indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Zou ze niet banger moeten zijn om de operatie NIET uit te voeren?
Schijnt dat je maar 1 hart hebt.

Ja, ik kan me response van BPJS goed voorstellen.

Nu 150 miljoen lichter zal ze spoedig weer hartproblemen hebben.
Wéér naar BPJS.

Niet bepaald slimme actie van schoonmoeder.


Heldere ziende

De keizer
User
spacer line
 

Nee, niet bepaald slim. Maar 2 sterfgevallen in een korte tijd maakt je bang.
Maar ja, gelukkig heeft haar man genoeg Rupiahs.spacer line  

Genoeg Rupiahs en dan toch BPJS?

Met genoeg Rupiahs heb je een topverzekering (die Super VIP Executive Platinum Palladium edges + banaan) om dan in Singapore geopereerd te worden.
En ja, die verzekeringen heb je.


Heldere ziende

De keizer
User
spacer line
 

Tja, men heeft slechte ervaringen met verzekeringen. Een familielid was via zijn werk verzekerd bij Allianz. Toen hij ziek werd kreeg hij geen enkele Rupia uitgekeerd.
Mijn vrouw plus familie hebben 0,0 vertrouwen in verzekeringen.
Stonden versteld toen ik na 3 dagen al geld kreeg wegens een geanuleerde vlucht van Lion Air. Maar ja, het ging ook maar om 6 tientjes Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
pelaut
User
spacer line
 

Heb laatst uitgebreid met mijn tuuinman zitten kletsen over de BJPS. Die is laaiend enthousiast.Hij woont in een kleine kampung vlakbij ons huis, waar nooit iemand over een verzekring had gehoord, laat staan er eentje had gehad. Via de lokale regering en de assistenten van de lura worden er bijeenkomsten georganiseerd om de werking van de BJPS uit te leggen. Hij werd als een van de eerste lid, er schijnt een speciale regeling te zijn voor 'arme mensen'.Bij de bevalling van het 2e kind van zijn vrouw was er iets bijzonders aan de hand en ze ging een tijdje in de couveuse. Alles betaald door de BJPS. Vanzelfsprekend is hij laaiend enthousiast, anders was het of niet mogelijk geweest of hij had zoveel geld moeten lenen dat hij jaren over de afbetaling had gedaan.
Maar mijn vrouw (> 20 jaar in Holland en aan verzekeringen gewend) moet er niet veel van hebben, te laat, te weinig, te veel rompslomp etc. Laatst was de maat van de tuinman ziek, ze heeft hem meteen naar het Bogor Medical Centre meegenomen dat niet aan de BJPS meedoet. Paar uur later al terug een doktersrapport,bloed test uitslag en medicijnen, vanzelfsprekend betaalde ik de rekeningmaar dat bleef tot 1 juta (65 Euro) beperkt.
Nieuw systeem waar iedereennog mee moet leren omgaan maar voor het gros van de bevolking (die in zo'n kampung leeft) is het wel een grote vooruitgang. Hoorde wel dat de premie volgend jaar zou worden verdubbeld.De keizer
User
spacer line
 

Vriendin van mijn vrouw is ook blij met BPJS. Zij ging bevallen in het ziekenhuis en hoefde niets te betalen maar na de bevalling stoppte zij meteen met het betalen van de premie. Emoticon: Nooo

jstar
User
spacer line
 


er schijnt een speciale regeling te zijn voor 'arme mensen'


Ja, dat klopt. Ze houden een speciale databank bij voor mensen die worden gezien als minder bedeeld en in de onderste lagen van de samenleving. Die sociale index heet DTKS, mensen met niveau 4 of lager worden als 'arm' gezien.

Als je dan recht heb op de 'gratis' ziekteverzekering, kan je die krijgen maar je moet eerst worden opgenomen in de zogenaamde PBI. Dat is een lijst van mensen die hulpbehoevend zijn en recht hebben op bijstand. En daar werd eerder over geschreven; er wordt nu door de overheid gecontroleerd of al die mensen wel recht op die PBI status hebben.

bambang
User
spacer line
 

Hallo,
Het is weer een tijd geleden dat ik heb gereageerd.
Ik heb een vraag over BPJS.

Ik heb interesse in een retirement visa. De info hierover heb ik al veel verzameld. Echter er is een probleem wat de zorgverzekering betreft. Een zorgverzekering via buitenlandse zorgverzekeraars (Cigna, Now) is extreem duur (filialen in Indo). Minimaal $ 580,- per maand voor basis. Dit kan ik niet betalen. Niet gebonden aan leeftijd.
Eerst las ik dat een buitenlander in Indonesië na 6 maanden een BPJS kan afsluiten. Volgens www.rami-services.com/retirement-visa is dat niet meer van toepassing. Ik wil alles volgens de regels doen. De Indonesische zorgverzekeraars weigeren personen boven 60 jaar.
Zijn er suggesties? Anders wordt het Spanje.
Alvast bedankt.
jstar
User
spacer line
 

BPJS wordt meestal geweigerd voor buitenlanders. Officieel moet je 6 maanden hier gewerkt hebben.

Ook is het zo dat het niet als valabele ziektekostenverzekering wordt gezien voor een visa lansia. (Je kan het immers nooit hebben bij de aanvraag van een retirement visa, pas later als je hier al woont).

Er zijn trouwens veel meer zorgverzekeraars dan die je vermeldt, heb je ooit al eens geïnformeerd bij verzekeringsagenten als BHFS (B.H. Financial Services Limited) en PT Finansindo Manatama Internasional?

Die kunnen overzichten voor je maken met de verschillende dekkingsgraden (wij raken toch niet meer zwanger en als je nooit in Amerika komt en met een kunstgebit is het ook goedkoper).

Krijg je iets als dit, en het kan veel goedkoper dan je denkt.


(Sorry voor het formaat maar anders is het totaal onleesbaar.)

Ik zou persoonlijk trouwens niet zo heel snel voor een retirement visa gaan, want je zit echt vast aan één bepaalde agent. En later voor de KITAP vragen ze wat ze willen, de afzetters.

Waarom niet eerst eens proberen hoe het bevalt op bezoeksvisum? Dan kan je tot 6 maanden hier blijven en een trip naar Singapore of Kuala Lumpur zal ooit wel weer mogelijk zijn. Natuurlijk ligt nu alles stil.

Een alternatief is ook MM2H in Maleisië. En de Filipijnen, een katholiek land, hebben ook een speciaal programma voor pensionado’s. Niet zo slecht hoor. En Curaçao is er ook nog.

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

en kijk ook naar de voorwaarden.
vele verzekeringen vergoeden de ziektes die je al hebt niet.


Shalom

bambang
User
spacer line
 

Dank je. De afhandeling voor een visa kost USD 1.500,- (Indonesië). In Nederland € 1.800,-. Ik ga zeker verder goed uitzoeken en vergelijken.
Je hebt ook te maken met exportbeperking van de AOW (Maleisië). Voor Indonesië en Filipijnen geldt geen exportbeperking. De armoede in Filipijnen is groter dan die van Indonesië. Een keer in de Filipijnen geweest.
Ik ben al een paar keer in Ind. geweest, ook voor lange termijn met toeristenvisum, in en uit Indonesië.
Als ik het goed heb gelezen via de website van de ambassade Indonesië staan de prijzen op van de verlengingen. Eén jaar € 175,-, voor 2 jaren € 200,-. (In de praktijk zal dan weer wat anders zijn?)
Zoals ik eerder heb vermeld, worden mensen boven 60 jaar geweigerd voor een zorgverzekering in Indonesië. Ik zal verder zoeken. Ja, daarna stoppen en naar een andere alternatief zoeken (Spanje).
spacer line  

jstar
User
spacer line
 

Ik denk dat je bepaalde aannames doet die gewoon niet kloppen.

Het probleem met een retirement visa is dat de sponsor een commercieel bedrijf is dat z’n prijzen willekeurig kan aanpassen. Ook is het zo, dat je een sponsor nodig hebt voor verlenging van de tijdelijke of permanente verblijfsvergunning (ITAS/ITAP) en zelfs het opzeggen (met iets wat een EPO heet). Om het netjes te zeggen; ze hebben je dus bij je pietje want ze kunnen vragen wat ze willen en dwarsliggen als je niet akkoord gaat. Dus die officiële tarieven van Imigrasi zijn NIET van toepassing.

Er is geen wet of regel hier dat mensen ouder dan 60 in Indonesië niet verzekerd kunnen worden, dit komt van de verzekeringsmaatschappijen zelf. En sommigen zoals Allianz bieden het wel degelijk aan. Die gaan tot de leeftijd van 76.

Over nu wel of niet Indonesië of andere landen in Zuid Oost Azië of de Caraïben of Zuid Europa of whatever is voor iedereen anders en een discussie zonder einde maar ik zou het wel weten. En ik heb lang in al die plaatsen verbleven (en meestal zelfs gewerkt) ... je kan het wel het puur financieel bekijken maar je wilt ook overleven als er iets met je gebeurt....

bambang
User
spacer line
 

Dank je Jstar. Ja, zo gaat dat in Indonesië. Dat is de C-ziekte. De aanvraag bij het visumbureau heb ik moeten annuleren vanwege de problemen met de zorgverzekering. Het visumbureau heeft een oplossing. Dat is een spaarrekening van USD 18.000,-. Aan wie dit bedrag overgemaakt wordt of wie de deposit gaat beheren, wordt niet verteld. Ik heb ervoor bedankt.

De verlengingskosten via het NL visumbureau is, wow wow, per jaar € 1.150,- per jaar bij Access Indonesia.
accessindonesia.nl/visum-indonesie.php?lang=NL§ion=diensten&subsection=retirementvisa&detail=kosten

Hoeveel betaal je voor de verlenging in Indonesië per jaar?

Wel is het zo dat Thailand en Filipijnen een deposit van ongeveer USD 20.000,- eisen. Het wordt in een soort trust bewaard. Als je het land verlaat, krijg je het geld terug.
Ik heb bij de buitenlandse verzekeringsmaatschappijen (ook Allianz) een offerte opgevraagd. Het komt erop neer dat de minimale premie is € 580,-. Dat is te veel voor mij.
Ik ga het proberen uit te zoeken wat BPJS betreft. Het moet in de voorwaarden instaan. Het is dan wel in de Indonesische taal.
(Ik had gisteren een offerte opgevraagd bij OOM verzekering. Dank Erik Manado.)
jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 


Op 19-03-2021 09:39 schreef bambang:
Dank je Jstar. Ja, zo gaat dat in Indonesië. Dat is de C-ziekte. De aanvraag bij het visumbureau heb ik moeten annuleren vanwege de problemen met de zorgverzekering. Het visumbureau heeft een oplossing. Dat is een spaarrekening van USD 18.000,-. Aan wie dit bedrag overgemaakt wordt of wie de deposit gaat beheren, wordt niet verteld. Ik heb ervoor bedankt.

De verlengingskosten via het NL visumbureau is, wow wow, per jaar € 1.150,- per jaar bij Access Indonesia.
accessindonesia.nl/visum-indonesie.php?lang=NL§ion=diensten&subsection=retirementvisa&detail=kosten

Hoeveel betaal je voor de verlenging in Indonesië per jaar?

Wel is het zo dat Thailand en Filipijnen een deposit van ongeveer USD 20.000,- eisen. Het wordt in een soort trust bewaard. Als je het land verlaat, krijg je het geld terug.
Ik heb bij de buitenlandse verzekeringsmaatschappijen (ook Allianz) een offerte opgevraagd. Het komt erop neer dat de minimale premie is € 580,-. Dat is te veel voor mij.
Ik ga het proberen uit te zoeken wat BPJS betreft. Het moet in de voorwaarden instaan. Het is dan wel in de Indonesische taal.
(Ik had gisteren een offerte opgevraagd bij OOM verzekering. Dank Erik Manado.)


Dan ben ik toch blij (zolang de gezondheid het toelaat), dat ik het op pendelen kan houden: een half jaar in de zomer in Nederland (Limburgs heuvelland), en in de koude periode een half jaar (van eind oktober tot eind april) in Indonesië (Karanganyar, Surakarta).
Weinig gedoe met de ziekenkostenverzekering, en gewoon 180 dagen met het zelf eenvoudig te regelen en verlengen SosBud visum, dus niet afhankelijk van bureaus.
Dat het nu even niet kan vanwege covid is hopelijk maar van tijdelijke aard.


it's good to touch the green, green grass of home

jstar
User
spacer line
 

Ja Jupke, ik begrijp het gemak en weet dat het een optie is waar veel mensen voor kiezen terwijl ze lange periodes hier verblijven, maar het is natuurlijk niet legaal in een geval als dit. (Ik besef dat jij dat niet promoot.) Van beide kanten niet trouwens:

Als je uit Nederland vertrekt voor een langere periode (8 maanden per jaar) moet je je afmelden bij de Burgerlijke Stand. Het ziekenfonds of ziekteverzekering gaat ook niet zo akkoord zodra ze beseffen dat het niet om een vakantie gaat. De SVB zou het ook niet echt kunnen waarderen.

In Indonesië wordt het als misbruik van een toeristen visum gezien en als je er langer dan 183 dagen per lopend jaar verblijft moet je je wereldwijde inkomen aangeven en belastingen betalen.

Ook heb je natuurlijk het effect dat je de reis moet betalen (én afleggen!), om de maand moet verlengen (vervelend) en nog steeds een sponsor nodig hebt. En om de 6 maand (even) het land moet verlaten. En je hebt in beide landen huisvesting nodig wat duur kan zijn.. Ook vraag ik me af hoe een verzekering er tegenaan kijkt als ze erachter komen, buiten de EU is dekking ook vaak een probleem als het geen korte trip is. Dit gaat trouwens helemaal verdwijnen, ze willen een andere oplossing voor de ‘digitale nomaden’ die op Bali verblijven en voor de overwinteraars.

Even herhalen; BPJS is een ziekteverzekering waarmee je helemaal niets kan aanvangen voor een visum of verblijfsvergunning. Daar bovenop; deze kan je als buitenlander zonder een (werk)geschiedenis in het land officieel niet krijgen.

Prijzen zijn puur onderhandelbaar met de sponsors (de agenten) die vragen wat ze willen en de officiële prijzen van Imigrasi zijn niet van toepassing op retirement visa. Elk jaar kan je dus met KITAS een verrassing krijgen. En zelfs bij een KITAP (eerst 5 jaar, daarna onbeperkt) heb je de agent nodig want je hebt een KTP (identiteitsbewijs) nodig, je moet je nog steeds elke vijf jaar aan laten melden en elke twee jaar moet je een MERP (uit- en inreisvergunning) aanvragen. Iedereen betaalt iets anders, het hangt helemaal af van je onderhandelingen en hoe happig ze zijn om je als klant te hebben.

De systemen met borg zoals in sommige landen zijn eigenlijk veer eerlijker, daar weet je tenminste waar je aan toe bent. Ook is een systeem zoals MM2H (Malaysia My 2nd Home) heel duidelijk, je weet dat je een huis tegen bepaalde prijs moet aankopen, een huishoudster tuinman of chauffeur moet aanwerven, enz. Ze lijken allemaal veel duurder maar je kan het beter budgetteren en aan het einde ben je tenminste niet afgezet. Zo’n SRRV programma van de Filipijnen heeft trouwens veel mogelijkheden: https://pra.gov.ph/srrv/ en daarin krijg je zelfs de ziekteverzekering PhilHealth. Daar betaal je zo’n €60 per jaar voor. Een koopje, zelfs vergeleken met het inferieure BPJS.bambang
User
spacer line
 

www.letsmoveindonesia.com/indonesia-retirement-visa/

De eigenaar van dit visumbureau is een WESTERS persoon. De inhoud van de website komt eerlijk en betrouwbaar over. De tarieven worden gewoon vermeld, geen verborgen kosten. Simpele vragen gesteld over de kosten; een dag erna worden de kosten benoemd.

Retirement visa IDR 16.000.000 plus fee $ 150,-. Totaal: € 1.056,-.
Verlenging IDR 16.000.000 = € 931,-.

De inhoud van de ontvangen email is recht door zee. Geen ruis. Heel duidelijk. Zakelijk.
jstar
User
spacer line
 

Tja, er zijn er natuurlijk flink wat*

Kennissen hebben deze gebruikt: https://www.rami-services.com/retirement-visa

Het voordeel was dat de inschrijving burgerlijke stand was inbegrepen, ze kregen dus ook de SKTT.

Het is en blijft veel geld want het enige wat ze moeten doen is in een online (e-visa) systeem gaan en daarin alle benodigde documenten en bewijzen uploaden. Jij krijgt bij goedkeuring een e-mail. De ambassade of zo komt er niet meer aan te pas.

* een paar voorbeelden:
https://visa4bali.com/visa-services/
https://mpp-travel.com/?Retirement
http://www.mas-travel.com/retirement-visa-package
https://agenkitas.com/visa-pensiun.php
http://jbs.co.id/layanan-kami/(...)visa/visa-tka-lansia
http://www.bali-expat-business(...)ment-visa-indonesia/


jstar
User
spacer line
 

De prijzen die ik heb gezien, lagen altijd tussen de $700 en $1.000bambang
User
spacer line
 

www.bpjs-kesehatan.go.id/bpjs/pages/detail/2014/11

02-12-2020

All Indonesian residents are MANDATORY to become JKN-KIS participants managed by BPJS Kesehatan including FOREIGNERS who have WORKED for at least 6 (six) months in Indonesia and have paid contributions, which are divided into the following types of membership:

(snik)
bambang
User
spacer line
 

Voor geÏnteresseerden.

Heel veel onderzoek gedaan naar het visum en de zorgverzekering.
Goedkope retirement visa 7.500.000 IDR bij visa4bali.com/retirement-visa-c-319/ in Bali.
Goede en goedkope zorgverzekering bij : www.facebook.com/silvester.noveantara, 27.181.000 IDR per jaar.
Adios.

jstar
User
spacer line
 

Nou zeg, al dat werk en dan eindig je nog bij Visa4Bali, een grotere en de eerste uit mijn lijstje en bij Prudential voor de verzekering (de grootste en bekendste van het land, Silvester is gewoon één van hun agenten)?! Ach ja.lotte
User
spacer line
 

Vlak voor mijn 65e heb ik een ziekenfonds afgesloten bij AXA Mandiri in nov 2019 en betaal Rp12.690.000 per jaar. Ouder dan 65 zal dit niet lukken45havana
User
spacer line
 

Ja de acceptatie leeftijd is in veel gevallen 60 of 65 jaar, maar wordt je met je 70ste verjaardag er niet uitgeknikkert??lotte
User
spacer line
 

Ik ben iig verzekerd tm 85 jr
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,708,029 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com