indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

Mooi stukje, Fred. de vraag was gesteld n.a.v. de lange tijd in Nederland. Volgens mij is de sociale druk hier een stuk kleiner dan in Indonesië. Het vasten heeft in mijn ogen vooral een symboolfunctie. Het gaat om bewustwording, ergens bij stil staan. Daar hoef je op zich geen 19 uur over doen.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-07-2015 22:01 fred wrote:
Anne Mieke, er is natuurlijk een hoop onrechtvaardigheid in deze wereld en daar behoort
waarschijnlijk jouw topic ook wel toe nmlk: "Waarom sommigen 13 of 14 uur en anderen 19 uur vasten"
Gisteravond een heel verhaal getypt, gestuurd en toen deed het internet het ff niet.

Het gaat mij niet eens om de onrechtvaardigheid maar dat het zo moeilijk is om het er over te hebben terwijl dit wel degelijk veel mensen bezig houdt.

Allereerst vind ik het heel erg dat een groot deel van onze medelanders een stempel opgedrukt krijgen. Gisteravond daarover een hele discussie gehad met mijn vriend. Ik weet eigenlijk niet meer zo goed wat de tolerantie in dit land (en in veel andere westerse landen) inhoudt. De woorden islam en moslim geeft bij het minste geringste vuurwerk. En altijd maar dingen er bij halen die er niks mee te maken hebben. Ik zou niet weten waarom je hier niet over kunt/mag discussieren.

Over de temperaturen in het Midden Oosten: mensen in hun eigen omgeving ervaren weeromstandigheden en temperaturen heel anders dan diegenen die er niet oorspronkelijk wonen/vandaan komen. Bovendien in de grote steden in Arabische landen en zeker in de rijke landen zoals de Emiraten zijn sowieso vaak overdag niet buiten maar binnen in een airconditioned omgeving. Nu is ons zomerweer mild, vorige week extreem. Dan verschilt het nog per persoon. Het maakt mij niet uit of ik moet vasten bij 15 graden of bij 35 graden

Hoewel het niet om mij persoonlijk gaat - ik kan daar zelf ook wel iets van maken - wil ik het wel uitleggen. Zelf hanteer ik de tijden die exact hetzelfde zijn als die van mijn vriend in Indonesie, vertaald naar de Nederlandse tijd hier en dat betekent 14 uur vasten van ongeveer 4 uur tot 18.00 uur. Ik heb een fulltimebaan en begin 's ochtends ergens tussen half 9 en 9 uur. Net na 12.00 uur krijg ik een app van mijn vriend die de vasten wil verbreken. Hij wacht dan ook altijd tot ik antwoord geef en dat kan ook gemakkelijk omdat het dan rond lunchtijd hier is (geen vergadering of zoiets). Zes uur later het omgekeerde. Dan ben ik rond 17:45 thuis en mag net na 18.00 uur meteen gaan eten, maar dat gaat niet zo goed als je de hele dag niks gegeten hebt en verder dan water, thee en yoghurt en fruit kom ik dan niet. Niks aan. Daarna bellen we tot vaak tegen half 8, 8 uur. Dan ga ik rond half 9 pas echt eten, meestal zoiets als een halve maaltijd en een uur later begint hij aan de sahur. Rond half 11 de rest van de maaltijd Om half 4 eruit. De eerste twee weken zat ik dan tegen 3.45 uur aan de havermout en tot voor een dag of 5 terug alleen maar zacht fruit. Ik heb helemaal geen honger midden in de nacht dus het "enige" wat ik nu nog doe is opstaan, water en een kop thee drinken. Ik voel me niet beter door een (veel te) vroeg ontbijt dus dan kan ik het net zo goed achterwege laten. Ik zet "enige" tussen aanhalingstekens want de nachtelijke onderbreking is hetgene wat voor mij het zwaarst is. Dus op dat glas water en kop thee na kom ik ook wel ongeveer op die 19 uur.

Inderdaad het gaat helemaal niet om die 19 uur of dat het op de minuut af berekend moet worden.
Maar, zoals ik al eerder schreef, veel mensen hebben behoefte aan duidelijke regels. Niet iedereen is in staat om het naar "waarheid", logica en verstand in te vullen zonder daarbij het doel uit het oog te verliezen. Ik denk dat die sociale druk er in Nederland ook is en eerlijkgezegd binnen Turkse en Marokkaanse gemeenschappen nog wel meer. (ik denk het dus weet het niet zeker)

Verder ben ik van mening dat door de vele gebeurtenissen in de wereld waarbij de islam het altijd gedaan heeft het er niet aan bijdraagt om het nog ooit goed te krijgen, waarmee ik termen bedoel als “achterlijk”, “niet normaal” en “ze moeten zich maar aanpassen. Ik vind zelf de moslimgemeenschap net zo goed het slachtoffer van de aanslagen, de missstandën, de IS etc. er wordt van hen verwacht dat ze zich verdedigen. Maar waar tegen precies?

Toen ik vorig jaar in Sawai (islamitisch dorp) was op Noord Seram heb ik vele malen gedacht “jullie moesten eens weten hoe er over jullie gedacht wordt….” Nou, ik had het nog niet gedacht en daar zat ik dan in het simpele houten guesthouse dan samen met andere Nederlanders die er allemaal geen goed woord voor over hadden. Ik heb nog wél gevraagd wat ze daar dan kwamen doen want meer islamitisch dan daar kon niet.

Dat antwoord van die theoloog ken ik natuurlijk al. Ik heb er veel over gelezen in de afgelopen jaren.
Het gaat mij om de discussie en het vraagstuk hierover, niks meer en niks minder. En ik ben blijkbaar niet de enige die er over nadenkt…Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-07-2015 22:01 fred wrote:

Zelf zou ik naar de geest handelen en niet naar de wet, met andere woorden, vind je 19 uur echt te lang (waar ik me iets kan bij voorstellen) dan maak je er 13 van, zoiets noemen ze in België......een compromis ( zijn we wel goe in mag ik zeggen )


Lullige opmerking Fred en nog offtopic ook, maar ik kon het ech nie laten.
Compromissen sluiten waar ze in België goed in zijn duurt af en toe wel een beetje lang, gezien de laatste kabinetsformatie van 536 dagen. Emoticon: Laugh out loudfred
User
spacer line
 

Anne Mieke, ik volg je gedachten, het gaat over oa dialoog.
Malam, mijn opmerking was wat cynisch bedoeld met de nodige zelfspot, nu ik het herlees,
heb ik het niet zo duidelijk geformuleerd.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik begreep het cynisme en zelfspot Fred, het was maar een grapje, ik kon ook jouw formulering goed volgen en ben het in grote lijnen met je eens. Emoticon: Yes!harlys
User
spacer line
 

Ik maak nu de ramadan mee.

In de kampongs moet je wel op je tellen passen niet zo maar gaan roken openbaar op straat.

Doe bescheiden en respecteer.

In Bogor en Jakarta ga je gang ( wel op plaatsen waar het kan en mag ) !

4 jaar geleden stapte ik de auto uit bij giant kwam een bewaker er aan of ik mijn sigaret uit wilde doen.

Ik heb geen geloof maar zei: waarom ? ik ben kristenen .

en rookte rustig door toen ik in de gaint kwam sprak ik de bedrijfs leiding aan om het onfatsoenlijke gedrag CQ intimidatie waarop de bewaker op zijn plaats werd gezet.

Ging natuurlijk meer om geld daar ik de bedrijfsleider zij al mijn vrienden te waarschuwen dat je bedreigt werd bij de giants Emoticon: Smile

Einde snap je wel verontschuldiging na verontschuldiging.

Dit geld niet overal ( denk daar om ) en het gaat ook om respect ! Maar als ik even totaal niet in de gaten heb een sigaret in mijn mond te hebben en dan dit mee maak (kom nauw)

Trouwens vind ik wel dat men veel toleranter word gordijntjes zijn er wel maar nu met door zichtig plastic er in Emoticon: Party! kun je bij JCO naar buiten kijken Emoticon: Party!

Tijd men heeft tijd nodig om dit "nieuwe" fenomeen en tolerantie en het te accepteren

Men gaat steeds meer mee met het wereld gebeuren ook moslims zij het langzaam.
En dat begrijp ik heel goed.

Hoe meer afgelegen des te langer dingen duren.
Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-07-2015 03:43 harlys wrote:
In Bogor en Jakarta ga je gang ( wel op plaatsen waar het kan en mag ) !

4 jaar geleden stapte ik de auto uit bij giant kwam een bewaker er aan of ik mijn sigaret uit wilde doen.
Dát lijkt mij (althans vind ik) een verkeerde interpretatie van de Ramadan. Zo hoort het niet. Ramadan doen je voor jezelf en voor Allah, niet voor iemand anders. Het “probleem” is dat mensen in landen waar de meerderheid moslim is ze denken dit anderen te kunnen opleggen. In Aceh en op Lombok krijg je misschien ook nog met de shariapolitie te maken. Je mág als respect eten, drinken en roken achterwege laten in het openbaar of je nu moslim bent of een ander of helemaal geen geloof aanhangt. Een ander hoeft je daar al helemaal niet op aan te spreken.
Dit is ook precies in het klein het probleem met een aantal raddraaiers die uit naam van de islam vanalles proberen op te leggen.

In een land als Nederland kan dat al niet eens. Op mijn werk eten en drinken mijn collega’s de hele dag door voor mijn neus. Een aantal vragen overigens wel of dat een probleem is. Nee, dat is het niet. Ze eten maar lekker, ik heb er geen last van, ben niet chagrijnig of jaloers.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 12-07-2015 08:55 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Je mág als respect eten, drinken en roken achterwege laten in het openbaar of je nu moslim bent of een ander of helemaal geen geloof aanhangt. Een ander hoeft je daar al helemaal niet op aan te spreken.
Dit is ook precies in het klein het probleem met een aantal raddraaiers die uit naam van de islam vanalles proberen op te leggen.


Of een aantal buitenlanders soms vergeten dat uit respect rekening houden met de verandere situatie.
Zeker in bepaalde gebieden .Voor 1 maand .
In zwaar gelovige gebieden in Nederland moeten medelanders ook rekening houden met de plaatselijke gewoonten/adat of geloof.

Het is een twee richting verkeer, nemen en geven.


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Respect kun je niet afdwingen om Sid. Als het niet vanzelf en/of van harte gaat dan laat maar. Voor mij is het normaal dat je met een ander rekening houdt, of dat nu over geloof gaat of over iets anders maar helaas zit niet iedereen zo in elkaar. Ik vind het al mooi dat sommige van mijn collega's vragen of het een probleem is dat zij wel eten en drinken. Dat is al een heel ander verhaal dan dat het "achterlijk", "niet gezond"etc is.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

harlys
User
spacer line
 


On 12-07-2015 09:59 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Of een aantal buitenlanders soms vergeten dat uit respect rekening houden met de verandere situatie.
Zeker in bepaalde gebieden .Voor 1 maand .
In zwaar gelovige gebieden in Nederland moeten medelanders ook rekening houden met de plaatselijke gewoonten/adat of geloof.

Het is een twee richting verkeer, nemen en geven.


Dit mag niet zo zijn Om Sid

Laat je ziel en zaligheid lekker thuis zeg Emoticon: Shut up!

Kijk de dienst maak je thuis maar uit dat is jouw tempel, maar de wereld is niet van jouw alleen.

Hier is juist het punt dat men Idd zo als Anne mieke zegt ruimte voor raddraaiers.

This wel zo dat men in bepaalde gebieden achter loopt dus moet je onder het mom van respect dingen laten.

Anno 2015 Om Sid gaat dat niet meer het is mee doen of uitsterven.

Kijk zal nooit de normen en waarden aanvallen zet dan bv in mijn geval een bord op de parkeer plaats verboden te roken word het allemaal een stuk duidelijker Emoticon: Party!


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-07-2015 11:12 harlys wrote:

[quote removed]
Kijk zal nooit de normen en waarden aanvallen zet dan bv in mijn geval een bord op de parkeer plaats verboden te roken word het allemaal een stuk duidelijker Emoticon: Party!
Dat is inderdaad ook nog een dingetje.

De laatste keer dat ik in Kota Bahru was in Maleisie is intussen 10 jaar geleden maar ik schrok hoe het was veranderd sinds ik er jaren daarvoor geweest was. Aparte kassa's voor vrouwen en gescheiden pondoks voor mannen en vrouwen daar kun je het nog over hebben (volgens mij bestaat de wereld uit mannen én vrouwen maar goed). Maar het ergste vond ik de pasar malam in het centrum vooral met eetkraampjes. Net voor de mahreb werden de gelovigen opgeroepen door de moskee die aan het plein grensde. Ineens werden alle acitiviteiten gestopt, eten werd afgedekt en iedereen dus verkopers én klanten moesten het plein verlaten. Niet goedschiks, dan kwaadschiks. Er waren ook toeristen die niet snapten wat er aan de hand was en die werden afgesnauwd en het plein werden afgejaagd en die het even later in totale verbijstering aanschouwden.
Over respect gesproken. Het zou mooi zijn als dat van twee kanten komt. Dat had ook wel anders gekund.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Juist in de Moderne en westers/Engels georienteerde Malaysia hebben de Salafisten/Wahabieten behoorlijk invloed .
Kunnen ze behoorlijk met hun vingers in bubur roeren.

Dan zijn de fundamentalisten van de Sunnieten kant in Indonesia brave padvindertjes .

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Harly, daarom wilde die OmSid "alleen maar" in Jakarta (Centrum) wonen of op zijn minst in Bandung en als het niet kan pas in Buitenzorg, pardon in Bogor.


bisa dicek of makemyday .

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Het “probleem” is dat mensen in landen waar de meerderheid moslim is ze denken dit anderen te kunnen opleggen.

Dit is ook precies in het klein het probleem met een aantal raddraaiers die uit naam van de islam van alles proberen op te leggen.aaahhhh....de vinger wordt op de zere plek gelegd... Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jouw vragen, gedachten, twijfel en informatie verzamelen heb ik ook gehad Anne Mieke.
Maar dat is inmiddels al een jaar of 15 terug, dat heeft een behoorlijke tijd geduurd, dat was meer naar aanleiding van een eventueel Islamitisch huwelijk met Poppy.
Ik ben op een bepaald moment overstag gegaan, ik heb haar daar enorm blij mee gemaakt ondanks dat ze nooit enige druk heeft uitgeoefend.
Ik had/heb er vrede mee, intussen heb ik de laatste 7 jaar welhaast onafgebroken in Indonesië gewoond, niet in de grote steden, maar op het platte land van West Java, waar de Islam zacht uitgedrukt heel diep zit.

Als je 7 jaar in zo'n gemeenschap zit en je kan communiceren dan loop je tegen dingen aan die ik toen niet kon bevroeden/beoordelen.
Al met al ben ik tot de conclusie gekomen (ik spreek voor me zelf) dat de Islam een heel dwingend en intolerant geloof is en als ik toen had geweten wat ik nu weet en aan de lijve heb ondervonden dan had lady Malam zich tevreden moet stellen met een doodgewoon burgelijk huwelijk op het stadhuis van Rotjeknor. (wat we overigens als bonus ook hebben gedaan)Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Kembang geen dingen uit zijn verband trekken. Jij haalt er uit wat je eruit wilt halen. Ik zeg nog heel veel andere dingen. Maar alles op een hoop gooien dat gaat niet. Ik weet niet hoeveel moslims jij kent maar ik ken er heel erg veel. Mijn huidige vriend is ook moslim (voorzover je dat nog niet uit mijn postings hebt kunnen halen, dan hebben we dat ook maar gehad). Dat betekent dus dat jij 'm niet moet zoals nog wat meer mensen hier. Probeer je maar even voor te stellen hoe dat voelt. Uitspraken (van wie dan ook) zoals "ik moet ze niet, maar mijn buurman is een geweldige vent" zijn flauwekul. Als je die anderen beter leert kennen dan zitten er misschien meer van die aardige buurmannen tussen. Sterker nog, mijn vriend valt in die categorie, die van knuffelmoslim. En dan? Dan is hij ineens wel aardig? Nog steeds moslim, dat wel.

Wat ik hierboven opschrijf gebeurde in Nederland vroeger precies hetzelfde met de christenen. Het betekent nog niet dat ze extreem zijn en automatische tot de groep in mijn tweede zin behoren, want dat gaat heel ergens anders over.

Ik leg wel meer de vinger op zere plekken maar ik probeer vooral bij de les en eerlijk te blijven. Kritisch zijn is iets anders dan veroordelen en alles op een hoop gooien.

Voor mij is dit onderwerp, en dan heb ik het over de vastentijden, een serieuze discussie

Je mag overigens ook wel quoten met mijn naam erbij zodat het geen zoekplaatje wordt voor anderen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Al met al ben ik tot de conclusie gekomen (ik spreek voor me zelf) dat de Islam een heel dwingend en intolerant geloof is en als ik toen had geweten wat ik nu weet en aan de lijve heb ondervonden dan had lady Malam zich tevreden moet stellen met een doodgewoon burgelijk huwelijk op het stadhuis van Rotjeknor. (wat we overigens als bonus ook hebben gedaan)


Malam is wat betreft nu een beetje eerlijk....voorheen had hij het ook niet zo op het islam geloof in zijn geheel.

Wat islamieten betreft kunnen ze ook gewoon normaal zijn in de omgang en samenleving, maar dat zijn er maar helaas heel weinig......AM

Nee, ik wist niet dat je weer een vriend hebt AM, hopende dat je nu wel gelukkig ben, dan je vorige partners.....dus plukt de dag en geniet van het samen zijn, want dát Gunt ik je van harte AM.... Emoticon: Yes!
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-07-2015 19:17 Kembang wrote:


[quote removed]
Wat islamieten betreft kunnen ze ook gewoon normaal zijn in de omgang en samenleving, maar dat zijn er maar helaas heel weinig....
Normaal? En wat versta je daar onder? Want in landen als Indonesie zijn zij volkomen normaal.

Of bedoel je met weinig die aan jouw normen voldoen? En moet dat dan? Geen idee waar jij allemaal moslims kent maar zoals in iedere gemeenschap zijn mensen verschillend. En wat moet er dan veranderen volgens jou? Want ik begrijp dat een hoofddoek wel mag maar een lange jurk niet? De hoofddoek was in de jaren 50 en 60 hoogmode in Europa, gelanceerd door Brigitte Bardot. Dan hebben we nog de lange kleding. Daar heb ik zelf ook al wat seizoenen van mee mogen maken. Ook dit jaar zijn longdresses hot. En verder? Dat ze vijf keer per dag bidden (ik kan je verklappen dat de meesten die ik ken dat niet doen)?

Echt, ik begrijp werkelijk niet waar dit elke keer over gaat. Indonesie haalt regelmatig het nieuws omdat er weer eens een keer trammelant is tussen moslims en chirsten. Maar , het goede nieuws en waar nooit over geschreven wordt is het dagelijkse leven, waar moslims christelijke en buddhistische vrienden hebben, waar de islamitische gemeenschap de christelijke helpt met Kerstmis en Pasen en de christenen helpen rond Idul Fitri en Idul Adha bijvoorbeeld in de Minahasa. En dan nog de paasoptocht in Kupang waar moslims welkom zijn en deel uitmaken van dit festijn. Er is regelmatig vanalles aan de hand maar bovenstaande voorbeeld zijn ook niet op zichzelf staand en een voorbeeld van mensen die wel begrijpen hoe het moet. De grenzen tussen het christendom en de islam zijn niet altijd even scherp. De Bijbel en de Koran hebben veel overeenkomsten maar op de een of andere manier willen velen van ons (aan beide zijden) dat niet altijd weten.

Ik ben niet van plan om hier details van mijn relatie te gaan vertellen maar het is een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan.

Je doet jezelf tekort door er zo in te gaan staan.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-07-2015 15:41 Malam wrote:
Al met al ben ik tot de conclusie gekomen (ik spreek voor me zelf) dat de Islam een heel dwingend en intolerant geloof is en als ik toen had geweten wat ik nu weet en aan de lijve heb ondervonden dan had lady Malam zich tevreden moet stellen met een doodgewoon burgelijk huwelijk op het stadhuis van Rotjeknor. (wat we overigens als bonus ook hebben gedaan)
Je bedoelt dat de islam dwingend en intolerant kán zijn of bedoel jedat de mensen zo zijn? Want dat is een heel ander verhaal. Ja, dat weet ik ook wel maar er zijn ook liberale moslims die kritisch naar de uitvoering van hun eigen geloof kijken. Die er in elk geval over praten. Of niet, maar modern zijn. Ik heb mijn vriend leren kennen zonder dat ik meteen wist welk geloof hij had (maarja dat is op sommige plekken in Indonesie niet zo moeilijk natuurlijk) JUIST omdat hij niet wil(de) dat dat tussen ons in zou staan. Niet belangrijk voor een relatie. Ik praat veel met mensen in Indonesie, óók over het geloof en ik merk vanzelf wel of ze dat wel of niet willen.
Ik denk dat je het goede hebt gedaan. Je bent immers niet met de rest van de wereld getrouwd maar met Poppy.

In Indonesie is niet alleen de islam dwingend zoals jij het noemt. In christelijke gebieden en dan vooral protestanten kunnen er ook wat van. Omdat ik ook op veel andere plekken geweest ben buiten Indonesie kan ik islam goed vergelijken met bijvoorbeeld het Midden oosten, Algerije en Marokko waarbij Algerije nog het meest modern is van deze drie. In Indonesie heb ik ook onaangename dingen meegemaakt, maar het lijkt allemaal plaatselijk te zijn. In de grote stad is het inderdaad wat dat aangaat gemakkelijker. Daarentegen in het meest afgelegen dorp, zoals Sawai op Seram waar ik het gisteren over had heb ik alleen maar leuke contacten gehad met de mensen daar. Ik denk eerlijkgezegd dat dat ook komt doordat ze niet beinvloed zijn door heersende meningen. Gemiddelde plaatsen zoals waar jij woont, of bijvoorbeeld op Midden Sulawesi zijn vaak veel veroordelender t.o.v. westerlingen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

merdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Nou AM je breekt me de bek open haha
In Indonesia maak ik juist mee hoe dwingend de christelijke kant kan zijn
Ik zal maar niet in details treden alleen kan ik je wel zeggen dat moeten ze bij mij
echt niet proberen haha

Ook in het geval van Malam denk ik dat hij vnl bedoeld de gelovigen in de omgeving waar
hij verblijft in Indonesia .... dan mn de witjurken zoals hij ze liefkozend noemt.

Er bestaan in ieder geloof gematigden en extremisten en superfanatiekelingen
Alleen het "angstbeeld" wordt vaak op de gehele "groep" geprojecteerd.

Indonesia is een land van uitersten
Waar op de ene plek men met wapens tegenover elkaar staat qua geloof
Zelfs moslims onder elkaar Zo is op een andere plek superverdraagzaamheid.
Het ligt er vaak gewoon aan hoe de mensen het zelf invullen.

Er circuleert nu weer een video van een groep van zo'n 60 indonesiers die met een ISIS vlag gewapend Alah Akbar roepen Dus waarschijnlijk zullen nu alle moslims in Indonesia wel weer gebrandmerkt gaan worden als gevaarlijke extremisten in
de media binnenkort

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Ik ben niet van plan om hier details van mijn relatie te gaan vertellen maar het is een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan

Ik ben alleen maar blij dát je weer een goede relatie hebt AM.....Nogmaals ik Gunt het je van Harte.....en voor de rest interesseert het mij niet hoe jij met je relatie omgaat.....duidelijk?? Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Indonesië is het grootste moslimland ter wereld ...in andere topics heb ik al beschreven waardoor het is gekomen. Ik heb géén zin in herhalingen AM.

Bij mij gaat het hier in Nederland.....dringt het moslim geloof niet op aan anderen en beperkt het tot een hoofddoek en laat de rest van je geloof thuis...ik geef je een voorbeeld; dat je NIET in een pinquin gewaad rondloopt gaat waar alleen je ogen te zien zijn , géén enorme moskeeën bouwen ( zie Gouda) en dáár een eigen moslim wereld creëren in een gastvrijland die per direct al uitgemaakt worden als varkens en dood aan de ongelovigen....kan je dat nú snappen AM ??
Zo....nú houd ik ermee op over de Islam. Emoticon: Yes!


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-07-2015 00:02 Anne Mieke wrote:

[Je bedoelt dat de islam dwingend en intolerant kán zijn of bedoel je dat de mensen zo zijn?

In Indonesie is niet alleen de islam dwingend zoals jij het noemt. In christelijke gebieden en dan vooral protestanten kunnen er ook wat van.


Anne Mieke ik bedoel dat de Islam een intolerant en dwingend geloof is en niet kan zijn.
Een geloof dat in de middeleeuwen is blijven hangen met onwil om te vernieuwen of te moderniseren.
In tegendeel de Islam zet de afgelopen decennia de boel steeds meer op scherp, ala de kruisvaarders in de middeleeuwen.
Ze trekken niet alleen ten strijde tegen elkaar maar ook tegen iedereen die hun denkbeelden niet hebben.

Dat er honderden miljoenen goedwillende moderate moslims zijn is gewoon een feit, maar het gaat wel de verkeerde kant op, steeds grotere groepen/landen staan onder druk van indoctrinatie, de strijd tegen de ongelovigen.
Wat betreft christenen in Indonesië, ja die kunnen er ook wat van, al hoe wel die een stuk toleranter zijn, ze moeten wel anders worden ze een kopje kleiner gemaakt.
Heeft trouwens ook te maken met de vrijheidsbeperkende wet in Indonesië dat iedereen een geloof moet hebben, hoe verzin je het anno 2015 Emoticon: ConfusedAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-07-2015 14:30 Kembang wrote:
Bij mij gaat het hier in Nederland.....dringt het moslim geloof niet op aan anderen en beperkt het tot een hoofddoek en laat de rest van je geloof thuis...ik geef je een voorbeeld; dat je NIET in een pinquin gewaad rondloopt gaat waar alleen je ogen te zien zijn , géén enorme moskeeën bouwen ( zie Gouda) en dáár een eigen moslim wereld creëren in een gastvrijland die per direct al uitgemaakt worden als varkens en dood aan de ongelovigen....kan je dat nú snappen AM ??
Je vindt het dragen van een nikab en het bouwen van een grote moskee het opdringen van een geloof? Dan hou inderdaad maar op want het lijkt erop of je je bedreigd voelt.
Je denkt ook dat alle moslims jou/ons voor een varken uitmaken en ons dood willen hebben? Nee, dat snap ik niet want het is ook niet zo.
Je bent ergens bang voor maar wat precies weet ik niet.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-07-2015 14:36 Malam wrote:

[quote removed]


Anne Mieke ik bedoel dat de Islam een intolerant en dwingend geloof is en niet kan zijn.
Een geloof dat in de middeleeuwen is blijven hangen met onwil om te vernieuwen of te moderniseren.
In tegendeel de Islam zet de afgelopen decennia de boel steeds meer op scherp, ala de kruisvaarders in de middeleeuwen.
Ze trekken niet alleen ten strijde tegen elkaar maar ook tegen iedereen die hun denkbeelden niet hebben.

Dat er honderden miljoenen goedwillende moderate moslims zijn is gewoon een feit, maar het gaat wel de verkeerde kant op, steeds grotere groepen/landen staan onder druk van indoctrinatie, de strijd tegen de ongelovigen.
Wat betreft christenen in Indonesië, ja die kunnen er ook wat van, al hoe wel die een stuk toleranter zijn, ze moeten wel anders worden ze een kopje kleiner gemaakt.
Heeft trouwens ook te maken met de vrijheidsbeperkende wet in Indonesië dat iedereen een geloof moet hebben, hoe verzin je het anno 2015 Emoticon: Confused
Je hebt het over de islam, dat is iets anders dan degenen die het uitvoeren nl. de moslims. In onze Bijbel staan ook rare dingen (nogmaals ze lijken op elkaar). Dat zich steeds meer vreemde groepen vormen zie ik ook wel. Ik zie en merk ook de verschillen in Indonesie tussen nu en toen ik er 28 jaar geleden voor het eerst kwam. Maar ik blijf me vast houden aan de welwillenden waarvan ik denk dat die uiteindelijk zullen overwinnen. Het is niet de islam maar de mensen zelf. Wat ik weet van dat iedereen in Indonesie een geloof moet hebben is dat er destijds mensen zijn geweest om maar een kruisje achter de islam te zetten omdat er daarvan toch al het meeste zijn. Ik weet eerlijkgezegd niet of er nog andere landen ter wereld zijn waar men een geloof moet hebben. Ik vond overigens bij toeval dit artikel:

http://cvandaag.nl/indonesiers(...)geloof-te-vermelden/Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 
Maar ik blijf me vast houden aan de welwillenden waarvan ik denk dat die uiteindelijk zullen overwinnen. Het is niet de islam maar de mensen zelf
Het zinnetje in het bovenstaand berichtje...naar Malam toe.

Het is juist de Islam die de mensen dwingen om het geschrevene ( koran) uit te voeren AM......indoctrineren / brainwashes noemen wij dat!! Emoticon: Wink

We worden daadwerkelijk bedreigd...niet alleen in Nederland maar in álle landen, en dat is griezelig.....triest voor de kleinkinderen en vooral de achterkleinkinderen die ik helaas niet mee zal maken. Emoticon: Cry Emoticon: Cry

Ik stop nu écht mee...... Emoticon: Eerie Emoticon: EeriemerdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 

Het is niet de islam die mensen dwingt / indoctrineerd Kembang
Het zijn de geloofsidioten (oa sommige imams) die dit doen.

Indonesia bestaat voor het grootste gedeelte uit aanhangers van de gematigde islam
en wereldwijd hebben ook de gematigde moslims de meerderheid.

Alleen in het hoofd van sommige mensen zit zo'n raar denkbeeld over de islam

Dat noem ik extremistische waanideeen zeker wanneer men de waarheid niet wil horen

Zowel de koran als de bijbel zijn achterhaald en niet meer van deze tijd
Iedereen die de huidige realiteit nog steeds letterlijk wil plaatsen in de lettertjes
van die twee boeken heeft een realiteitshandicap

edit ik moest even een grammaticale blunder aanpassen
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,707,420 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com