of UK te kunnen studeren.

Ik zou echt geen native speaker leraar die uit Londen (cockney ) als docent/leraar willen hebben
Een pedagogische achtergrond of mooie certicaat kan de pijn enigszins verzachten.

Heb soms Engelse collega's uit Londen aan de telefoon gehad , nou saya bingung dia bingung. .
Babylonische spraakverwarring .

En ik maar denken Joe teek mie in de maling , of mijn leg werd behoorlijk gepulldbisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja Surya uiteraard heb je ook de TOEGL (Test Of English as Gaal Language).
Louis van Gaal taal Emoticon: Laugh out loud
Het doet zeer aan je oren maar hij is perfect te verstaan Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loudelsbeth
User
spacer line
 

Doet mij denken aan dit verhaal: mijn schoonvader (joodse Duitser), vluchtte in de oorlog naar Engeland. Op de vraag van zijn leraar wat hem het meest opviel in Engeland (was geloof ik London), zocht hij in het Duits-Engelse woordenboek naar Verkehr en had de keus tussen "traffic" en "intercourse". hij nam de laatste en antwoordde: all the intercourse on the streets. Waarop de leraar met droge Engelse humor zei: "Really, on the Streets??"".elsbeth
User
spacer line
 

Of deze: 2 Franse kinderen op een school in Engeland. Halen mooie cijfers, vooral natuurlijk voor Frans. grammatica een 10, woordenschat een 10, maar uitspraak een 5???
Ouders bij 10 minuten gesprek: hoe kan dat nou?
Engelse leraar Frans tegen ouders: They have such a terrible continental accent!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-10-2015 16:27 Surya Atmadja wrote: Ik zou echt geen native speaker leraar die uit Londen (cockney ) als docent/leraar willen hebben
Een pedagogische achtergrond of mooie certicaat kan de pijn enigszins verzachten.

Heb soms Engelse collega's uit Londen aan de telefoon gehad , nou saya bingung dia bingung.
Zo had ik jaren geleden een Australische kennis in Jakarta die zwaar Australisch-Engels sprak. Hij was van oorsprong uitsmijter in disco's en nu in Jakarta als English language teacher . Als hij sprak verstond ik 70% niet. You can imagine his pupils.
Hiermee wil ik zeggen dat de eis dat een leraar uit een native English speaking country moet komen, een eis die nergens op slaat. De eis van pedagogische achtergrond daarentegen wel. Een Vlaamse English language teacher was beter en duidelijker in zijn Engels dan die Australische "uitsmijter". Deze Belg had dan ook de nodige educatie hiervoor gevolgd. Toch moest hij stoppen toen men de eis van " native speaker" ging invoeren. Gelukkig heeft hij een job kunnen krijgen op hoger vlak bij een Taleninstituut; echter wel onder de vlag van " native Belgian speaking " ( what the hell is Belgian language ; daar denkt men niet eens over na hier). Hij moet er om lachen; het werk kon doorgaan.spacer line  

Kind van onze Australisch-Indonesisch kennissen had een onvoldoende gekregen op het eindejaars rapport. Verbaasde Austrlalische ouder vraagt daarom een gesprek aan met de leraar Engels om e.e.a. uitgelegd te krijgen. Kind spreekt thuis nml. vloeiend Engels en heeft geen enkel probleem met begrijpen van e.e.a.

Gesprek met de leraar werd toegestaan. Echter, onder een voorwaarde: Het gesprek diende wel in het Indonesisch plaats te vinden, want "de leraar kan dan e.e.a. beter uitleggen".

Daar!! Da's het niveau van "Engelse les" op de middelbare scholen in Indonesie. Een leraar die hooguit 2 woorden meer Engels kent dan zijn leerlingen !!! Schandalig.


If you have nothing to loose, you can risk everything

elsbeth
User
spacer line
 

Amed, was dat een internationale school of een Indonesische school? In het eerste geval is het natuurlijk raar, want ik neem aan de voertaal op die school dan Engels is, dus ook met de ouders. Is het een Indonesische school dan vind ik het niet zo belachelijk dat de docent in zijn eigen moerstaal met een Australisch-Indonesisch echtpaar het gesprek voert, zelfs bij een leraar Engels. Hoeveel leraren Engels denk je dat hier in Nederland in het Engels een rapportgesprek voeren met een Nederlands-Engels echtpaar, omdat de Engelse vader of moeder de Nederlandse taal onvoldoende beheerst? Of een leraar Duits/Frans? Kan best een waardeloze leraar zijn, daar wil ik vanaf zijn. Mensen drukken zich nou eenmaal het liefst in hun moederstaal uit, dat geldt voor de Indonesiër, maar ook voor de native English speakers, die vaak te beroerd zijn om iets van een andere taal te leren. Dus: was het een Indonesische of internationale school?
Het punt van YB vind ik wel een goede: het native zegt op zich niks en kan juist belemmerend werken door uitspraak en ook verkeerd grammaticagebruik. Een flink deel van de Nederlanders spreekt immers ook niet correct Nederlands en hoort daarom ook niet in het onderwijs thuis. Dan inderdaad beter een goed opgeleide niet native speaker. Ik ben om, toch UNfortunately dus..Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Emoticon: Smile
Mme Elsbeth bonjour, vous avez absolument raison, je eu d'la chance que je suis

bilingue éduqué en France et aux Pays-Bas. Emoticon: Smile

Now it's strange when people even can not speak English. Emoticon: Yes!

Oder gar ( uberhaupt ) kein Deutsch Emoticon: Yes!

Permissi , Zaijian Emoticon: I love it

Luo NiZhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

zieleffe
User
spacer line
 

Als een duiveltje uit een doosje halo Luo Ni nihow
Ik ben mijn account kwijt, waar mee we corresponderen.
Mijn vriend zoek je nog steeds,die zit in Mainyang laat wat weten op mijn mail van alles dan zend ik het naar hem....
Hoe gaat het er mee en waar zit je ..... Emoticon: Confused


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-10-2015 13:53 elsbeth wrote:
Amed, was dat een internationale school of een Indonesische school? In het eerste geval is het natuurlijk raar, want ik neem aan de voertaal op die school dan Engels is, dus ook met de ouders. Is het een Indonesische school dan vind ik het niet zo belachelijk dat de docent in zijn eigen moerstaal met een Australisch-Indonesisch echtpaar het gesprek voert, zelfs bij een leraar Engels. Hoeveel leraren Engels denk je dat hier in Nederland in het Engels een rapportgesprek voeren met een Nederlands-Engels echtpaar, omdat de Engelse vader of moeder de Nederlandse taal onvoldoende beheerst? Of een leraar Duits/Frans? Kan best een waardeloze leraar zijn, daar wil ik vanaf zijn. Mensen drukken zich nou eenmaal het liefst in hun moederstaal uit, dat geldt voor de Indonesiër, maar ook voor de native English speakers, die vaak te beroerd zijn om iets van een andere taal te leren. Dus: was het een Indonesische of internationale school?
Het punt van YB vind ik wel een goede: het native zegt op zich niks en kan juist belemmerend werken door uitspraak en ook verkeerd grammaticagebruik. Een flink deel van de Nederlanders spreekt immers ook niet correct Nederlands en hoort daarom ook niet in het onderwijs thuis. Dan inderdaad beter een goed opgeleide niet native speaker. Ik ben om, toch UNfortunately dus..


Geloof me maar Elsbeth, de eerste de beste Nederlander, zelfs die nooit Engelse les heeft gehad spreekt beter Engels als de gemiddelde Engelse leraar op de SMP/SMU Emoticon: Blush
Op de scholen waar ik ben geweest waren er zelfs bij die dat toegaven, nou dan ga je diep als Sundanees Emoticon: Laugh out loud

Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Hi Ziel Emoticon: Smile Cor ni hao Emoticon: Worship

Blij je weer te ,,zien,,
Het gaat goed , ook met de gezondheid helaas is mijn Chinese computer naar de vaantjes zodat ik alles kwijt ben incl mijn back up etc dus ook alle adressen .
Ik heb nog een foto van onze vriend die samen met zijn vrouw ( laopo) in Mainyang / Chengdu woont .
Ik heb nog een foto van hem samen met zijn vrouw in Amsterdam .
Intussen zijn wij weer bijna ,, thuis ,, in Dashiqiao /Liaoning na wat omzwervingen via Singapore , Medan , Yogya , London , Lyon , en Moscow . ( discount op de airport van Moscow, daar zijn de parachutes in de aanbieding voor de boarding ) Emoticon: Stupid

Graag hadden wij ook via ,,Waalwijk,, gegaan maar dat nemen wij de volgende keer mee in de planning .
Uiteraard staat de uitnodiging nog van onze vriend voor een hernieuwde rendez-vous op het programma .
Ik ga bij deze de moderater verzoeken om jou mailadres even door te sturen naar mij,
Daarmee kunnen we weer gezellig wat omong 2 doen .
He groetjes en s.v.p stel onze vriend in kennis
Last but not least Cor ik heb nog wat officéle documenten die ik graag even met je wil doornemen.
Maar pelan2 tidak ada masalah het loopt niet weg Emoticon: Smile
We keep in touch Ziel en geniet van harte van je verblijf nu en je onafscheidelijke Bir Bintang Emoticon: Party!
Permisi / Zaijian
Luo NiZhuīsuí nǐ de mèngxiǎng ...... Follow Your Dreams

zieleffe
User
spacer line
 

Sorry moderator even afwijken van de thema eenmalig... Emoticon: Party!

Mijn beste Luo NI
Bier hoef van mij niet speciaal bintang te zijn deze jongen drinkt van alles .
Ha ha je bent een wereld reiziger geworden en dan nog je computer naar de filistijnen.
Dat laatste is niet erg want je gezondheid is het allerbelangrijkste wat je hebt.
Want je was aan het sukkelen het laatste contacten dat we hadden.
Dus alles is goed gekomen.
Goed zo ga zo door en niet vergeten te ademen.
We hebben plannen in februari volgend jaar dat ik naar China kom en zo dan een reis gaan maken naar Singapore.
Alles alles naar wens gaat want het ligt ook aan hun tijd en de actie die ze nu ondernemen om haar naar Nederland te brengen.
Dus wacht rustig af, het ligt aan hen, maar de plannen liggen er wel.
Heb vorig week contact gehad via skyp met hem hij zit nu alleen in Nederland.

Mijn mail adres had je zo kunnen vinden bij mijn account staat het er duidelijk.
Bij het inloggen kan je het zien, naam en gmail.com makkelijker kan ik het niet maken.
Ni Hao.............. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Het ging in de door mij aangehaalde situatie om een lokale leraar Engels op een Indonesische (staats)school. En nee, zo iemand die dus minimaal 3 jaar hogeschool of 4 jaar universiteit heeft gedaan in die taal, MOET een gesprek in die specifieke taal met een ouder kunnen voeren (en zelfs bijna net zo goed als in zijn moers taal) en niet voorafgaand aan het gesprek al de voorwaarde "het moet plaatsvinden in het Indonesisch" neerleggen. Absoluut zwaktebod!

Ter completering: De bewuste Australische ouder spreekt erg goed Indonesisch en had makkelijk dat gesprek in het Indonesisch kunnen voeren maar wilde gewoon die leraar voor het blok zetten omdat hij al lang gehoord had van zijn zoon dat "de leraar slechter Engels spreekt dan onze tuinman".
If you have nothing to loose, you can risk everything

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Aansluitend op Engels onderwijs, vandaag een stukje in Tempo.

INFO BISNIS - Setiap karyawan pasti sangat mendambakan adanya peningkatan karier di tempat kerjanya. Pasalnya, dengan kenaikan karier itu, mereka juga akan menerima peningkatan dalam penghasilannya. Salah satu yang bisa membantu karyawan mewujudkan impiannya itu adalah memiliki kemampuan berbahasa Inggris.

Studi menunjukkan profesional yang memiliki kemampuan berbahasa Inggris dengan baik bisa meraih pendapatan 30-50 persen lebih tinggi. Hal ini menunjukkan bahasa Inggris semakin menjadi elemen inti dalam menentukan kelayakan kerja. Sebanyak 42 persen CEO di Indonesia mengaku kekurangan karyawan yang mampu berbahasa Inggris dengan baik. Dengan berkembang pesatnya perekonomian Indonesia, diperkirakan, tahun 2030, Indonesia membutuhkan 113 juta tenaga kerja yang mahir berbahasa Inggris.


In het kort komt het er op neer dat als je goed Engels spreekt dat je kansen om hogerop te komen en een hoger inkomen vele malen groter is.
42 procent van de CEO's zegt te weinig personeel te kunnen krijgen die in staat zijn goed Engels te spreken.
In het jaar 2030 verwacht men 113 miljoen mensen die Engels kunnen spreken nodig te hebben.
Daar kan je uit afleiden hoe belabberd de Engelse taalkennis nu is. Emoticon: Yes!

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,695,879 topic views - 240,492 posts - 13,734 topics - 34,005 members - last post @ 21-11-2020 07:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,356,460 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com