indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 

http://www.telegraaf.nl/buiten(...)campaign=twitterfeed
Gratie voor politieke gevangenen Indonesië
JAKARTA -
Vijf politieke gevangenen die vastzaten in de Indonesische provincie Papoea, zijn vrijgelaten. President Joko Widodo heeft de gevangenen zaterdag gratie gegeven. Ook heeft hij reisverboden aan buitenlandse journalisten opgeheven, schrijft de BBC. „We moeten een gevoel van vrede creëren in Papoea”, zei Widodo tijdens een bezoek aan de provincie. „Dit is pas het begin.”Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

harlys
User
spacer line
 

Kom nu met de nieuwe aankomende week ook met iets goeds voor de bevolking Joko Emoticon: Worship


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel ik kan mij niet onttrekken aan de gedachte dat dit eerste stappen van Widodo zijn om Papoea onafhankelijk te maken.
Vraag me niet waarom, het is een onderbuik gevoel, op de één of ander manier heb ik de gedachte dat Widodo niet echt uit is op het beter maken van Indonesië.
Hij is te veel met andere dingen bezig en onder andere internationale roem, onder opoe Megawati werd Timor onafhankelijk.
Papoea onafhankelijk dan maakt hij zich onsterfelijk, nog vier en een half jaar te gaan, de tijd zal het leren. Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Daarna ook Maluku?
Zou wat wezen, kijken hoeveel Molukkers uit Nederland die nog een grote bek hebben over vrijheid terug gaan om hun land op te bouwen, 10 of 20 Emoticon: Confused Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De bedoeling met Papua is schijnbaar toch anders.
Widodo heeft weer eens één van zijn fantastische plannen gelanceerd.
De regio Merauke moet de rijstschuur van de wereld worden, in 3 jaar moet er 1,2 miljoen hectare bouwland geschikt worden gemaakt voor rijstverbouw, het uiteindelijke doel is 4,6 miljoen hectare.
De opbrengst moet over drie jaar 24 miljoen ton rijst zijn, hatsekidee.
Land vrij maken, investeerders aantrekken, landbouwmachines leveren, kost een paar stuivers, heb je al in je huishoudboekje gekeken Jododo Emoticon: Blush

Zou Joki ook nagedacht hebben over de infrastructuur voor 1,2 miljoen vrachtwagenladingen van 20 ton rijst en opslagplaatsen Emoticon: Confused
Afvoeren over zee Joki, de haven van Merauke heeft een diepgang van 6 meter, daar kan net een kustvaarder komen met een laadvermogen van 3500 ton. Emoticon: Talk to the hand
7000 schepen per jaar, 19 schepen per dag hoe ga je dat oplossen Joki Emoticon: Confused

Dit is een kade in Merauke, zo gaat het niet lukken Joki Emoticon: NoooOok de haven van Merauke, wil je het zo doen? Dat worden dan 3325 containers per dag, al gooi je een heel regiment van deze speelgoedkraantjes tegen aan, gaat niet lukken Emoticon: Bye bye

.


Ik heb de laatste jaren van mijn werkzaam leven op deze twee pieren gewerkt met een enorme capiciteit, als alle kranen waren ingeschakeld lukte het ons om 3300 containers in een dag met avond te doen, zonder al te veel storingen en dan gingen de binken afgeserveerd naar huis Emoticon: Worship
Kan je niet beter opperstalmeester in een circus worden Widodo Emoticon: Laugh out loudzieleffe
User
spacer line
 

Mooi verhaal Malam het was weer eens duidelijk hoe ze daar hun verstand gebruiken.... Emoticon: Stupid
Nu de andere kant van Jododo die kartu Indonesia Pintar aan het uitdelen is. Emoticon: Cooool
http://foto.kompas.com/photo/d(...)x&utm_campaign=Ktkwp
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik hoef er niet eens naar te kijken Ziel, deze president heeft al het gevoel voor werkelijkheid verloren.
Hij denkt dat Indonesië Solo is, waar hij alles in de hand had en dat hij zijn bestuurders kon sturen.
Hij maakt er een teringzooi van, Solo is geen Indonesië met 245 miljoen mensen, de man is een luchtfietser die Indonesië naar de sodemieterij helpt.
madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Onafhankelijkheid Oost-Timor was onder Habibie Malam, die zei, laat ze dan een referendum doen en ze haten Habibie nog steeds hier vanwege dat, vooral de militairen, maar ze zijn wel vrij, Ik zie West-Papua niet onafhankelijk worden helaas, niet zolang Freeport daar zit en er nog zo bizar veelk andere rijkdommen te plunderen zijn....Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het zwakke optreden van Widodo t.o.v. van de KPK begint zich steeds meer af te tekenen.
In plaats van zijn belofte in zijn verkiezingscampagne om de KPK te versterken heeft hij door niet in te grijpen en zwijgzaam toe te kijken de KPK min of meer de nek omgedraaid.
Nadat Widodo Budi Gunawan als kandidaat hoofd politie had aangewezen (Zijn eerste grote fout) terwijl hij wist dat de KPK met een onderzoek naar hem bezig was is het helemaal uit de klauwen gelopen.

De politie ging vol in de aanval, dat kostte de koppen van de voorzitter, een vice voorzitter en recent ook nog een hoofdonderzoeker, Widodo waarschuwde tot driemaal toe dat de politie de KPK niet mocht criminaliseren.
De politie top maakten keurige buigingen salueerden netjes en dachten, bekijk het maar slapjanus, we doen gewoon onze eigen zin, van het begin af aan is de politie top bezig geweest de top van de KPK weg te werken zodat er andere bestuurders zouden worden aangesteld die beter waren te manipuleren.

Tweede grote fout, Widodo stelde Ruki aan als tijdelijk voorzitter van de KPK, een voormalig politiegeneraal uit de tijd dat het leger en politie nog één organisatie was.
Deze Ruki heeft de handen ineengeslagen met de politie en het kantoor van de procureur-generaal van justitie die een nu gezamelijk een speciale eenheid voor de bestrijding van corruptie hebben gevormd, hoe verzin je zo iets stoms.

Één van de hoofdredenen om de KPK op te richten was dat justitie en politie de meest corrupte organisaties waren in Indonesië, waardoor hoge ambtenaren, bestuurders en DPR leden vrij hun gang konden gaan en nooit werden vervolgd.
De KPK kreeg speciale bevoegdheden, die verder gingen als die van justitie en politie, de KPK betrok zijn onderzoekers van justitie en politie die dan geen binding meer hadden met de organisatie waar ze vandaan kwamen, die tijd is nu voorbij.

Onder andere de DPR is al veertien jaar bezig met wetsontwerpen om de bevoegdheden van de KPK in te perken, ze kunnen nu rustig weer gaan slapen, door deze speciale eenheid krijgen het corrupte politieapparaat en justitie zoveel invloed dat de vette corrupte vissen wederom niet meer worden aangepakt.
Als klap op de vuurpijl wil Ruki nu ook het leger inschakelen, er staan twee legergeneraals klaar om twee belangrijke functies bij de KPK te gaan vervullen.
Daarmee is de cirkel dus rond, de drie machtigste maar ook meest corrupte organisaties van Indonesië hebben zich als een kankergezwel in de KPK genesteld.

Ex president SBY die afgelopen week werd herkozen als voorzitter van de PDI die de KPK wel beschermde heeft inmiddels gewaarschuwd dat dit een verkeerde ontwikkeling is.
De bemoeienis van het leger in dit soort zaken is volgens SBY een stap terug in de tijd, net als in de nieuwe orde tijd van Suharto toen het leger zich overal mee bemoeide.
Het gaat er steeds meer op lijken dat Widodo de boel niet meer in de hand heeft. Emoticon: Nooo

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Waar wil Widodo naar toe Emoticon: Confused
Wil hij zich verzekeren van de steun van het leger?
Hij wil de uitgaven voor het leger dat dit jaar 7 miljard Euro is in 2016 verhogen naar 15 miljard Euro (Rp 210 biljoen). Emoticon: I love it
Mits de economische groei 7 % is, je zou haast vrolijk worden dat ie dat van zijn leven niet haalt,de groei in de eerste 4 maanden van dit jaar was 4.7 % Emoticon: Blush
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Er verschijnen steeds meer berichten dat Widodo zich tracht te verzekeren van de steun van het leger.
Alles wijst in die richting, na de val van Suharto was de rol van het leger in civiele zaken uitgespeeld, nu wordt het leger weer sluipende wijs ingeschakeld.

Volgens ingewijden rond Widodo die uiteraard niet met naam willen worden genoemd is dat het gevolg van het feit dat Widodo zijn politiegeneraals niet in de hand heeft.
Dat is wel heel duidelijk geworden in de strijd die aan de gang is tussen de KPK en politie, de generaals trekken zich geen ruk aan van de orders van de president.
Widodo zou meer vertrouwen in het leger hebben als in de nationale politie, ook omdat veel politiegeneraals nauwe banden onderhouden met politieke topfiguren.

Nou moet men het nieuws en alles wat kranten/waarnemers de media in plempen met een korrel zout nemen, maar dat Widodo steeds meer het leger inschakelt in civiele zaken is een feit.
Hij heeft o.a. het leger al ingeschakeld bij terrorisme bestrijding, wat eigenlijk het pakkie an van Densus 88 is.
Het leger is ook ingeschakeld bij drugsbestrijding, een speerpunt van Widodo, wel een aardige trouwens, het leger wat de drugshandel voor het merendeel onder controle heeft moet zich zelf gaan bestrijden Emoticon: Confused
Er is ook sprake dat het leger nu personeel aan de KPK gaat leveren en dat ze zich gaan bemoeien met infrastructuur en visserij.
Dan ook nog de uitspraak van Widodo afgelopen week dat hij de uitgaven voor het leger wil verdubbelen.

Citaat uit een krant:

Een hoge ambtenaar van de regering met directe kennis van zaken vertelde Reuters dat Joko, de eerste president van buiten de politieke elite of de strijdkrachten van het land, moeite heeft om zich te doen gelden over de politie en haar politieke beschermheren onder andere in zijn eigen partij.

Hij vertrouwt het leger meer dan de politie, zei de ambtenaar, en ziet het als een potentieel tegenwicht.


Al met al een zorgelijke ontwikkeling, tel daar een aantal ministeries bij op met tegenvallende prestaties de hoge inflatie en uit de pan groeiende prijzen voor basis behoeftes.
Het ministerie van financiën ligt onder vuur, ondanks een economische groei van 4,7 % een dalende inkomsten uit belasting, een puinhoop dus.
Het ministerie van economische zaken die geen kans ziet de dalende economische groei te stoppen.

Widodo heeft nog vier en een half jaar te gaan, het is te hopen dat hij sterk genoeg is om het tij te keren, maar daar ziet het voorlopig niet naar uit. Emoticon: Blush

madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Die vier en een half jaar gaat hij niet uit zitten, dat is wat ik voorspel...Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik laat me verrassen Madrotter, ik waag me niet meer aan voorspellingen.
Ik heb me al enorm in mijn vingers gesneden door te denken dat Widodo de beste kandidaat voor het presidentschap was.
Ik lees inmiddels 3 jaar heel intensief Indonesische kranten, een stuk of 6 waarbij ik nagenoeg geen dag oversla, elke keer op nieuw lopen de dingen anders als dat ik voor mij zelf had ingeschat.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

http://www.thejakartapost.com/(...)lian-life-study.html

Voor mensen die er belangstelling voor hebben, dit bericht is vers van de pers "Jakarta Post", over de toenemende invloed van het leger.
Het geeft ook de drijfveer van Widodo aan, een zwakke president die de senaat en politie tegenover zich heeft en de steun van het leger zoekt.
Zonder te beseffen hoe gevaarlijk dat kan zijn.spacer line  

Een hoge ambtenaar van de regering met directe kennis van zaken vertelde Reuters dat Joko, de eerste president van buiten de politieke elite of de strijdkrachten van het land, moeite heeft om zich te doen gelden over de politie en haar politieke beschermheren onder andere in zijn eigen partij.

Hij vertrouwt het leger meer dan de politie, zei de ambtenaar, en ziet het als een potentieel tegenwicht.
===========================================================

Zou hij het willen.
Tip: even inventariseren welke generaal uit welke groep, met als het kan strategische rol (gevechtsgroep) achter hem staan.
En dan kunnen we verder praten .

Je kan het nooit weten Emoticon: Shiny

Hoop niet dat men terug wil naar de oude Dwi Fungsi formule.
Aanvulling:
Zie de rol van(ex) militairen in USA.
Hun invloed bij de zgn Industrieel militaire complex.
http://en.wikipedia.org/wiki/M(...)93industrial_complex
.


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Werkelijke achtergronden, wie wel, wie niet steun dat gaat mij te ver Surya.
Ik lees de kranten waar steeds meer stemmen op gaan dat Widodo de steun van het leger tracht te krijgen en ze steeds meer in civiele taken betrekt.
Geen goede ontwikkeling lijkt mij, om precies te weten hoe het zit zou ik veel meer kennis van het verleden moeten hebben, dus daar waag ik mij niet aan.

N.B. Je kan aan de hand van recente gebeurtenissen wel een aantal conclusies trekken, bijvoorbeeld dat Widodo geen controle over de politie heeft, dat is duidelijk zat.
spacer line  


On 25-05-2015 12:33 Malam wrote:
Werkelijke achtergronden, wie wel, wie niet steun dat gaat mij te ver Surya.


JUIST, daar gaat het om de dalangspel en de poppetjes.
Jammer dat de engelstallige kranten niet dieper in zijn gegaan met achtergrondinfo .
Vraag me af waarom de schrijver de DWI Fungsi van ABRI/TNI niet had vermeld ?
Dat Jokowi nieuwe vijanden creeerde bij de POLRI (door zijn geklooi ) kan Stevie Wonder dat ook al "zien" .

Wat ik kwalijk vind( is oprecht gemeenD) dat hij door zijn adviseurs in de steek werd gelaten of dat hij eigenwijs is geworden
In zo'n korte termijn zo veel blunders gemaakt .
(De aanstelling van die 9 vrouwen voor het kiezen van KPK is een goede begin )

Dat hij weinig bagage in zijn ransel heeft, dat weten een heleboel mensen .


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik denk dat dit niet alleen de Engelstalige kranten zijn maar ook de Indonesisch talige kranten.
Alhoewel Tempo er vaak wat dieper op in gaat.
merdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Het gaat de kant op die ik had verwacht.
De reden waarom ik mijn vrouw naar Nederland haal.

De stille krachten in Indonesia gaan weer tevoorschijn komen
Over de hoofden van het klootjesvolk.

Voorspellen doe ik ook niet, maar aanvoelen des te beter
en dat was al 7 maanden geleden toen iedereen zich nog verbaasde
over mijn beslissing Maar ... we maken vanzelf mee welke kant het uitgaat.

Niks geen Hidup Indonesia dat is wel duidelijk
Dat ligt niet aan Widodo maar aan de krachtenverhoudingen


dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Net zoals het geval is bij vele staatshoofden in andere landen werd en wordt er in Indonesië aan Vrijmetselarij gedaan. In een land waar godsdienst een “must” is voor haar inwoners zijn de leiders lid van een zeer geheim genootschap dat met satanische symbolen is doorspekt.

De Vrijmetselarij werd geïntroduceerd door de Nederlanders in 1764 en werd verboden door Soekarno in 1962.

Het verbod van Soekarno nomor 18/1961 (Februari 1961)
werd ingetrokken door de Presidentiele Besluit van President Gus Dur( Keppres nomor 69 tahun 2000 tanggal 23 Mei 2000.).
Zie ook de rol van de Indonesische elite van Boedi Oetomo , ze hebben contacten met Vrijmetselarij.
http://www.nahimunkar.com/toko(...)ggota-freemasonry-1/

https://indonesischearchipel.w(...)sche-vrijmetselarij/spacer line  


On 07-06-2015 15:43 dangdude03 wrote:

Zie ook de rol van de Indonesische elite van Boedi Oetomo , ze hebben contacten met Vrijmetselarij.

Klopt Jan.
Het was zo geweest, en mss nog steeds zo ????
De old boy network.
Zie de rol van free mansion in Indonesia.
Vroeger heb je een oude "link" de oudere "resten bij de oude Nederlandse HBS C.A.S (Carpentier Alting Stichting) , later gedoopt als SMA.N VII ( mijn oude school in Jakarta -Gambir)
Mijn grootvader van moederzijde was leraar H.I.S , en zijn vader ( beiden Raden Kandoeroean) was volgens zeggen leraar HIK Batavia , die later naar Bandung verhuisde .
De H.I.K was 1 van de "leveranciers" van Boedi Oetomo.
Naast de ambtenaren bond, studieclubs, studenten van T.H.Bandung /Landbouw hogeschool Bogor etc.

Wat grappig is , ik ging vroeger vaak mee met mijn vader naar de bibliotheek van Madame Blavatsky in Gambir , naast de hoofdkwartier van de landmacht( MBAD).

Ir Manusama van RMS was ook lid van de metselarij
.De schilder Raden Saleh was ook lid.
En nog vele bekende namen.
De laatste Indonesische voorzitter van freemason was de KaPolRi van die tijd, Raden Said Soekanto Tjokrodiatmodjo.
http://www.ardiyansyah.com/201(...)on-di-indonesia.html


bisa dicek of makemyday .

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 07-06-2015 17:36 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Het was zo geweest, en mss nog steeds zo ????


Ik vrees van wel Surya. Waarom zouden ze anders deze “Mason” symbolen voor de camera demonstreren?:


Susilo Bambang Yudhoyono dengan salah satu simnbol keanggotaan Freemason (republika.co.id)

Net als de machthebbers in de VS. Het is geen geheim dat de laatste 5 of 6 presidenten daar tot die club behoorden. Ik denk dat Indonesië mede hierdoor een band heeft met die kringen.

Een buurman die zich met satanische praktijken bezighoudt laat je niet op je kinderen passen.
Maar dit soort figuren mogen wel een land regeren?
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Of een opéénstapeling van gebeurtenissen/fouten of misschien wel oud zeer, maar president Widodo is enorm uit zijn slof geschoten.
Hij ging bij een bezoek aan de haven van Tanjung Priok helemaal uit zijn strot over de bizar lange wachttijden.
De haven van Jakarta slaat tweederde van de im en export van Indonesië over, zowel de wachttijd van schepen voor ze behandeld kunnen worden, de behandelingstijd en het vrij geven van de containers met goederen schijnt volledig uit de klauwen zijn gelopen.

Zoals bekend wil Widodo het maritieme gebeuren in Indonesië aanzwengelen, lijkt me logisch voor een land met zoveel eilanden en de langte kustlijn ter wereld.
Uiteraard heeft hij als meubelboer met deze wachttijden te maken gehad, op zijn vraag aan de aanwezigen, welke instanties de oorzaak zijn van die lange wachttijden kreeg hij geen antwoord, kijken als een leeg flesje en elkaar niet afvallen natuurlijk.

Hij was pissig en voor hij weg vloog deelde hij mee dat als hij geen antwoorden kreeg, hij het persoonlijk zou gaan onderzoeken en hij herinnerde het gezelschap er aan dat hij niet zou schromen om directeuren en zelfs ministers van instanties die verantwoordelijk zijn voor de lange wachttijden te ontslaan.
De wachttijden in de haven van Jakarta zijn de hoogste in Azië en brengen de concurrentie positie t.o.v. Maleisië en Singapore in gevaar aldus Widodo.spacer line  
bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 17-06-2015 17:29 Surya Atmadja wrote:

Jokowi, in militaire outfit.

http://kaltim.tribunnews.com/2(...)istana-menuai-kritik


Yep en deze meneer Rachland Nashidik.van de PD heeft een punt.
De president is een burgelijke entiteit,
Volgens hem moet de president als opperbevelhebber van de strijdkrachten juist gekleed zijn in burger, als nadrukkelijk symbool van de burgerlijke suprematie in een democratie.

De huidige democratie heeft behoorlijk wat slachtoffers gekost.
Ook een leger generaal die in aanmerking wil komen voor een politieke functie moet alle banden met het leger doorsnijden.
Het is belachelijk dat de president een militair uniform draagt bij het uitvoeren van zijn dagelijkse taken.
Er is in de sociale media ook al behoorlijk commentaar geleverd, ik zelf vraag mij ook af wat die man wil bewijzen, als zijn autoriteit versterkt moet worden met een uniform dan staat zijn zelfvertrouwen wel op een heel laag pitje. Emoticon: Blush

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,253,208 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com