indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-03-2005 14:49 nienke1977 wrote:

Maar omdat we ook naar Bromo willen weten we niet wat we het beste kunnen doen om zo snel mogelijk in Denpasar te komen. Ik heb begrepen dat je vanaf Banyuwangi met de bus over kunt tot Denpasar. Maar weet iemand hoe lang dat ongeveer gaat duren als we eerst nog met trein of bus vanuit Bromo moeten komen? En of er dan een andere snellere mogelijkheid is? Bijv. dat we langer op de boot zitten en ergens bij Denpasar in de buurt kunnen aanmeren?


Beste Nienke,

Als je in Yogya bent kun je daar je vervoer en eventueel ook je hotel voor de Bromo regelen. Pas op met het regelen van het hotel want dat gaat niet altijd goed. Je boekt bijvoorbeeld voor hotel A maar je krijgt hotel B ( lees minder, geen warm water etc.) Ik wilde een half jaar geleden niet "luisteren" maar het komt er op neer dat ze ons goed hebben besodemieterd (hoewel we dat met een hoop gedoe rechtgebreid hebben).
In de hotels in de buurt van de Bromo kun je dan ook je vervoer naar Bali regelen. Dit houdt in dat je met een minibus naar Probolinggo gebracht wordt, waarna je kunt overstappen op de bus naar Banyuwangi. Deze bus gaat op de veerboot naar Gilimanuk op Bali en verder naar Denpasar.
Deze hele trip kun je zelfs regelen vanuit Yogya. Nodig en raadzaam is het niet. Je kunt het best als volgt regelen:
*bus naar Bromo
*ter plekke overnachting regelen (Cemara Lawang vind ik een van de mooitste budgetopties)
*eventueel jeep (gedeeld met andere reizigers) naar Penanjakan en daarna zandzee (voor het beklimmen van Bromo) en retour hotel) ter plekke regelen. Goed afdingen!
*vanuit hotel (hoef je niks aan te doen ze komen wel naar jou) minibus/bus/boot/bus Bromo Denpasar regelen.

Trein is geen (goede) optie vanuit Bromo. Je moet sowieso eerst met de minibus vanuit Cemoro Lawang (of lager) naar Probolinggo. Daarna zou je in Probolinggo op de trein over moeten stappen. In Banyuwangi dan weer op de boot als voetpassagier en dan met de bus naar Denpasar.Dit duurt allemaal erg lang.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

latex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

Nienke,
Als je naar de Bromo gaat, neem warme kleren mee want het is er koud en je staat daar toch gauw een uurtje of soms nog langer Emoticon: Yes!

latexTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

*ter plekke overnachting regelen (Cemara Lawang vind ik een van de mooitste budgetopties

Die overnachtingsplaats heeft de eer om de enigste te zijn waar ik in Java gewoon ben besodemieterd!!!
Nasi Goreng bij ontbijt was gratis, maar het eitje erbij waar we niet om gevraagd hadden bleek IDR5.000 te kosten.
De drankjes op de rekening waren ook met dubbele pen geschreven.
Daar ook op letten als ze vervoer aanbieden, wij betaalde 4 jaar geleden IDR350.000 naar Kalibaru voor een auto met chaufeur, van dat geld verdween IDR200.000 in de portemonnee van de gene die bij Cemara Lawang werkte, provisie is OK maar dat was te veel, de chaufeur was overigens prima, kregen zelfs nog thee met hapje bij hem thuis van die overgebleven IDR150.000.
Die jeep is de volgende waar je vraagt om plundering van je budget, het is echt niet zo ver om naar de Bromo met de trappen naar boven te lopen.
Ik zal niet gauw iets over Indonesie afkraken maar dat doe ik met Cemara Lawang wel.
Voor wat foto's van de Bromo kijk een op: http://www.parpulo.com/bromo.htm
Jan (in 2001 nog niet met Tuti)Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 30-03-2005 23:20 Tuti & Jan wrote:
[B
Die jeep is de volgende waar je vraagt om plundering van je budget, het is echt niet zo ver om naar de Bromo met de trappen naar boven te lopen.


Ik heb het niet over een jeep huren om de Bromo te beklimmen maar voor de Pananjankan vanwaar je een mooi (over)zicht hebt op de Bromo, de Kursi en de Semeru. Dat is echt toch wel een heel (omhoog) vanuit Cemoro Lawang en niet zomaar even te lopen.
Je gaat met de jeep naar de Penanjakan en na de zonsopkomst wordt je met de jeep naar het begin van de trappen van de Bromo gereden en daarna weer terug.
En met dat plundering van je budget valt het nogal mee. Je kunt de jeep met anderen delen.

NB: dit heeft overigens niks meer met tips voor verblijf op Bali te maken!

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,925,297 topic views - 240,839 posts - 13,736 topics - 34,489 members - last post @ 26-02-2021 17:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

144,877,295 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com