indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > IndonesiŽ op z'n Nederlands > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Tommeke
User
spacer line
 

Beste reizigers,
Kan er mij iemand een gerecht en een restaurant aanbevelen in nusa dua.
En dan ook voor Pemuteran, ubud, manggis, seminyak.
Gaan er op rondreis en wilen wel de lokale eetgewoontes proeven.
Dank je voor de info Emoticon: Puh! Emoticon: Party! Emoticon: Bye bye



Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Ik zou gewoon eens zoeken op de termen babi guling, sate lilit en bebek tutu. En als u dat doet i.c.m. het woord Bali of de plaatsen die u noemt, vindt u zeker heel veel resultaten en beoordelingen van restaurants op de Tripadvisors e.d. van deze wereld.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

renem
User
spacer line
 

Zelf 2 dagen behoorlijke buikpijn gehad van bebek tutu.
Wesrersse magen zijn niet geschikt voor het hete eten denk ik, dus voorzichtig zijn.



Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Wkwkwk

Veel Balinese gerechten zijn inderdaad nogal pikant. Alleen in noord Sulawesi (of sommige streken van Mexico en India) en bij veel Padang gerechten is het nog erger.

Wat me altijd opvalt in de westerse toko's of verkoopplaatsen van de Tong Tong Fair en Pasar Malam's, zijn de ongelofelijke aantallen verschillende soorten sambals die men aanbiedt. Is dat een Nederlandse uitvinding (cf. rijsttafel) of voorliefde voor pikant? Men zou denken dat ze dan wel wat gewend zijn.

Sambal wordt hier natuurlijk wel zeer veel gegeten en is onderdeel van de eetcultuur maar er wordt eigenlijk buiten een drietal soorten, weinig onderscheid in gemaakt. Ook niet in restaurants; men serveert gewoon een paar variŽteiten eigen sambal en zeker geen exotische collectie uit verschillende streken. En thuis wordt het voornamelijk zelf gemaakt, het wordt niet veel in een pot gekocht (tenzij men geen tijd heeft).

In fast food restaurants serveert men chili saus in pakjes of 'aan de pomp'. En we eten dat met werkelijk alles, zelfs McD frietjes of pizza van Domino's. Tomaten ketchup is minder populair maar ze lijken heel veel op elkaar. Kijk dus uit met het rode spul als u gaat eten bij een Burger King of i.d.. En natuurlijk de groene pepertjes in bijna wel elk Indonesisch gerecht (de rode in Padang).


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



83,342,320 topic views - 239,694 posts - 13,725 topics - 32,078 members - last post @ 06-07-2020 23:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

135,891,730 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com