indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
sayang
User
User icon of sayang
spacer line
 

[quote] On 14-03-2005 12:46 Inge Klinkert wrote:
Heren heren, het lijkt net of de indische keuken alleen bestaat uit rendang.

Emoticon: Nooo indisch?




Richy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 14-03-2005 13:48 sayang wrote:

On 14-03-2005 12:46 Inge Klinkert wrote:
Heren heren, het lijkt net of de indische keuken alleen bestaat uit rendang.

Emoticon: Nooo indisch?


Foutje wordt vaker gemaakt... http://forum.indahnesia.com/topic/1393/
Dames/ Heren ken toch je geschiedenis... Emoticon: Worship


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

Jantje
User
spacer line
 

Ik heb reeds alle ingrediŽnten van Sayang aangeschaft. Nu is het wachten op een recept voor Rendang. Volgens Latex moet het nogal lang sudderen. Is schenkelvlees dan ook geschikt? Emoticon: Nice



latex40
User
User icon of latex40
spacer line
 

Hoi Jantje Emoticon: Worship Schenkelvlees zegt het al te veel bot in of aan het vlees. Dus tidak. Het lekkerste is sucadelappen bijna geen vet. Ja en kan jij vlees in 5 minuten braden ??? Emoticon: Shiny



sayang
User
User icon of sayang
spacer line
 

ik doe rendang altijd 2 1/2 a 3 uur op petroleumstel,ouderwets maar gaat beter als t 'waakvlammetje' op 't gasfornuis.
vervolgens een nachtje geduld en de dag erna pas eten...is ie nog lekkerder..




Jantje
User
spacer line
 

Latex en Sayang,
Ok. Sucadelappen zijn ook hier te koop en dat moet lang sudderen.
Ouderwets oliestel is inderdaad ideaal. Daar kan je de temperatuur goed mee in de hand houden. Ook volop te koop hier. Bedankt voor de info.
Nu nog een recept...
Emoticon: Yeah right!



Ibu Inge
User
spacer line
 


Sorry sorry heren sayang en richy voor de gemaakte fout.
En Jantje en Latex als ik rendang maak gebruik ik altijd magere runderlappen.




Ibu Inge
User
spacer line
 

Jantje
Hier mijn recept hoe ik rendang maakt.
IngrediŽnten:
500 gr. in blokjes gesneden rundvlees, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel trassi, 5 kemirinoten, 1 theel. kunjitpoeder, sambal naar smaak, 1 serreeh, 2 schijfjes laos, 2 blaadjes salam, 2 blaadjes djerukpurut, 250 gr. cocosmeel, citroensap, suiker, zout.

Eerst de cocosmeel op een laag pitje lichtbruin bakken, daarna in de vijzel fijnstampen.
In de vijzel wrijft je ui, knoflook, trassi en kemirinoten fijn of je maakt gebruik van de blender.
In een pan met olie dit mengsel fruiten, daarna het vlees (gezouten) erbij doen. Even bakken tot het vlees wat gaar is.
Cocosmelk erbij gieten tot het sausje boven het vlees staat.
Dan de rest van de ingrediŽnten erbij doen en als laatste de fijngestampte cocosmeel.
Alles goed koken, totdat de olie bovendrijft.
Vuur laag zetten en van tijd tot tijd alles omscheppen tot het vlees is drooggebakken.

Ipv. een blik cocosmelk (te koop bij supermarkt of toko) kan je ervoor kiezen om de rendang met cocosmeel te bereiden. Je moet dan wel de cocosmeel in een pannetje doen, lauw water erover heen, en boven een zeef de cocosmeel uitpersen (2x). Dit geeft wel weer een iets andere smaak dan het gebruik van een blik cocosmelk.

Een tip: Een heel goed indonesisch kookboek (pocketuitgave) is die van Oma Keasberry.
Titel Oma's indische keukengeheimen.
ISBN 90 294 7040 2 bold text link here

Salamat makan.
Inge



Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

beste mensen, we hebben een eigen subforum. Deze gaat op slot.




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

79,672,034 topic views - 236,682 posts - 13,710 topics - 28,455 members - last post @ 21-02-2020 14:25 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

129,991,397 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com