indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Biggy43
User
spacer line
 

Leuk he,

opmerkingen maken over anderen.
Kijk eerst naar jezelf, waardeer anderen zoals ze zijn

Groetjes Emoticon: NoooJohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Biggy, je hebt net zoveel toe te voegen aan deze discussie als ik: niets Emoticon: Wink
Groetjes, Johan Emoticon: Clown


Begin de details te vergeten

nona
User
spacer line
 

Waarom jullie druk maken over IND pas. of nederlands pass. ik denk de keuze aan jullie zelf, welke is het best of niet. Niet vergeten voor Indonesische mensen met goed niveau wil niet zomaar identiteit opgeven. Ik denk allen bepalen group. Wat is het belangrijk, we leven dag tot dag, just make the best of it in life.
Laat eerlijk zeggen veel nederlandse mensen ook geen recht in dit land ????daaroom het beste is sparen en sparen dan kunnen geld gebruiken in ouwe dag, je weet het niet , wet in nederland steeds veranderd.

Ik denk als nederlandse man getrouwed met Indo vrouw, en vrouw nog steeds haar identiteit behouden, dan vind ik mijn mening, is ook voordeel voor individuel, belangrijk is met elkaar respecteren dat is leven mensen hebben gekozen.

Hutami ik ben een nieuwsgierig, ben U a man of een vrouw ????
ik denk heb ik jou een keer gezien in Goes, Klopt dat ????Hitami
User
spacer line
 

Nona,

voor mij is het doel van deze discussie niet het gelijk krijgen maar hoop op een denk proces vooral bij de vrouwen om een goede beslissing te maken. ik zie regelmatig slachtoffers van ondoordachte handeling en allemaal vrouwen. De consequentie is niet mis. Indonesie is geen "paradijs" zoals men vaak wil geloven of beweren. Natuurlijk moet iedereen het zelf weten wat ie doet maar kan dit ook te maken met onverschilligheid ?

het kom over als een arrogant om zo over te denken maar als je aantal gevallen ziet, is gewoon verschrikkelijk.

Of ik een man ben of vrouw is niet zo intersant !dmndk
User
spacer line
 

Dicipline konden wij de indonesiers niet bijbrengen, dat zit niet in ze. Overigens is het de nederlanders toch ook niet bijgebracht?!Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

ik heb begrepen dat het beter is voor de vrouw een nederlands paspoort te nemen omdat ze dan aanspraak heeft op voorzieningen en rechten hier. Emoticon: Shut up!putri
User
spacer line
 

Hallo semuanya, apa kabar.. pertama-tama, maaf buat bhs belanda saya yang pontang-panting :
Ben zelf 100% asli Indonesia, en verliefd, getrouwd en settled in NL. Ik heb zelf nog nooit gezien, of ontmoet, Indonesische vrouw die zoveel moeten lijden omdat ze met een nederlandse man getrouwd zijn. Ik merk het juist dat ze meer zelf-confidence heeft, en heel erg bepalend in het huis. (ongeacht hun opeleidingsniveau) Ik ben mee eens met Hitami, passport gaat verder dan identiteit of reis document. Daardoor juist, heb ik mijn groene kleine boekje gehouden. Het wordt te emotioneel als ik afstand moet nemen van die groene boekje. Ik kan overal leven, maar ik blijf Indonesische. Ik blijf bruin en klein, en ik spreek en schrijf veel beter Indonesische taal dan Nederlands. Met mijn groene boekje plus verblijfsvergunning, heb ik evenveel recht op de voorzieningen en rechten in NL als met Ned passport. Ik betaal ook belasting, en ik neem een deel van de maatschappij. Dus, waar ik woon, moet ik ook integreren en dat is voldoende. Maar passport is mijn prive bezit, mijn nationaliteit, waar ik geboren ben. Dit zal groen blijven. Simpele en logische reden, denk ik. Mijn man integendeel, vraag duizenden keer of niet beter is als ik voor NL pass gaat aanvragen. Omdat met INA passp. heb ik altijd gedoe met visa aanvragen voor landen buiten schengen-landen. Een weekendje Londen kost ons meer tijd om te plannen. Over andere bedoelingen, die perempuan heeft ook recht op advocaat, als het niet goed gaat. Je kunt toch niet zomaar een vrouw terug sturen omdat het niet bevalt, zonder de verplichtingen behouden ? het kan heeeel pijnlijk zijn voor NL man, dat kan hem heel veel geld kosten. En perempuan Indonesia, ze zijn niet zo dom, hoor. Vele kan heel goed kunnen reden in snelle Nederland, dan die Indonesische mannen. NL mannen zijn ook geen toptien voor Indonesische vrouwen, dus wees niet bang dat over tien jaar de cafe;s in Bali begin de liedjes van Frans Bouwer te draaien. Ik denk het wordt moeilijker voor NL man om in Indonesia te wonen dan perempuan Indonesia in NL te wonen. Naast het feit dat Indonesia geen paradijs is, natuurlijk ( waar wel ?) Dus, don't worry so much about perempuan Indonesia. Anyway thanks, Hitami voor je sympathie voor die slachtoffers: perempuan Indonesia yang tergoda laki laki belanda. (just kidding, people)Offt: ben je wel een vrouw of een man ? ik vind het wel interesant, in verband met de topic dat je gevoerd heb. Nona, ik gok, Hitami is een vrouw. Emoticon: Smileputri
User
spacer line
 

Oh, Hitami, nog een ding, ik zie ook veel miljonaire opa's die getrouwd zijn met een mooie veel jongere barbie die niet afkomstig is van ontwikkelingslanden. Aduh, niet zo negatief over vrouwen van ontwikkeling landen laah.. vaak zijn ze nog betrouwbaar ook dan die blonde barbie's babes. Het is een common sense, waar een vraag is dan daar is ook een aanbod. Als die poppie opa niet bestaan, geen enkele vrouw heeft ooit idee om opa te verzorgen. En hoeveel procent zijn die stel ? Heel weinig. Dus blijft positief aub over die vrouwen, soms ik zie het als andere soort van liefde. En ik vind het niet zielig. Ze zijn bewust om dat te doen, of te kiezen. Trouwens, ik vind dat je een keer moet in Indonesia gaan wonen, echt wonen met de mensen, dan voel je wat er allemaal speelt. Ik zie alleen maar triest bericht over Indonesiers. Ja, wij zijn nog lang niet rijk, maar so sad zijn wij ook weer niet denk ik. Niet vergeten, het is absoluut geen paradijs, maar ik denk dat nederlander die daar woont gaat ook niet denken als ze in paradijs gaan wonen. Het is meer die mensen, en de sfeer . Anders waarom heeft Jeroen dit forum gemaakt met success ?? Sorry Jeroen, een beetje off topic misschien ?Hitami
User
spacer line
 

Hi Putri,

Allereerst mijn complimenten voor je Nederlandse taal, ondanks ik vanaf mijn lager school in Nederland woon is mijn Nederlandse taal nog steeds slecht. Maar ene kant troost je, 80% van de managers en hoog opgeleide van Nederlandse origine, zijn nog steeds niet in staat om een goede brief te maken in perfect Nederlands. Alleen het verschil ze hebben een goede secretaresse.

In de kapitalistische systeem is de economie gebaseerd op vraag en aanbod, dit zie je ook terug in de liefde relatie. In Nederland wanneer je als man ongeschoold ben en werkloos maak je weinig kans om een partner te vinden. Dus de Nederlandse vrouwen is niet meer of minder ten opzicht van de Indonesische vrouwen.

Naast de materiele kant, zijn de verwachting van de Nederlandse mannen in het algemeen, wanneer ze met Aziatische vrouwen trouwde, dat ze graag verzorgd willen worden. Bij de Aziatische vrouwen verwachten ze meer romantiek.

Maar de discussie punt die ik aanhaal is wanneer je als vrouw met Indonesische pasport terug gaan naar Indonesie, moet je wel beseffen, wanneer je bepaalde tijd weggaan uit Nederland, dat je geen recht meer heb om terug te keren naar Nederland, zelfs wanneer je kind(eren) heb in Nederland woonde met de Nederlandse paspoort.

Verder het maakt niet zoveel uit waar je woon, je neem altijd jezelf mee !sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

HELP.,HELP , tolon , tolong.
Had altijd gedacht dat mijn nederlandse vrouw met mij trouwt omdat ze van mij houdt, dus op basis van liefde.
(Trouwen is liefde = niet te verwarren met sex)
Dit alles gelezen te hebben begin ik ook te twijfelen, stel is voor dat ze gaat trouwen omdat ze alleen maar geintereseerd is van mijn dompet(geld) of voor de status, of om in de toekomst te kunnen spelen als nyonya besar als wij samen terug gaan naar mijn kampung.
Jullie brengen mij echt in twijfel.
wah bingung sech.

groetjes.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  

Hoi Sidia,

Als je weet wat je hebt !? dan hoeft dat geen zorg voor je tezijn ! het zal niet makkelijk zijn en dat heeft tijd nodig voor jezelf om dat uit te vinden Emoticon:

M-Solo.


Live life to the max.......

putri
User
spacer line
 

Terimakasih, bedankt Hitami, voor je complimenten. Nu ben ik een beetje trots op mijn Nederlands, het was niet voor niets die inburgering cursus..

Ik denk als ik toch mijn passport veranderen, leef ik nog between two continents. Mijn hart ligt in NL en in Surabaya. Dus, ik zie de nuts niet. Ze moeten in deze wereld iets anders bedenken voor mix couples. Soort identiteitkaart of zo, los van passport. En niet verblijfsvergunning. Want het is toch iets anders dan residence permitt voor je werk.

Wie weet het is een goed idee voor NL om daarmee te beginnen ? Emoticon: SmileHitami
User
spacer line
 

Putri, volgens mij om te voorkomen dat je tussen de twee werelden leeft, is het erg belangrijk dat je bewust ben van jezelf. Dus het kennen van je achtergrond en de Nederlandse samenleving en zijn geschiedenis. Verder het beseft dat je hier in Nederland woon. Dus leef zoals een Nederlandse !!!!
Dit betekent niet dat je, je achtergrond verlochenen !sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Hitami,

Toch maar even terugkomen op "trauma nih yeh" van 160305.
Jij kwam met die negatieve (voor)beelden. Ik zou daar nooit opgekomen zijn. Misschien praktijkervaring?


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Beste vrienden,
Het is week- end , ik heb nog tijd over om reacties te plaatsen.Want zo direkt moet ik accuut inkopen gaan doen bij aldi of lidl , anders zijn de aanbiedingen weg.(ja, sinds de euri moet ik mijn centjes niet 2 of 3 x omdraaien , maar misschien wel tot 10 x.)
Aan Hitami : (15-03)
Identiteit is belangrijk , anders weet je niet wie of wat je bent(nog vis of vlees).
Ik loop al 10 tallen jaar als vreemdeling rond in nederland , maar nog steeds heppie met mijn vreemdelingstatus.Voor geen miljoen euri wil ik mijn nationaliteit veranderen(hoewel , in het leven kan je nooit , nooit zeggen, wie weet als ik een aanbieding krijg ga ik toch dat miljoen kiezen)
Aan Roy :
(Leuk voor de info mbt AOW, misschien kan si Dia tzt gaan Balineren (variant van Drentenieren) met zijn harde staatspensioen.
Mits dat de AOW nog bestaat , wah bisa stress nih.
Aan Putri en Nona :
Ik ben met jullie eens over de diverse achtergronden/opleidingsnivo et etc.
Want bij jullie zal het ook bekend zijn dat : Sekali Melayu tetap Melayu
(eens Melayu altijd Melayu ) Dus Melayu forever.
Want vrienden en familie van si Dia gaan hem ook soms kiettelen als ze op bezoek zijn .
Ngapain lu nongkrong disini(wat doe je nog hier?).Engga mau pulang ?(wil je niet naar huis gaan ?) Ngapain nguli disini (wat doe je als kuli hier ?)
Ik hoop dat ik niet als "tukang kecap " overkom.mohon maaf.
(tukang kecap beteken niet een kecap maker maar iemand die ngecap=vrij vertaald een zwamist of kletsoloog.)

groetjes en prettig week-end
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,017 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 17:43 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,272,768 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com