indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik zat even te twijfelen, waar zou ik het plaatsen, het is nieuws, heeft met corruptie te maken en het is een opdracht van Widodo, dus hier maar.

Een ogenschijnlijk klein bericht in Kompas Nasional, volgens de minister van binnenlandse zaken Tjahjo Kumolo heeft president Widodo opdracht geven te stoppen met het verstrekken van Bantuan Sosial (Bansos) Sociale hulp.
Nu gaan er werkelijk gigantische bedragen (Bansos) uit Jakarta naar de regionale overheden.

Afgelopen uit en terecht, het is werkelijk niet met een pen te beschrijven hoeveel er door gouverneurs, regenten, burgemeesters en DPRD's (regionale senaat) wordt gestolen.
Het is bekend dat er slechts een fractie van de Bansos op de plek terecht komt waar het moet zijn.
SBY zette tijdens de verkiezing de Bansos ook al in de wachtkamer omdat het op grote schaal werd gebruikt voor de campagne.

Dit is een enorme stap voorwaarts om regionale bestuurders een budget af te nemen waar ze naar hartelust uit lopen te roven en waar de centrale overheid totaal geen zicht op heeft.
Zonder Bansos kan natuurlijk niet, ik ben benieuwd hoe Widodo nu de nieuwe verdeling aan gaat pakken.madrotter
User
User icon of madrotter
spacer line
 

Vraagje, die Susi, is dat die vrouw van dat luchtvaart maatschappijtje? Uit Pangandaran?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Jeps, Susi is Susi Pudjiastuti, van Susi Air.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Doe je ding jongen, vergeet nooit wat ik je geleerd heb, hoe mooi en hoe eenvoudig.
Met al de fouten die je nog gaat maken Widodootje ga je de geschiedenis van IndonesiŽ in als de president die het de corrupte kliek een stuk moeilijker heeft gemaakt om te graaien.
Over 5 jaar ziet IndonesiŽ er een stuk anders uit.

Moedertje moedertje wat zal jij trots op je gabbertje zijn. Emoticon: Yes!
Jesoes Maria, Allah, Boeddha, dat meubelhandelaartje heeft in 3 maanden meer gedaan als ik in mijn laatste periode van 5 jaar, waar zat mijn verstand Emoticon: Confusedsukadi46
User
spacer line
 

Om terug te komen op de longsor en de oorzaken ervan. Ik ben het eens met het feit dat je de mensen moet leren dat boomkap op hellingen fataal is. Hellingen hebben bomen en struiken nodig, want de wortels houden de grond vast. Maar als de grote voorbeelden, het leger die de bossen horen te beschermen, naar hartelust hele wouden wegkappen, zie de oliepalm plantages en dat doen voor eigen gewin, niet aangepakt worden dan denkt iedereen dat ze dat ook kunnen zonder aan de konsekwenties te denken.
Eigenlijk zou de regering van Jokowi een verpichte postbus 51 in het leven moeten roepen. Met verplicht bedoel ik dat de zendgemachtigden het verplicht moeten uitzenden, om op deze manir het vilk kan inlichten en onderwijzen. Uitzenden onder dreiging van intrekken uitzendrechten. Kan lamlul 1e. klas Bakri er niet onderuit. Zo'n PB 51 kan dan vele soorten voorlichting geven, zoals hygiene en vrouwenrechten. Het si toch treurig dat vrouwen in het openbaar vervoer niet rusyig kunnen reizen, vooral als het druk is.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Vrouwen kunnen rustig met het openbaar vervoer hier hoor Sukadi Emoticon: Blush
Tja ze moeten wel accepteren dat de moslimbroeders hier graag in een volle bus een beetje jilboobs en postbusjes willen graaien.
Waarom denk je dat in de moskee de dames niet bij de heren mogen zitten?
Dat dateert al uit de oudheid, zolang weten de moslimgeleerden al dat het niet wenselijk is hun broeders in de buurt van vrouwelijk schoon te zetten.
Misschien is het een idee om achter in de bus een geit neer zetten voor die grijpgrage geitenneukers Emoticon: Winkzieleffe
User
spacer line
 

Neen vrouwen hebben in de bus een apparte plaats aangewezen gekregen voor in en daar mogen geen laki2 komen staan, laat staan, zitten.
Ik ben er ook al vaak weg gestuurd, als het druk is blijf ik gewoon zitten, dan krijgen ze mij niet weg
En als je die bussen ziet, hoe ze vol worden gepropt, dan krijg je de kriebels van en dat slaat dan tegen mijn vermoeide benen en weet ik niet hoe ik mij moet houden.
Je ziet dan jonge kinderen zitten die dan niet verwezen worden door de ouders op te staan.
Ik kan jullie zo veel over Jakarta schrijven je kan je eigen niet voorstellen hoe je hier mee gesleurd word door de massa.
Ik zal het eens doen als ik het internet goed voor elkaar heb
Ik ben kritisch van nature en heb nu weer een probleem met Internet.
Daarvoor ben ik bijna gisteren de gehele dag bij Roxy Mas geweest om Internet eens en voor goed te laten draaien.
Ze beloven je van alles en doen er alles aan om je te vreden te stellen, maar het gaat om snelheid en mogelijk genoeg om data te kunnen gebruiken.
Nu heb ik wat met Smartfren die mij steeds goed hadden geholpen ze kennen mij als ik er aan komt lopen eerst een nummertje halen en dan komt er zo jongen altijd naar mij toe en vraag mister How ar you , Not so beth antwoord ik dan altijd., want ik ben niet zo geschameerd als ze je paaien.
Nu dat kreeg dan een goed pakket aangeboden 9GB data verkeer en in de nacht tot 7 Ďsmorgens 12 GB data voor 150.000rp.
Dta heb ik genomen en wat blijkt de avond, ik was er nog niet gelijk aan begonen.
Geen internet jente, niets gewoon niet geacsepteerd, van alles gedaan met de computer maar niets geen contact wel met de modem, een wifi modem die ik rechtstreeks aan de computer USB stopt.
Vannacht was ik wakker geworden en weer geprobeerd maar niets ik moet er straks er mee terug.
ZO het verhaal gaat straks weer verder in omong 2 .................... Emoticon: Wink Emoticon: Devil
Nu ben ik bezig geweest van 6.30 tot 8.00 uur om dit te kunnen plaatsen ik schei er mee uit, gewoon niet te doen, ga wel weer terug, naar smartfren het geeft aan geen DNS ADRES VAN DE SERVER
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Santai
User
User icon of Santai
spacer line
 

"...... en daar mogen geen laki2 komen staan, laat staan, zitten,... ach laat maar zitten ook, terwijl de anderen staan maar ook sommigen al zittend zitten te klooien, terwijl die dus zitten en eigenlijk moeten staan, omdat anderen staan te trappelen om te zitten". Emoticon: Laugh out loud

Sinds 25 jaar ben ik geen pessimist meer. Dat komt o.a. door de AppleMacs die mij het leven een stuk eenvoudiger hebben gemaakt.

Zij hij, al jaren lang, steeds maar weer lachend in zijn vuistje. Emoticon: Blush Emoticon: Confused Emoticon: Devil
Nu een MacBook, iPad, en iPhone - synchroniseert snel en back ups: huppetaaah hollekideeej Emoticon: Party! ... en snel; zoeoeoeff doeioeioei... vooral professioneel maar net zo goed privť; mijlen vooruit altijd en prima spul en nooit 1 (een) virus gehad al die jaren, zonder een enkel 'anti-virus' app. mmmmmh.

Hehe. haha. Nu straks weer on topic - ben nieuwsgierig naar wat nieuwer nieuws van Malam... Emoticon: Yes!

Oja, over Jokowi, wat een prachtvent. Met zijn fouten, natuurlijk.
Zo vraag ik mij af bijvoorbeeld, als hij de markt aan wil zwengelen in vijf jaar naar 7% groei elk jaar, of die markt dan wel niet gloeiend overhit raakt en dat teveel van het goede wordt. Maar, hij durft in elk geval, beter bemoedigend handelen en dingen nastreven dan niets doen en laffig zijn, zonder veel onderscheid in het reŽele leven, en slapend zijn tijd volmaken, zoals o.a. die Domme Knuffelbeer daarvoor. Go Joko go go!Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Zo vraag ik mij af bijvoorbeeld, als hij de markt aan wil zwengelen in vijf jaar naar 7% groei elk jaar, of die markt dan wel niet gloeiend oververhit raakt en dat teveel van het goede wordt.

Santai,
Ik ben geen econoom maar ik ben er heilig van overtuigt dat het hem gaat lukken.Voor oververhitting zoals in China hoeft hij niet bang te zijn want het land heeft genoeg energie bronnen.En als hij kennis nodig heeft dan staat het westen te trappelen om in te vallen.Een mooi voorbeeld is Lee Kwan Yoe wat hij van Singapore gemaakt heeft.


Shalom

sukadi46
User
spacer line
 

Mi hoef je niet bang te zijn over oververhitting met die 7%. Indonesie heeft al jaren de hoogste groei in ZO Azie en een van de hoogste in heel Azie; Vorig jaar lag die op 5,55%. Gemiddeld was het de laatste 10 jaar 6%. De 10e. grootste economie mondiaal.
Het grootste probleem van de groei is ook de groei van ongelijkheid tussen arm en rijk.
Het grootste probleem blijft echter de graaicultuur.
Bron http://www.mo.be/analyse/sterk(...)keling-voor-indonesiMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

[quote] On 24-12-2014 13:10 sukadi46 wrote:
Mi hoef je niet bang te zijn over oververhitting met die 7%. Indonesie heeft al jaren de hoogste groei in ZO Azie en een van de hoogste in heel Azie; Vorig jaar lag die op 5,55%. Gemiddeld was het de laatste 10 jaar 6%. De 10e. grootste economie mondiaal.
Het grootste probleem van de groei is ook de groei van ongelijkheid tussen arm en rijk.
Het grootste probleem blijft echter de graaicultuur.
Bron http://www.mo.be/analyse/sterk(...)keling-voor-indonesi [/quote

Een goed artikel dat de problemen en tekortkomingen goed weergeeft.
De aparte konikrijkjes van gouverneurs en regenten die Godvergeten stinkend rijk worden en door de decentralisatie niet aangepakt kunnen worden had ik al een aantal keren aangegeven.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Volgens Yuddi Chrisnandi de minister voor administratieve en buraucratische hervormingen heeft het verbod van 2 maanden geleden om nog langer alle vergaderingen van de centrale en regionale overheden in dure hotels te houden 1,2 biljoen in het laatje gebracht.
Dat is 80 miljoen Euro in twee maanden. Emoticon: Confused

Dat zijn lekkere hapjes, dat is over een jaar haast een half miljard, daar kan de overheid hier mooie dingen mee doen. Emoticon: Yes!
Over geld over de balk smijten gesproken. Emoticon: Blushzieleffe
User
spacer line
 

Had je zijn aankomst gezien Irian yaja Papua dat was overgeweldig in een vijandig gebied, maar ik denk wel goed bewaakt, door de javanen die daar zitten.
Ja er is veel werk aan de winkel om alles wat scheef is gegroeid weer op de goede weg te krijgen.
We willen alles zo snel, maar je weet dat je in een jam karet land zit.

Was het Malam niet die schreef dat de groei op 7%zou uitkomen.
Jokowi beloofd had te verwezelijken, dat zal best kunnen, ik heb er geen verstand van, maar als het in de wereld ook normaal door gaat, zal het hier zeker het ook wel te halen zijn.
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

In zijn run voor het presidentschap van dit jaar, heeft Joko Widodo toegezegd om meer openheid en verantwoording naar IndonesiŽ te brengen. Zijn regering heeft nu te maken met de eerste grote crisis, de mysterieuze crash van een AirAsia jet, hij blijkt een man van zijn woord.

Je kunt veel uit de reacties van een volk halen of vertellen bij zulke grote tragedies, of het nu om de in 2011 Fukushima crisis in Japan, de in MaleisiŽ vermiste Boeing 777 in maart of Zuid-Korea's dodelijke veerboot ongeval in april gaat. Tot nu toe heeft Joko zijn taak bewonderenswaardig uitgevoerd.

Sinds het nieuws op zondag bekend werd dat een Airbus A320 van Surabaya naar Singapore verdween met 162 mensen aan boord, heeft Joko de search-and-rescue inspanningen gecoŲrdineerd, eiste een beoordeling van de veiligheid van het luchtverkeer en riep weer instituten op regelmatiger informatie te verstrekken . Zijn regering geeft regelmatig updates en Joko heeft hulp gezocht bij Singapore, MaleisiŽ, Zuid-Korea, AustraliŽ en opvallend China en de VS voor het vinden van Vlucht QZ8501.

In tegenstelling tot het afgelopen voorjaar, kreeg MaleisiŽ veel kritiek voor de geheimhouding en de paranoia die haar zoektocht naar een Malaysia Airlines vlucht die verdween met 239 mensen aan boord omgaven. Het toelaten van Amerikaanse en Chinese militaire schepen in de Indonesische wateren spreekt het vertrouwen uit die Joko heeft als leider.

De openheid en de assertiviteit waarmee Joko op deze tragedie van Vlucht QZ8501 heeft gereageerd geeft mij reden om te hopen dat IndonesiŽ is voorbereid op alles wat er op hun weg komt.

Dit is een gedeelte uit een stuk wat geschreven is door William Pesek een columnist van Bloomberg.
zieleffe
User
spacer line
 


Joko Widodo

18 november 2014 ∑
.

Saya paham atas keluh kesah masyarakat, kegelisahan masyarakat atas kenaikan harga bahan bakar minyak (BBM), namun langkah ini harus saya ambil, setelah lewat perenungan yang panjang. Kenaikan harga BBM ini untuk mengatalisator percepatan pembangunan infrastruktur dan juga memperluas distribusi kekayaan negara untuk kesehatan, pendidikan dan kesejahteraan keluarga.

Saya perintahkan agar pengalihan dana subsidi dari BBM ke Infrastruktur, kesehatan, pendidikan dan kesejahteraan keluarga diadakan secara transparan, setiap orang bisa melihat pengalihan itu agar tidak terjadi penyimpangan dan dapat dipertanggungjawabkan.
Saya ambil keputusan berat ini demi masa depan Indonesia yang lebih baik.


Ik begrijp de klachten over de klaagzangen van de samenleving, openbare onbehagen over de stijgende prijs van brandstof (BBM), maar deze stappen moet ik nemen, na het passeren van een lange contemplatie. Deze brandstofprijs verhogen voor mengatalisator de versnelling van de ontwikkeling van de infrastructuur en ook de verdeling van de rijkdom van het land gezondheid, onderwijs en welzijn van de familie uit te breiden.

Ik geboden om de overdracht van middelen van subsidies naar brandstof infrastructuur, gezondheid, onderwijs en gezin welzijn gehouden op een transparante, iedereen kan zien de omleidingen zodat onregelmatigheden niet voorkomen en kunnen worden verklaard.

Ik nam dit zware besluit omwille van de toekomst van een betere IndonesiŽ.

het is een oud bericht maar dit kwam ik tegen op Facebook.
Want je kan hem daarop ook vinden alhoewel er velen van hem zijn, maar deze kwam net boven bij mijn startprogramma
Wat mij opviel, de vertaling zijn beter door Bing op facebook.... Emoticon: Wink Emoticon: Yeah right!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 Stop Dana Bansos, MUI Tuduh Jokowi Sengaja Hancurkan Islam
02 Jan 2015 07:33 AM

JAKARTA, BIJAKS Ė Kebijakan Presiden Joko Widodo menghentikan dana bantuan sosial (bansos) rupanya membuat Majelis Ulama Indonesia (MUI) kebakaran jenggot. Wasekjen Majelis Ulama Indonesia (MUI), Tengku Zulkarnain menilai, rezim Jokowi sengaja ingin menghancurkan Islam dari peran politik, ekonomi dan budaya.

ďIslam sengaja dihancurkan dan dihilangkan. Dengan tidak mencairkan bansos jelas-jelas membunuh ormas-ormas terutama ormas Islam,Ē kata Tengku, di Jakarta, belum lama ini.

Upaya penghancuran Islam oleh rezim Jokowi juga terlihat dari penghancuran masjid untuk pembangunan gedung perkotaan yang jelas dimonopoli oleh budaya asing dan kapitalis.

Tengku menilai, pemerintah tidak adil terhadap umat Islam Indonesia yang notabene merupakan penduduk mayoritas. Timbulnya banyak konflik selama ini juga dianggap karena umat Muslim sebagai kaum mayoritas justru dipinggirkan.

Tengku mengingatkan, jika pemerintah tidak sungguh-sungguh memperhatikan umat Muslim sebagai mayoritas, maka konflik akan terus tersulut di 2015.

Tengku menyoroti kepedulian Presiden Joko Widodo (Jokowi) yang dianggap kurang berpihak kepada Islam.

ďSetiap ada perayaan umat Islam tidak pernah datang. Tapi kemudian rela jauh-jauh pergi ke Papua. Ini kan secara transparan rakyat melihat pemerintah berpihak ke minoritas,Ē Papar Tengku. (wp/rc/tc)

Stoppen met financiering Bansos, MUI Jokowi Allege opzettelijk Destroy Islam 02 Jan 2015 07:33 AM BIJAKS Ė JAKARTA, Joko Widodo Voorzitter beleid gestopt het sociale bijstand fonds (bansos) blijkbaar maakt IndonesiŽ oelema Raad (MUI) in brand. Wasekjen IndonesiŽ oelema Raad (MUI), Tengku Zulkarnain te oordelen, het regime wilde vernietigen Islam opzettelijk Jokowi van de rol van politiek, economie en cultuur.

"De Islam is opzettelijk vernietigd en uitgeschakeld. Door het niet intrekken van de bansos zei duidelijk doden organisaties-CBO's voornamelijk islamitische organisaties,"Tengku, in Jakarta niet zo lang geleden.

Een poging door het Islamitische regime vernietiging van Jokowi zijn ook zichtbaar van de vernietiging van de moskee voor de bouw van het gebouw een duidelijke stedelijke gemonopoliseerd door buitenlands en kapitalistische cultuur.

Tengku tarief, de regering is oneerlijk om Moslims IndonesiŽ die in feite de meerderheid van de bevolking is. De incidentie van veel conflicten in deze periode wordt ook beschouwd als de meerderheid van moslims dus dipinggirkan.

Tengku denken, als de regering Moslims niet ernstig als een meerderheid beschouwen, dan het conflict zal blijven vangen brand in 2015.

Tengku gewezen op de bezorgdheid van Voorzitter Joko Widodo (Jokowi), die wordt beschouwd als minder stemmen tot de Islam.

"Er waren feesten die elke moslims nooit kwam. Maar ga ver weg gewillig naar Papua. Dit is de Volksrepubliek weergave in een transparante gunsten van de regering tot een minderheid, "Said Tengku. (wp/rc/tc)

Vertaald door Bing

Dit verhaal kwam ook te vooschijn.
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

Oh jho hij zoekt zijn eigen onderbroeken uit .
Het is toch ook een gewone mens....... Emoticon: Shiny Emoticon: Yeah right!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het eerste kopstuk wordt vervangen, hoofd van de Nationale politie Sutarman kan na 15 maanden wieberen.
Widodo heeft Budi Gunawan in zijn gedachte en heeft de DPR inmiddels op de hoogte gebracht.
Ik heb misschien een klein begrijpertje, maar als ik lees dat het vermogen van Budi in 2008 300.000 Dollar was en dat hij nu na 7 jaar miljonair is met een vermogen van 1.8 miljoen Dollar dan krabbel ik toch even op mijn kruintje Emoticon: Confused
Vraagt niemand zich nu af waar deze politie officier in 7 jaar anderhalf miljoen Dollar bij elkaar gegrabbeld heeft Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Saillant detail, al in 2010 werd deze Budi op de zwarte lijst van de PPATK geplaatst voor geldtransacties waar een rioolluchtje aan zat.
Toen heeft de top van de Nationale politie (waar hij zelf deel van uitmaakt) de boel onderzocht.
Er werd niet vreemds gevonden, zelf regulerend noemt men zo iets Emoticon: Laugh out loudMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Whoahahaha dit ga je helemaal niet geloven.
Budi Gunawan heeft inmiddels het bordje "verdachte" opgespeld gekregen door de KPK .
Widodo waar ben je mee bezig, je hebt je laten leiden door opoe, omdat hij de adjudant was van opoe toen ze presidente was.
Van alle kanten ben je gewaarschuwd en toch moest en zou hij de nieuwe politie chef worden gvd.

Nu zit je verschrikkelijk met je pik in het zand, Budi Gunawan is een corruptieverdachte, nu zijn de poppen aan het dansen, je hebt het je zelf verschrikkelijk belachelijk gemaakt door je oren te laten hangen naar opoe.
Wordt het nu echt niet is tijd dat je opoe Megawati op een zijspoor zet?
Heb je niet in de gaten dat dit wijf je ondergang kan betekenen?????
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Volgens KPK Abraham Samad, wist Widodo dat Budi Gunawan een rood vlaggetje met zich mee droeg, bij het beoordelen van de nieuwe ministersploeg was Budi al buiten de boot gevallen.
Bij het voorstel van Widodo om Budi als enige kandidaat voor te stellen als Nationale politiechef heeft Widodo wederom een signaal gehad van de KPK.
Daar heeft Widodo ook niet op gereageerd, wie niet horen wil moet maar voelen, dit is een gigantische nederlaag voor Jokowi, ik ben benieuwd hou hij zich hier uit gaat lullen. Emoticon: Yes!merdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 Ik denk dat het heel klastig zal zijn om in Indonesia niet-corrupte politieagenten
te vinden. Niet allemaal voor giga bedragen er zijn er ook die alleen vriendendiensten
doen maar .... dat is ook corrupt (vlgs de definitie)

Ik ben wel benieuwd welke andere "kandidaten"er waren en ....
hoe schoon de vervanger Budi is Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het gekrakeel over kandidaat hoofd nationale politie Budi Gunawan als corruptieverdachte is in volle gang.
Zoals gewoonlijk komen er weer uit alle hoeken gaten figuren die zich er mee bemoeien.
Wat er precies achter zit zullen we wel nooit weten, ťťn ding is zeker, 24 juni 2014 is de KPK al een onderzoek begonnen naar de vette bankrekeningen van Budi, Widodo was daarvan op de hoogte.
Alles wijst erop dat Megawati hier achter zit, of Widodo is voor haar gezwicht, of hij heeft gedacht, ok jij je zin, wie niet horen wil moet maar voelen.
Maar het feit blijft dat hij een behoorlijke reputatie schade heeft opgelopen.

Dit zegt politiek waarnemer van de universiteit IndonesiŽ Boni Hargens ervan, ik heb die man al vaker hele zinnige uitspraken zien doen.
Alle heisa rond deze benoeming kan Widodo ten goede keren, dit is het moment om een aantal mensen rond om hem te verwijderen, aldus Boni

Dan kan het publiek zien dat er een stel bandieten om hem heen hangen die Widodo trachten te misleiden.
Boni hoopt dat de fout bij het selecteren van kandidaten voor Hoofdcommissaris een les is voor Jokowi om slagvaardiger op te treden.
Jokowi, zei hij, moet alle vormen van negatieve tussenkomst van invloedrijke mensen in zijn omgeving durven te verwerpen

"Deze les is duur. Jokowi moet 'nee' durven zeggen tegen de sterke mensen om hem heen die foutieve invoer geven," zei Boni.
Het is wel duidelijk dat Boni hiermee Megawati op de korrel neemt.
koming
User
User icon of koming
spacer line
 

Misschien heeft Jokowi wel dezelfde boerenslimheid als Soeharto. Dan heeft hij hier bewust op aangestuurd gebruikt hij deze "gebeurtenis" om twee vliegen in ťťn klap te slaan: 1. Hij kan nu de gelegenheid aangrijpen om wat mensen om zich heen te verwijderen, waar hij dat eerder misschien niet zo gemakkelijk kon, en 2. Hij kan laten zien dat hij daadkrachtig is en zijn ideologie trouw blijft.
Zou me niets verbazen als er zo'n ouwe indianentruc achter zit.

KomingMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-01-2015 08:52 koming wrote:
Misschien heeft Jokowi wel dezelfde boerenslimheid als Soeharto. Dan heeft hij hier bewust op aangestuurd gebruikt hij deze "gebeurtenis" om twee vliegen in ťťn klap te slaan: 1. Hij kan nu de gelegenheid aangrijpen om wat mensen om zich heen te verwijderen, waar hij dat eerder misschien niet zo gemakkelijk kon, en 2. Hij kan laten zien dat hij daadkrachtig is en zijn ideologie trouw blijft.
Zou me niets verbazen als er zo'n ouwe indianentruc achter zit.

Koming


Ja Koming, niet ondenkbaar, zou wel heel erg slim zijn Emoticon: Laugh out loud
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,245,683 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com