indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

bulekurus
User
spacer line
 

Ze mist Brusselse spruitjes Emoticon: Bye byespacer line  

Die mis ik ook!!!!

Trouwens gisteren of eergisteren gelezen dat spruitjes erg gewild zijn in het "buitenland".

Krengen zijn ook erg lekker (alhoewel daar de meningen erg over verdeeld zijn).
Heb aardig wat Indonesiers gezien die vele zakken meenamen naar huis in Indo en deze klaarmaakten en opaten met pecil. Gewoon lekker. Kol kecil+pecil.


Heldere ziende

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Je wordt er alleen een beetje winderig van. Emoticon: Smile


Shalom

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oh man man wat lekker, ayam goreng pedis, nasi putih en spruitjes bumbu Indonesia ala Poppy, daar kan ik mij een scheurbuik aan vreten. Emoticon: Yummie!
Ja winderigheid is wel een dingetje, dat zijn ware sluipmoordenaars, maar dat neem ik op de koop toe, alles eruit wat geen huur heeft betaald hoplaaaaaa.salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Och jongens....ik ben hier al maaaaanden niet meer geweest. Wat erg!
Maar ik leef nog al zou een normaal mens allang overleden zijn of in het gekkenhuis hebben gezeten met wat ik allemaal meemaak. Aangezien hier geen gekkenhuizen zijn zit ik nog steeds op mijn plekkie in Sewon.

Ik moet zeggen dat de groep die nu voor me werkt al aardig is opgevoed. Ik hoef nu nog maar 10 keer alles te herhalen elke morgen, waar dat voorheen 20 a 30 keer was. Dus we gaan vooruit.
Ze hebben inmiddels ook een beetje door wat het verschil is tussen een koelkast en de vriezer. Dat neemt niet weg dat ik vorige week mijn rennies en trekdrop in de vriezer vond en de voorgesneden patat in de koelkast maar toch gaat het een stuk beter dan eerst. Toen lag gewoon alles in de vriezer wat er niet hoorde.

De allergrootste mongolen zijn er inmiddels uit dus het IQ is hier ineens gestegen naar 89, ook een hele prestatie. Dus al met al mag ik niet mopperen met het team. Ze doen hun best. Ik deel de taken meestal uit per app want dan kunnen ze het nog eens terugkijken als ze het weer vergeten zijn na 5 seconde. Het is soms wel jammer dat ze vergeten zijn dat ik heb geappt dus kijken ze ook niet meer terug.
Maar serieus, het gaat een stuk beter en de beroertes die ik vroeger van hun werk/denkwijze kreeg zijn inmiddels kleine TIA's geworden.

Er werken nu 10 mensen voor me dus er zijn er een paar niet meer vervangen. De laatste was een chauffeur die geld wilde lenen. Toen ik zei 'laat me even kijken of dat lukt' kreeg ik via de app een verhaal van twee A viertjes vol met redenen waarom ik dat wel moest doen en waarom ik daar toch nog over na moest denken en dat ik nu 'over de brug' moest komen met 10 juta. Na een verbaassmiley van mij schreef hij 'fucking bitch'. Dus die heeft zijn uniform in mogen leveren. Dan nog eentje in de schoonmaak die zich in de eerste week ziekmeldde. Ik heb werkelijk nog nooit zo'n trage slak hier gehad in de afgelopen jaren. Hij zat de hele dag op een stoel te eten of met zijn telefoon te spelen en we moesten zo'n 5 a 6 keer vragen om nou eens een aantal zaken te gaan schoonmaken. Daarna kwam hij 2 x niet opdagen in de morgen, zonder bericht. 'Hij had een meeting in zijn kampung dus had geen tijd om te werken' zei hij dan later als hij rond 12 uur aan kwam schuifelen. Nou, die heeft hier ook niet lang gewerkt dus.
We blijven nu maar bij deze groep want hoe meer er komen hoe luier ze worden.

Ik ben tussendoor nog een weekje naar Nederland geweest in Maart. Oef wat was het koud. Ik was al 5 jaar niet meer geweest dus werd wel weer een keer tijd. Mijn moeder was intussen al best ziek geweest met een enorme buikgriep. Wel weer opgeknapt maar ze is 86 dus je weet het niet he. Mijn stiefvader heeft longkanker dus die wilde ik graag ook nog even zien nu hij nog normaal kan praten. Mijn biologische vader zit inmiddels in een verzorgingstehuis en is zo dement als een deur. De laatste keer dat ik er was had hij alles nog op een rijtje maar nu kwam ik binnen en zei hij: He Ans, wat leuk dat je er bent. Ans is zijn zus en inmiddels al 300 jaar dood. Emoticon: Laugh out loud Dus daar hoef ik de volgende keer dan ook niet meer heen.
Ik had hier de tent gesloten want anders durf ik echt niet weg. Ik moet nog steeds checken of alles wel op de ontbijttafel gezet wordt want er wordt altijd wel iets vergeten. We hebben best een uitgebreid ontbijt maar je zou denken dat het op een gegeven moment routine wordt maar dat is dus niet zo. Fruit maken ze van tevoren klaar en zetten ze in de koelkast. Geheid dat als de gasten na een half uur komen dat er totaal niet meer aan wordt gedacht dus moet ik dat zeggen.

April was hier giga druk maar mei is een beetje ingestort. Sowieso in Indonesie zakt het een beetje in. Komt straks wel weer goed maar mensen zijn even geschrokken van alle aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, vliegtuigcrashes enz. En de ramadan is deze maand. Niet dat we daar heel veel van merken hier want alles is gewoon open. Hier is alleen het keukenpersoneel dat meedoet (puf zal dat moeilijk zijn als je moet koken voor anderen) en de rest van het personeel doet geen ramadan. Ik ben blij als dat straks weer over is. Niet voor mezelf maar voor de gasten want het is me daar een pleurisherrie midden in de nacht. Trommels, knallende rotjes en de moskee hard en lang. Ik vind alleen die rotjes verschrikkelijk irritant en hoop maar dat onze gasten erdoorheen slapen. Gelukkig staan er geen luidsprekers gericht op onze villa's.
Bier wordt nog steeds verkocht hier in Jogja. Wijn amper of het is niet te betalen. Ik heb nu een adres gevonden in Semarang die boxen hattan bezorgt tegen een 'redelijke' prijs. 280.000 rupiah per 2 liter. Ik moet alleen opletten dat ik er zelf niet al te veel van drink. Ik had met oud & nieuw flessen champagne besteld via de vrouw van Bulekerus voor onze gasten. 1 voor elke villa (dus 3 totaal) en dan ook maar 3 voor mij want het ging per 6 flessen. Ik zei nog 'bezorg het niet te vroeg bij me'. Maar het was er al 2 weken voor 31 december. Ik trok 1 flesje open. Man oh man wat was dat lekker na al die hatten uilenzeik. Nou ja...jullie begrijpen het al..op 31 december zaten de gasten aan een fruitsapje. Emoticon: Blush

Ik ben ook nog gebeten door een slang. Ik heb de gewoonte om die dingen gewoon vast te pakken en over de muur te slingeren maar dat ging deze keer fout. Ik voelde het al toen ik hem beetpakte. Niet dicht genoeg naar zijn kop dus hij kon zich omdraaien en hap was het. Gewoon in mijn vinger maar ik heb nog nooit zoveel bloed ineens gezien. Toch maar even naar het ziekenhuis geweest met een foto van de slang. Daar kreeg ik een infuus in en na 2 uur weer naar huis. Later bleek, toen ik contact had met een slangenexpert uit Bali, dat het idd een giftige was. Dat zeiden ze in het ziekenhuis ook al maar die roepen altijd maar wat dus ik was niet zeker. Een hele tas vol anti biotica mee die ik naast de volle tas anti biotica van een vorige virus heb neergezet in de kast. Jaja ze geven dat hier ook als je een virus hebt...

Verder zijn er plannen om dit toch in de toekomst te verkopen en naar Semarang te verhuizen. Mijn man komt daar vandaan en kan niet echt aarden in Jogjakarta. Geen vrienden hier en al zijn familie woont daar. Eucalypta woont nog wel in Jogja maar die is meer ziek dan levend. Ze maakt zich ernstig zorgen over haar 36-jarige dochter die maar niet aan de man komt. Mijn man is zelfs naar een voodoo priester geweest met zus en moeders. Heel ver weg (bijna in Surabaya) dus dat heeft weer klauwen met geld gekost. Dat ritje alleen al. Zusje heeft iets meegekregen om te dragen, een steen of weet ik veel wat, waardoor dat mannen moet aantrekken. Jullie begrijpen dat de hele kampung vol stond met dranghekken omdat de mannen de boel hier plat liepen...NOT.....
In ieder geval wil hij dus richting Semarang. Mij maakt het niet uit waar ik zit want ik vind het hele land niks. Hier niet dus daar ook niet.... Emoticon: Laugh out loud
Lijkt me wel weer leuk om iets nieuws te starten. Nieuwe villa met een nieuw concept. En dan direct tuinen ontwerpen voor al mijn poesjes.

Jongens, sorry dat ik zo lang niks heb laten horen en probeer vanaf nu weer af en toe te schrijven. Heb sinds een paar maanden een nieuwe laptop die ook al weer bijna stuk is Emoticon: Laugh out loud maar ik kan weer dingen opslaan en zo.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik volg je op FB Salina dus voor mij weinig nieuws Salina, wel leuk voor de anderen weer even wat van je te horen. Emoticon: Yes!
Wat nieuw is voor mij is die slang, je hebt smetvrees en dat maakt je op zijn tijd waarschijnlijk moeilijk in de omgang, maar zo'n kutslang pak je op en flikker je over de schutting, dan ben je voor mij echt een baas, wat zeg ik een baas, een kenau. Emoticon: Worship
Als ik die pleuris dingen alleen maar zag dan had ik al een pamper nodig pffffffff. Emoticon: Blushsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Oh maar die smetvrees heeft niks met beesten te maken want die vind ik schoon.
Schoner dan mensen in ieder geval. Emoticon: Yes!

Ik had laatst weer een slang en toen heb ik maar een prop papier gepakt zodat hij niet kon bijten. Kakkerlakken of muizen pak ik ook zo beet maar vraag me niet om een spin te pakken want dan gil ik moord en brand. Emoticon: Blush
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Kakkerlakken, muizen en spinnen kunnen me nix schelen, we kwamen ze vroegaaaaah in de haven in alle soorten en maten tegen, maar slangen. Emoticon: Blush
Brrrrr ik zal het je nog sterker vertellen, ik ben zo bang voor slangen dat als ik moet plassen op de toilet ga zitten zonder die boa constrictor aan te raken. Emoticon: Laugh out loud
Geintjuuuuuhjstar
User
spacer line
 

Als het echt een giftige is geven ze je een specifiek antiserum en wordt je echt niet na 2 uur met wat antibiotica naar huis gestuurd hoor...Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jstar, dan kom je in het ziekenhuis met een foto van die slang en vraag je is ie giftig.
Dan zeggen ze ja, wat doe jij dan Emoticon: Confused
Zeg je dan, ik geloof je niet krijg het lazerus maar ik ga naar huis. Emoticon: Blush
Of neem je toch maar het risico niet. Emoticon: Talk to the hand
Achteraf kijk je namelijk altijd een koe in zijn hol. Emoticon: Yes!salina
User
User icon of salina
spacer line
 


On 15-05-2019 18:25 jstar wrote:
Als het echt een giftige is geven ze je een specifiek antiserum en wordt je echt niet na 2 uur met wat antibiotica naar huis gestuurd hoor...


Eerst aan een infuus 2 uur lang...salina
User
User icon of salina
spacer line
 


On 15-05-2019 18:35 Malam wrote:
Jstar, dan kom je in het ziekenhuis met een foto van die slang en vraag je is ie giftig.
Dan zeggen ze ja, wat doe jij dan Emoticon: Confused
Zeg je dan, ik geloof je niet krijg het lazerus maar ik ga naar huis. Emoticon: Blush
Of neem je toch maar het risico niet. Emoticon: Talk to the hand
Achteraf kijk je namelijk altijd een koe in zijn hol. Emoticon: Yes!


Ik wist het ook niet dus heb die prik maar laten zetten. Ik heb een ontzettende hekel aan infusen Emoticon: Cry maar ja...wat moet ik anders idd.Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Welkom Salina....gezellig dat je weer terug ben.....

Goed om te lezen dat het reilen en zeilen met je villa's beter gaat en ook wat betreft
personeel....tja...het is én blijven Indonesiërs....van pelan pelan dan hati hati ya....... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Groetjes Emoticon: Party! Emoticon: Party!spacer line  

Heeee Salinaaaa,
Tof dat je weer een teken van leven geeft.

Geweldig verhaal weer. Ga vooral door.
Ik sluit me aan bij Malam: Pis m'n broek al vol als ik een slang zie, laat staan pak en over schutting flikker.
Kan nog een een tuinslang handlen, thats it.


Heldere ziende


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.71,499,251 topic views - 232,282 posts - 13,672 topics - 21,892 members - last post @ 21-05-2019 18:36 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

118,401,728 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com