indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

ibuluhu
User
spacer line
 


Op 11-06-2014 07:27 schreef Lieve:
Sta me toe:


 • Onbeleefd: Iemand (iets met) een linker hand geven. (Daar heeft men immers net zijn/haar gat mee gekuist.)
 • Immoreel: Met Ramadan met blote schouders over straat lopen of iets eten en drinken voor de neus van diegenen die vasten.
 • Crimineel: Godslastering. Ontucht (strafbaar indien de partner een klacht indient).
 • Slecht: Schreeuwen en iemand uitmaken in het openbaar, iemand beledigen.

  Hierboven geef ik vier voorbeelden van de termen die u gebruikt . En wel in het gebruikskader van een Aziatisch land ( en vnl. Indonesië ). De toepassing van deze woorden is gewoon anders.

  Over gevoeligheden gesproken: Ik heb al veel gevallen meegemaakt waarin westerlingen hier zich aan deze genoemde zaken bezondigden. En laten we wel wezen, de meeste westerlingen zullen er geen graten in zien. Kan men zich voorstellen dat anderen dit wel doen?

  Zonder een uitspraak te doen of het nu wel of niet juist en correct is (het is immers subjectief), dit gewoon om aan te tonen dat er geen universele waarden en termen zijn . • Geheel mee eens  ibuluhu
  User
  spacer line
   


  Op 11-06-2014 07:22 schreef guna2:

  [quote verwijderd]

  Alle Werte sollten umwertet werden! Aldus sprak de profeet.
  Emoticon: Shiny Emoticon: Yes!  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   

  Voorbeelden hierboven hebben allen te maken met: rekening houden met een ander. Dus gelijk: onbeleefd, immoreel, slecht. Dus toch universeel?  Lieve
  User
  User icon of Lieve
  spacer line
   

  Daarin ben ik het volkomen met u eens mijnheer YB; we leven niet geïsoleerd of alleen op een eilandje; alle regels en normen en waarden zijn het gevolg van het 'rekening met elkaar moeten houden'. Dat is inderdaad universeel.


  Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

  spacer line  


  On 10-06-2014 21:51 pierre wrote:

  Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Lieve.

  Ja mijn vrouw is Indonesisch en zoals ik al zei ze schaamde zich omdat menig Indonesiër nog steeds dezelfde gedachte hebben als deze achterbuurvrouw.

  E heeft zelfs (volgens je verhaal) na 3 jaren verblijf al bepaalde mening over haar (ex ?) landgenoten.

  Gelukkig zijn van de iets meer 240 miljoen Indonesiers vele miljoenen die niet zo gedroegen zoals die achterbuurvrouw.
  Dat is mijn ervaring , in mijn naaste omgeving /kennissen, vrienden, familie en oude buren .
  Kennelijk is Indonesia een land van tegenstellingen, met verschillende lagen in de maatschappij .


  bisa dicek of makemyday .

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Er zijn dingen die ik niet begrijp en ook nooit zal begrijpen.
  Ik zit in een rumah makan, de tafel grenst gelijk aan het parkeerterrein, ik raak in gesprek met iemand die aan de tafel naast mij met zijn vrouw en twee kinderen zaten te eten.
  Een aardige vent, waar kom je vandaan, hoelang ben je hier, je spreekt goed Indonesisch, wat voor werk doe je, dat soort standaard vragen.

  De man kwam uit Bogor, was ooit eens in Nederland geweest, wat schoon hé en wat een discipline dat is hier toch heel anders.
  Ik hou me met dit soort gesprekken meestal op de vlakte, ach Pak komt hier ook wel, heeft wat tijd nodig.
  Moeders ging afrekenen met de kinderkes aan haar rokken, pa liep vast naar de auto, die stond nog geen 5 meter van mijn tafel.

  Trok de deuren open en harkte de vloer aan, plastic bekertjes, zakje van allerlei etenswaren en ships, pleurde hij zo over de drempel op straat.
  Terwijl op 4 meter afstand een vuilbak stond, stapte met zijn gezinnetje in, groette mij nog eens vriendelijk en weg was ie.
  Wat doen die kinderen als ze wat ouder zijn, dat is geen moeilijke puzzel. Emoticon: Nooo


  .  spacer line  


  On 11-06-2014 04:16 Yogya-Bali wrote:

  [quote removed][br

  Pierre:
  [quote removed]
  Die "grapjes" had ik soms ook en lag direct uit de gunst bij weigering. Maar het ligt ook duidelijk aan de klasse, stand cq. "kaste" van je omwonenden. In een normale perumahan zal men dat niet doen, in de kampung wel.

  Nah itu dia .
  Dus terug naar de topic , een kind van een mix-couple (waarvan 1 v.d ouders een bule is) zal in een kampung gemeenschap moeilijk(er) hebben dan iemand die in een afgebakend woongemeenschap wonen.
  Bij de perumahan heb je ook gradaties , zeer eenvoudig tot .eenvoudig/gewone perumahan.


  bisa dicek of makemyday .

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 11-06-2014 07:27 Lieve wrote:
  Sta me toe:


 • Onbeleefd: Iemand (iets met) een linker hand geven. (Daar heeft men immers net zijn/haar gat mee gekuist.)
 • Immoreel: Met Ramadan met blote schouders over straat lopen of iets eten en drinken voor de neus van diegenen die vasten.
 • Crimineel: Godslastering. Ontucht (strafbaar indien de partner een klacht indient).
 • Slecht: Schreeuwen en iemand uitmaken in het openbaar, iemand beledigen. (Ik zie nu net dat deze veranderd is in Discriminatie, maar soit.) • Inderdaad typisch Indonesië Lieve, ik voeg er zelfs nog één aan toe, iets aanwijzen met je wijsvinger i.p.v met je duim.
  Dat zijn dingen die iemand die hier langer is moet weten en het ook in de praktijk moet brengen, dat is een kwestie van je aanpassen aan het gastland/cultuur.
  Maar het wil nog niet zeggen dat een toerist die hier een keer op vakantie komt en dit niet weet een onbeschaafde vlerk is en hem als zodanig te behandelen.

  Dit is een eindeloze discussie denk ik.
  Om er maar één uit te lichten.
  Immoreel: Met Ramadan met blote schouders over straat lopen of iets eten en drinken voor de neus van diegenen die vasten.
  Ok, geaccepteerd als normaal, althans voor mij.

  Maar restaurants onder dwang sluiten omdat het Ramadan is, zonder rekening te houden met anders gelovigen, hoe moet ik dat beoordelen, is dat ook normaal?
  Dat is namelijk buiten de grote steden inmiddels meer regel als uitzondering.

  Afijn, nog eentje.
  Crimineel: Godslastering. Ontucht (strafbaar indien de partner een klacht indient.
  Ontucht? Homoseksualiteit of zelfs man en vrouw die ongetrouwd samen in bed liggen, dat is crimineel?
  Tja sorry hoor, ik kan dat niet normaal vinden, ook Indonesië zal er toch inmiddels wel achter zijn dat het Victoriaans tijdperk (1800) voorbij is en dat we al 14 jaar in 2000 zitten Emoticon: Confused
  Ik heb de afgelopen 18 jaar elk jaar de tolerantie af zien nemen en plaats zien maken voor de dwang en overheersing van de meerderheid, waar gaat dit eindigen?
  Kunnen we nog over een seculiere staat spreken?

  Ik heb dat namelijk na de val van Suharto zienderogen af zien nemen, een land terug voeren naar de tijd van Mohammed is niet normaal Lieve, niet in de ogen van het merendeel van de Indonesiërs ook niet in de ogen van de wereld, alleen in de ogen van een paar miljoen zandbakbewoners.

  Snap je wat ik bedoel als ik zeg dat dit een discussie is die tot niets leidt Emoticon: Blush  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 11-06-2014 07:52 Surya Atmadja wrote:

  [quote removed]

  Nah itu dia .
  Dus terug naar de topic , een kind van een mix-couple (waarvan 1 v.d ouders een bule is) zal in een kampung gemeenschap moeilijk(er) hebben dan iemand die in een afgebakend woongemeenschap wonen.
  Bij de perumahan heb je ook gradaties , zeer eenvoudig tot .eenvoudig/gewone perumahan.
  Had ik dat al niet gezegd in mijn posting op 7-6, 15:33
  Indien de economische positie van indo's laag is (ook als die hoog is maar dan durft men dat niet te uiten), ziet men hen als verraders dan wel "onvolledige" Indonesiers. Het beste benadert pak Surya nog de werkelijkheid deze maal.
  Uiteraard zijn er indo's die profijt trekken van hun gemengde afkomst. Maar dat is een kleine minderheid die het toevallig goed heeft getroffen. Treft men het niet goed, wacht er een heel ander lot.
  Als men gaat beweren dat sommige uitingen geen discriminatieve bedoelingen hebben, dan steekt men doelbewust de kop in het zand. Als Geerd Wilders bepaalde uitspraken doet, mag men het met recht discriminatie/racisme noemen. Andersom wordt het gebagatelliseerd. Zo ook het eeuwige excuses van de westerse blik, etc.  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 11-06-2014 09:00 Malam wrote: Snap je wat ik bedoel als ik zeg dat dit een discussie is die tot niets leidt Emoticon: Blush
  Zeker. Dat is ook zo jammer hier dat velen hun eigen fouten en falen niet willen inzien en het altijd maar proberen te bedekken met de mantel der liefde. Het is net of men zich persoonlijk aangevallen voelt.
  Allah/God zij dank zijn er nog voldoende Indonesiers die wel openlijk en kritisch kunnen zijn over eigen natie, cultuur, zeden, waarden en normen.

  Ik maakte het gisteren nog mee dat ik uiteindelijk de schuld kreeg van een ongeluk dat ca. 10 km ver van mij had plaats gevonden en van een kind dat op zeker 5 km van mij was gebeten door mijn hond. Nee, men heeft nimmer ergens de schuld van; het ligt altijd aan een ander.
  Het is zowel op het ziekelijke als belachelijke af hoe moeilijk hier men eigen schuld kan bekennen en een klein beetje aan introspectie (wat is dat voor woord?) kan doen. Maakt het voor zichzelf prettiger en aangenamer en ook voor een ander. En leerzaam. Lady Gaga is no.1 in de Top 10 hier want op alles wat men iemand onder de neus duwt, wordt geantwoord: "Nggak gak gak gaga". Ontkennen tot op het absurde af.  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 11-06-2014 10:29 Yogya-Bali wrote:

  [quote removed]


  Ik maakte het gisteren nog mee dat ik uiteindelijk de schuld kreeg van een ongeluk dat ca. 10 km ver van mij had plaats gevonden en van een kind dat op zeker 5 km van mij was gebeten door mijn hond.


  Tja maar dat is je eigen schuld, een hond die de auto uitlaat is geen goed idee, als hij iemand op 5 km van je huis heeft gebeten en hij vlucht met de auto dan is ie in een mum 5 km verder en ik weet zeker dat je hond geen rijbewijs heeft.

  Een dag of 3 terug lagen er 3 knullen van een jaar of 12 op ons toegangshek, de lol begrijp ik daar niet van, ik hou mij ook altijd afzijdig.
  Mijn echtgenote waarschuwde ze dat ze weg moesten wezen, dat valt dan niet in goede aarde want ze is een vrouw van een bule , mijn hek is wel ontzet.

  Toen gingen de heren stenen gooien, gelukkig staat het huis ver genoeg dat ze dat niet kunnen raken, tja volwassenen zien dat ook maar houden hun rijstmolen dicht,, vervolgens zijn ze nu al twee dagen uren lang per dag bezig met vuurwerk gooien, moedwillig treiteren.

  Je bent hier gewoon vogelvrij, mooier kan ik het niet maken, dit was 10 jaar geleden ondenkbaar, over twee weken ben ik hier enkele maanden weg.
  Ik hoop dat als ik terug kom dat het verstand ook weer een beetje terug is, anders weet in nu al dat ik mijn langste tijd hier heb gehad, is het niet triest?
  Pure massa hysterie met fabels die niet waar zijn tegen iemand die anders is, zo werkt het in de kampung.

  Er moet een slachtoffer zijn om je eigen ellende aan op te hangen, is het geen IndoChinees dan is het wel een bule.
  Dat kan je alleen maar vermijden in een beschermde wijk, buiten tussen het kampung volk kan lang goed gaan, maar komen doet het, je kan er op wachten.
  De imams in de buurt helpen je wel een handje, ondanks dat je je kop niet boven het maaiveld uitsteek, ze vinden je toch wel, "Hidup Indonesia anno 2014".

  .  harlys
  User
  spacer line
   

  eerste de beste die een poot op mijn terein zet is niet Jarig gister zaten er bij mij 5 voor het hek

  loop er heen en zeg mau apa sini tanah ini hak saya.
  weg waren ze valt me wel op dat Jongeren met een wit mutsje brurtaler zijn dan dan de gewone kampong jongeren.

  Maare het is heel eenvoudig want ik ken wat jonges van de dessa en wat premannetjes worden het genoemd die het verkeer wat regelen van de alternatieve weg en ik zit wel eens in de warung kaling aan de intesari (goedkope wijn )
  wat te ouwe hoeren maar maak tussen neus en lippen wel duidelijk l
  We leven bersama en als dat niet kan hoop ik dat de gene die mij het moeilijk maakt een hoop geld en goede kennissen heeft want anders bezorg ik hem een paar jaar bajes en de eerste week op het politie buro elke avond een flink pak slaag.

  Dit in het maleis zo dat het duidelijk is nu ik heb nooit geen last en ga met iedereen om
  ik verschuil me niet mijn ramen en deuren staan tot dik 1 uur snachts wagen wijd open

  alhamdulilah Emoticon: Bye bye

  maar afkloppen je weet het nooooooit Emoticon: Laugh out loud


  Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

  Anne Mieke
  User
  User icon of Anne Mieke
  spacer line
   


  On 11-06-2014 11:19 Malam wrote:

  [quote removed]

  Mijn echtgenote waarschuwde ze dat ze weg moesten wezen, dat valt dan niet in goede aarde want ze is een vrouw van een bule , mijn hek is wel ontzet.

  Toen gingen de heren stenen gooien, gelukkig staat het huis ver genoeg dat ze dat niet kunnen raken, tja volwassenen zien dat ook maar houden hun rijstmolen dicht,, vervolgens zijn ze nu al twee dagen uren lang per dag bezig met vuurwerk gooien, moedwillig treiteren.

  Je bent hier gewoon vogelvrij , mooier kan ik het niet maken, dit was 10 jaar geleden ondenkbaar, over twee weken ben ik hier enkele maanden weg.
  Ik hoop dat als ik terug kom dat het verstand ook weer een beetje terug is, anders weet in nu al dat ik mijn langste tijd hier heb gehad, is het niet triest?
  Indonesie verandert, is veranderd. Dat is wat ik hieruit opmaak en ook hetgeen wat ik al een paar keer in een posting heb proberen duidelijk te maken.
  Een jaar of 5, 6 geleden had ik nog het plan om naar Indonesie te verhuizen. Juist door al die veranderingen, de attitude van mensen en precies zoals het hierboven staat mbt het vogelvrij ben ik op dat besluit teruggekomen. Het kan zijn dat mensen door de lange aanwezigheid in het land zich er niet van bewust zijn of er aan "gewend" zijn. Ook in Nederland zijn de normen en waarden aan het vervagen met het verschil dat ik me hier nog enigszins beschermd voel. Inderdaad in Indonesie ben je vogelvrij (als buitenlander)


  Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

  harlys
  User
  spacer line
   


  On 11-06-2014 11:47 Anne Mieke wrote:

  [quote removed]
  Indonesie verandert, is veranderd. Dat is wat ik hieruit opmaak en ook hetgeen wat ik al een paar keer in een posting heb proberen duidelijk te maken.
  Een jaar of 5, 6 geleden had ik nog het plan om naar Indonesie te verhuizen. Juist door al die veranderingen, de attitude van mensen en precies zoals het hierboven staat mbt het vogelvrij ben ik op dat besluit teruggekomen. Het kan zijn dat mensen door de lange aanwezigheid in het land zich er niet van bewust zijn of er aan "gewend" zijn. Ook in Nederland zijn de normen en waarden aan het vervagen met het verschil dat ik me hier nog enigszins beschermd voel. Inderdaad in Indonesie ben je vogelvrij (als buitenlander)


  Wat een onzin Emoticon: Stupid


  Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

  Anne Mieke
  User
  User icon of Anne Mieke
  spacer line
   

  Wat is hier precies onzin?


  Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Anne Mieke ik zit hier nu met wat tussenpozen van 2 tot 3 maanden meer dan 6 jaar.
  In het begin had ik iets van gatverdarrie in moet weer terug naar Nederland, nu verlang ik er echt naar.
  Raar maar waar, ik wil niet over Indonesië oordelen, dit is louter gebaseerd op het gebied waar ik zit, de mentaliteit, het egoïsme de intolerantie en het getreiter hier heeft in de afgelopen jaren zo'n vlucht genomen, dat het eigenlijk de kant op gaat dat het niet leuk meer is hier te zijn.

  Nu al 2 hele dagen doorlopend van 8 tot 6 vuurwerk, buiten het geblér 6 uur per dag uit de roeptoeters, de één stopt de ander neemt het over.
  De billenbijters hebben hun examens achter de rug en vervelen zich kapot, ze zijn de hele dag op zoek naar rottigheid en sensatie ze zijn volledig los.
  Geen ouder die zich er een ruk van aantrekt, te bizar voor woorden.

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 11-06-2014 12:00 Anne Mieke wrote:
  Wat is hier precies onzin?


  Vraag ik mij ook af  Anne Mieke
  User
  User icon of Anne Mieke
  spacer line
   


  On 11-06-2014 12:09 Malam wrote:
  Anne Mieke ik zit hier nu met wat tussenpozen van 2 tot 3 maanden meer dan 6 jaar.
  In het begin had ik iets van gatverdarrie in moet weer terug naar Nederland, nu verlang ik er echt naar.
  Raar maar waar, ik wil niet over Indonesië oordelen, dit is louter gebaseerd op het gebied waar ik zit, de mentaliteit, het egoïsme de intolerantie en het getreiter hier heeft in de afgelopen jaren zo'n vlucht genomen, dat het eigenlijk de kant op gaat dat het niet leuk meer is hier te zijn.

  Nu al 2 hele dagen doorlopend van 8 tot 6 vuurwerk, buiten het geblér 6 uur per dag uit de roeptoeters, de één stopt de ander neemt het over.
  De billenbijters hebben hun examens achter de rug en vervelen zich kapot, ze zijn de hele dag op zoek naar rottigheid en sensatie ze zijn volledig los.
  Geen ouder die zich er een ruk van aantrekt, te bizar voor woorden.

  Er zijn grote verschillen tussen de eilanden en de mensen die er wonen. Ik kom nog maar weinig op Java omdat ik daar iets voel wat me niet bevalt. Misschien een ander gebied uitkiezen in Indonesie? Of behoort dat niet tot de mogelijkheden?


  Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 11-06-2014 11:19 Malam wrote: Tja maar dat is je eigen schuld, een hond die de auto uitlaat is geen goed idee, als hij iemand op 5 km van je huis heeft gebeten en hij vlucht met de auto dan is ie in een mum 5 km verder en ik weet zeker dat je hond geen rijbewijs heeft.
  Het verhaal is te lang om hier neer te zetten, maar het kwam erop neer dat iemand een deuk in zijn auto reed omdat hij met mij een afspraak had. Dus was ik de schuldige want hij had met mij een afspraak.
  De bijtende hond: een kind zit mijn hond te treiteren en te folteren. Vervolgens zegt de hond hap. Kind bevond zich notabene op mijn terrein, ongevraagd. Moest toch de tetanusprik, de rabiesprik en de behandeling van de beet betalen: Rp. 630.000.
  De (on)logica, de zelfverantwoordelijkheid, waar is die? En dit is geen incident, dit is een vrijwel dagelijks terugkerend iets......
  Ik zou tegen Techtics zeggen: wees je gewaar waar je je kids instopt!  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Dat gaat me niet lukken Anne Mieke, dat gaat bruin niet trekken.
  Mijn enige hoop is dat enkele maanden na de ramadan het normale leven hier weer is begonnen en dat iedereen weer een beetje normaal kan denken.

  Ik negeer het nu wel, maar iedereen heeft een grens, over twee weken ben ik hier weg, dat is geen probleem, maar als ik over een maand of 4 hier terug kom en ik merk dat het werkelijk getreiter is, dan geef ik de pijp aan Maarten.
  Ik durf er nu niet echt een oordeel over te vellen, zijn ze gek of is het getreiter, daar ben ik nog niet over uit.

  Ik heb me hier 6 jaar goed onzichtbaar kunnen houden, maar ik heb de indruk niet onzichtbaar genoeg, het schijnt nu toch te gaan kriebelen bij een groep domme kampung bewoners.
  Ik kijk het nog even aan over een maand of 4, gelukkig zijn ze kort van geheugen.  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   


  On 11-06-2014 12:26 Yogya-Bali wrote:

  [quote removed]
  Het verhaal is te lang om hier neer te zetten, maar het kwam erop neer dat iemand een deuk in zijn auto reed omdat hij met mij een afspraak had. Dus was ik de schuldige want hij had met mij een afspraak.
  De bijtende hond: een kind zit mijn hond te treiteren en te folteren. Vervolgens zegt de hond hap. Kind bevond zich notabene op mijn terrein, ongevraagd. Moest toch de tetanusprik, de rabiesprik en de behandeling van de beet betalen: Rp. 630.000.
  De (on)logica, de zelfverantwoordelijkheid, waar is die? En dit is geen incident, dit is een vrijwel dagelijks terugkerend iets......
  Ik zou tegen Techtics zeggen: wees je gewaar waar je je kids instopt!


  Nu een gewetensvraag YB, je zou in Nederland een goede vaste baan kunnen krijgen en zonder gedonder vrouw en kinderen naar Nederland mee kunnen nemen.
  Wat zou je dan doen?  harlys
  User
  spacer line
   


  On 11-06-2014 11:19 Malam wrote:

  [quote removed]


  Tja maar dat is je eigen schuld, een hond die de auto uitlaat is geen goed idee, als hij iemand op 5 km van je huis heeft gebeten en hij vlucht met de auto dan is ie in een mum 5 km verder en ik weet zeker dat je hond geen rijbewijs heeft.

  Een dag of 3 terug lagen er 3 knullen van een jaar of 12 op ons toegangshek, de lol begrijp ik daar niet van, ik hou mij ook altijd afzijdig.
  Mijn echtgenote waarschuwde ze dat ze weg moesten wezen, dat valt dan niet in goede aarde want ze is een vrouw van een bule , mijn hek is wel ontzet.

  Toen gingen de heren stenen gooien, gelukkig staat het huis ver genoeg dat ze dat niet kunnen raken, tja volwassenen zien dat ook maar houden hun rijstmolen dicht,, vervolgens zijn ze nu al twee dagen uren lang per dag bezig met vuurwerk gooien, moedwillig treiteren.

  Je bent hier gewoon vogelvrij, mooier kan ik het niet maken, dit was 10 jaar geleden ondenkbaar, over twee weken ben ik hier enkele maanden weg.
  Ik hoop dat als ik terug kom dat het verstand ook weer een beetje terug is, anders weet in nu al dat ik mijn langste tijd hier heb gehad, is het niet triest?
  Pure massa hysterie met fabels die niet waar zijn tegen iemand die anders is, zo werkt het in de kampung.

  Er moet een slachtoffer zijn om je eigen ellende aan op te hangen, is het geen IndoChinees dan is het wel een bule.
  Dat kan je alleen maar vermijden in een beschermde wijk, buiten tussen het kampung volk kan lang goed gaan, maar komen doet het, je kan er op wachten.
  De imams in de buurt helpen je wel een handje, ondanks dat je je kop niet boven het maaiveld uitsteek, ze vinden je toch wel, "Hidup Indonesia anno 2014".

  .


  snap even niet dat je vrouw niet de rt belt en hem uitnodigd

  als hij dan komt zegt ze gewoon mijn man is aardig kwaad wanrt wat van die rotjongens
  hangen hier voor de deur hek onzet gooien met steentjes en mijn man pikt dat niet meer

  Nu heeft hij wat fotos gemaakt van die rad draaiers en wil die aan een bevriende hoofdagent geven

  je vrouw zegt ik wil dat liever niet want dan zitten er straks een paar op het buro maakt mijn man niet uit wat dat kost.

  zeg tegen de rt doe jij er even wat aan ? en dan wel zo snel mogelijk.

  nog wat over koetjes en kalfjes dat het altijd zo rustig en prettig wonen is druk hem 100.000 rhp in de hand dan is het zeer zeker afgelopen.

  gejengel doe je niks aan uit de toeters maar dan zal dat vuurwerk minder worden daar de schoffies wel weg blijven.

  Zeer zeker zal de rt er achter aan gaan wie weet zit er zelfs een zoon van hem er bij maar ..

  gebluf dat je fotos van dat tuig voor je deur hebt en vrienden op het buro plus blank dus heb je poen om ze op te laten pakken word dat tuig wel bang 100 % verzekerd

  helaas dat het zo moet maar zo werken de dingen in de kampong


  Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

  pierre
  User
  spacer line
   


  Op 11-06-2014 07:44 schreef Surya Atmadja:

  [quote verwijderd]

  E heeft zelfs (volgens je verhaal) na 3 jaren verblijf al bepaalde mening over haar (ex ?) landgenoten.
  .


  Ja. goed he??
  zij heeft tenminste al na 3 jaar in de gaten dat haar land qua mentaliteit en het extremisme sterk achteruit holt.
  Er zijn lieden die al veel langer daar weg zijn en nog steeds leven in het jaar dat ze het land verlieten.


  renem
  User
  spacer line
   

  Treiterijen kom je ook gewoon in jakarta tegen niet alleen in de kampung, ben vorig jaar Pakubuwono ( naast Senayan ) ontvlucht.

  Ik denk dat een aantal zaken met een inburgering cursus best voorkomen kunnen worden,
  De taal leren bevoorbeeld is belangrijk ik zie vele bules die er al jaren wonen en bijna geen woord behasa indo kunnen spreken, dat is natuurlijk niet tof.

  Maar ja Indonesia heeft ook nog een lange weg te gaan en ik vreees dat ze dat zelf niet weten, helaas...  hennie
  User
  spacer line
   

  Hallo luitjes .wat mij bij dit onderwerp op valt!!
  Ik zie geen tegen wind van de persoon die dit onderwerp naar vooren
  Heeft gebracht!" Of zie ik het weer verkeert.ik denk van niet.
  Maar malam de buurman uit de Desa heeft erg langen tenen.meneer is
  Over gevoelig.waar blijft die displine I will never give up!! Ik woon all 20 jaar
  In de Desa.somige mensen kunnen zich nooit aanpassen.nothing is perfect in live!!
  Alles ligt meestal aan je zelf. De bevolking uit de desa zullen zich nooit aan jouw aan gedrach aan passen! Ik ben een ras echte Indo !! In hart en nieren .ik heb mij zelf maar aan te passen!! En respect moet er wezen!! Ik heb in de af gelopen jaren heel veel mensen zien weg lopen ik kan beter zeggen rennen!! Angst heel veel Complicatie's " en dat waren ook
  Personen die grtrouwt waren met een javaanse vrouwen!!
  Malam ik wens jouw toch veel.sterkte.!!think twice before you make a big ""Mistake"""
  Weglopen of weg gaan"" dat zijn Loosers in mijn ogen. Geen Wilskracht!! Emoticon: Laugh out loud


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,245,200 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com