indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Zengin
User
spacer line
 

Hallo,

Ik zou heel graag jullie advies willen! We hebben 4 dagen om van Yogyakarta naar de Bromo vulkaan te gaan, en de krater van Ijen te bezoeken.

Onze planning is al volgt:
Dag 1. Van Yogyakarta met de trein naar jombung, 1 halte voor Surabaya (ong. 4 uur) vervolgens door naar de Bromo Cottages in Tosari. Hier overnachten we.
Dag 2 De mooie tocht naar de Bromo vulkaan maken. Rond de middag vertrekken we naar Kalibaru.
Dag 3 Vanuit Kalibaru de krater van Ijen bezoeken
Dag 4. Vanuit Kalibaru met de boot naar Bali

Is dit de beste en de meest efficiŽnte route om te maken?
Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt voor het meedenken!

Vriendelijke groet,
Zengin





Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Waarom ga je niet rechtstreeksvvan Yogyakarta naar Bromo? Dat lijkt me een stuk gemakkelijker dan eerst een stuk met de trein en de rest....?
Van echt overnachten zal weinig terecht komen omdat je voor dag en dauw je bed uit (rond half 4, 4 uur) "moet"voor de rit naar de Pananjakan voor de zonsopgang.
Eerst vanuit Kalibaru naar Ijen en dan weer terug naar Kalibaru voor de oversteek naar Bali is zonde van de tijd. De omgevingvan Kalibaru is erg mooi, Misschienbeter om 1 dag in Kalibaru te blijven en de dag erop heel vroeg naar Ijen en dan meteen door naar Bali.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

frida
User
spacer line
 

Anne Mieke,

Graag jouw advies:

Wij willen met de trein van Jakarta naar Yogjakarta-Borobodur etc.
Vandaar met de trein naar Probolinggo en vandaar uit hadden wij gedacht om ter plekke een tour te regelen naar de Bromo.
Van Probolinggo met de trein naar Banyuwangi en van daaruit een tour boeken naar de Ijen vulkaan. Dit is in grote lijnen de route.
Als je nog tips hebt voor onderweg? Graag

Bedankt weer.
mvg

ps
nog een vraag over het visum,jij lijkt mij deskundiger dan menig site.
Ik had misschien een nieuw topic moeten beginnen,het oude dateert al van minimaal 1 jaar geleden,wat ik kan vinden.,maar ik zet het toch hieronder.

Wij vliegen met KLM naar Jakarta,is het (nog) zo dat je op het vliegveld van Jakarta het toeristenvisum koopt?



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Smaken verschillen maar aan Probolinggo is niks aan.
Met de trein naar Probolinggo betekent dat je moet overstappen in Surabaya, je doet daar in totaal minimaal 10 uur over en je kunt dan laat in de middag in Probolinggo zijn. Om dan nog iets voor bromo te regelen lijkt me niet handig. Bovendien zijn de kosten voor een treinticket waarschijnlijk meer dan dat je een tour rechtstreeks vanuit Yogya boekt naar Cemoro Lawang (op seat in basis). een auto huren kan nataarlijk ook nog altijd.
Zo ook voor de trip vanuit Bromo via Ijen naar Ketapang (bij Banywangi waar de ferry vandaan vertrekt).

Ik begrijp dat je bij de luchthaven van Jakarta wilt overnachten? Betekent dat dat je verder niet naar Jakarta wilt? Dan kun je misschien net zo goed een vlucht naar Yogya boeken. Je bespaart er taxiritten en het gedoe heen en terug naar de stad mee uit. Zo duur zijn vliegtickets naar Yogya niet. Je komt met KLM volgens mij rond 18.00 uur aan. Logeren in POP hotel en de volgende ochtend (bijvoorbeeld) de vlucht van 8 uur met Batik Air naar Yogya waar je al om 9 uur bent.

Tips voor onderweg is afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Ik zou dan ook rechstreeks vliegen naar Yogya en vandaar overland en wat meer tijd besteden in Oost Java (Bromo, Kalibaru, Ijen etc). alles is mede afhankelijk van hoeveel tijd jehebt en wat voor jou het belangrijkst is.

Visum
Je koopt op de luchthaven een VOA (visa upon arrival voor 35 US$). Er is al maanden sprake van afschaffing maar vooralsnog is dit nog niet van kracht. Als je 30 dagen of minder in Indonesie bent hoef je vooraf in elk geval niks te regelen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Zengin
User
spacer line
 

Annemiek erg bedankt voor je reactie.

We wilde niet rechtstreeks vanuit Yogyakarta naar de Bromo gaan omdat dit een enorm lange reis is wat we hadden begrepen. We dachten aan een tussen stop (we hebben ook nog naar Malang gekeken) maar dachten dat dit beter zou zijn, Vandaar deze keuze. Gaat er vanuit Yogyakarta rechtstreeks een trein richting de Bromo? Ik denk dat de trein het makkelijkste vervoers middel is in dit geval.. Of is een andere manier beter? We zitten niet helemaal vast aan de 4 dagen dus een andere optie van yogyakarta naar de Bromo zou ook nog kunnen, mocht iemand een goed alternatief weten hoor ik dat graag!

Enige idee hoeveel tijd we voor de krater van ijen moeten uittrekken? Als we op bali aankomen willen we namelijk gelijk door naar Ubud.

ALvast bedankt voor het lezen en de reactie,

M.V.G. zengin



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Met een beetje googlen kom je een heel eind.... Emoticon: Confused
Nee natuurlijk gaat er geen trein naar Bromo. Bromo ligt in een zandvlakte op hoog niveau in een vulkanengebied.

Ik snap het even niet meer. Je wilt op 1 dag van Yogya naar Bromo., dat geef je zelf aan in je overzicht en je hebt het nu over een lange reis. Het wordt juist een enorme reis als je het gaat opknippen. Treinen vanuit Yogya gaan naar Surabaya of naar Malang maar niet een frequentie en snelheid zoals je hier gewend bent. En aangezien er in het Tenggergebergte geen trein komt zul je hoe dan ook van vervoer moeten wisselen. Dat kost alleen maar tijd, geld en energie.
Een rechtstreeks deelauto is JUIST een andere optie. Vanuit Yogya zijn ze gespecialiseerd in rechtstreekse trips naar Bromo. In de Jalan Sosorwijayan en de Prawirotaman in Yogya struikel je erover.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Pascal.F
User
spacer line
 

Vorig jaar was dit ons programma .
Vliegtuig Yogja - Surabaya en daar opgepikt door een driver ( zie Joost op het forum ) en om 15 uur waren we aan de Bromo.
De dag later bezoek Bromo en afgezet in Kalibaru rond 15uur.
2 nachten gebleven en met de trien naar Banyuwangi waar we na de middag aankwamen.
S'nachts om 3 uur naar de Ijen en je bent terug in je hotel rond 11 uur ,douchen en de ferry op en naar Bali.
Vergis je niet in de afstanden en neem een rustdag of meerdere in Kalibaru indien je tijd hebt.
Doe je de 2 vulkanen op 2 dagen ben je zo DOOD als een pier en ga je er niet veel plezier aan beleven.

Veel plezier



Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Velen vergissen zich in de afstanden en de tijden die men nodig heeft bepaalde afstanden af te leggen. Vrijwel elke maand heb ik wel iemand die zoals een flits-Aziaat in 1 week heel Europa wil doen, denkt Indonesia te "doen" in een paar dagen/weken.
Als men met de trein of vliegtuig gaat, legt men afstanden veel sneller af dan met de auto. Alleen........men ziet minder en kan niet stoppen waar men wil.



frida
User
spacer line
 

Bedankt weer voor de reacties.
Zo, voor de 2de keer het stukje wat ik geschreven had,weg,omdat ik tussendoor ergens anders naar aan t kijken was,terwijl dat een keer ook niet het geval was,toen bleef het gewoon staan.

Nog een poging:want ik vind het vervoer best lastig ivm afstanden / reistijden.
We hebben 3 weken Java/Bali waarvan misschien 8-10 dagen Java,hangt dus idd vd reistijden af,we hebben verderop ,Bali,nog niks besproken.

We hadden Jakarta-Yogja gedacht met de trein,omdat we dan nog wat vh landschap zien
en mijn niet voorkeur voor een binnenlandse vlucht,maar misschien valt het in Indonesie mee.
Trein:Ik had gedacht van Yogya via Probolinggo en Kalibaru naar Banyuwangi en van Ketapang met de boot naar Bali.
Ik wist niet dat je in Soerabaja over moet stappen ,kost tijd en heb je aansluiting...?
Ik had Probolinggo gekozen,omdat we dan niet heen en weer naar Malang hoeven.
Omdat je weer via Probo verder moet met de trein. Ik had ergens idd ook gelezen dat Probo niks is,maar in eerste instantie leek me dit een goeie uitvalsbasis naar de Bromo. Maar ja, vanuit Yogja,hoe laat kom je idd aan in Probo en daar wil je niet echt een dag verblijven,maar om dezelfde nacht nog naar de Bromo te gaan!? Lijkt me idd niet relaxt. Dus Probo misschien toch maar schrappen.

Jouw advies:vliegen van Jakarta naar Yogya
auto met chauffeur huren in Yogya naar Cemoro Lawang,wat is "op seat in
basis" ? Daar zijn gidsen aanwezig om met je de vulkaan op te gaan? Of
regel je die ook al met de auto? Ik heb nu zoveel gelezen,ik weet het niet zo
goed meer....
En vanuit Cemoro Lawang evt met dezelfde chauffeur,dit natuurlijk van te
voren in overleg, naar Banyuwangi en van daaruit de tour te doen naar de
Ijen? Of vanuit Cemoro Lawang met auto en chauffeur naar Kalibaru ,tot
hier de auto huren,in Kalibaru nog 1 of 2 dagen blijven en ook vanuit
Kalibaru naar de Ijen,en dan met de trein naar Banyuwangi?

Heb je enig idee hoeveel een auto met chauffeur kost per dag? Hangt er natuurlijk ook vanaf of hij moet overnachten. Maar ik lees prijzen die varieren van 100.000- 500.000 IDR per dag,ik vind dat nogal een verschil.
Ik heb in 2009 in India gereisd,oa ook een week met een auto en chauffeur,was toen 35 euro per dag all inn.,tol,benzine, Hij regelde zelf zijn onderdak,eten,je nam hem wel mee uit eten,maar in principe zat alles erbij in. En verder hebben we ook met de trein gereisd. Dit laatste stuk terzijde.
Met dank,weer
mvg



frida
User
spacer line
 

Het is 9-10 uur reizen onder normale omstandigheden van Yogya naar Cemoro Lawang?
Dat doen ze wel in 1 dag?



joost
User
spacer line
 

Hi Frida,

Men reist ook wel smiddags van Yogja naar Cemoro Lawang om daar dan snachts aan te komen.
Heeft men geen hotelkosten.
Dan rechtstreeks door naar de Penanjakan voor de zonsopkomst.
Extra kosten entree Bromo 225.000 rupiah door de week en 325.000 in het weekend.
Dan voor naar de Penanjakan eerst en daarna de Bromo een 4wheeljeep huren.
Ongeveer 500.000 rupiah.
Spreek af indien je via een reisbureau gaat vanuit Yogja wat is inclusief.
Ja zeker 10 uur uittrekken voor Yogja-Bromo met een auto.
Maar wat wil je missen tussen Yogja en de Bromo??
Solo-Sarangan in de bergen. - Malang.
Ieder heeft zijn voorkeuren en zeker je budget telt mee.
Goedkoop reizen kan. Heeft ook zeker zijn charmes doch gaat vaak ten koste van tijd en een bus/trein/travel (deur tot deur) stopt niet onderweg voor een bezienswaardigheid.
Je kunt me mailen voor meer info. Kost niets






frida
User
spacer line
 

Joost,

Dank voor de info.



frida
User
spacer line
 

Sinds een klein uurtje kan ik niet op mijn mail komen,raar hoor



Zengin
User
spacer line
 

Hallo Allen Emoticon: Smile

De Topic is een beetje een mengelmoesje geworden Emoticon: Smile maar we zijn eruit.

We vertrekken vrijdag ochtend met Singapore Airlines naar Medan en gaan onze mooie droomreis voortzetten.

Wij bedanken jullie voor het meedenken en laten wel na onze vakantie weten hoe het is verlopen.. Emoticon: Party! Emoticon: Party!

Groetjes Zengin





Iris89
User
spacer line
 

Ik ben momenteel met m'n vriend in yogyakarta. Morgen gaan we met een taxi naar solo en de dag daarna door naar semarang (willen graag een aantal plekken in midden Java zien) en daarna willen we door naar bromo en iljen. We hebben nu de trein geregeld naar Surabaya (kom daar om 10:00 's ochtends aan), de vraag is hoe we vanaf daar het beste bij bromo komen. Het plan is nu met de bus naar probollinggo en dan met minibus door naar cemoro lawang. Maar hoe komen we het beste bij het busstation in Surabaya? Of zijn er andere betere opties? En welk hotel/hostel zouden jullie adviseren?



Pascal.F
User
spacer line
 

Iris ,

Neem contact op met Joost op dit forum.
Hij brengt je waar je wil in oost - Java

Veel fun



martie
User
spacer line
 

hallo Experts,
zijn er travelburos in jogja die ons nasr bromo en eventueel ijen kunnen brengen?




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



88,132,028 topic views - 240,775 posts - 13,734 topics - 34,296 members - last post @ 25-01-2021 11:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,612,871 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com