indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Banco
User
spacer line
 

Zou het eindelijk gebeuren VOA? Mogen we eindelijk achter in de rij aansluiten op Denpasar..... ;-)

Visumplicht voor IndonesiŽ versoepeld 8-04-06

 • Visumplicht voor IndonesiŽ versoepeld
 • Visuminformatie IndonesiŽ

  = moderator edit: ik heb je gekopieerde nieuwsbericht vervangen door twee links =
 • spacer line  


  On 08-04-2006 09:42 bloodhoundfromhell wrote:
  JP komt met goed nieuws, ik ben benieuwd of het inderdaad binnen enkele weken geregeld is, dan wacht ik nog even met het opsturen van mijn paspoort naar het visumbureau.


  Goede zaak zeg ! de verrichtingen van Balkeneinde en vooral nederland zijn goed geweest om een sterkere band te binden met ons Indonesie Emoticon: Smile

  Zijn we eindelijk af van die rompslomp met pasport/ papierenwerk opsturen ! en in dat rij-tje staan maakt eigenlijk niet uit toch...want op de heenreis zit je goed in je humeur Emoticon: Wink
  Live life to the max.......

  kiwimave
  User
  User icon of kiwimave
  spacer line
   

  Ik besef pas echt dat ik in Indonesia ben als ik in die vochtige klamme aankomsthal op Soekarno Hatta airport in de rij sta die jullie allemaal ongetwijfeld kennen, en de karakteristieke geluiden hoor van douanebedienden die allereerst 2x stempelen op het stempelkussen en vervolgens in je paspoort (1x). Emoticon: Yes!

  En nu allemaal op Jan Peter Potter stemmen volgend jaar he Emoticon: Shiny


  Gracias. Sama sama

  spacer line  


  Ik besef pas echt dat ik in Indonesia ben als ik in die vochtige klamme aankomsthal op Soekarno Hatta airport in de rij sta die jullie allemaal ongetwijfeld kennen, en de karakteristieke geluiden hoor van douanebedienden die allereerst 2x stempelen op het stempelkussen en vervolgens in je paspoort (1x).


  Tja Goed he.....je hoort de stempels vallen zelf als je achteraan in de rij staat Emoticon: Puh! ......ach ja nederland is bekend om zijn Jaag-karakter en aanpassen is dan de beste optie Emoticon: Wink ....heb daar geen moeite mee zelf.


  Live life to the max.......

  zieleffe
  User
  spacer line
   


  Visa aanvraag aan Arrival
  Even geregeld in een onder onsje.
  Maar het moet nog geratificeerd worden door het ministerie.
  Ben benieuwd, hoe lang ze daar over doen, enkele weken?zeiden ze dat niet ? Emoticon: Yes!  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  balizimo
  User
  spacer line
   

  Ilse en Thomas, stoort het jullie dat je als Nederlander een visum moet aanvragen om naar Indonesie te gaan.
  Sorry hoor, maar probeer Nederland maar binnen te komen als buitenlander, dat het je stoort begrijp ik echt niet.
  Kleine moeite om naar de ambassade te gaan, wat kunnen mensen toch ontiegelijk zeiken.  balizimo
  User
  spacer line
   

  Tjseeesus, als ik dit leest val ik van mijn stoel.
  3 tot 4 weken vakantie vieren, te beroerd om een paar uur uit te trekken om ff in je auto te stappen om een visum te halen in Den Haag.
  Daarom blijf ik 8 weken weg uit Nederland, om dit soort gezeur niet te hoeven aanhoren.  spacer line  

  Visa on arrival....als we deze krijgen ? zitten er dan nog regeltjes bij als je 60 dagen gaat ? Zojuist hoorde ik iemand die langer gaat dan 30 dagen en dacht zich toch nog te moeten melden in den-haag ivm hun 7 weken verblijf.


  Ik weet dat het niet zo lekker ligt hiero als je over Visum-spul praat Emoticon: Yeah right! ..ach wat kan het kwaad.


  Balizimo...beterschap.

  M-Solo.
  Live life to the max.......

  Jeroen
  Administrator
  User icon of Jeroen
  spacer line
   

  Volgens de info die het Nederlandse consulaat gaf ging het alleen om een 30-dagen V-o-A... 60 dagen inderdaad nog gewoon bij de ambassade, zo ook sosial budaya.. Maar nog niets is zeker op dit moment.  Jeroen
  Administrator
  User icon of Jeroen
  spacer line
   


  On 13-04-2006 02:24 balizimo wrote:
  Tjseeesus, als ik dit leest val ik van mijn stoel.
  3 tot 4 weken vakantie vieren, te beroerd om een paar uur uit te trekken om ff in je auto te stappen om een visum te halen in Den Haag.
  Daarom blijf ik 8 weken weg uit Nederland, om dit soort gezeur niet te hoeven aanhoren.


  Een paar uur uittrekken? Het zou mij vanuit Eindhoven 2 vrije dagen kosten, twee retourtjes Den Haag, ťn de kosten van een visum. Ik laat het trouwens regelen via een visum-service, daar niet van. Maar je geroep is wel erg makkelijk gedacht. Emoticon: Puh!  tomysu
  User
  spacer line
   

  2 Vrije dagen, weet je wat een ergenis het is om met een indonesisch paspoort een visa voor een schengenland aan te vragen, zal je maar net zoals wij in Temanggung ( jateng) wonen ben je minimaal 3 dagen kwijt. Naar de ambassade bellen wat heb je allemaal nodig, dan ga je met die info naar de ambassade krijg je te horen dat je een of ander onzinnig briefje nodig hebt om aan te tonen dat bijv. je tante familie is van je, bestaat in nederland niet eens. Dan moet je weer terug komen voor een interview en dan mag je terug komen om te horen te krijgen dat je visa geweigerd is om een of andere onzinnige reden. Wat de kosten betreft, voor nederland een visa aanvragen is toch ook niet gratis. Wat het visa betreft, ik zou het een slechte zaak vinden als Indonesia het visum vermakkelijkt zonder dat nederland (europa) daar wat tegenoverstelt qua visa regels sterker nog van mij mogen ze het dan nog een stuk moeilijker maken want ze hebben allemal de mond vol over globalisering maar blijkt wel weer eens, alleen als ze er zelf weer veel beter van worden.
  Tuti & Jan
  User
  User icon of Tuti & Jan
  spacer line
   

  Beste Tomysu,
  De aanvraag voor de schengenlanden is zeer zeker niet eenvoudig, voor elk land weer verschillende voorwaarden.
  Dat je zoveel dagen kwijt bent is niet in tel bij de overheden in Europa.

  Je schrijft dat Indonesie de voorwaarden voor de aanvraag van een visum ook maar strenger moet maken.
  Er zit echter een heel groot verschil tussen de aanvragers voor een visum en de aanvraag voor een visum voor Indonesie, wij als Europeanen brengen best wat westerse valuta in het laatje van de Indonesische schatkist, een Indonesier die op bezoek komt in een westers land leeft in de regel van de sponsor en brengt niets extra's in de schatkist.
  Er zullen heus wel uitzonderingen zijn maar die personen zullen met de aanvraag van hun visum heel weinig problemen ondervinden of laten het op een interview na regelen door een of ander kantoor.
  Dit is gewoon mijn visie, geld opent deuren die voor andere gesloten zullen blijven zowel in Indonesie als in het rijke westen.
  Jan

  tomysu
  User
  spacer line
   

  heb je helemaal gelijk in jan maar ik heb het meer over het feit dat als je als indonesier op vakantie wil gaan omdat elke europeese ambassade er bij voorbaat al vanuit gaat dat diegene niet meer terug keert. ik heb hier al een hoop verhalen gehoord zelfs al van mensen die aan de grens teruggestuurd werden met hetzelfde vliegtuig. De opgegeven reden wij denken dat je hier wilt blijven terwijl die mensen nog niet voor hun verdriet in nederland zouden willen wonen maar gewoon naar de keukenhof en zo wilden gaan. bij terugkomst JKT bij ambassade verhaal gaan halen antwoord >>> ja dat is de beslissing van de grenscontrole daar geweest !!!!. kostte een hoop geld en daar werd niet over gesproken. bedoel alleen maar dat ze in europa met alles weg komen schijnbaar en denken dat ze iedereen maar hun eisen kunnen opleggen zonder tegenprestatie.
  zieleffe
  User
  spacer line
   

  Ik kan met tomysu mee gaan het is een verziekte mentaliteit.
  De arogantie van hen die op schiphol werken ten top.
  Ook te werk gestelde uit de hele wereld,verkeerd in de zelfde positie als de echte thot thot.
  Als ze een uniform aan krijgen zijn ze zich aan het verbeelden dat ze meer zijn dan de gewoone burger.
  Er zou eens een klacht bij het ministerie, neer gelegd moeten worden, maar of het helpt met zo'n minster als die klootzak van die minister Donner.
  Ze zijn er niet mee bezig het interseerd ze niets. Emoticon: Frustrated
  Als ik iemand uitnodigd uit indonesie dan ben ik daarvoor verantwoordelijk en niet hij jij of wie dan ook.
  Als ik een inkomen hebt, en een dak boven mijn hoofd, wie benadeel ik dan.
  Als zij en of hij maar gewoon terug gaat na het verloop van verblijf.
  En daarmee denk ik is er veel te veel gesjoemeld, tot het beleid nu is wat het is.
  Je mag er van denken wat je wilt maar, het komt ergens van, het wordt verziekt door lieden die zich eigen nergens wat van aan trekken, die cutuur barbaren.
  Ze moeten eens durven, het aan te pakken, die er misbruik van maken.
  Maar dat durven ze niet want dan komen ze aan een discriminatie wet, en je wordt dan door een commissie veroordeelt.
  Die barbaren die daar inzitten verkrachten onze cultuur, een cultuur van hartelijkheid en respekt Emoticon: Stupid  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  tomysu
  User
  spacer line
   

  zieleffe tuurlijk je hebt gelijk er is/zal best wel misbruik van gemaakt maar om daarom nu zo overstag te gaan zwaar overdreven zeker als je bedenkt dat het ooit een kolonie van nederland geweest is en wat ten tijden daarvan geheel kaalgeplukt is en bevolking misbruikt en uitgebuit offfffe zal de nederlandse "rijkdom"komen van dat gasbelletje ??.
  dacht het niet dus laten ze dat in het achterhoofd houden als er weer een indonesisch paspoort aan de balie van de ambassade verschijnt.  zieleffe
  User
  spacer line
   

  Nou tomysu dat is weer te vergaande om vroeger er bij te halen nu zo.n 65 jaar geleden dat is verjaard zullen wij maar aannemen.
  Nu weet ik dat ze proberen die gene mij, en ons, wat die voorouderen gedaan hebben, mij in de schoenen te schuiven dan komen ze echt bedrogen uit .
  Ik was niet geboren en dat maakt het verschil, ik heb hiero al meerdere keren tegen zo iets al idioterie uitgemaakt want dat slaat nergens op.
  Heden ten dagen ben je gekonfronteerd met mensen die denken dat ze alles mogen, en kunnen, en zich eigen nergens aan storen.
  En daarmee zitten wij heden mee te kijken.
  En dat moet aangepakt worden omdat die barbaren niets van onze cultuur aantrekken.
  Het is jammer voor iedereen je ziet dat het Nederlandse lied steeds meer in populereteit toeneemd dat is niet voor niets.
  Ik kan Indonesie ook niet veranderen dat blijven mensen die met hun eigen cultuur opgevoed zijn en dat moet je dan zien dat wij ook opgevoed zijn met onze eigen cultuur.
  Maar hier hebben ze dat door enkelingen geprobeerd die te verkrachten door multicult te moeten zijn en daarin vergissen zich velen.
  Het blijkt niet zo te zijn.
  Laat ik maar ophouden van die gekken lopen er genoeg in de wereld.
  Die hun eigen cultuur niet zien zitten! Emoticon: Shut up!  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 19-04-2006 11:00 tomysu wrote:

  De opgegeven reden wij denken dat je hier wilt blijven terwijl die mensen nog niet voor hun verdriet in nederland zouden willen wonen maar gewoon naar de keukenhof en zo wilden gaan. bij terugkomst JKT bij ambassade verhaal gaan halen antwoord >>> ja dat is de beslissing van de grenscontrole daar geweest !!!!.

  Daarom wordt ook tijd dat de Indonesiers ook hun poten stijf houden.
  En al die misstanden aan de kaak stellen. The Jakarta post aanschrijven , en andere indonesische kranten.
  Jammer dat ze daar geen Blandanesia hebben zoals Indahnesia .
  Je kan ook bij de Kaskus site met jou verhaal komen .
  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  londoh
  User
  User icon of londoh
  spacer line
   

  Nou Ome Sid,

  In het algemeen staan die poten stijf als de pest : "Ca,....ca....!" Emoticon: Bye bye

  Er zijn genoeg Indonesische fora waar lekker gekankerd wordt op Belanda, alleen met weinig steekhoudende argumenten, Indonesiers kunnen nou eenmaal niet argumenteren, dat bewijs jij hier vaak, zijn zeer slecht geinformeerd, want geloven eerder in isu dan in fakta. En altijd maar die middenweg zoeken, tussen het goede en het kwade, alsof het leven een Wayangvoorstelling is. Iedreen heeft een beetje gelijk, behalve Soekarno die had 500% gelijk.

  Iya en Nee Emoticon: Yeah right!

  Gruces  tomysu
  User
  spacer line
   

  zieleffe je hebt helemaal gelijk natuurlijk wat is geweest is geweest maar bedoelde alleen maar te zeggen indonesie is toch 350 !!!!!! jaar een kolonie geweest wat door nederland met heel veel tegenzin heeft op moeten geven.
  mijn punt is alleen waarom zo moeilijk doen als er iemand een visum nodig heeft omdat hij nederland wil bezoeken en kom niet gelijk met en stom standaard zinnetje zoals:, we denken dat je niet ( op tijd ) terug gaat, sinds wanneer kunnen zij of wie dan ook in iemands hoofd kijken om te zien wat hij denkt of wilt.
  mag je in zo'n geval dan niet heel even denken aan vroeger ondanks dat het 65 jaar geleden is. anders wil ik je er graag even op wijzen dat de tweede wereldoorlog ook nog jaarlijks herdacht wordt en zelfs regelmatig nog aandacht aan word geschonken.
  sidia
  User
  User icon of sidia
  spacer line
   


  On 19-04-2006 12:33 zieleffe wrote:

  En dat moet aangepakt worden omdat die barbaren niets van onze cultuur aantrekken.


  Hi Ziel , welke barbaren bedoeld je ?
  En welke cultuur Emoticon: Very funny ?
  Het is toch niet de dominante cultuur van den heer Wilders.
  Trouwens bestaat het wel.
  Als ik even snel gaat uitrekenen , Volgens de krant zijn er bijn a25% Nederlanders die te maken hebben met indonesia.
  Daarnaast heb je bijn a 8% die arabische cultuur hebben.
  Dan heb je nog de franse invloeden , de Duitse , de Surinaamse , de ------ etc.
  Nou dan bestaat de Dominante cultuur (bijna) niet meer , je maatschappij is al lang multi culti.

  En over de problemen met een overheidsinstantie is het bijna overal dezelfde , het is kwestie van macht.In indonesia en in nederland.
  Heb ongeveer 30jr geleden ook slechte ervaringen gehad met de nederlandse vreemdelingenwet .
  Werd een paar keren bijna uitgewezen , alleen weet ik wat mijn rechten zijn .
  Ben zelfs opgeroepen om bij een commissie vremdelingenzaken te verschijnen.
  Kompleet met getuige deskundigen , Maatschappelijk werker , een Rechter en een tolk vertaler.
  Wat dat betreft doen ze ook hun deel , ik kreeg ongevraagd een tolkvertaler.En ook mijn treinkosten.
  Uiteraard heb ik mezelf verdedigd, en ben zo van overtuigd dat ik win.
  Hun getuige"deskundige" werd gewoon afgetroefd door mij , kan gewoon niks meer zeggen.
  Maar de uitslag is negatief voor mij.Terwijl ik aan alle eisen voldoet.
  Dat is vaste beleid .
  Dus werd het een gang naar de Raad van State met prodeo advocaat .
  Uiteindelijk vroeg men / de vreemdelingendienst of ik mijn zaak wil intrekken Volgens mijn advocaat hebben ze toch ingezien dat ik gelijk heb.Dat weet mijn neus ook wel.
  Ben behoorlijk koppig geweest , ik wil gewoon doorzetten , en wordt gevraagd om bij de vreemd.dienst te komen voor laatste gesprek.
  Ik kan zelfs Nederlander worden als ik wil.
  Na een extra gesprek met de advocaat heb ik uiteindelijk ingestemd maar de Nederlanderschap toch afgewezen.
  Dus de boodschap is gewoon doorzetten als je weet dat je gelijkt hebt.
  Is dan erg als je niet naar Keukenhof of Madurodam cq Volendam voor foto's kan komen ? .Er zijn nog andere mooiere landen die gastvrijer zijn.
  Aan de andere kant gebeurt ook dat veel nep vluchtelingen en neptoeristen die de zaak bedonderen.
  Kijk maar naar de zgn uitgeprocedeerde "asielzoekers".
  De 26.000 mensen.Wat kost het de gemeenschap ? .
  Terwijl de oplossing is makelijk , gewoon de wet toepassen (hebben we samen al afgesproken) , en met de Never Come Back Line sturen.


  Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

  zieleffe
  User
  spacer line
   


  Ik ben boos op die achterlijke ambtenaren die zo voortreffelijk hun werk tot het uiterste moeten voldoen plicht is plicht, en bevel is bevel. Maar regels zijn regels en daar kunnen ze dan ook niets aan doen.
  Het is wel zo dat er teveel regels zijn in de huidige wetten, dat kan wel minder!
  Sidia ik verschil niet met jou van mening, het is een tering zooi geworden hier waar terecht op gekankerd wordt.
  Met Geert Wilders of hoe heet hij, heb ik geen bootschap aan maar aan Verdonck ja daar twijfel ik wel aan het lijkt mij een pittige dame. En Nederland zou ook eens een goed figuur slaan in de wereld dat wij een vrouwelijke president hebben.

  Wij hebben wel een cultuur, en die moeten wij eens hoog houden,daar hoeven wij ons niet voor te schame.
  Dat is goede gast zijn, en met een gevoel voor gastronomie, en wat Bourgondische inslag dan hebben wij het gevoel goed te doen.
  Maar ze moeten die goedheid niet elke keer misbruiken, als dat zijn domme mensen, of ze hebben de oorlog dit, en dan weer dat,neen afspraak is afspraak, en niets anders hoeven ons op de mouw te laten spelden.
  Het is de gevoelens van iedere mens die geboren is in een land, waar je toch aan verbonden blijft, hoe je wend of keert, je kan je eigen niet zomaar een boerkool noemen terwijl je altijd rijst eet.
  Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en je ziel en toeverlaat zal altijd bij je zijn door dik en dun.
  Maar dat betekend dat je nooit een Hollander wordt,en zal worden al leef je, je hele leven hier.
  Maar als je dan hier leef dan pas je eigen zo veel mogelijk aan, assimilatie, een rot woord net als Allochtoon of autochtoon, een Turk blijft een Turk hoe je ook voor doet het blijven Turken.
  Ze hoeve van mij geen Nederlander te worden, worden ze ook nooit, al hebben ze de beste papieren in hun broekzak zitten. Ze mogen blij zijn dat wij hen niet trouw aan de vlag vragen zoals ze dat doen in Amerika!
  Wat betreft de oorlog elk jaar te herdenken is omgaan met een traditie die hier erg gevoelig liggen.
  Maar eerlijk ik heb er geen bootschap meer aan, het is goed om op scholen er over te schrijven en te praten.
  Geschiedenis is een groot te kort coming in het huidige leerstelsel.
  Zit een Hollander, en een Duitser, aan de tap Zegt de Hollander ik ben timmerman.
  De Duitser die hem niet verstond zegt wat sagen si
  Waarop de Hollander antwoorde planken. Emoticon: Laugh out loud

  P.S Ik heb het maar verandert, het is nog al te vergaand Sorry Emoticon: Shut up!


  Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

  atik.nl
  User
  spacer line
   

  Wat ik wil is simply gratis visa on arrival,en die moet snel komen!!! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!  Jeroen
  Administrator
  User icon of Jeroen
  spacer line
   


  On 20-04-2006 01:52 atik.nl wrote:
  Wat ik wil is simply gratis visa on arrival,en die moet snel komen!!! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


  Dan zal ik je maar meteen teleurstellen... niets is gratis zo ook niet en visa on arrival voor IndonesiŽ Emoticon: Clown  spacer line  

  Als die Visa on arival er dan is heb ik (mischien stomme) vraag.
  Ik heb nu een KITAS dus ik heb het probleem niet meer, maar vorig jaar nog moest ik elke 2 maanden naar Singapore om een nieuw visum te halen.
  Daar ergerde ik me altijd zo aan, minstens 3 dagen hotel etc..elke keer de regeltjes bij de ambasade veranderd.

  Maar nu die visum bij aankomst te krijgen is, kan je dan gewoon een retourtje Singapore kopen, met hetzelfde vliegtuig terug en dan een visum krijgen?

  dat zou voor veel mensen erg welkom zijn denk ik....

  londoh
  User
  User icon of londoh
  spacer line
   

  Zo heb ik het ook jaren gedaan toen er nog de 60 dgn Visit Pass bestond. Moet volgens mij kunnen, maar je weet hoe ze zijn. Ze zeggen rustig "Tidak bisa" dan is het betalen. Ik ging in het verleden meestal via Batam, is daar rielekst.
  Trouwens ik ken 3 Nederlanders die afgelopen jaat het VOA hebben gehad. Maar de meesten zijn te schijterig om te proberen, grote bek op dit forum over alles wat er aan Indo mankeert als het op de visa aankomt, maar een beetje creatief omgaan met de aturan kennie. 1 van die Nederlanders wist helemaal niet dat ie van tevoren een visum moest aanvragen maar werd netjes geholpen.

  Persoonlijk vind ik elke 2 maanden dr uit ook veel lekkerder dan naar het Kanim., hoewel ik geen moeite met hun heb.

  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  82,427,091 topic views - 239,307 posts - 13,720 topics - 31,336 members - last post @ 31-05-2020 17:43 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  134,413,816 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com