indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Visa Exemption is de naam voor het stmpel in je paspoort dat vaak ten onrechte een gratis VOA wordt genoemd. VOA is Visa On Arrival dat je altijd moet betalen. Het is hier al eerder genoemd, maar blijkbaar is dit misverstand nogal hardnekkig. Op onderstaande website van de ambssade is de lijst van plaatsen waar de Visa Exemption te verkrijgen:
https://visa4indonesia.nl/visa(...)visit-for-tourist-3/
https://visa4indonesia.nl/visa(...)gration-checkpoints/
Je kunt beter niet varen op informatie van reisbureaus e.d. , want die zijn niet altijd even juist.
koming
User
User icon of koming
spacer line
 


On 16-07-2017 22:29 Anne Mieke wrote:
]
[quote removed]

Ik moest er even over nadenken maar ik snap er niks van. Bij die 29 luchthavens staan airports bij waarvan ik me achter de oren krab om te verzinnen hoe daar in godsnaam een VOA afgegeven zou kunnen worden. Bijvoorbeeld Sibolga (Sumatera), Ambon en Biak (Papua). Alle drie luchthavens waar 100% zeker geen vliegtuig uit het buitenland aan komt. Van zeehavens heb ik geen verstand maar ook daar staan havens bij waarvan ik het me niet kan voorstellen.


Ik had beloofd hier weg te blijven maar kon het niet laten. Er was ooit in de jaren negentig een vlucht met een Boeing 747 van Garuda vanuit beurtelings Honolulu en Los Angelos naar Denpasar die een tussenstop maakte op Biak. Die vlucht landde 's nachts om 03:00 uur op Biak en passagiers die er dan uit wilden moesten 5 uur wachten totdat het douanekantoor openging voordat ze van het vliegveld weg mochten. Hoe dan ook, aan die vlucht die er al 20 jaar niet meer is, dankt Biak de status van "International Airport". Maar ik denk dat ze je raar aankijken wanneer je om een VOA komt vragen daar. Maar ik kan 't mishebben, ben al een poosje niet meer in Biak geweest.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Anne Mieke, dank voor de lijst Emoticon: SmileAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

En dit staat op de links "types of visa"
http://visa4indonesia.nl/types-of-visa/....
Ik heb alles doorgeklikt maar het is gewoon NIET duidelijk.

Bij de link
https://visa4indonesia.nl/visa(...)visit-for-tourist-3/
staat in eerste instantie een lijst met zeehavens en landgrenzen, je moet dan een aparte link klikken voor de luchthaven. Verder staat er nergens uitgelegd wat wat is.
Bij de tab "visa on arrival tref je in eerste instantie een lege pagina". Een andere ambassade geeft weer een andere lay out en wordt een andere naam gebruikt.

Ik kom hier nog op terug, moet nu aan het werk.

De boodschap is vooral dat het onduidelijk is en niet goed wordt uitgelegd.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Een beetje kort door de bocht: dat is waar, maar het had hem misschien zodanig op zijn hoede kunnen brengen dat hij zelf eens naar informatie zou kunnen gaan zoeken in plaats van onvoorbereid op reis te gaan en achteraf klagen. Er is op internet genoeg correcte info te vinden die over dit onderwerp gaat


Op 15-07-2017 22:07 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Dat is een beetje kort door de bocht. Hier op dit forum staan ook niet alleen maar waarheden op. Bovendien zijn hier tig topics die allemaal over visa gaan. Daarnaast verandert het nogal al eens in Indonesie.

spacer line  


Op 17-07-2017 08:22 schreef Anne Mieke:
En dit staat op de links "types of visa"
http://visa4indonesia.nl/types-of-visa/....

De boodschap is vooral dat het onduidelijk is en niet goed wordt uitgelegd.


Op zich was het bericht van Jupje een waardevolle aanvulling. Je kunt nu (bijna) overal een gratis stempel voor een verblijf van 30 dagen in je paspoort krijgen als je het land binnenkomt. Dan volgt er hele discussie die het echt niet helderder maken en eerder verwarring geven.

Ik doe altijd mijn eigen visumaanvraag in den Haag en heb steeds mijn informatie gehaald uit de officiële informatie van de website van de ambassade. En al moet je, als bij zovele websites, even de tijd nemen en veel doorklikken, het is tot nu toe de meest betrouwbare info gebleken.

Dus even de hoofdpunten op een rij (allemaal te vinden op website van de ambassade)

1. Visa moet je altijd betalen en is nuttig als je meer dan 1 maand in de RI wil verblijven. De VOA kost volgens de website 35 US$ en kan verlengd worden. De VOA is echter niet op alle vliegvelden te verkrijgen, de volledige lijst is te vinden op de website.

2. Er is een visumvrijstelling voor een groot aantal landen, waaronder Nederland. In plaats van een visum krijg je een stempel in je paspoort en is, in tegenstelling tot het VOA op vrijwel elk vliegveld waar je aankomt mogelijk. Onder het kopje Visa Exemption (=visa vrijstelling) is alle info te vinden op de website.

3. De visumvrijstelling geldt voor dezelfde groepen als de VOA:
1 Leisure, Tourism
2 Family
3 Social
4 Art and Cultural
5 Government visit
6 Giving Lecture or attend Seminar
7 Attend a meeting held by Head Office or Representative Office in Indonesia
8 Continue journey to another country

http://visa4indonesia.nl/visa-(...)gration-checkpoints/
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zo maar een weetje.
Gerindra van Boris Boef Prabowo is van mening dat Indonesië een hoerenjong is voor andere landen, ze zeggen het anders, maar bedoelen hetzelfde.
Iedereen mag zo maar gratis binnen komen en Indonesiërs moeten overal betalen om binnen te komen volgens Gerindra bij monde van DPR lid Elnino Husain Mohi.
Intrekken die handel voor landen waar Indonesiërs niet op een VOA binnen kunnen komen volgens Elnino.
Dat maakt duidelijk wat er gaat gebeuren als Boris de volgende verkiezingen wint. Emoticon: Yes!zieleffe
User
spacer line
 

Ik ben maar een simpele man en begrijp dat verhaal over VOA niet zo goed.
Ik heb altijd mijn visum 60 dagen bij de ambassade gehaald met een copy van sponsor en betaalde 45€ voor .
Deze moest ik in de derde maand verlengen bij de emigratie kantoor, elke keer weer die eerste keer bij de emigratie, weer foto en vingerafdrukken maken. Een proces van uren en tussen het volk wachten dan eerst betalen van 350.000rp daarna je stempel in je paspoort en was je voor een maand klaar de volgende 30 dgn weer maar geen foto en vingerafdruk gelukkig, betalen en een stempel in je paspoort.
Dan moest je na de 6 maand Indonesië verlaten en kon je het proces opnieuw ondergaan.
Sommigen gingen dan naar Singapore bij de ambassade weer een visum voor 60 dgn dat kon je laten verzorgen door Achmed die daar rond liep en die dat tegen beloning je gehele proces in een dag regelde....opgehaald en gebracht op je verblijf adres.
Wel weer sponsor brief en weer pasfoto met de formulieren die je van te voren al had ingevuld.
Daar ben ik nu gelukkig van af, laat mijn kitas lancia verzorgen en ben voor een jaar klaar Emoticon: Yeah right! Emoticon: SmileVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,011 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 16-10-2021 16:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,271,662 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com