indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 14-09-2013 11:46 schreef Martinus:
Er mij is voor de eerste keer 23 jaar in juni j.l. naar mijn ticket gevraagd in Jakarta bij uitchecken.
Ik had een 60 dagen visum, was 6 weken in Indonesie, korter dan anders.
Was voor de eerste keer dat ik alleen was deze keer.
Vloog met Garuda.


Ja dan vraag je ook om wantrouwen, als politiepet zijnde, of iemand van de AIVD (BIN in Indonesia?)... om naar je ticket te vragen.
1). Waarom gaat u twee weken eerder weg? Toch niet zomaar? Wegvluchten, drugs...?
2). Enne, huh, mmmmmm, alleen reizen voor 't eerst in 23 jaar!?! Daar steekt wat achter!
3). Dan met Garuda... hm, om alle twijfels weg te nemen:
PASSEPORTE!! TICKET MINTA! Emoticon: Laugh out loud


Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-09-2013 11:46 Martinus wrote:
Er mij is voor de eerste keer 23 jaar in juni j.l. naar mijn ticket gevraagd in Jakarta bij uitchecken.
Ik had een 60 dagen visum, was 6 weken in Indonesie, korter dan anders.
Was voor de eerste keer dat ik alleen was deze keer.
Vloog met Garuda.


Het zou kunnen dat die vent die in jouw paspoort keek te lui was om goed naar het visum te kijken en alleen naar het stempel van binnenkomst heeft gekeken.
Mafkadetten heb je overal.
Maar een toerist die op een VOA binnenkomt nadat hij zijn VOA in orde heeft gemaakt vragen naar zijn ticket zijn gewoon indianenverhalen.

Als je paspoort vol zit met visa IndonesiŽ dan zouden er vragen kunnen zijn en dat lijkt mij logisch.
Maar een toerist die op een VOA binnenkomt om een ticket vragen?
Lulverhaal, want er is geen enkele aanleiding, wel als je meerdere malen per jaar binnen komt, zo als ik en dan nog vragen ze mij er niet naar.

jomaarsen
User
spacer line
 

ik ga op 4 november naar indonesie ik heb een visum voor 60 dagen mijn plan is in eerste instantie daarna naar Kuala Lumpur te vliegen en dan de dag daarop weer terug en dat wil ik 4x doen want ik wil een half jaar blijven maar ik lees hier dat je ook bij de Indonesische ambassade in Kuala Lumpur een visum voor 60 dagen kunt aanvragen.
Mijn vraag gaat dat gemakkelijk en hoe lang duurt dat van aanvraag totdat je hem hebt .
gr askarSamasama
User
spacer line
 

Waarschijnlijk kun je via een agent je 60 dagen visum om laten zetten naar een Social budaya en dan 4 X 30 dagen verlengen ( zelf vele malen gedaan op Bali ) , maar als je ervoor kiest om naar KL te gaan kun je of een 60 dagen sosbud aanvragen en dat dan gaan verlengen ( via een agent / sponsor ) ,of je vliegt meteen weer terug en verlengt je VOA van 30 dagen met nog eens 30 dagen , en dan weer naar KL. Dan hoef je maar 2X naar KL te vliegen.
Procedure 60 dagen visum in KL duurt een paar dagen.Zou dan zeker gaan voor een sosbud , dan hoef je niet nog een keer naar KL.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-10-2013 15:29 Samasama wrote:
Waarschijnlijk kun je via een agent je 60 dagen visum om laten zetten naar een Social budaya en dan 4 X 30 dagen verlengen ( zelf vele malen gedaan op Bali ) .


Ook recent nog?
Pas op wat je zegt, ondanks dat een 60 dagen toeristen visum en een Sos Bud visum die in eerste instantie ook voor 60 dagen is, beiden het zelfde zijn (211) kan de Immigratiedienst met ťťn druk op de toverdoos zien op wat voor visum je bent binnen gekomen. Emoticon: Bye byejomaarsen
User
spacer line
 

Ja maar dat is allemaal heel mooi maar ik heb vanaf mei tot september in indonesie gezeten ook met een visum voor 2 maanden en toen 2x laten verlengen in manado op een immigratie kantoor maar dat doe ik nooit meer wat een ijn dat het enige waar zij op uit zijn is geld de tweede keer heeft het 17 dagen geduurt voor dat ze mijn een stempel gaven en ik was niet alleen die problemen had er waren zelfs gevallen die heel snel naar het vliegveld moesten .
Dus ben ik nu op zoek naar een alfernatief data noemen ze dus toerist onvriendelijkSamasama
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam - ikzelf niet recent , maar vrienden van mij wel, 60 dagen visum in KL aangevraagd en dat daarna verlengd op Bali.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jomaarsen - om die reden doe ik alles ook via een agent , binnen een week heb ik mijn paspoort weer terug en alle formulieren worden door hem geregeld en ingevuld.
Als je dat niet wilt is uit- en weer inreizen de enige optie , 60 dagen toeristen visum in KL duurt max 3 werkdagen heb ik mij laten vertellen.Samasama
User
spacer line
 

en volgens deze site kan het zelfs in 1 dag :
http://indonesiepagina.nl/indo(...)ie_indonesi_euml.phpjomaarsen
User
spacer line
 

die agenten zijn in geheel indonesie te vinden?
Want ik zi zelf niet op Bali maar op SulawesieBurung Api
User
spacer line
 

Ik ben zelf een paar keer in Indonesie geweest en inmiddels getrouwd (alleen gebaseerd op het moslimhuwelijk).

Ook ik heb wederom een 60 dagen visum aangevraagd (toeristen visum 211, dus vooraf geen gedoe met sponsorbrieven en uitnodigingsbrief Immigrasi) en zorg dat ik straks een sponsor heb (nodig om een sosbud visum te krijgen). Plan om 1 dag naar Singapore te vliegen en op de zelfde dag terug te komen na een half jaar. Maar je heb dan ook toestemming nodig van Immigrasi (aangevraagd door je sponsor) en natuurlijk alweer een sponsorbrief. Het is een beetje ingewikkeld, of dat lijkt het in elk geval. Ik heb nog meer te vertellen over trouwen enzo maar dat is in dit subforum niet aan de orde.Hitami
User
spacer line
 

Rurung Api, moslimhuwlijk, bedoel je licence to seks ? de naam Burung apa hab je al mee..... volgens mij bewust gekozen ook....
pakpiter
User
spacer line
 

Als mijn visum is afgelopen en ik ga Indonesie uit, mag ik dezelfde dag weer terug en een visum on arival vragen met de bedoeling nog 2 maanden te blijven ?

Gr. PakpiterLieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Dat kan inderdaad, het is geen probleem indien u dezelfde dag terugkeert. Natuurlijk beseft u dat een VOA voor dertig dagen geldig is en dat u dus een verlenging (met sponsor) in IndonesiŽ moet aanvragen?


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

lotte
User
spacer line
 

Lees net op www.indonesienu.nl hetvolgende: (dus een voa verlengen kan dus wel, zonder sponsorbrief)

Visa on Arrival


Een Visa on Arrival kun je kopen bij aankomst in IndonesiŽ bij een internationale luchthaven, haven of grensovergang. Het visum is 30 dagen geldig en kan bij het immigratiekantoor in IndonesiŽ 1 keer verlengd worden met nog eens 30 dagen. De kosten van een Visa on Arrival bedragen Ä 20 of US$ 25.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Lotte

Omdat je nooit weet hoe lang het duurt cq je paspoort kwijt bent en het een"verrassing" kan zijn wat de kosten zijn raad ik je aan om vooraf een 60 daags visums te regelen bij een ambassade of consulaat.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
User
spacer line
 

Ja Lotte, en op die website hebben ze altijd gelijk Emoticon: Laugh out loud Laat me niet lachen.

Kijk eens wat ze schrijven over Visit Visa; ze scheren zelfs een SosBud en een Toeristen Visum over dezelfde kam, terwijl: 1. Je voor een SosBud een sponsor nodig hebt en voor een Toeristen visum niet 2. Een Toeristen visum officieel niet verlengbaar is* 3. Een buitenlander die geen verblijfsvergunning had nooit sponsor kon zijn. Tevens 'vergeet' men te vermelden dat een buitenlander met KITAS geen sponsor meer mag zijn.

Persoonlijke ervaring met VOA: In Jakarta Timur weigerde men een verlenging van VOA zonder sponsorbrief van een Indonesische burger terwijl in Utara gewoon verteld werd de sponsor sectie van het formulier leeg te laten. In Bali geen probleem voor verlenging zonder sponsor voor een vriend van mij maar in Jakarta Barat moest er wel een sponsor zijn, en dat kon ik wel zijn?!

En nu? Wil je het risico nemen weggestuurd te worden? Of ga je stampij maken in het Immigratiekantoor en zeggen: Maar op die en die Nederlandse site staat dat het niet nodig is? Alsjeblieft zeg. Ik zou nooit iemand hier adviseren dat iets niet nodig is, afgaande op een willekeurige website. Wel gebaseerd op mijn eigen ervaring of de wettekst via via (wederhelft).

* lees dit maar eens:

KEPUTUSAN MENTERI KEHAKIMAN REPUBLIK INDONESIA NOMOR M.02-IZ.01.10 TAHUN 1995 TENTANG VISA SINGGAH, VISA KUNJUNGAN, VISA TINGGAL TERBATAS, IZIN MASUK, DAN IZIN KEIMIGRASIAN

Pasal 47
(1)Izin Kunjungan dapat diperpanjang kecuali untuk Izin Kunjungan Wisata.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik kan me helemaal vinden in bovenstaand.
Rechtsom of linksom het is gewoon slimmer om vooraf een visum te regelen als de voorgenomen tijd meer dan 30 dagen is. Dan weet je zeker dat je geen gedoe krijgt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Ik ben twee jaar terug een keer met de KLM naar Bali gevlogen met het voornemen mijn VOA daar te verlengen. De KLM stond mij echter niet toe om te vertrekken en dwong mij om mijn verblijf op Bali tot 30 dagen terug te brengen.

Op Bali heb ik vervolgens mijn visum, zonder enig probleem, verlengd en de terugreis datum weer op de oorspronkelijke datum laten zetten. Dat laatste koste echter wel zoīn 200 euro.

Na de lekkere lange vakantie heb ik vervolgens in Nederland bij de KLM geklaagd en mijn geld teruggevraagd, daar de hele gang van zaken hun schuld was. Zij gaven bij herhaling niet thuis.

Vervolgens heeft een advocate van de consumentenbond de zaak voor mij geregeld en heb ik de 200 euro en nog wat extra wegens de taxikosten naar Ngurah Rai teruggekregen.

Begin dit jaar ben ik ook met de KLM naar Bali gevlogen. Slechts voor 4 weken, dus geen problemen, maar het viel mij op dat KLM medewerkers nog steeds druk waren om mensen zonder visum, die langer dan 30 dagen wilden verblijven, uit de rij pikten. Ik heb geprobeerd om hen duidelijk te maken dat een VOA met nog 30 dagen verlengd mag worden, maar het was aan dovemans-oren gericht.

Na terugkomst kreeg ik via internet een evaluatieformulier van de KLM, waar ik dit verhaal ook heb gemeld, maar helaas deze maatschappij wil het niet horen.

Met andere maatschappijen Singapore / Malaysia heb ik nooit deze problemen gehad, maar met de KLM moet je dus uitkijken!
Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik check niet elke dag de site van de ambassade maar staat het ook ergens dat je een 30 daags VOA ook kunt verlengen?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

totto
User
spacer line
 

De info op Schiphol is zo wie zo vaak slecht. Onlangs ingecheckt bij Garuda. De dame wist mij te vertellen dat ik wel moest zorgen voor dollars om mijn visa te betalen. Toen ik haar vertelde dat dat ook met euro's kon, vertelde ze dat mee te nemen bij het overleg met de leiding maar ze had dit nog nooit gehoord !


Toto Travel.com

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 18-08-2014 11:53 totto wrote:
De info op Schiphol is zo wie zo vaak slecht. Onlangs ingecheckt bij Garuda. De dame wist mij te vertellen dat ik wel moest zorgen voor dollars om mijn visa te betalen. Toen ik haar vertelde dat dat ook met euro's kon, vertelde ze dat mee te nemen bij het overleg met de leiding maar ze had dit nog nooit gehoord !
Emoticon: Smile geweldig!


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Dat gedonder bij KLM begon al jaren geleden, ik ben toen eens aan het spitten geweest naar de regels t.a.v. verlengingen van visa, gevonden maar vraag me niet waar, ik heb dat een aantal jaren meegenomen.
Ik dacht dat het nu bij KLM was doorgedrongen, dus ik heb dat papier weggegooid. Emoticon: BlushYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

KLM? Bedoel je die maatschappij die nog arroganter en hardleerser is dan de gemiddelde Javaan met apenpakje (uniforum dus he, geen carnavals-apenpakje) aan? Laat me niet lachen Malam. Die ene keer dat ik KLM heb gevlogen wist ik al voldoende. Tot op heden word mijn angst steeds bevestigd. Vlieg ik MAS dan maak ik eerst duidelijk dat ik niet ik in een KLM toestel kom te zitten met dito personeel. En MAS is zo eerlijk mij een MAS toestel met personeel voor te schotelen.

Maar goed, ging om VoA. Schijnbaar zijn er nog genoeg die het niet willen snappen. Want anders zijn berichten als onderstaand niet nodig

Ja maar dat is allemaal heel mooi maar ik heb vanaf mei tot september in indonesie gezeten ook met een visum voor 2 maanden en toen 2x laten verlengen in manado op een immigratie kantoor maar dat doe ik nooit meer wat een ijn dat het enige waar zij op uit zijn is geld de tweede keer heeft het 17 dagen geduurt voor dat ze mijn een stempel gaven en ik was niet alleen die problemen had er waren zelfs gevallen die heel snel naar het vliegveld moesten .
Dus ben ik nu op zoek naar een alfernatief data noemen ze dus toerist onvriendelijk

Toch altijd weer lachen dit soort dingen. Hoe vaak het ook gezegd word, lekker voor de goedkoopste optie gaan, en je vakantie laten vergallen door een Indonesische overheidsinstantie. Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Ho Lee Fuk

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 


On 18-08-2014 10:55 Anne Mieke wrote: .....staat het ook ergens dat je een 30 daags VOA ook kunt verlengen?


Ja, zelfs in de wet. ;-p

Volgens Artikel 5 van PERATURAN MENTERI HUKUM DAN HAK ASASI MANUSIA REPUBLIK INDONESIA NOMOR M.HH-01-GR.01.06 TAHUN 2010:

Visa Kunjungan Saat Kedatangan diberikan untuk jangka waktu 30 (tiga puluh) hari dengan ketentuan:
a. dapat diperpanjang izin keimigrasiannya paling lama 30 (tiga puluh) hari;
b. tidak dapat dialihstatuskan menjadi Izin Keimigrasian lainnya.
Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik denk dat Anne Mieke een site zoekt waar dit in het Engels omschreven staat die je dan kan uitprinten Lieve.

Het is wel van een agent, maar misschien dat je die ongelovige Thomassen op Schiphol hiermee kan overtuigen Emoticon: Blush

http://www.indonesiaimmigratio(...)detail&id=0000000348

Deze is van de Indonesische immigratie.

http://www.imigrasi.go.id/inde(...)est&searchphrase=all
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,760,674 topic views - 236,716 posts - 13,709 topics - 28,477 members - last post @ 24-02-2020 04:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,108,377 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com