indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 08-06-2014 17:31 Anne Mieke wrote: Indonesie verandert, is veranderd en niet meer hetzelfde land dat ik 27 jaar geleden voor het eerst bezocht

En ook dat is natuurlijk weer niet goed. Indonesië is inderdaad veranderd de afgelopen 27 jaar, maar volgens mij aanmerkelijk minder dan jouw kijk op het land.

Elsbeths slechts halfverbloemde oproep om op deze draad te reageren heb ik expres terzijde gelegd, maar het bloed kruipt toch... Het halfbloed, zeg maar.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-06-2014 17:49 guna2 wrote:

[quote removed]

En ook dat is natuurlijk weer niet goed. Indonesië is inderdaad veranderd de afgelopen 27 jaar, maar volgens mij aanmerkelijk minder dan jouw kijk op het land.
Ik schrijf slechts (een deel) op (van) wat ik meemaak en dat is in en in triest.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 08-06-2014 18:07 Anne Mieke wrote: Ik schrijf slechts (een deel) op (van) wat ik meemaak en dat is in en in triest.

Dat is me opgevallen. Vandaar mijn opmerking.spacer line  


On 08-06-2014 17:01 jstar wrote:
N
1. Het gevaar van een forum als deze is natuurlijk wel dat de 'abnormale' dingen als standaard en gewoon worden verkondigd, omdat de personen die dit zo ervaren nu eenmaal een grote stem hebben. En het vocaal langer volhouden dan anderen misschien, dat weet ik niet.

2 SA heeft het veel over status, connecties, relaties (en corruptie), en dit is eigenlijk hetzelfde maar zelfs breder. Het is een concept dat je vriendendiensten kan verwachten en vragen, gebaseerd op je band met iemand.


1. Een eenzijdige verhaal werkt als desinformatie.
Combinatie van selectieve waarneming en selectieve perceptie

2. Die durft, iemand die niet eens in Indonesia (zijn kampung ) woont.
Al meer dan 40 jr in het land van melk en honing leeft.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-06-2014 17:01 jstar wrote: Even terugkerend op het punt dat onze mening door onze omgeving en ervaringen gevormd worden: Als wij alleen maar omgaan met personen in de marge van de samenleving, werken in stichtingen met probleemgevallen of reizen in gebieden die nogal achtergesteld zijn, krijgen we nogal snel de indruk dat dit allemaal gangbaar is. Hetzelfde als we alleen maar voorbeelden van deze 'clichés' te lezen krijgen. En ja, ik begrijp heel goed als je iets negatiefs meemaakt, dat dit een sterke indruk achterlaat. Maar of dat het dan significant is voor een volledige samenleving?
Grotendeels heb je gelijk Jstar. Persoonlijk word ik merendeels met de negatieve kanten van de samenleving geconfronteerd als het gaat om de kwestie in deze topic. Het is zeker zo dat het niet voor de hele natie geldt. Het ging mij er dan ook vooral om een tegenwicht te vormen tegen Lieve die het juist andersom zeer eenzijdig belichtte alsof alle "halfbloedjes" (zeker een rot woord want ik betitel mijn kinderen liever idem dito niet zo: indo is beter) hier een geweldige behandeling krijgen. Zoals ik al eerder opmerkte gaat dat voor de economisch betere klasse zeker op, maar vergeet niet hoe er met de indo's uit de lagere klasse wordt omgegaan.
Ik kan me heel goed het verschil voor stellen nadat ik een aantal maanden had ingewoond in Jakarta bij een familie waar beide ouders blank bloed hadden en de kinderen zichtbaar dit hadden geërfd. Een redelijk goed bemiddelde familie waarvan de kinderen dan ook - in combinatie met hun rechte neus en lichte huidskleur - profijt van trokken.
Anderzijds in een dorpje in de omgeving van Weleri en in Pati heb ik het tegenovergestelde ervaren: beide indo's aan de rand van de maatschappij levende voor wie het leven met (notabene familie) de Javaanse omgeving een hel was. Eén heeft dan ook zelfmoord gepleegd.
Dus ga niet zeggen dat alle indo's (gemengdbloedigen) zo worden gewaardeerd. Een deel? Ja. Een ander deel? Het tegenovergestelde.
Dan - nogmaals - is het evenzo afhankelijk van welke streek, stad of eiland, terugkomend op de enorme diversiteit aan normen, zeden en waarden in dit immense eilandenrijk.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-06-2014 17:01 jstar wrote: Natuurlijk zijn er veel dingen 'mis' met dit land. Maar toch wonen we er of we bezoeken het constant. En wij geven advies dat iemand het beter niet doet? Hoe dom zijn wij zelf dan wel niet?
Het is mijn bedoeling niet geweest een negatief advies te geven maar wel de andere kant van de gepresenteerde medaille te tonen. Als iemand vanuit Nederland wil vertrekken met een "gemengd" gezin (en dus ook "gemengdbloedige" kids) dan moet men dat kunnen overwegen met zoveel mogelijk ervaringen indien mogelijk. Ik heb hetzelfde gedaan: met gemengd gezin en kind naar RI toe.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jstar schreef:

1) je wordt van alle kanten belazerd en genaaid;
2) iedereen ziet je als een wandelende pinautomaat en verwacht geschenken zonder enige dankbaarheid te tonen;
3) er is geen discipline en alles is chaotisch;
4) het zijn hier allemaal racisten.


1) Zo wil ik het niet noemen, in bepaalde gebieden trachten veel mensen wijzer van je te worden, op zich niet vreemd als men niet anders weet dat alle bule rijk zijn.

2) Als wat ik al schreef, kleine moeite voor die rijke bule om effe te pinnen om iemand te helpen, er zijn ook slechts 40 tot 50 miljoen mensen die straatsteen arm zijn dus waarom niet.
Geschenken neem ik altijd mee en in mijn omgeving wordt dat enorm gewaardeerd.

3) Is dat dan niet zo? Indonesiërs zelf klagen steen en been over het gedrag van hun landgenoten op de weg en in de winkels, om vervolgens zelf net zo hard mee te doen natuurlijk. (Met nadruk, niet alle Indonesiërs maar wel heel veel).

4) Ik zou het geen racisme willen noemen, intolerantie is een beter woord, bevolkingsgroepen uit verschillende culturen/eilanden en vergeet de religieuze intolerantie niet.

Het is al eerder opgemerkt, het ligt er vaak aan in welk gebied, zelf heb ik ervaring in Batam en Bandung, een verademing ten opzichte van waar ik nu zit.
Vaak zie ik de opmerking dat een bule het vanuit zijn Westerse achtergrond bekijkt, dat is natuurlijk ook zo, maar het gaat mij echt te ver om te zeggen dat wat wij niet normaal vinden, hier wel normaal is.

Er zijn hier regels, zo als in elk land, met dit verschil dat het merendeel hier zich er geen reet van aantrekt, dat is dus duidelijk niet normaal en dat heeft niets te maken met een Westerse kijk op dingen.

Rekening met elkaar houden is er absoluut niet bij en dat wordt met het jaar erger, heeft ook niets te maken met Westers denken, ook hier zijn heel veel mensen die dat graag anders zouden zien, maar die zijn voorlopig nog dorstige roependen in de woestijn.
Ieder zinnig mens en daar hoef je niet persé westers voor te denken kan op zijn vingers natellen wat er over een jaar of 20 hier afspeelt met een bevolking die met miljoenen per jaar groeit als er geen mentaliteitsverandering komt.

Ik zou mij als jongeling dan ook tweemaal bedenken voor ik hier heen zou verkassen, met het oog op de toekomst van mijn kinderen, gemixt of bule Emoticon: Blush

N.B. Dit lees ik net en dit is duidelijk een man die niet in het westen is opgegroeid.

http://www.thejakartapost.com/(...)ity-s-residents.html

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 09-06-2014 05:20 Malam wrote: Ik zou mij als jongeling dan ook tweemaal bedenken voor ik hier heen zou verkassen, met het oog op de toekomst van mijn kinderen, gemixt of bule Emoticon: Blush
Zowel mijn vrouw als kinderen zouden nog liever gisteren dan vandaag vertrekken; maakt niet uit waar naar toe maar volgens hen naar een normaal land met normale bevolking. Zijn niet mijn woorden en ook niet mijn invloed (want deze persoon wil hier in RI blijven), zijn de woorden van Indo(nesier)s.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik kan me er alles bij voorstellen, ook Yogya ontkomt niet aan de dwingende regel dat alles staat of valt bij slechts één geloof, waar iedereen zich aan moet onderwerpen en aanpassen.
Dit was 10 jaar geleden ondenkbaar.

http://nasional.news.viva.co.i(...)dan-karaoke-di-yogya
ibuluhu
User
spacer line
 


Op 09-06-2014 06:57 schreef Yogya-Bali:

[quote verwijderd]
Zowel mijn vrouw als kinderen zouden nog liever gisteren dan vandaag vertrekken; maakt niet uit waar naar toe maar volgens hen naar een normaal land met normale bevolking. Zijn niet mijn woorden en ook niet mijn invloed (want deze persoon wil hier in RI blijven), zijn de woorden van Indo(nesier)s.


Toegeven aan de wens van vrouw en kinderen , als die niet gelukkig zijn, bent u het toch ook nietspacer line  


On 09-06-2014 07:17 Malam wrote:
Ik kan me er alles bij voorstellen, ook Yogya ontkomt niet aan de dwingende regel dat alles staat of valt bij slechts één geloof, waar iedereen zich aan moet onderwerpen en aanpassen.
Dit was 10 jaar geleden ondenkbaar*.

http://nasional.news.viva.co.i(...)dan-karaoke-di-yogya

Je hebt zelf geschreven:op een reactie van Jstar ,
Het is al eerder opgemerkt, het ligt er vaak aan in welk gebied, zelf heb ik ervaring in Batam en Bandung, een verademing ten opzichte van waar ik nu zit.
Vaak zie ik de opmerking dat een bule het vanuit zijn Westerse achtergrond bekijkt, dat is natuurlijk ook zo, maar het gaat mij echt te ver om te zeggen dat wat wij niet normaal vinden, hier wel normaal is.


*Konkreet voorbeeld .
Wijlen mijn neef in Tasikmalaya! wilde in een kleinere plaats een karaoke ( een echte) bedoening openen,de bedrijfsleider of meewerkend voorman was onze neef (hij was werkloos , maar kreeg kapitaal van mijn oom) .
Dat grapje ging niet door , tegengewerkt door de plaatselijke kiai .
Terwijl hij uit een relatief bekende familie komt en al 2 generaties in de hotel bisnis zat (ook in Jkt).
In zijn hotel in TSM (waar ik ooit heb gelogeerd) heeft hij in zijn restaurant ook avonden waar de gasten kunnen verpozen, meezingen met de muziek of band .
Dat was iets meer dan 20 jr geleden.

Het verhaal in de Viva moet men in de context lezen.

seluruh diskotek, pijat shiatsu dan karaoke VIP dilarang beroperasi selama bulan puasa.
Probeer maar om een (panti) pijat Karaoke (VIP=wat is dat) te openen in bepaalde gebieden in Nederland waar de gemeenschap gelovig zijn .
Zelfs zondag opening werd tegen gewerkt.
bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 09-06-2014 07:43 ibuluhu wrote:

[quote removed]


Toegeven aan de wens van vrouw en kinderen , als die niet gelukkig zijn, bent u het toch ook niet

Men moet gewoon naar hun eigen situatie zien.
En de knopen goed tellen.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 


Op 09-06-2014 07:43 schreef ibuluhu:

[quote verwijderd]


Toegeven aan de wens van vrouw en kinderen , als die niet gelukkig zijn, bent u het toch ook niet


Dat lijkt inderdaad een makkelijke optelsom, maar wie moet straks de kar trekken?
Met kinderen die nog de schoolgaande leeftijd hebben (maar ook daarna) zal je een behoorlijke baan moeten hebben om de tent draaiende te kunnen houden.
Die baan zal niet makkelijk te vinden zijn voor een 50 plusser (schat ik zo in) die decennia lang in Indonesië heeft gewerkt. Ik denk nu vooral in termen van teruggaan naar Nederland. Wellicht is een verhuizing naar een ander Aziatisch land aantrekkelijk, maar loop je daar niet deels tegen dezelfde dingen aan?Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

De almachtige IND houdt alles tegen. Pa mag met kids NL in, maar ma moet achterblijven. Of pa keert terug naar patria en laat de kids bij ma achter (indien pa geen vaste baan heeft en dat is zeker moeilijk na je 50e). Andere combinaties zijn er heden ten dage niet meer. Dat is NL nowadays en tevens een reden niet meer terug te keren zolang het tij niet keert en mensenrechten (het recht op gezinsvorming) worden geschonden.

Zeker Elsbeth loop je in andere Aziatische landen - deels - tegen dezelfde zaken aan. Echter andere ASEAN-landen zijn niet druk met een hardleerse eiland-mentaliteit, islam verharding (behalve Maleisie) en een nog onverwerkte overgang van dictatuur naar "democratie" ( name it anarchy ) .elsbeth
User
spacer line
 

Het lijkt me een vreselijk dilemma. Je kunt het je nauwelijks voorstellen als je er niet voor staat.
Het lijkt mij gevoelsmatig ook heel lastig om naar een land te gaan dat voor jullie beiden niet je vaderland is, qua worteling, maar ook qua taal bijv.spacer line  


On 09-06-2014 10:52 Yogya-Bali wrote:
De almachtige IND houdt alles tegen..


Dat begrijp ik niet.
Er zijn toch bijna hele volkstammen die hun vrouwen uit Indonesia naar Nederland halen ?
Zelfs uit verre exotische landen met landen die ik niet eens kent .bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Eerlijk gezegd begrijp ik er ook geen bal van...Heeft het met de kinderen te maken?
ibuluhu
User
spacer line
 


Op 09-06-2014 06:57 schreef Yogya-Bali:

[quote verwijderd]
Zowel mijn vrouw als kinderen zouden nog liever gisteren dan vandaag vertrekken; maakt niet uit waar naar toe maar volgens hen naar een normaal land met normale bevolking. Zijn niet mijn woorden en ook niet mijn invloed (want deze persoon wil hier in RI blijven), zijn de woorden van Indo(nesier)s.Het is vooral de laatste zin waar ik op doelde ( want deze persoon wil hier in RI blijven )
Zowel vrouw en kinderen zouden nog liever gisteren dan vandaag vertrekken. Emoticon: Confusedibuluhu
User
spacer line
 


Op 09-06-2014 09:22 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Men moet gewoon naar hun eigen situatie zien.
En de knopen goed tellen.Dat is niet eenvoudig :je eigen situatie bezien , maar knopen tellen, heeel goed tellenYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het heeft alles te maken met een vaste baan (minimaal een jaarcontract) wat momenteel in NL vrijwel onmogelijk is voor 55+-ers. Doorgaans krijgt men een halfjaar contract en dan weer een half jaar. En op die basis dus geen toestemming tot verblijf mogelijk voor de partner. Tevens dient men een woning te hebben en die heeft men niet direct als men net uit het buitenland komt.

Voor mensen die nog steeds in NL woonachtig zijn, is het een makkie maar niet voor remigranten op bepaalde leeftijd.....schier onmogelijk. Zo zitten er hier zelfs 40-ers vast die niet meer terug kunnen zonder het gezin uit elkaar te laten vallen. Hebben een eigen bedrijf hier. Men kan terug gaan, een bedrijf in NL opzetten maar pas na 3 jaar wil de IND bekijken of het bedrijf voldoende levensvatbaarheid heeft om de partner te laten overkomen. Een gezin dus minimaal 3 jaar uit elkaar drukken.

Recent voorbeeld van een remigrant: eigen huis nog in NL en binnen no-time een baan met aanstelling voor onbepaalde tijd. Echter vrouwlief moest toch nog een jaar wachten op toestemming omdat de IND eerst wilde zien of de persoon een jaar zou vol maken in die baan.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dat er paal-en-perk wordt gesteld aan het "makkelijk" binnen komen in NL, is wat voor te zeggen. Maar om dus wezenlijk mensenrechten te schenden (NL heeft het mensenrechtenverdrag ondertekend), eigen staatsburgers het recht te beperken een gezin te vormen en te leven waar men wil (notabene niet in eigen land), gaat ver.
Inmiddels al 2 dodelijke slachtoffers onder de medelanders hier op Java van deze regels: zelfmoord.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-06-2014 12:52 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Dat begrijp ik niet.
Er zijn toch bijna hele volkstammen die hun vrouwen uit Indonesia naar Nederland halen ?
Zelfs uit verre exotische landen met landen die ik niet eens kent .
Ik neem aan dat je weet dat de IND eisen stelt. Eisen die niet altijd voor iedereen meteen haalbaar zijn. Er zijn heel veel Nederlanders met een gezin in het buitenland die na jarenlang besluiten om in Nederland te gaan wonen. Dat gaat echter alleen als er aan voorwaarden voldaan wordt waardoor de "kostwinner" vaak genoodzaakt is zijn gezin een half jaar of een jaar vooruit te reizen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Je was me voor YB.
Zowel Elsbeth als Ibuluhu staan niet met beide benen op de grond, ze brabbelen maar wat, dilemma's en knopen tellen, om woest van te worden.

Ze lezen de topics niet hoe moeilijk het is om naar Nederland te komen, nog erger als het éénmaal is gelukt en je raakt zonder werk, Pierre kan daar alles over vertellen dan wordt je vrouw er gewoon na een aantal jaren uitgeschopt. (gelukkig heeft Pierre werk kunnen vinden).

Waardeloos die mensen die reageren terwijl ze niet weten hoe het werkt Emoticon: Bye bye
Ik begrijp precies wat YB bedoelt en wat er loos is. Emoticon: Yes!
Als je dat niet weet hou dan je waffel dicht Emoticon: AngryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 09-06-2014 13:15 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Dat gaat echter alleen als er aan voorwaarden voldaan wordt waardoor de "kostwinner" vaak genoodzaakt is zijn gezin een half jaar of een jaar vooruit te reizen.


Kaboem, zo is het en niet anders dan dat, dan moet iemand ook nog een vaste baan hebben om zijn echtgenote over te laten komen.
Verliest hij die baan, en komt hij in de sociale dienst dan kan zijn echtgenote alsnog terug.
Zijn jullie nu allemaal wakker??????spacer line  

AM

Ik kan alleen buigen op mijn eigen ervaring (sinds 1968) en de ervaringen van Indonesiers die hun Indonesische vrouwen naar Nederland wil halen.
Dat werd ook meermalen verteld door Nederlandse lezers die hun Indonesische vrouwen naar Nederland halen.

Het lijkt me logisch( wel niet leuk voor betrokkenen ) dat Nederland/Regering ( IND is gewoon uitvoerder) bepaalde eisen stelt m.b.t het toelaten van partner en kinderen van Nederlandse onderdanen die geen Nederlanders zijn..
Werk dus voldoende inkomen, huisvesting etc moet voldoende zijn .

In principe kan een Nederlander (paspoort) altijd terug naar Nederland, desnoods in de bijstand .
Niet iedereen wil dat !!

Ik kan altijd terug naar Indonesia , zelfs mijn vrouw kan met mij meeliften en werken in R.I .
Alleen mijn volwassen zoon (Nederlander) mag niet zo maar mee.

Vraag: geldt de gezinshereniging niet meer ?
Of is het met veel MITS of maren .?

Voor AOW er/ pensionada is anders, de vraag is of men voldoende voorzieningen had geregeld.
Niet iedereen in Indonesia heeft een pensioen , ik heb zat vrienden (oud klas/schoolgenoten) die nog in de "bisnis" zitten , terwijl andere met pensioen al meer dan 10 jaren met pensioen zijn .bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,450 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,246,769 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com