indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Sawah
User
spacer line
 

Welke pan is het meest geschikt om nasi goreng in te bereiden: een gietijzeren wadjan of een traditionele Chinese wok van (plaat)staal met bolle bodem (en één handvat)?



Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Je geeft zelf het antwoord al. Zo'n wadjan met een steelen aan de andere kant een handvat is het gemakkelijkst daar maken ze hier overal nasi goreng mee. Een gietijzeren pan is veel te zwaar.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Sawah
User
spacer line
 


Op 05-10-2014 12:20 schreef Anne Mieke:
Je geeft zelf het antwoord al. Zon wadjan met een steelen aan de andere kant een handvat is het gemakkelijkst daar maken ze hier overal nasi goreng mee. Een gietijzeren pan is veel te zwaar.


Dank je wel. Is een pan met een grote doorsnede doorgaans makkelijker in gebruik bijv. bij het omscheppen van de nasi goreng? Ik dacht zelf aan een pan met een doorsnede van 40 cm.



Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

40 cm is wel heel groot. Voor een middelgroot gezin is 36-38 cm voldoende. En voor een koppel volstaat 34 cm zelfs.

Zoals AM reeds aanhaalde; door het gewicht wordt er hier bijna geen gietijzer maar ook geen plaatstaal meer gebruikt. Bij de kaki lima's maar ook bij de mensen thuis is het voornamelijk aluminium. Ik denk dat dit vooral onder Chinese invloed is. Het voordeel is natuurlijk ook dat men minder onderhoud heeft (geen roest en noodzakelijke oliebehandeling) maar de warmte e/transmissie is wat minder. Het is zeker aan te raden een wokbrander te gebruiken zodat men die met platte bodem kan vermijden.



Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



75,240,825 topic views - 233,622 posts - 13,687 topics - 24,410 members - last post @ 16-09-2019 18:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

123,290,407 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com