indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Sumatra > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-01-2015 11:53 Kaat2013 wrote:
We hebben dus al geboekt, we slapen dan een nachtje in Medan, maar dan vind ik niet zo erg. Als we daar een beetje prettig hotel hebben met zwembad kunnen we relaxen, ik vind het met een kind erbij wel belangrijk dat daar ruimte voor is.

Anne-Mieke; ik ben erg benieuwd naar de reistijd van Samosir naar Medan, hoor graag van je!
Die had ik al opgeschreven hierboven. Maar dan heb ik het wel over Medan en niet over het vliegveld dat nog een behoorlijk eind van Medan ligt. Op deze link enige info over het vliegveld (vooral niet teveel) waaronder de treintijden. Ik overweeg zelf om mijn laatste nacht in het hotel door te brengen dat in het treinstation is geintegreerd. Je bent met een half uur op het vliegveld. Ter vergelijking: een gemiddelde rit in Medan duurt meestal door de verkeerchaos een stuk langer.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Even wat updates over Kuala Namu, het nieuwe vliegveld van Medan: (zomaar in onwillekeurige volgorde)
Min:
-geen trolleys als je uit de gate komt
-geen of weinig trolleys om je bagage op te laden (beetje algemeen in Indonesie)
-het is soms een behoorlijk eind lopen vanaf de gate naar de bagageafhandeling
-ondanks dat het splinternieuw vliegveld is zijn er al (of nog steeds) veel gebreken (veel dingen kapot of niet afgemaakt)
-de omroep is slecht vanwege de akoestiek (dit is een probleem die op meer luchthavens zich voordoet zoals Makassar). Berichten zijn nauwelijks te verstaan.
-met de bagage-afhandeling blijft het in Indonesie tobben; niet efficient en iedereen valt over iedereen
-Kuala Namu ligt in een leeg landschap met de runway dicht bi de kust. Er is helemaal niets in de omgeving, ook geen hotel.
Plus:
-Ondanks de relatief behoorlijke afstand gaat het reizen met de trein naar Medan het snelst met 20 treinen per dag (en weer terug uiteraard), reistijd 30 minuten (maar dit is volgens mij soms wel wishful thinking). De terminal op de luchthaven ziet er prachtig uit, in Medan is er een speciaal spoor voor (aangelegd?). Prijs Rp 80.000 enkele reis. Kaartjes kunnen worden gekocht op het treinstation zelf (alleen maar de terminal uitlopen) maar zijn ook verkrijgbaar tegenover de bagagebanden.
-Als je verder niet echt in Medan hoeft te zijn maar er toch een nacht wil slapen dan is hotel D'prima het gemakkelijkst; het is geintegreerd in het nieuwe treinstation. Prijzen Rp 375.000 voor Superior en Rp 400.000 voor De Luxe (deze laatste zijn een stuk groter en het prijsverschil van Rp 25.000 meer dan waard. WiFi en airco (goeie voor de verandering)

Algemeen

De luchthaven ligt beslist ongunstiger dan het vroegere Polonia mbt aansluitingen naar Bukit Lawang, Samosir en Berastagi. Dat bleek zeker toen er kilometerslang een file stond vanaf de luchthaven richting stad (geen andere route mogelijk) en de trein alles voorbij reed).

Medan is veel veranderd sinds mijn laatste bezoek 4 jaar geleden. In de goede zin. De files en het geknetter vielen vandaag mee (of ik ben er intussen aan gewend dat kan ook).

Ik heb geen idee wat een taxi kost naar de stad,niet meergevraagd. Ik verwacht echter minimaal dezelfde prijs maar waarschijnlijk hoger dan de trein als ik de afstand vergelijk met anders luchthavens zoals Jakarta en Makassar

Verder wordt het vliegveld hier Kuala Namu genoemd en niet Medan (je moet het maar net weten)Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

merdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Als het goed gaat ben ik (met aanhang) in April ook in Medan AM
Thx voor de info D'prima is wellicht een mooi plekje om te bivakkeren
voor een nachtje.

Kaat2013
User
spacer line
 

Anne Mieke, bedankt voor je reacties. Geeft veel inzicht, ik lees ook mee in je Sumatera update.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,194,579 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com