indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

bulekurus
User
spacer line
 

Ze mist Brusselse spruitjes Emoticon: Bye byespacer line  

Die mis ik ook!!!!

Trouwens gisteren of eergisteren gelezen dat spruitjes erg gewild zijn in het "buitenland".

Krengen zijn ook erg lekker (alhoewel daar de meningen erg over verdeeld zijn).
Heb aardig wat Indonesiers gezien die vele zakken meenamen naar huis in Indo en deze klaarmaakten en opaten met pecil. Gewoon lekker. Kol kecil+pecil.


Heldere ziende

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Je wordt er alleen een beetje winderig van. Emoticon: Smile


Shalom

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Oh man man wat lekker, ayam goreng pedis, nasi putih en spruitjes bumbu Indonesia ala Poppy, daar kan ik mij een scheurbuik aan vreten. Emoticon: Yummie!
Ja winderigheid is wel een dingetje, dat zijn ware sluipmoordenaars, maar dat neem ik op de koop toe, alles eruit wat geen huur heeft betaald hoplaaaaaa.salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Och jongens....ik ben hier al maaaaanden niet meer geweest. Wat erg!
Maar ik leef nog al zou een normaal mens allang overleden zijn of in het gekkenhuis hebben gezeten met wat ik allemaal meemaak. Aangezien hier geen gekkenhuizen zijn zit ik nog steeds op mijn plekkie in Sewon.

Ik moet zeggen dat de groep die nu voor me werkt al aardig is opgevoed. Ik hoef nu nog maar 10 keer alles te herhalen elke morgen, waar dat voorheen 20 a 30 keer was. Dus we gaan vooruit.
Ze hebben inmiddels ook een beetje door wat het verschil is tussen een koelkast en de vriezer. Dat neemt niet weg dat ik vorige week mijn rennies en trekdrop in de vriezer vond en de voorgesneden patat in de koelkast maar toch gaat het een stuk beter dan eerst. Toen lag gewoon alles in de vriezer wat er niet hoorde.

De allergrootste mongolen zijn er inmiddels uit dus het IQ is hier ineens gestegen naar 89, ook een hele prestatie. Dus al met al mag ik niet mopperen met het team. Ze doen hun best. Ik deel de taken meestal uit per app want dan kunnen ze het nog eens terugkijken als ze het weer vergeten zijn na 5 seconde. Het is soms wel jammer dat ze vergeten zijn dat ik heb geappt dus kijken ze ook niet meer terug.
Maar serieus, het gaat een stuk beter en de beroertes die ik vroeger van hun werk/denkwijze kreeg zijn inmiddels kleine TIA's geworden.

Er werken nu 10 mensen voor me dus er zijn er een paar niet meer vervangen. De laatste was een chauffeur die geld wilde lenen. Toen ik zei 'laat me even kijken of dat lukt' kreeg ik via de app een verhaal van twee A viertjes vol met redenen waarom ik dat wel moest doen en waarom ik daar toch nog over na moest denken en dat ik nu 'over de brug' moest komen met 10 juta. Na een verbaassmiley van mij schreef hij 'fucking bitch'. Dus die heeft zijn uniform in mogen leveren. Dan nog eentje in de schoonmaak die zich in de eerste week ziekmeldde. Ik heb werkelijk nog nooit zo'n trage slak hier gehad in de afgelopen jaren. Hij zat de hele dag op een stoel te eten of met zijn telefoon te spelen en we moesten zo'n 5 a 6 keer vragen om nou eens een aantal zaken te gaan schoonmaken. Daarna kwam hij 2 x niet opdagen in de morgen, zonder bericht. 'Hij had een meeting in zijn kampung dus had geen tijd om te werken' zei hij dan later als hij rond 12 uur aan kwam schuifelen. Nou, die heeft hier ook niet lang gewerkt dus.
We blijven nu maar bij deze groep want hoe meer er komen hoe luier ze worden.

Ik ben tussendoor nog een weekje naar Nederland geweest in Maart. Oef wat was het koud. Ik was al 5 jaar niet meer geweest dus werd wel weer een keer tijd. Mijn moeder was intussen al best ziek geweest met een enorme buikgriep. Wel weer opgeknapt maar ze is 86 dus je weet het niet he. Mijn stiefvader heeft longkanker dus die wilde ik graag ook nog even zien nu hij nog normaal kan praten. Mijn biologische vader zit inmiddels in een verzorgingstehuis en is zo dement als een deur. De laatste keer dat ik er was had hij alles nog op een rijtje maar nu kwam ik binnen en zei hij: He Ans, wat leuk dat je er bent. Ans is zijn zus en inmiddels al 300 jaar dood. Emoticon: Laugh out loud Dus daar hoef ik de volgende keer dan ook niet meer heen.
Ik had hier de tent gesloten want anders durf ik echt niet weg. Ik moet nog steeds checken of alles wel op de ontbijttafel gezet wordt want er wordt altijd wel iets vergeten. We hebben best een uitgebreid ontbijt maar je zou denken dat het op een gegeven moment routine wordt maar dat is dus niet zo. Fruit maken ze van tevoren klaar en zetten ze in de koelkast. Geheid dat als de gasten na een half uur komen dat er totaal niet meer aan wordt gedacht dus moet ik dat zeggen.

April was hier giga druk maar mei is een beetje ingestort. Sowieso in Indonesie zakt het een beetje in. Komt straks wel weer goed maar mensen zijn even geschrokken van alle aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, vliegtuigcrashes enz. En de ramadan is deze maand. Niet dat we daar heel veel van merken hier want alles is gewoon open. Hier is alleen het keukenpersoneel dat meedoet (puf zal dat moeilijk zijn als je moet koken voor anderen) en de rest van het personeel doet geen ramadan. Ik ben blij als dat straks weer over is. Niet voor mezelf maar voor de gasten want het is me daar een pleurisherrie midden in de nacht. Trommels, knallende rotjes en de moskee hard en lang. Ik vind alleen die rotjes verschrikkelijk irritant en hoop maar dat onze gasten erdoorheen slapen. Gelukkig staan er geen luidsprekers gericht op onze villa's.
Bier wordt nog steeds verkocht hier in Jogja. Wijn amper of het is niet te betalen. Ik heb nu een adres gevonden in Semarang die boxen hattan bezorgt tegen een 'redelijke' prijs. 280.000 rupiah per 2 liter. Ik moet alleen opletten dat ik er zelf niet al te veel van drink. Ik had met oud & nieuw flessen champagne besteld via de vrouw van Bulekerus voor onze gasten. 1 voor elke villa (dus 3 totaal) en dan ook maar 3 voor mij want het ging per 6 flessen. Ik zei nog 'bezorg het niet te vroeg bij me'. Maar het was er al 2 weken voor 31 december. Ik trok 1 flesje open. Man oh man wat was dat lekker na al die hatten uilenzeik. Nou ja...jullie begrijpen het al..op 31 december zaten de gasten aan een fruitsapje. Emoticon: Blush

Ik ben ook nog gebeten door een slang. Ik heb de gewoonte om die dingen gewoon vast te pakken en over de muur te slingeren maar dat ging deze keer fout. Ik voelde het al toen ik hem beetpakte. Niet dicht genoeg naar zijn kop dus hij kon zich omdraaien en hap was het. Gewoon in mijn vinger maar ik heb nog nooit zoveel bloed ineens gezien. Toch maar even naar het ziekenhuis geweest met een foto van de slang. Daar kreeg ik een infuus in en na 2 uur weer naar huis. Later bleek, toen ik contact had met een slangenexpert uit Bali, dat het idd een giftige was. Dat zeiden ze in het ziekenhuis ook al maar die roepen altijd maar wat dus ik was niet zeker. Een hele tas vol anti biotica mee die ik naast de volle tas anti biotica van een vorige virus heb neergezet in de kast. Jaja ze geven dat hier ook als je een virus hebt...

Verder zijn er plannen om dit toch in de toekomst te verkopen en naar Semarang te verhuizen. Mijn man komt daar vandaan en kan niet echt aarden in Jogjakarta. Geen vrienden hier en al zijn familie woont daar. Eucalypta woont nog wel in Jogja maar die is meer ziek dan levend. Ze maakt zich ernstig zorgen over haar 36-jarige dochter die maar niet aan de man komt. Mijn man is zelfs naar een voodoo priester geweest met zus en moeders. Heel ver weg (bijna in Surabaya) dus dat heeft weer klauwen met geld gekost. Dat ritje alleen al. Zusje heeft iets meegekregen om te dragen, een steen of weet ik veel wat, waardoor dat mannen moet aantrekken. Jullie begrijpen dat de hele kampung vol stond met dranghekken omdat de mannen de boel hier plat liepen...NOT.....
In ieder geval wil hij dus richting Semarang. Mij maakt het niet uit waar ik zit want ik vind het hele land niks. Hier niet dus daar ook niet.... Emoticon: Laugh out loud
Lijkt me wel weer leuk om iets nieuws te starten. Nieuwe villa met een nieuw concept. En dan direct tuinen ontwerpen voor al mijn poesjes.

Jongens, sorry dat ik zo lang niks heb laten horen en probeer vanaf nu weer af en toe te schrijven. Heb sinds een paar maanden een nieuwe laptop die ook al weer bijna stuk is Emoticon: Laugh out loud maar ik kan weer dingen opslaan en zo.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik volg je op FB Salina dus voor mij weinig nieuws Salina, wel leuk voor de anderen weer even wat van je te horen. Emoticon: Yes!
Wat nieuw is voor mij is die slang, je hebt smetvrees en dat maakt je op zijn tijd waarschijnlijk moeilijk in de omgang, maar zo'n kutslang pak je op en flikker je over de schutting, dan ben je voor mij echt een baas, wat zeg ik een baas, een kenau. Emoticon: Worship
Als ik die pleuris dingen alleen maar zag dan had ik al een pamper nodig pffffffff. Emoticon: Blushsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Oh maar die smetvrees heeft niks met beesten te maken want die vind ik schoon.
Schoner dan mensen in ieder geval. Emoticon: Yes!

Ik had laatst weer een slang en toen heb ik maar een prop papier gepakt zodat hij niet kon bijten. Kakkerlakken of muizen pak ik ook zo beet maar vraag me niet om een spin te pakken want dan gil ik moord en brand. Emoticon: Blush
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Kakkerlakken, muizen en spinnen kunnen me nix schelen, we kwamen ze vroegaaaaah in de haven in alle soorten en maten tegen, maar slangen. Emoticon: Blush
Brrrrr ik zal het je nog sterker vertellen, ik ben zo bang voor slangen dat als ik moet plassen op de toilet ga zitten zonder die boa constrictor aan te raken. Emoticon: Laugh out loud
Geintjuuuuuhjstar
User
spacer line
 

Als het echt een giftige is geven ze je een specifiek antiserum en wordt je echt niet na 2 uur met wat antibiotica naar huis gestuurd hoor...Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jstar, dan kom je in het ziekenhuis met een foto van die slang en vraag je is ie giftig.
Dan zeggen ze ja, wat doe jij dan Emoticon: Confused
Zeg je dan, ik geloof je niet krijg het lazerus maar ik ga naar huis. Emoticon: Blush
Of neem je toch maar het risico niet. Emoticon: Talk to the hand
Achteraf kijk je namelijk altijd een koe in zijn hol. Emoticon: Yes!salina
User
User icon of salina
spacer line
 


On 15-05-2019 18:25 jstar wrote:
Als het echt een giftige is geven ze je een specifiek antiserum en wordt je echt niet na 2 uur met wat antibiotica naar huis gestuurd hoor...


Eerst aan een infuus 2 uur lang...salina
User
User icon of salina
spacer line
 


On 15-05-2019 18:35 Malam wrote:
Jstar, dan kom je in het ziekenhuis met een foto van die slang en vraag je is ie giftig.
Dan zeggen ze ja, wat doe jij dan Emoticon: Confused
Zeg je dan, ik geloof je niet krijg het lazerus maar ik ga naar huis. Emoticon: Blush
Of neem je toch maar het risico niet. Emoticon: Talk to the hand
Achteraf kijk je namelijk altijd een koe in zijn hol. Emoticon: Yes!


Ik wist het ook niet dus heb die prik maar laten zetten. Ik heb een ontzettende hekel aan infusen Emoticon: Cry maar ja...wat moet ik anders idd.Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Welkom Salina....gezellig dat je weer terug ben.....

Goed om te lezen dat het reilen en zeilen met je villa's beter gaat en ook wat betreft
personeel....tja...het is én blijven Indonesiërs....van pelan pelan dan hati hati ya....... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Groetjes Emoticon: Party! Emoticon: Party!spacer line  

Heeee Salinaaaa,
Tof dat je weer een teken van leven geeft.

Geweldig verhaal weer. Ga vooral door.
Ik sluit me aan bij Malam: Pis m'n broek al vol als ik een slang zie, laat staan pak en over schutting flikker.
Kan nog een een tuinslang handlen, thats it.


Heldere ziende

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Dank jullie voor het hartelijke welkom.

Ik heb een eigen facebook site geopend een tijdje terug 'de nadelen van het leven in Indonesie'. Gewoon voor de mensen die eens zonder commentaar willen spuien. Want op de andere sites krijg je direct commentaar als je iets slechts zegt over Indonesia. Dus vandaar deze site. Mensen zijn enthousiast lid geworden maar een paar zijn ook weer vertrokken. Ze kunnen het niet aan. Ik plaats natuurlijk alleen maar 'klote' berichten want dat moet op deze site. Sommigen geloven me ook gewoon niet en ik zweer echt.....alles wat ik schrijf is waar. Ik doe dat niet om een dramaqueen te zijn, het is gewoon echt waar, hoe ongelooflijk het ook is allemaal. Soms geloof ik zelfs mijn eigen ogen niet. Emoticon: Cry

Wat er vanavond weer gebeurde.
Ik heb gasten uit Zuid-Afrika. 3 potten, kun je direct zien. Maakt mij niet uit hoor, ik vind ze gezellig. Een is moeilijk met eten en 1 eet 0.0, koolhydraten en 1 vreet alles wat los en vast zit. Dus je moet je menu's een beetje aanpassen. Geeft niet, dat kan hier. Heb ervaren kokkinnen die vegetarisch kunnen koken en noem maar op. Nu dus die koolhydraten-arm vrouw. Geen rijst, pasta, aardappelen enz. Wel allerlei groenten, vlees, vis, eieren en noem maar op, dus genoeg om te geven.
Ze zijn hier al 6 dagen dus je zou denken dat mijn kokkinnen het onderhand weten he.....

Vandaag stond 'salad solo' op het menu. Dat is bekend in solo. Het favoriete menu van Jokowi. Vlees, groente, aardappelen en ei. Altijd bijzonder goed gewaardeerd hier in ons restaurant na dagenlang die nasi zooi.
Ik loop om 7 uur naar het restaurant. Ik zie 2 borden bereid met die salad solo (alles erop en eraan) en 1 leeg bord hadden ze op tafel gezet. LEEG...

Dus ik keek die hersenloze, debiele kokkinnen aan en vroeg 'hoeft de koolhydraten-arm vrouw niks dan'?. En werkelijk...dan kijken ze je aan met zo'n lege blik in die ogen, alsof er echt niks achter zit. Gewoon leeg!!!! Nul hersencellen!! En dat zijn dan toevallig mijn 2 beste kokkinnen die dienst hadden vanavond en dan willen ze die vrouw met een leeg bord laten zitten. Terwijl alles erop kan behalve aardappelen. Ze zeggen ook geen 'oh' of ' sorry'. Ze lopen naar het bord op tafel, pakken het, en gooien het vol met eten behalve de aardappelen dan.

Ondertussen kijk ik ze na en denk letterlijk 'Godgloeiende godverdomme, vuile kutmongolen'. Emoticon: Angry Sorry hoor, ik kan er soms echt niet meer tegen. Moet ik dan nu ook nog gaan uitleggen dat mensen willen/moeten eten??? Wat hadden ze dan gedaan als ik er ff niet was? Had die vrouw dan gewoon met een leeg bord gezeten? Ik probeer echt rustig te blijven, ze krijgen harstikke goed betaald hier, gratis eten en drinken, veel vrije uren, echt...beter kunnen ze het niet treffen. En dan zulke domme, mongolen acties hier. Steeds weer, na 4 jaar nog. Soms geloven mensen me niet eens meer wat hier gebeurt maar het is echt echt waar.spacer line  

Wees gerust, ik geloof elk woord van wat je schrijft.
Kan hier nog wel 3 boeken aanvulling op geven van alleen de afgelopen 3 maanden.
Doe ik niet, want gelooft men toch niet en/of te schokkend.

Weet zeker dat er nu iemand is die zich zijn broek volpist van het lachen.
Heldere ziende

salina
User
User icon of salina
spacer line
 


On 24-05-2019 15:27 jakarta-snacks wrote:
Wees gerust, ik geloof elk woord van wat je schrijft.
Kan hier nog wel 3 boeken aanvulling op geven van alleen de afgelopen 3 maanden.
Doe ik niet, want gelooft men toch niet en/of te schokkend.

Weet zeker dat er nu iemand is die zich zijn broek volpist van het lachen.Emoticon: Worshipzieleffe
User
spacer line
 

Salina je verhalen zijn geweldig en ook de waarheid.
Iemand die in Indonesië woon weet hoe de arbeid mentaliteit is.
Nadenken doen ze niet, waar dat vandaan komt is moeilijk te achterhalen.
Ik vermoed dat het komt door hun cultuur en hun opleidingen van af de lagere school aan verkeerde richting is in gegaan.
Maar je verhalen zijn goed en duidelijk en leuk hoe je het beschrijft.... Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Dank je Zielefe.

Nu heb ik eigenlijk nog een heel leuk verhaal te vertellen (over scam door Negerianen) maar daar moet ik eigenlijk een foto bijplaatsen. Malam, ik weet niet hoe dat moet????harlys
User
spacer line
 


On 24-05-2019 15:08 salina wrote:
Dank jullie voor het hartelijke welkom.

Ik heb een eigen facebook site geopend een tijdje terug 'de nadelen van het leven in Indonesie'. Gewoon voor de mensen die eens zonder commentaar willen spuien. Want op de andere sites krijg je direct commentaar als je iets slechts zegt over Indonesia. Dus vandaar deze site. Mensen zijn enthousiast lid geworden maar een paar zijn ook weer vertrokken. Ze kunnen het niet aan. Ik plaats natuurlijk alleen maar 'klote' berichten want dat moet op deze site. Sommigen geloven me ook gewoon niet en ik zweer echt.....alles wat ik schrijf is waar. Ik doe dat niet om een dramaqueen te zijn, het is gewoon echt waar, hoe ongelooflijk het ook is allemaal. Soms geloof ik zelfs mijn eigen ogen niet. Emoticon: Cry

Wat er vanavond weer gebeurde.
Ik heb gasten uit Zuid-Afrika. 3 potten, kun je direct zien. Maakt mij niet uit hoor, ik vind ze gezellig. Een is moeilijk met eten en 1 eet 0.0, koolhydraten en 1 vreet alles wat los en vast zit. Dus je moet je menu's een beetje aanpassen. Geeft niet, dat kan hier. Heb ervaren kokkinnen die vegetarisch kunnen koken en noem maar op. Nu dus die koolhydraten-arm vrouw. Geen rijst, pasta, aardappelen enz. Wel allerlei groenten, vlees, vis, eieren en noem maar op, dus genoeg om te geven.
Ze zijn hier al 6 dagen dus je zou denken dat mijn kokkinnen het onderhand weten he.....

Vandaag stond 'salad solo' op het menu. Dat is bekend in solo. Het favoriete menu van Jokowi. Vlees, groente, aardappelen en ei. Altijd bijzonder goed gewaardeerd hier in ons restaurant na dagenlang die nasi zooi.
Ik loop om 7 uur naar het restaurant. Ik zie 2 borden bereid met die salad solo (alles erop en eraan) en 1 leeg bord hadden ze op tafel gezet. LEEG...

Dus ik keek die hersenloze, debiele kokkinnen aan en vroeg 'hoeft de koolhydraten-arm vrouw niks dan'?. En werkelijk...dan kijken ze je aan met zo'n lege blik in die ogen, alsof er echt niks achter zit. Gewoon leeg!!!! Nul hersencellen!! En dat zijn dan toevallig mijn 2 beste kokkinnen die dienst hadden vanavond en dan willen ze die vrouw met een leeg bord laten zitten. Terwijl alles erop kan behalve aardappelen. Ze zeggen ook geen 'oh' of ' sorry'. Ze lopen naar het bord op tafel, pakken het, en gooien het vol met eten behalve de aardappelen dan.

Ondertussen kijk ik ze na en denk letterlijk 'Godgloeiende godverdomme, vuile kutmongolen'. Emoticon: Angry Sorry hoor, ik kan er soms echt niet meer tegen. Moet ik dan nu ook nog gaan uitleggen dat mensen willen/moeten eten??? Wat hadden ze dan gedaan als ik er ff niet was? Had die vrouw dan gewoon met een leeg bord gezeten? Ik probeer echt rustig te blijven, ze krijgen harstikke goed betaald hier, gratis eten en drinken, veel vrije uren, echt...beter kunnen ze het niet treffen. En dan zulke domme, mongolen acties hier. Steeds weer, na 4 jaar nog. Soms geloven mensen me niet eens meer wat hier gebeurt maar het is echt echt waar.


Ik ben me maar net gaan gedragen als een indo Emoticon: Wink

Verschil is ik kan me het veroorloven Emoticon: Worship

En het leeft lekkerder Emoticon: Bye bye


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

zieleffe
User
spacer line
 


Op 25-05-2019 09:37 schreef salina:
Dank je Zielefe.

Nu heb ik eigenlijk nog een heel leuk verhaal te vertellen (over scam door Negerianen) maar daar moet ik eigenlijk een foto bijplaatsen. Malam, ik weet niet hoe dat moet????

Oke salina die lopen er hier ook veel rond die Negerianen hebben ze soms mensen vlees nodig.....
Als je deze link https://www.mupload.nl/ aanklik kom je op een site waar je de foto's kan ophalen.
Bestand kiezen naar die map waar je de foto's heb zitten .
uploaden je afbeelding
Er komen verschillende keuzes
De onderste rij neem je die maak je blauw en kopieer het plak het dan in die derde plaatje hier boven die aan moet klikken en oke en whala je hebt je foto hier geplaatst ... Emoticon: Shiny
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Ik ga het zo proberen Ziel Emoticon: Yes!

Ooooh jongens wat ik nu weer mee heb gemaakt.

Ik sta op een site waar je wereldwijd je eigendom kunt aanbieden. Het hele resort heb ik daar opgegooid incl. goederen en goodwill. Ik kreeg al heel snel een reactie van iemand met een kantoor in New York die interesse had. Je kon al aan die hele brief zien dat het scam was. Teveel fouten. Achter komma's geen spatie (doe ze hier ook, waarschijnlijk in alle derde wereldlanden dan) dus ik dacht direct aan Negeria. Daar komt de meeste scam vandaan alleen wist ik niet dat ze dat ook met onroerend goed deden. Ik dacht alleen met eenzame, oudere vrouwen dus ik wilde eigenlijk wel eens weten hoe ze dit nou eigenlijk aanpakken. Dus ik heb contact opgenomen via de mail.

Hij begon direct te onderhandelen over de prijs (verder geen vragen, niks....op een paar onbenullige vraagjes na) en dan weet je het natuurlijk al zeker he...niks komen bekijken maar direct onderhandelen. Het staat op die site voor 990.000 USD en hij wilde er wel 860.000 USD voor geven. Ik kreeg direct ook per mail een contract toegestuurd en of ik die snel wilde ondertekenen. Maar daar stond dus 860.000 pond in dat contract. Waarschijnlijk net daarvoor iemand uit Engeland proberen op te lichten... Emoticon: Laugh out loud

Dus ik zeg, dit is prima hoor en zend het contract terug, nadat ik een keer of 10 een mail kreeg met de vraag waar het contract bleef. Voor de zekerheid met een valse handtekening met een verborgen gezichtje erin. Hebben ze niet eens gezien. Ondertussen ook nog whatsapjes van een Balinees, met foto en Indonesisch nummer, die zei dat hij deze heren vertegenwoordigt en wel wat zinvolle vragen stelde. Ik ging zowaar nog een paar seconde twijfelen. Emoticon: Confused

Daarna kreeg ik een mail met een fake vliegticket. Ze zouden vanaf New York vliegen op de 11-de van de maand en de 13-de weer terug vanaf Yogyakarta. Emoticon: Laugh out loud
Maar voor die tijd moest alles geregeld en betaald zijn, schreef die vent.
Ik werd natuurlijk steeds nieuwsgieriger naar hoe die scam in elkaar zou zitten want er was nog steeds geen geld gevraagd voor administratie kosten of zo (wat ik dus verwachtte) via western union.

Diezelfde avond kwam er een app van 'een ander' binnen (met een enorme fake foto van 2 lachende gladde blanke smoelen in een kostuum)
Dat waren de financierders van de meneer die zou aankopen. Of ik even mijn banknummer wilde doorsturen dan zou er direct een aanbetaling worden overgemaakt. Ik ging zowaar toch weer een paar seconde twijfelen he. Een paar minuten later vroeg hij of ik een bepaalde bank had (Amerikaans) omdat dat hun bank was zeg maar, waar zij werkzaam waren. Dus ik zeg 'nee natuurlijk heb ik dat niet, ik zit in Indonesie'. Kreeg ik een link door van die Amerikaanse bank op daar online een rekening te openen. Nog snapte ik niet waar dit naar toe zou gaan en hoe die scam nou in elkaar zat. Ik moest voor het openen van een banknummer ook mijn paspoort scannen. Ik dacht 'laat ik dat maar niet doen want God weet wat ze daar nog mee kunnen' dus ik zei:
'sorry dat gaat niet want mijn paspoort ligt bij de immigratiedienst en dat gaat maanden duren voordat ik die terug heb'.
'Heb je dan een ander ID bewijs?'
'Nee die heb ik niet'.
'Geen kopie van je paspoort gemaakt?'
'Nee, dat is stom van me he, had ik moeten doen'.
'Rijbewijs?'
'Nee die heb ik weggegooid want ik rijd hier geen auto'.
'Nou, stuur dan maar een foto en dan kun je later altijd nog je ID kaart/paspoort sturen'.

Tja daar had ik natuurlijk geen antwoord op dus heb een foto gestuurd. Niet van mijzelf uiteraard maar eentje van internet afgeplukt...
Het is daarna uren still geweest op de app. Ze wisten niet wat ze ermee aanmoesten of ze lagen compleet in een deuk onder de tafel, dat kan ook nog natuurlijk. (foto volgt)
In ieder geval kreeg ik vele uren later (hier was het inmiddels midden in de nacht) een bericht dat het in orde was en of ik het bankaccount even wilde activeren door er 5000 dollar op te storten.....Aaaaaaaah zo doen ze dat dus. Het is blijkbaar toch een behoorlijke bende die dit zo in elkaar zet want dit kun je niet in je eentje. Hier is duidelijk een heel team mee bezig.

Ik dacht 'ik ga nog even door' dus zei dat het niet lukte omdat mijn Indonesische bank geen transfers naar buitenland toestaat. Maar geen nood, zei ik, want ik had een expat gevonden uit USA en die heeft ook jullie bank dus jullie kunnen daar het geld naar toe storten. Goeie vriend van me en zelf stinkend rijk dus die vertrouw ik volkomen. Zal ik het nummer geven?
Dat was ff zweten voor ze vermoed ik....ineens kwamen ze met een Indonesisch banknummer op de proppen. 'Stort hier maar 5000 dollar op'. Misschien via die Balinees, dat weet ik nu nog steeds niet. Wel met een andere naam en plaats. Dom van ze want ze hadden beter dezelfde naam kunnen aanhouden.

Nou ja...om een lang verhaal kort te maken....na weer een aantal uur kreeg ik een appje 'Maak het geld over, NU!'
Toen was ik er wel klaar mee want ik had genoeg plezier gehad en wist nu hoe het zat dus stuurde
'Vuile, smerige tering Negeriaan! Get the fuck off NOW, your game is done'.
Ging die vent me toch bellen!!! Emoticon: Yes!
Wat bedoel je enz enz....Dus ik zei dat ik ook niet achterlijk was en als zij mij helemaal zouden vertellen hoe die scam in elkaar zat, wie er aan meewerken enz., dan zou ik hun vertellen wat ze precies fout hebben gedaan, vanaf het begin af aan. Hij hing daarna de telefoon op dus ik weer terugbellen. Weer opgehangen daarna kreeg ik nog een appje en toen was het over.

Ik kreeg wel nog een appje van die Balinees of ze al waren komen kijken. Dus ik heb hem ff uitgelegd hoe het zat en hij was compleet in shock. Tenminste, dat liet hij voorkomen he. Ik ben er nog niet achter of hij bij de club hoort of onschuldig is. Hij schreef me later dat ze hem ook geld hadden gevraagd en hij is wat eigenaren afgegaan die ook gescamd waren, zegt hij. Maakt mij niet uit verder. Ik heb me prima vermaakt. Er staat nu wel een waarschuwing op die site dat iedereen moet uitkijken voor scam maar man oh man....wat zijn ze geraffineerd. Ik vind echt dat ze het goed deden eerlijk gezegd en ben best bang dat hier toch mensen intrappen.

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Hahaha Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,672,610 topic views - 242,035 posts - 13,758 topics - 35,453 members - last post @ 19-10-2021 12:33 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,375,915 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com