indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gebruikers hebben wat te zeggen > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Het nadeel van een motor met aanhanger is dat ik dan niet meer op de plekken kan komen waar ik graag vis (fietspaden). Plus dat er dan eerst een rijbewijs voor de rammelkast gehaald moet worden en dat heb ik voor mijn bakfiets niet nodig.
Prijzig was ie wel, maar ook degelijk.
Met bijverdienen dacht ik meer aan peutervervoer: ‘Het Hofnarretje, kindervervoer in een karretje.’
Maar nee, dat geblèr van die koters.
Met zeevissen heb ik weer niet veel op jstar. Ik ben wel eens mee geweest in een prauw met locals bij Saparua. Dan kreeg ik een grote klos met super dik nylon, Paternoster en een brok lood. Op grote diepte vingen we dan goudmakrelen of tonijnen. Heeft natuurlijk niets met sportvissen te maken. Maar in die zee kan men ook goed op de big game manier vissen met de juiste spullen.
Een grote wens van me is ooit nog eens op de karper te gaan in Indonesië. Karper is zeker aanwezig ( ikan mas ) en dan denk ik aan het Tobameer en Danau Lore Lindu, waar ik grote exemplaren heb gezien.
Ik denk dat hier voor de karpervissers nog een gat in de markt bestaat. In Nederland en andere Europese landen is karpervissen de populairste zoetwatervis voor de hengelaar, terwijl ik er in Indonesië nog nooit iemand gericht op heb zien vissen. De moeilijkheid is dat karpervissers zoveel spullen moeten meezeulen. Dus als er een bedrijfje zou zijn die de hengelspullen verhuurt, zou dat het een en ander kunnen bevorderen.

jstar
User
spacer line
 

Had ooit zo'n uitschuifhengeltje van 30 cm. Gebruikte die voor forel op rivieren (CA en CO); werkte eigenlijk best wel goed (blinker met worm of made). Met een paar boilies zou het misschien ook wel lukken?

Je hebt zeker gelijk; er is hier geen vis(sers)cultuur. Het wordt niet als sport maar als etensbron gezien. Natuurlijk zie je redelijk veel (jongeren) met een hengel maar dan is het voornamelijk op aasvisjes. En op de meren zijn het voornamelijk netten natuurlijk. in Ancol zie je nog wel wat vissers (maar ik zou weigeren het te eten uit Jakarta's Baai), maar in het algemeen zijn er heel weinig strandvissers.

Als mensen naar Centerparks gaan om te kunnen (nachtvissen) vanuit hun huisje; waarom niet aan het Tobameer, inderdaad? Ik ken hier in Jakarta genoeg expats die gelijk mee zouden gaan als we een boot charteren voor op zee te gaan vissen; er is heel weinig aanbod.

Dit is blijkbaar opgenomen aan het Tobameer:

jstar
User
spacer line
 


On 15-04-2014 dangdude03 wrote:

...dat heb ik voor mijn bakfiets niet nodig.

Met bijverdienen dacht ik meer aan peutervervoer: ‘Het Hofnarretje, kindervervoer in een karretje.’

Maar nee, dat geblèr van die koters.Om Jan op zijn odong-odong:dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Ha ha!
Een compacte hengel bestaande uit vier delen en een goede molen heb ik ook wel eens meegenomen. Ongeveer op de manier zoals in het filmpje heb ik ook wel eens een karper gevangen. Hoewel ik betwijfel of dit Indonesië is.

papadom
User
spacer line
 

Kijk een op het net ; het bedrijf Viar importeert de meest vreemde gemotoriseerde bakfietsen uit China ( Zongshen ) en off road motoren ( 150-250 cc ) Sommige bakfietsen kun je kiepen ;handig als je je schoonmoeder weer eens zat bent...hahazieleffe
User
spacer line
 

Good morning folks

Do you still feel
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,944,333 topic views - 240,268 posts - 13,732 topics - 33,665 members - last post @ 21-10-2020 02:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,201,872 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com