indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

grieks1
User
spacer line
 

Hallo allemaal,

Vorig jaar super goed advies en tips (en vooral dont's) gehad via deze site!!! Vandaar mijn vraag hier.

Ik wil volgend jaar weer naar Indonesie (ja, sabar2 ik heb de smaak te pakken) voor een maand dus 30 dagen.
Mijn idee is om eerst naar Sumatra (medan) te gaan om daar de oerang oetans te bezichtigen (2-4 dagen)

En daarna weet ik het even niet...............................

Ik wil dan naar Bali voor ong 10-14 dagen
Dan naar Jakarta om 1 dag te shoppen en dan terug naar huis.

Dus zoals jullie lezen heb ik een gat van ongeveer 1 week.

Een stukje met de trein vind ik leuk....maar langere stukken zou ik met de vliegtuig gaan.

Wie o wie heeft tips voor mij. Ben nu aan het kijken wat er in Java allemaal te doen is. Maar ik zie door het bos de bomen niet Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Ik reis met een 9 jarige en nog mijn tante....

Ik ben erg benieuwd wat jullie adviseren.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Welkom back Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Grieks1
mijn eerste vraag is wanneer ben je dit van plan ??
om even rekening te houden met ramadan/idul fitri/regenperiodes bv

mijn tweede vraag waarom zoveel Bali ??

mijn derde vraag welk aankomst/vertrekpunt heb je in gedachten ?Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

elsbeth
User
spacer line
 

Als ik het zo lees, wil je vliegen op Medan en op dag 30 terug vliegen vanuit Jakarta.
Dat terugvliegen vanuit Jakarta lijkt me een onhandige zet qua reizen. Voor jou is het
waarschijnlijk logisch vanwege je laatste inkopen. Weet je echt heel zeker dat je voor die ene dag shoppen naar Jakarta wil?
Ik begrijp uit je verhaal dat je iets van Sumatra, Java en Bali wil zien.
Als je met je zoontje van 9 reist, zal dat in het hoogseizoen zijn. Houd inderdaad even goed de ramadan in de gaten (ongeveer 18 juni-16 juli, daarna nog uitloop van Idul Fitri)
Net als Sabar, zou voor mij Bali in jouw plan te lang zijn. Uit je vorige verslagen weet ik echter dat je Bali geweldig vond.
Wat betreft Sumatera lijkt het mij zonde om alleen maar voor de orang utans te gaan. Persoonlijk vind ik Lake Toba wel een must, zo heerlijk ontspannen, mooi (om te wandelen, fietsen). Mocht je Lake Toba er bij nemen, dan moet je rekenen op een dag of 8 (4 dgn Bukit Lawang-Tangkahan voor olifanten), 3 dagen Lake Toba + je reistijd).
Dan zou je vanuit Medan naar Jakarta kunnen vliegen en al iets kunnen shoppen.
Je wil graag iets met de trein doen, het stuk Bandung-Jogjakarta schijnt erg mooi te zijn.
Omgeving Jogjakarta is mooi, leuk, veel te zien, ook veel gezelligheid. Zeg een dag of 10 voor Java. Vliegen van Jogjakarta naar Denpasar, dan heb je nog een dag of 12 over voor Bali. De kunst is om maar een klein stukje van ieder eiland te pakken en niet alles overland te doen. Volgens mij kom je met de verdeling 10-10-10 een heel eind en kun je een leuke reis plannen. En dan uiteraard vanuit Denpasar terugvliegen.grieks1
User
spacer line
 

Elsbeth en Sabar.....ja ja heb al gekeken wanneer suikerfeest is Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Dat zou rond 17 juli zijn...en ik wil (zoals ik het nu voor ogen heb...) naar Kuala Lumpur vliegen. Daar 2 dagen blijven en dan door naar Medan.

Ik dacht namelijk zelf dat hoe ik het uitgestippeld had dit wel mooi rond zou zijn.

Ik snap wat je bedoelt en zie het verschil met jouw en mijn planning.
Ja, ik vind Bali echt relaxed ik ben daar zo uitgerust.....maar 21 dagen of zo is net teveel 10-14 is idd meer dan genoeg.....

Ik zag namelijk dat van Kuala Lumpur naar Medan kort is en goedkoper. En van Jakarta terug naar huis of idd Denpasar.

Probleem is dat de binnenlandse vluchten mag je niet zoveel bagage meenemen en terug naar huis wel.....daarom wilde ik vanuit Jakarta naar Amsterdam


Hoi Sabar2 dank je wel..... ;-)Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Een ticket heen en terug Jakarta is niet handig als je eerst naar Sumatera wilt en dan terug vanuit het oosten. Een combi-ticket heen Medan en terug van Denpasar ligt zoals gezegd meer voor de hand. Ook al wordt er vaak gezegd dat binnenlandse tickets goedkoop zijn moet het dan wel weer net ansluiten of je intercontinentale vlucht. Je zou hier beter af zijn met bijvoorbeeld SQ of MAS. Ik zou dan ook eerst je reis bij elkaar puzzelen en dan kijken wat voor ticket er bij past om het zo efficient mbt reistijd en voordelig mogelijk te maken.
Als je rechtstreeks vanuit Denpasar via KL of Singapore vliegt heb je niets van doen met binnenlandse vluchten en mag je 30 kg (MAS) en 20 kg (SQ) meenemen.

Het ligt er natuurlijk aan wat maar shoppen kun je net zo goed op Bali (of Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok en Hong Kong).
Ik vind Bali ook (te) lang omdat ik weet dat er heel veel andere mooie dingen te zien zijn. De eilanden zijn echt allemaal anders qua landschap, cultuur, mensen etc.
Sumatera verdient eigenlijk de helft van de vakantiedagen en dan kun je Noord Sumatera (zie hierboven) en West Sumatera zien en vanuit Padang naar bv Bandung vliegen (via jakara). De treinreis Jakarta-Bandung is niet zo geweldig, het mooiste stuk is Bandung-Yogyakarta. Verdeling in dagen 15-9-6. Denk ook eens aan anders combi’s met Kalimantan, Lombok, Zuid Sulawesi of Flores. Als het je alleen om orang oetangs gaat op Sumatera dan zou je sowieso Kalimantan overwegen (en in dat geval wel een ticket heen naar Jakarta. Indonesie is onderhand een werelddeel op zich met meer mogelijkheden dan een mens tijd heeft.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Je zou ook van Medan naar Bandung kunnen vliegen en dan de trein naar Jogjakarta. Of via Pangandaran. daar ben ik overigens in geen 100 jaar geweest, was destijds een leuke strandplek met veel "lokaal leven". Tussen Bandung en Jogjakarta zijn veel mooie plekken, daar kan Yogya-Bali je veel over vertellen (Garut, Leles en omgeving).
Ik heb 2 jaar geleden met mijn gezin alleen een klein stukje West Java gepakt, nl. nationaal park Halimun en daarna een paar dagen relaxen aan de kust van Zuid Java, nl. in de Ocean Queen, google maar even. Heerlijke plek voor 2-3 dagen!
Tot slot kun je natuurlijk ook heel Java overslaan (m.u.v. Jakarta aan het eind) en je tijd verdelen over Sumatera en Bali.
Voor Sumatera (orang utans, olifanten, lake Toba, West Sumatera) zal je dan een dag of 15 uit moeten trekken. Heeeeel erg mooi, maar een stuk primitiever en rustiger dan Bali.
Pffff, ik word al jaloers op je, heerlijk vooruitzicht!grieks1
User
spacer line
 

Hoi Anne Mieke

Ik bedoel met binnenlandse vlucht bv van Medan naar Bali.....de meeste mag maar 15 kilo.
Daarom heb ik twee jaar geleden Jakarta als terug reis punt gekozen. Heb namelijk nog fruit e.d. gehaald voordat in naar NL vloog....


grieks1
User
spacer line
 

Ik ga alles googlen wat jullie schrijven..... Elsbeth.

Ik kijk er ook al heel erg naar uit. Ik hoop dan namelijk mijn HBO diploma op zak te hebben en ben dan na 4 jaar studie werk en gezin toe aan een lange relaxe vakantie. Kado voor mijzelf om maar zo te zeggen..... Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-08-2014 17:31 grieks1 wrote:
Hoi Anne Mieke

Ik bedoel met binnenlandse vlucht bv van Medan naar Bali.....de meeste mag maar 15 kilo.
Daarom heb ik twee jaar geleden Jakarta als terug reis punt gekozen. Heb namelijk nog fruit e.d. gehaald voordat in naar NL vloog....


Er zijn ook maatschappijen waar je nog 20 kg mee mag nemen oa Garuda en Sriwijaya. Extra gewicht meenemen is niet zo verschrikkelijk duur hoor; dat is ook nog een mogelijkheid.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

grieks1
User
spacer line
 

Uhm..... oke...da's waar Anne Mieke.......ik ga nog maar verder puzzelen...

hihihihi Emoticon: Stupidjupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Je zou t.z.t. bij tix eventueel een combinatieticket kunnen boeken met heen naar Medan, en terug vanaf Denpasar, b.v. met Lufthansa.
Dat is op de website van tix goed op te zoeken, als je "uitgebreide zoekopties" aanklikt.
Voor een 30-daags ticket gedurende de schoolvakantie komend jaar is dat nog nu niet mogelijk, maar als je al eens zou kijken met vertrek ergens begin juli, en terug eind juli, heb je in elk geval een indicatie wat de mogelijkheden betreft.
Dat zijn, zoals je zult zien, uiteraard niet de voordeligste tickets, die combinatietickets, maar het scheelt wel bij het overstappen.
Waarschijnlijk is een los retourticket naar Kuala Lumpur veel voordeliger.
Vooralsnog zie ik retourtickets met Egypt Air en Turkisch Airlines in juli vanaf zo'n € 700.
En dan losse tickets van KL naar Medan, van Medan naar Denpasar (waarschijnlijk met een overstap in Jakarta), en terug vanaf Denpasar naar KL. (Die kun je eventueel t.z.t. allemaal wel vinden bij indonesiatickets, maar bij Air Asia tot 01 augustus ook nu al).
Maar in dat geval heb je dus wat meer gesjouw tijdens het overstappen in KL, waar je bovendien waarschijnlijk ook nog van terminal moet wisselen.
En dan kom je niet meer in Jakarta, maar zoals gezegd, shoppen kun je ook volop elders, b.v. in Denpasar.
Je zou ook vanaf Medan naar Jakarta kunnen reizen, daar de trein nemen naar Jogjakarta, en van daar naar Denpasar kunnen reizen.
Mogelijkheden genoeg, maar houd wel, zoals gezegd, Idul Fitri goed in de gaten.


FAR FROM THE MADDING CROWD

grieks1
User
spacer line
 

Dank je jupje........Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jupje, zijn vluchten van KL naar Bandung ook mogelijk?
Kan het beter aan jou vragen Emoticon: Yes!Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-08-2014 18:24 Malam wrote:
Jupje, zijn vluchten van KL naar Bandung ook mogelijk?
Kan het beter aan jou vragen Emoticon: Yes!
Ben geen Jupje maar er zijn al een tijd vluchten van KL naar Bandung met Air Asia.
http://www.airasia.com/ot/en/home.page


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Je hebt al heel wat "huiswerk" gekregen zie ik Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.grieks1
Goed dat je aan het suikerfeest hebt gedacht, 10 dagen ervoor en erna
kan het een heksenketel zijn qua vervoer en drukte op de weg,trein, ferry
en vliegtuigen.
Maar .. afhankelijk van waar je zit tijdens de ramadan kun je ook "last"
ondervinden van eettentjes die gesloten zijn of op bepaalde tijden juist
overvol en sommige mensen zijn ook allergisch voor de megafoons
op de moskeeen die dan nog een tandje bijzetten.

Het beste zou zijn om alles te vermijden na 25 - 28 juli maar ik weet niet
hoe dat bij jou ligt met de schoolvakanties in 2015.
Of .... beginnen in Bali ..... eerst relaxen .... (de drukte ontlopen) en daarna
dan uitgerust Sumatra induiken plan van Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.elsbeth , of naar de andere eilanden
waar Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.AM naar verwijst.
Qua vlucht zou je dan heen Denpasar en terug Jakarta kunnen nemen,
past wellicht ook beter bij de aanbiedingen in die periode.

Een andere optie is bijvoorbeeld begin Juni starten in Sumatra, en voordat
de ramadan begint naar Bali oversteken. De tickets zijn in deze periode iets
goedkoper. Maar ... wederom .... de schoolvakanties.

Zodra je het wat beter op een rijtje hebt gezet kan er altijd nog iets
bijgeschaafd worden of wellicht heb je al voldoende tips om het voor jou
perfecte plaatje in elkaar te zetten.

We horen het wel .... veel plezier vast met de voorpret Emoticon: Wink


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 02-08-2014 18:32 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Ben geen Jupje maar er zijn al een tijd vluchten van KL naar Bandung met Air Asia.
http://www.airasia.com/ot/en/home.page


Bedankt Anne Mieke, ik zie dat ik het in de verkeerde topic had gevraagd.
Ik wil die mogelijkheid is gaan bekijken een wat langere wachttijd op het vliegveld van KL is niet echt een straf.
Van Bandung naar Sukabumi scheelt me t.o.v. Jakarta 2 uur file ellende.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 03-08-2014 11:54 Malam wrote:

[quote removed]


Bedankt Anne Mieke, ik zie dat ik het in de verkeerde topic had gevraagd.
Ik wil die mogelijkheid is gaan bekijken een wat langere wachttijd op het vliegveld van KL is niet echt een straf.
Van Bandung naar Sukabumi scheelt me t.o.v. Jakarta 2 uur file ellende.
You're welcome. Ik denk dat het met die wachttijd wel meevalt. Er gaan 5 vluchten per dag, twee in de ochtend, een in de middag en twee in de avond dus er zit altijd wel iets bij denk ik. Kan al voor 40 euro als je op het juiste moment en dag boekt. Je moet wel naar een andere terminal LCC (Low Cost Carrier) maar volgens mij is dat tegenwoordig allemaal goed geregeld in KL.

Rechstreeks naar KL (MAS of KLM) is overigens niet goedkoper dan naar Jakarta, dus die kosten komen er wel bij. Maar ik denk ook dat het een beter idee is dan Jakarta.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

grieks1
User
spacer line
 

Oke, Sabar2

Mijn zoontje zijn vakantie is in 2015 11 juli..........Dus ik kom sowieso een "beetje" lastig uit.

Van KL naar Medan (was gisteren rond de 30 euro)
Dan misschien idd naar Yogja (heb me er in verdiept ziet/klinkt leuk)
Dan Bali en dan terug naar KL om daar dan 1 a 2 daagjes te shoppen???
en dan naar huis???
Ik vond blok M gewoon leuk en heb er "goed" goud kunnen kopen...... Ik weet niet hoe KL is...vandaar

Ik zat op Bali met suikerfeest vorig jaar.... heb er idd rekening meegehouden om dan niet te reizen enzo....

Of idd ik moet een weet 1,5 week later gaan maar dan ben ik dus bijna 2 weken van de vakantie kwijt van mijn zoontje......en wij hebben een mega jetag gehad dus moet wel een paar dagen bij komen. :-)grieks1
User
spacer line
 

Pweeeffffffffff de voorpret is wel begonnen maar vind het wel lastig....zo..

Jakarta "ken" ik nu van vorige x dus dat voelt vertrouwd om maar zo te zeggen..Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Om echt te shoppen is Singapore natuurlijk het beste. Ook van daar zijn er goede verbindingen.

LCCT in Kuala Lumpur bestaat overigens niet meer, het is nu KLIA 2. Deze nieuwe luchthaven is goed bereikbaar vanuit KLIA (met de Express Trein) maar u dient dan wel door immigratie en douane te gaan.
Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nog sterker, met met Turkish Airlines naar Kuala Lumpur via Istanbul 513 Euro Emoticon: Confused
Heb ik wel een wachttijd van 4.45 uur op Istanbul, maarrrrr ik vertrek van Zestienhoven Emoticon: Yummie!

Dan laat ik in Nederland en Indonesië wel bij elkaar drie en een half uur file leed achter mij. Emoticon: Yes!
Alleen zullen we het gewicht van de bagage aan moeten passen, minder kaas en chocolade en geen makrelen Emoticon: Blush

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 03-08-2014 12:40 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
...Er gaan 5 vluchten per dag, twee in de ochtend, een in de middag en twee in de avond dus er zit altijd wel iets bij denk ik.

Het zijn 4 vluchten per dag met AA naar Bandung, één in de avond, en die laatste vertrekt om 19.15 uur, dus te krap (2 à 2,5 uur, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum) voor de aansluiting met Turkisch Airlines

'.. Je moet wel naar een andere terminal LCC (Low Cost Carrier) maar volgens mij is dat tegenwoordig allemaal goed geregeld in KL.

Het is voor vluchten van AA sinds mei dit jaar niet meer de LCCT, maar de gloednieuwe KLIA2, en het vervoer van KLIA daar naar toe kan o.a. per trein

Rechstreeks naar KL (MAS of KLM) is overigens niet goedkoper dan naar Jakarta, dus die kosten komen er wel bij.

Met MAS of KLM is dat het geval, maar met Turkisch Airlines dus wel degelijk verschil, en scheelt het gigantisch (wel € 200 verschil).
Voor mij onverklaarbaar.
Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!FAR FROM THE MADDING CROWD

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 03-08-2014 13:06 schreef Malam:
Nog sterker, met met Turkish Airlines naar Kuala Lumpur via Istanbul 513 Euro Emoticon: Confused

Vliegen vanaf Rotterdam naar KL € 475 als je Frankrijk aanklikt bij Skyscanner, TA kiest, en dan boekt via Bravifly

Heb ik wel een wachttijd van 4.45 uur op Istanbul, maarrrrr ik vertrek van Zestienhoven Emoticon: Yummie!

En niet te vergeten op de terugreis 6,5 uur wachttijd in Istanbul

Alleen zullen we het gewicht van de bagage aan moeten passen, minder kaas en chocolade en geen makrelen Emoticon: Blush

Bij TA mag je standaard ook 30 kg meenemen, en bij AA is dat ook voor een gering bedrag bij te boekenFAR FROM THE MADDING CROWD

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 03-08-2014 13:00 schreef Lieve:
Om echt te shoppen is Singapore natuurlijk het beste. Ook van daar zijn er goede verbindingen.

Ja, b.v. met Britisch Airline vanaf Amsterdam via Londen, en dan rechtstreeks naar S.
Al vanaf € 499 (skyscanner / bravofly))

Maar vluchten vanaf Singapore naar Indonesië zijn in de regel aanzienlijk duurder dan vanaf KL .
FAR FROM THE MADDING CROWD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Bedankt Jupje, ik zal is verder spitten, ik heb belang bij korte overstaptijden, dat kost mij wel meer, maar mijn kabouter kan het niet meer aan om meer dan 24 uur te reizen.
Ik heb meestal een koffer van 30 kilo en een trolleyback van een kilo of 16 bij me, handbagage vrijwel nihil, hoeven we bij overstap niet zo te slepen.

De keuze voor Kuala Lumpur - Bandung is omdat weg van Jakarta naar Sukabumi een gruwel is, Bandung is s'avonds slecht anderhalf uur.You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,767,749 topic views - 238,113 posts - 13,715 topics - 29,461 members - last post @ 01-04-2020 19:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,737,335 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com