indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Ja dat dacht ik ook inderdaad dat ik dat nodig heb.
Ik vind het trouwens op Bali drukker dan op Java (m.u.v. Jakarta, daar durf ik nog niet eens op de stoep te lopen)...Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-07-2014 12:21 salina wrote:
Een Indonesier vertelde me laatst dat je alleen in Bali een internationaal rijbewijs nodig hebt om auto te rijden maar dat op Java je gewone Hollandse rijbewijs genoeg is.
Zowel binnen- als buitenlander op Bali denken altijd dat Bali een aparte staat/regio is. Niets van dat, het is gewoon een provincie van RI. Dat doen ze graag daar, suggereren dat regels op Bali anders zijn dan elders in RI. (Zo vertelde een wartel-houder me eens dat internationaal telefoneren op Bali Rp 20.000 was i.p.v. Rp 12.000 zoals elders in RI. "Kijk maar op de meter". Ja mooi, die had ie natuurlijk zelf afgesteld. Zelfde geintjes met de posterijen, benzine, cargo's, etc.)

Maar kijk ook maar eens hoe vaak er hier op het forum door Baligangers wordt geschreven: "ik ga naar Bali, wat mag ik op Bali......, etc.". Men heeft (of wil) niet door hebben dat het (nog steeds) een doodgewone provincie van RI is zonder enige speciale status; niet zoals Yogya en Aceh.Balilounge
User
User icon of Balilounge
spacer line
 

Zeker weten, als je lid bent van de ANWB daar kan je een internationale rijbewijs aan vragen. Maar let op, het verkeer is links en als je in een dorp rijdt dat gaat nog wel. Maar als je in een grote stad rijd zoals Jakarta, Malang, Jogya of Surabaya kan je beter niet doen. Huur een auto met chauffeur is niet echt duur voor je euro dan weet je zeker dat je save bent. Ik zelf heb een fiets overgebracht naar Tuban Oost Java. Ik rijdt meestal 20 minuten heen van mijn dorp naar de stad Tuban gewoon over de weg. Daar heb je geen fietspad, dan is links rijden niet zo erg. Gewoon recht voor je kijken en niet reageren op de zoveelste keer dat claxon.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ook als je niet lid bent van de ANWB kan je gewoon een Internationaal rijbewijs halen.Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

In BelgiŽ gaat het via de gemeente. Een internationaal rijbewijs is ook eigenlijk niets meer dan een uitleg in verschillende talen die samen met het landelijk rijbewijs dient te worden getoond.

IndonesiŽ heeft het verdrag van Wenen hierover nooit ondertekend dus dat ze een SIM Internasional accepteren uit Europa is eigenlijk een gunst. Vooral omdat de gebruikte talen alleen Engels, Frans, Russisch en Spaans zijn. Men kan van het lokale politiekorps niet verwachten dat men dit begrijpt. Helemaal daar rijbewijzen (A, B, C, etc.) hier volledig anders genoemd en ingedeeld worden en dus onbekend zijn.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

De internationale rijbewijzen van de ANWB in NL zijn ook in het Bahasa Indonesia.
Maar maakt niets uit, de politie snapt het zelden (behalve op Bali dan). Voor hen moet een SIM creditcard formaat zijn want anders kan het geen SIM zijn.Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Had het moeten weten; de Nederlandse handelsgeest. Waarschijnlijk heeft de commercie ingegeven het in meerdere talen uit te geven. Eigenlijk raar dat men versies met talen vervaardigd waarvan de landen (bijv. PR of China) het niet eens erkennen; dit geeft wel de indruk dat het volkomen legaal is.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

renem
User
spacer line
 

Ik heb heel lang met een verlopen international rijbewijs rond getuft, ( heb nu sim A en C ) de politie is meestal niet instaat het te begrijpen wat wel logisch is, er staan wat stempels en handtekeningen dat is voldoende, ( kitas houders moeten overigens sim aanvragen )Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 30-07-2014 05:06 renem wrote: ( kitas houders moeten overigens sim aanvragen )
Are you 100% sure? Ik rijd nog steeds op een internationaal ANWB rijbewijs. Is dat wettelijk?
renem
User
spacer line
 

Ahhh ik dacht dat het moest maar lees net op living in indonesia forum dat het niet verplicht is.
renem
User
spacer line
 

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Neen, een KTAS of KITAP houder kan een SIM aanvragen. Ik herhaal; kan. Men bedoelt dat zij de mogelijkheid hebben om een Indonesisch rijbewijs aan te vragen, i.t.t. personen op een toeristenvisum.

Maar: Zodra u op een verblijfsvergunning in het land bent, MOET u een SIM hebben om hier rond te rijden.

Geen tijd nu, zal later de wettekst wel opzoeken.

Heb nog even snel gekeken maar de enige melding van een SIM Internasional is voor een Indonesische staatsburger die met zijn Indonesisch rijbewijs in het buitenland wil rondrijden.

Er wordt in de diverse wetteksten wel heel duidelijk gesteld dat men een SIM in een bepaalde klasse moet bezitten; A, B of C. En wat die klassen precies inhouden wordt ook gedetailleerd; ze komen natuurlijk niet overeen met die in de EU.

Tevens worden er in de wet allerlei vereisten gesteld waaraan nooit door een Europees of Internationaal rijbewijs tegemoet kan worden gekomen; het meest voor de hand liggende voorbeeld is dat het adres van de houder op de kaart MOET zijn vermeld. En zo zijn er wel meer.

Als de eerste de beste politieagent die u aanhoudt (dit zou weten en dan) een rijbewijs van Nederland o.i.d. onder ogen zou krijgen, zou hij u wettelijk gezien dus van de weg mogen en kunnen plukken. Met of zonder beschrijvend boekje in het Indonesisch.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.77,736,067 topic views - 235,509 posts - 13,700 topics - 26,423 members - last post @ 14-12-2019 21:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

126,811,707 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com