indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Ik heb ergens in een topic gelezen dat je 50.000 Ruphia per persoon mag meenemen,
klopt dat?
Ik ben gisteren naar de GWK geweest en die hebben op hun site gekeken dat het helemaal niet waar is, je kan zoveel meenemen als je wilt....maar als je "miljoenen" mee wilt nemen is het verstandig om het tegen de douane te zeggen i.v.m. "drugs-geld"!!!! Behalve nat˙˙rlijk als je DIPLOMATIEK reist...deze mensen nemen alles mee wat voor een normaal mens/ toerist verboden is, niet dan? Emoticon: Devil Emoticon: AngryBokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Kembang,
Je verslikt je in de nullen.Je bedoelt zeker RP50.000.000 Emoticon: Party!


Shalom

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Geld invoeren is vrij tot een bedrag van 10 000 euro....een bedrag daarboven moet je officieel melden op Schiphol bij vertrek en in Indonesie bij aankomst.

Op Schiphol kunnen ze erg zeikerig doen, dit jaar had ik veel contanten mee in diverse valuta en ook boven de 10.000 euro en ik moest precies aantonen hoe ik aan dit geld kwam>> ik had het opnamebewijs van mijn bank en de bonnetjes van het wisselkantoor, dus uiteindelijk geen probleem.


hati hati, pelan pelan

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 Oohhhh......., bedankt Bokito Emoticon: Party!

Ik had dus een paar nullen te weinig Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudspacer line  


On 24-09-2011 15:28 senior wrote:
Geld invoeren is vrij tot een bedrag van 10 000 euro....een bedrag daarboven moet je officieel melden op Schiphol bij vertrek en in Indonesie bij aankomst.

.

PAS OP
Het is 100 juta rupiah , effe checken of het nog zo is.


bisa dicek of makemyday .

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Het is me wel eens overkomen dat het woordtje 'melden' in het indonesisch vertaald betekende: betalen.

Is dat bij het melden van meer dan 100 miljoen Rp ook zo?


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

padre
User
spacer line
 

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag als je uit Indonesia gaat hoeveel rupiah moet je bij de immigratie betalen. als je dus het land uitgaat. We komen 5 October aan en gaan 30 mOctober terug.
Bedankt PadrePak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Rp 0,00, Padre. Je moet wel luchthavenbelasting betalen (maar niet aan imigrasi). Die varieert per luchthaven, maar reken op Rp 200.000.


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 25-09-2011 20:42 Nemesis wrote:
Het is me wel eens overkomen dat het woordtje 'melden' in het indonesisch vertaald betekende: betalen.

Is dat bij het melden van meer dan 100 miljoen Rp ook zo?
waarom zou je uberhaupt 100 miljoen cash meenemen? Ja, je moet je dan melden. Formuliertje invullen voor Bank Indonesia en gaan met die banaan. Formuliertjes zijn gratis. Die moet ik ook invullen bij de bank (zelfde formuliertje als op het vliegveld) als ik weer eens meer dan 10.000 USD omgerekend gestuurd heb.. en daar zit je nog al snel aan in euro's. Emoticon:


Ho Lee Fuk

Jeremy78
User
spacer line
 

Ik vertrek morgen naar Indonesie voor 28 dagen en....o wat dom....mijn paspoort is nog maar 4 maanden geldig. Aankloppen bij de gemeente voor een 'spoedje' is te kort dag. Is er op Schiphol een uitkomst of moet ik me niet druk maken en komt alles goed op luchthaven Jakarta. Kortom: heeft hier iemand ervaring mee/nuttige tips?
Met stressende groeten!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dat het niet goed komt in Jakarta vraag ik me af. Toen ik afgelopen zondag stond te wachten was er aan de desk voor mij iemand met hetzelfde probleem. Hij kreeg sowieso niet zondermeer een sticker in zijn paspoort maar werd meegenomen naar....? Hoe het afgelopen is weet ik niet.
Het wordt streeds strikter hier. Ik heb buiten deze reis in al die (bijna 25) jaren nog nooit meegemaakt dat ze een retourticket vroegen. Nu deden ze dat ook bij IEDEREEN (en ook bij mij dus)! En haalden er ook mensen uit die on the spot iets moesten kopen voordat ze uberhaupt een stempel in hun paspoort kregen.
Het zou kunnen dat je wordt toegelaten met een geldigheid van bv een paar dagen om bv iets met de ambassade in Jakarta te regelen. Formeel moet een luchtvaartmaatschappij daar ook op checken (maar dat gebeurt vaak niet).
Ik kan de stress niet wegnemen. Lijkt me geen fijn gevoel. Ik hoop dat het goedkomt. Succes en sterkte.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AM; de maatschappij die een passagier vervoerd zonder visum (of een paspoort dat niet in aanmerking komt voor een visum) is verantwoordelijk voor het terugbrengen van de passagier, vandaar dat ze dit vaak controleren (zeker in Singapore, helemaal allergisch zijn ze daar). De maatschappij kan zelfs een boete krijgen, dat de passagier uiteindelijk zelf de kosten voor een ticket betaald is een ander verhaal.

op mijn ticket stond mijn 2e naam afgekort, omdat dit niet in het invoerveld past.. zelfs dat leverde vragen op, gelukkig had ik mijn visum al op zak, waar wel mijn volledige naam in stond. Dit werd op de boarding pass aangegeven door middel van een stempel en ik kon verder.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Jeremy; ze kunnen je weigeren, en dan kun je elders naar toe om een paspoort te regelen. Het recht hebben ze, en zoals Anne Mieke al zei; ze worden steeds strenger. Eng om zo naar Indonesie (of ander land) af te reizen als je het mij vraagt. Ik zou het kosten wat kost proberen te voorkomen.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Mij is het overkomen. Ik heb niet eerder gereageerd omdat het zo verdomd lang geleden is (1987) dat ik niet weet of dezelfde procedure nog wordt gehandhaafd. Tot zover de disclaimer.
Ik werd door Imigrasi naar het kantoor een eindje verder gestuurd alwaar ze me verder zouden uitkleden. Financieel dan, en dat dachten ze. Ze lieten me wachten, wachten en nog eens wachten. Daar kan een bleekgezicht niet tegen. Ik wel, omdat ik met hun collegae ging pingpongen. Onwaarschijnlijk, maar waar. Enfin, toen ze me voor de zoveelste keer opriepen om me alleen te zeggen dat ik nog even moest wachten, antwoordde ik bezweet dat ze vooral geen haast moesten maken omdat ik nog twee tegenstanders aan mijn pingpongzegekar moest binden (niet gelukt, trouwens). Dat mag niet want je moet je ergeren, dus vrijwel onmiddellijk daarna werd het vonnis geveld: ik kreeg een visum voor drie dagen, en in die tijd moest ik bij de NL ambassade in JKT een nieuw paspoort halen om dat vervolgend weer bij Imigrasi te tonen. Eind goed, al goed (ik moest toch in JKT zijn), behalve dan dat Jeremy er waarschijnlijk niet gelukkig mee is: een nieuw paspoort in drie dagen kan volgens mij nu niet meer, en wat moet je in JKT?


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja in 1987 toen ik nog Plons de Kikker keek.. maar een 3-daags visum bestaat nu niet en kan dus ook niet uitgegeven worden. Ook al niet omdat je dus geen paspoort hebt wat aan de voorwaarden voldoet.. en inmiddels wordt alles opgeslagen in een alwetende database, dus zou dergelijk gesjoemel naar boven moeten komen (en dat doet het ook lijkt me, want er zijn tegenwoordig voldoende voorbeelden waaraan ik merk dat de immigratie niet meer durft te ritselen.)


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 20-10-2011 07:03 Yerun wrote: maar een 3-daags visum bestaat nu niet en kan dus ook niet uitgegeven worden

Bestond toen ook niet. Ik kreeg drie dagen de tijd om een nieuw paspoort te regelen. Ik denk dat ze nu ook zoiets wel doen, alleen vrees ik dat het meer tijd kost dan die drie dagen van toen, en wat moet je al die tijd in JKT als toerist?


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Toen kon het nog weggemoffeld worden, nu niet meer lijkt me. Hoewel.. zeg nooit nooit. Ik ben wel benieuwd wat de uitkomst is. Voor het zelfde geld word het niet gecontroleerd.Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Het werd niet weggemoffeld.
Ik acht de kans dat het niet wordt gecontroleerd in JKT ongeveer nul, en dan zou het me niet verbazen als `mijn' procedure in werking wordt gesteld.
Twee alternatieven voor Jeremy:
-vraag een laissez-passer aan. Dat kan op korte termijn. En geef als verklaring dat je dat nodig hebt om een nieuw paspoort aan te vragen.
-vraag bij het inchecken of je in Singapore (aannemende dat dat een tussenlanding is) uit mag stappen. Probeer vervolgens om via Batam het land binnen te gaan. Batam is veel minder strikt dan JKT, maar als je daar ook geen succes hebt, kun je in SIN een nieuw paspoort aanvragen. Als je in JKT wordt teruggestuurd is SIN toch de aangewezen plek voor een nieuw paspoort, dus dit spaart tijd en kosten.MAD

SanderBali
User
spacer line
 

Gewoon bij de Marechaussee op Schiphol een noodpaspoort laten maken. Dan doen ze voor je zonder basa basi en de prijzen zijn transparant.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 20-10-2011 11:38 SanderBali wrote: Gewoon bij de Marechaussee op Schiphol een noodpaspoort laten maken.

En dat heet dan een laissez-passer.


MAD

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Volgens mij is een laissez-passer niet hiervoor bedoeld. Alleen in geval van dat je bijvoorbeeld je paspoort kwijt bent of gestolen is (dat is misschien nog de beste optie). En ik meen dat dit alleen kan bij landsgrenzen. Maar ik kan het mis hebben. We horen niks meer dus Jeremy is wellicht al afgereisd.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

SanderBali
User
spacer line
 

Ja natuurlijk, gewoon zeggen dat je hem kiwjt bent geraakt of thuis hebt laten liggen (moet er natuurlijk niet veel tijd meer over zijn om hem nog te laten bezorgen op Schiphol)..Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AM: dan hoef je dus 'alleen maar' een valse aangifte te doen, als je je paspoort niet echt kwijt bent. Lijkt me ook niet alles. Bovendien kost zo'n noodpaspoort nogal wat, ook aan eisen en moeite:


Een noodpaspoort wordt alleen verstrekt onder de volgende voorwaarden:

Je bent niet in staat om tijdig een paspoort of een identiteitskaart te verkrijgen.
Je kunt aannemelijk maken dat je reis niet uitgesteld kan worden.
Jouw identiteit en nationaliteit kunnen vastgesteld worden.
Je zorgt zelf voor de benodigde bewijsstukken.
De volgende bewijsstukken moet je meenemen om in aanmerking voor een Noodpaspoort te komen:

Bewijs dat je reis geen uitstel kan hebben.
Een recent uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) met daarop de vermelding van je nationaliteit.
Een gewaarmerkte kopie van je recente aanvraag van een nieuw reisdocument.
Indien aanwezig, jouw in bezit zijnde reisdocument(en).
Wanneer je reisdocument vermist is, een gewaarmerkte kopie van het proces-verbaal van de aangifte van vermissing.
Een geldig legitimatiebewijs.
Een recente pasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen.


Dus dat gaat niet lukken, blijft een laissez-passer over?


Een laissez-passer is alleen geldig voor het land van bestemming en voor de landen die je passeert. Je ontvangt een laissez-passer als het niet mogelijk is tijdig een noodpaspoort te verstrekken. Dit document lever je uiterlijk in op de dag waarop de geldigheidsduur van het document eindigt.


Maar wat daarvan de voorwaarden zijn?

http://www.reisverzekeringblog(...)eet-je-paspoort-niet


Ho Lee Fuk

SanderBali
User
spacer line
 


On 20-10-2011 12:38 Yerun wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AM: dan hoef je dus 'alleen maar' een valse aangifte te doen, als je je paspoort niet echt kwijt bent. Lijkt me ook niet alles. Bovendien kost zo'n noodpaspoort nogal wat, ook aan eisen en moeite:


[quote removed]


Dus dat gaat niet lukken, blijft een laissez-passer over?


[quote removed]


Maar wat daarvan de voorwaarden zijn?

http://www.reisverzekeringblog(...)eet-je-paspoort-niet


Nou dan hebben we weer wat geleerd. Blijkt dus dat we dat ding van Pak Pupyes moeten hebben en dat het niet het zlefde is als een noodpaspoortPak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 20-10-2011 12:45 SanderBali wrote: Nou dan hebben we weer wat geleerd.

Ik ook. Dacht dat een noodpaspoort hetzelfde was als een l-p. Ben toch wel erg benieuwd hoe dat afloopt. Jeremy?


MAD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Onze jongste zoon 7 maanden geleden, zelfde verhaal, op Bali, 5 miljoen en een berg shit.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.87,962,803 topic views - 240,750 posts - 13,734 topics - 34,236 members - last post @ 17-01-2021 17:00 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,260,866 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com