indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 01-11-2014 10:52 schreef Anne Mieke:
Ik heb serieus geen tijd om hier alles te lezen, echt veel teveel maar wat moet jij het verschrikkelijk druk hebben Salina.... Emoticon: Shut up!


Geeft niks AM, ik heb de tijd om het druk te hebben.
Voordat mijn project begon heb ik maandenlang depressief op m'n nest gelegen.
Ik at niet en leefde op een liter koffie en 2 pakjes sigaretten per dag.
Totaal geen ritme, wist niet of het overdag of s avonds was en het leven ging totaal aan me voorbij.
Toen heb ik mezelf een schop onder m'n hol gegeven en ben weer voorzichtig gaan eten. Na het eerste eitje lag ik binnen no-time in het ziekenhuis, met een salmonella vergiftiging, aan het infuus Emoticon: Laugh out loud

Dus wel goed voor me om nu bezig te zijn.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Malam..

Ik heb ook het idee dat de oudste broers hier het voor het zeggen hebben. Dat is de cultuur dan weer he. Hij zal het niet bij mij flikken om orders te geven, althans...niet recht in mijn gezicht want dan is het een grote slijmbal. Maar verder gewoon schijt aan me hebben, achter mijn rug om, ga ik niet pikken. Ik heb best respect voor andermans cultuur maar als er een of andere Corky aan het hoofd staat, die ik voorzie van vreten en allerlei andere zaken, omdat hij al 40 jaar te stom is om voor zijn eigen vreten te zorgen, dan hebben ze aan mij echt de verkeerde. Net als wat je zegt: dan maar oorlog.
Dan blijven ze misschien nog wel uit de buurt ook. Ik heb al genoeg uitzuigers om me heen gehad in mijn leven en ben er wel een beetje klaar mee.

Mijn man ziet nu ook in dat het niet te doen is om met familie te werken.
Zij hebben in Jakarta altijd met elkaar gewerkt maar hij zit nu wel in dat het op deze manier niet gaat. Geeft teveel stress. Zeker met een eigenwijze bule erbij... Emoticon: DevilAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-11-2014 11:48 Malam wrote:
Lezen is een aanrader Anne Mieke Emoticon: Laugh out loud
Ja dat denk ik ook wel. Misschien vanavond als ik klaarben met poetsen. Het is gvd herfst in de tuin en dat betekent een hoop troep. Emoticon: Angry Een tukang kebun kan ik me maar een paar keer per jaar veroorloven (die tickets moeten ergens vandaan komen)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Schiet me ineens te binnen... Emoticon: Confused
Broer moest dus ergens een inschrijfformulier halen, op een of ander kantoor in Bantul, om die zoon van hem in te laten schrijven op school.

Ik zie nu dat het zaterdag is vandaag. Zijn ALLE instanties, zoals bovengenoemd, dan niet gesloten??Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 01-11-2014 04:36 Malam wrote:

Ik heb er ervaring mee, het is werkelijk fantastisch als zo'n billenbijter afstudeert en je hebt een steentje bij mogen dragen, ik was in ieder geval zo trots als een aap met zeven lullen. Emoticon: Yes!


Vanmiddag het dametje ontmoet, ze wist dat ik 5 dagen terug was gearriveerd.
Kwam dus lekker effe uit Jakarta naar Daddy zoals ze mij noemt, vloog me om de hals en kreeg twee dikke vette klapzoenen op mijn wang, je had die fundi's moeten zien kijken een jongedame met hoofddoek die opa Malam omhelst.
Schijt aan, dat heeft ze in ieder geval van mij opgepikt.

Lekker effe met zussie bij zitten praten, oh wat ben ik trots op haar, ze is na haar studie van hot naar her gevlogen, letterlijk en figuurlijk.
Wat ze ook van mij heeft opgepikt, niks malu, verkoop je zo duur mogelijk, aankomende maand begint ze weer bij een nieuwe baas.
Het huidige bedrijf schrok ineens wakker, die wilden ook ineens wel meer betalen, dat heeft ze uitgespeeld Emoticon: Laugh out loud
Nu begint ze met haar 24 lentes bij haar nieuwe baas voor 7 miljoen en dat is effe geen poezenwater.

Broertje studeert nu in Bandung op haar ellenbogen stoom, ze heeft haast 6 jaar in Bandung gezeten, heeft een heel regiment vrienden die broer in de gaten houden.
Tevens reist ze eens in de twee weken van Jakarta naar Bandung om te kijken dat broertje doet wat ze van hem verwacht.
Hoe een educatie balletje kan rollen, ach ik steek indien nodig nog wel eens een handje toe, vooral de beginkosten van broertje waren hoog, vooruit betalen van kos enz.
Voor de rest doet ze het helemaal zelf.

Geld geven is te gemakkelijk, investeren in educatie werp zijn vruchten af, tja je moet geen resultaten in n jaar verwachten, maar op den duur zie je resultaten.
Ik zie het nu en ze neemt anderen mee, wat n klein rollend steentje is kan een lawine worden Emoticon: Yes!

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Goed he.... Emoticon: Party!

Wat zal ze je dankbaar zijn.... Emoticon: Yes!

En de familie ook natuurlijk...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-11-2014 13:08 salina wrote:
Schiet me ineens te binnen... Emoticon: Confused
Broer moest dus ergens een inschrijfformulier halen, op een of ander kantoor in Bantul, om die zoon van hem in te laten schrijven op school.

Ik zie nu dat het zaterdag is vandaag. Zijn ALLE instanties, zoals bovengenoemd, dan niet gesloten??
Als het een school is, kan dat op zaterdag. Maar als het een of ander ander overheidskantoor is: NEE.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Familie?
Daar heeft ze gelukkig blubber aan, misschien heeft ze dat ook een beetje van mij meegenomen.
Moeders helpt ze mondjes maat en gecontroleerd, want die heeft geen gaatje in haar hand maar een krater in haar klauw, de rest van de familie kan afdarren. Emoticon: Laugh out loudYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Iets anders: zoon inschrijven in Bantul? Ik heb juist mijn stiefdochter weggehaald uit Bantul en naar een school in de stad Yogyakarta laten verhuizen. Dat Bantul is helemaal weggegooid geld, kampung schooltjes.salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Dat ventje gaat idd naar een kampung school in hun wijkje.
Dichtbij en zo, paar 100 meter. Het is sowieso weggegooid geld, waar hij ook heen gaat. Met zulke ouders kom je geen steek vooruit. Maar ik weet niet of die papieren nou op een overheidskantoor zijn gehaald of op een school. Volgens mij zeiden ze een kantoor in Bantul.

Alles ook zonder overleg. Dat wordt lachen straks als die nieuwe school inschrijfgeld gaat vragen en 'gebouwengeld'. Dan komen ze natuurlijk bij mij.

Ik ben inmiddels hard op zoek naar een nieuwe chauffeur....salina
User
User icon of salina
spacer line
 


Op 01-11-2014 14:23 schreef Malam:
Familie?
Daar heeft ze gelukkig blubber aan, misschien heeft ze dat ook een beetje van mij meegenomen.
Moeders helpt ze mondjes maat en gecontroleerd, want die heeft geen gaatje in haar hand maar een krater in haar klauw, de rest van de familie kan afdarren. Emoticon: Laugh out loud


Ik denk dat 99 van de 100 mensen hier een giga gat in hun handen hebben.
Bijna niemand heeft een normale bankrekening. Er komt toch nooit wat op dus waarom zouden ze....Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Da's zo leuk in mijn vroeger werk. Men moest een bankrekening hebben. "Waarom?" Nou juist daarom, om te zien of men met geld kon omgaan.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-11-2014 14:34 salina wrote: Alles ook zonder overleg. Dat wordt lachen straks als die nieuwe school inschrijfgeld gaat vragen en 'gebouwengeld'. Dan komen ze natuurlijk bij mij.
Daar kun je donder op zeggen. Jij bent hun ATM.salina
User
User icon of salina
spacer line
 

En dat is het ergste niet. En ik hoef ook geen honderd keer dank je wel of dat ze zo Emoticon: Worship
voor m'n voeten liggen. Maar het gelieg en gedraai kan ik niet tegen. En dat respectloze.
Heel dom. Ze blijven me ook onderschatten en denken dat ik een of andere debiel ben die nergens achter komt. Nou...lang leve facebook want ik zag net een leuke foto voorbij komen met het bewijs dat ik helemaal niet zo achterlijk ben als dat mijn schoonzus eruit ziet...

Alleen sneu voor mijn man want daar liegen ze dus ook tegen. Heel triest.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-11-2014 14:54 salina wrote: Maar het gelieg en gedraai kan ik niet tegen. En dat respectloze.
Heel dom. Ze blijven me ook onderschatten en denken dat ik een of andere debiel ben die nergens achter komt. Nou...lang leve facebook want ik zag net een leuke foto voorbij komen met het bewijs dat ik helemaal niet zo achterlijk ben als dat mijn schoonzus eruit ziet...
Had ik recent ook met (schoon)familieleden. Lachen, ze begrijpen niet dat de sociale media tegenwoordig alles verraadt. Posten ze iets zonder erbij na te denken dat jan-en-alleman het kan zien. Bewijsstukken zijn er. Stiefdochter liegen over schoolrooster. Ze denkt hij weet toch het telefoonnummer niet van mijn school. Nee klopt. Maar ff googlen en zowel telefoonnummer als emailadres van de school. Effe mailen en vragen naar het rooster. Komt u maar. En met de geprinte bewijzen in de hand presteert ze het nog om te ontkennen. Hehehe....oh wat zijn we slim.
Weer een ander familielid ook iets op Facebook plaatsen. "Hoe weet jij dat?" "Tja, ik heb speciale gaven, ben paranormaal, helderziend." Daar gelooft men wel in; niet in de waarheid en bewijzen van de sociale media.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Mooi he dat smoelenboek, nog mooier als niemand weet dat je een account hebt Emoticon: Laugh out loudsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Dat heb ik ook een keer gezegd tegen iemand dat ik paranormaal ben hahahahahaha

Nou moet ik zeggen dat mijn intuitie ook wel erg sterk is ontwikkeld.
Onderbuikgevoel, ff goed nadenken en ja hoor....de waarheid komt boven...

En nu met dat facebook erbij hoef je niet eens op onderzoek meer uit te gaan.
Ze verraden zich vanzelf.

Niet dat die broer op facebook zit, hij weet niet eens wat het is, maar zijn
zusje wel... Emoticon: Party!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-11-2014 15:19 salina wrote: En nu met dat facebook erbij hoef je niet eens op onderzoek meer uit te gaan.
Ze verraden zich vanzelf.
Tja, dit land is een van de landen met de meeste Facebook bezoekers maar het gros snapt niet dat als je iets post (iets dat al die narcisten hier graag doen; het liefst met selfies) een ander het ook kan zien en er geen weg meer terug is. Alhamdullilah Emoticon: Party!salina
User
User icon of salina
spacer line
 

wasukurillah Emoticon: Party!Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Geweldig Salina..wt een verhaal...de tranen rollen over mijn wangen van het lachen....
Ik zag het allemaal voor me....blij dat jullie heelhuids zijn aangekomen...djempol voor jou dat je het lf hebt om tch auto te rijden....ikke niet hoor! Zelfs in Engeland zal ik het niet durven....
Even wachten op het vervolg....waar is de chauffeur/ zwager gebleven? Op staande voet ontslagen ??salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Nou ja....lef...ik kneep 'm wel hoor maar ik had geen keus.
Ik moest ook doen alsof ik fluitend in de auto zat en helemaal niet bang was.
Af en toe ben ik net Merel Streep, acteren als de beste.
Maar onderhand liep het zweet uit alle gaten en hoeken.

De chauffeur zit nu thuis. Niks vermoedend te wachten tot het morgen is en hij weer een paar rondjes mag rijden, ondertussen een slof sigaretten rokend, en van vreettent naar vreettent. Maar dat kan hij schudden met zijn hele dikke pens. Hij mag lekker blijven slapen thuis. Eerst nog ff brommer inleveren en dan brengt mijn man hem weer terug.

In Jakarta zag ik hem ook alleen maar slapen de hele dag. Moeders aan het werk en hij was moe. Dus hij mag nu weer verder pitten. Hij kijkt maar hoe hij zijn sigaretjes bij elkaar schraapt...

Ik zag net een foto op facebook voorbij komen. Zijn vrouw en kind zitten dus gezellig ook al in Jogja. Daarom was hij er vandaag dus niet en hij deed alsof hij gisteren naar Jakarta moest om dingen te regelen en dan over een paar dagen weer terug naar jogja met gezin. Maar ze weten nog niet dat ik dat al weet. Ik ga nog even denken hoe ik het ga brengen dat ik dus al op de hoogte ben. Misschien zeg ik wel dat ik eigenlijk heks ben en alles kan zien in een glazen bol. Emoticon: Cooool

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Welnee Salina....je hebt een gouden hart...alleen oppassen en goed nadenken wt je doet....Een Indonesir moet je absoluut niet een pinkvinger geven, hij grijpt meteen je hele hand liefs beide handen.... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Je hebt Malam en Yb en Anorak en AM en andere mensen die in IR wonen en je met raad en daad en goede adviezen je hierbij kunnen steunen en helpen....
Ik houd me liever van verre Salina,,, gezien ik in Soerabaya ben geboren en in 1958 naar Holland ben gegaan, 1x in 2006 naar Java terug geweest om mijn oude huis etc. terug te zien en later in 2011 naar Bali geweest...allebei een vakantie trip. Dus wat dat betreft het wonen en gebruiken enz .enz. zou ik je helaas niet kunnen helpen...Maar de aard en karakter van Indonesirs c.q. Indo's zijn eigenlijk niets veranderd hoor.... Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny
Nogmaals ik heb respect voor jou om daar als Bule staande te houden en helemaal als je NIET van rijst houdt..ha.ha.haaa LOL Emoticon: Laugh out loudsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Hahaha Emoticon: Laugh out loud

Kun je je voorstellen dat toen ik hier kwam ook nog vegetarisch was.
Kwam mijn man op een gegeven moment (toen ik ff in 'zijn' kampung zat) met een bord rijst, kip en tofu...en dat lust ik ook niet.

Ik heb dagenlang chips gegeten... Emoticon: Yummie!Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Aduh...kashian jij....maarre....mag ik dan vragen waar jij je man hebt leren kennen en hoe en waarom jullie naar Java zijn gegaan?? Je hoeft niet te antwoorden Salina als je dit te persoonlijk vindt hoor....
Enerzijds zou ik best willen om terug te gaan om daar een tijdje te wonen, anderzijds denk ik dan.... wt heb ik daar te zoeken ?? Mijn familie die zijn allemaal voor en na 1958 naar Nederland en Amerika gegaan....Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat er lichamelijke gebreken beginnen te komen, dan zit ik hier toch het veiligst en vertrouwd....want Ik spreek geen Bahasa Indonesia ...gezien ik als kind naar Nederland kwam en thuis werd het verboden om "maleis" te praten en zo ben ik mijn Moederstaal verleerd...jammer maar waar Emoticon: Sadley Emoticon: Sadleysalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Mijn man is Javaan Emoticon: Yes!
Ik heb hem in Jakarta leren kennen (3 jaar geleden) waar hij toen werkte en woonde.
Oorspronkelijk komt hij uit Semarang. Ik hield het niet lang vol in Jakarta (zou er eigenlijk maar een paar dagen blijven) en ik geloof dat ik zo'n beetje om de 4 seconde vloekte door de stress daar. Die stad haalt het slechtste in me naar boven want normaal gesproken ben ik een hele beschaafde vrouw.
Java verlaten wilde ik hem niet aan doen maar wel weg van Jakarta. Dat is Jogja geworden en waarom weet ik nog steeds niet... Emoticon: Confused Waarschijnlijk had ik tijdens die beslissing een bloedprop in mijn hoofd.
Geen idee wat ik met de toekomst wil maar ik kan ook niet veel verder weg.
Ik heb inmiddels poesjes die ik niet wil achterlaten. Want dan gaan ze dood...

Dus ik moet wachten totdat de laatste poes is overleden. Dan ben ik inmiddels 103...Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Haha... hoe herkenbaar. Ik moet ook niets van Jakarta hebben.... maarja..... soms moet je er naar toe he Emoticon: Shut up! Yogya is in elk geval beter maar ik kan me voorstellen dat het dat ook nog niet helemaal is. Ga eens naar het oosten van het land Salina, da's echt een stuk beter. Kupang, Manado, Ambon of..... Manokwari. Ik zeg zomaar wat.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,760,674 topic views - 236,721 posts - 13,710 topics - 28,493 members - last post @ 24-02-2020 11:23 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,123,030 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com