indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

Krijg die stomme smiley met geen mogelijkheid meer weg, zie het als een doodgewoon vraagteken..Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Nee, in het westen. Ik wil niet zeggen dat het in het oosten nooit gebeurt maar daar maar heel af en toe. In het oosten kan ik sowieso beter met de mensen overweg.
Zoiets valt eigenlijk niet op te lossen. Soms loop ik door, soms zeg ik iets terug en soms ga ik het gesprek aan. Het begint er dan natuurlijk mee dat ze zich doodschrikken omdat ik alles verstaan heb. Maar zoals al eerder geschreven, de laatste keer dat zoiets gebeurde was afgelopen december in Jakarta. Ik zou graag weer eens naar Sumatera teruggaan na 3 jaar maar dit soort zaken weerhoudt me echt.

Ik heb in Indonesie nooit dingen aan zoals een korte broek. Altijd een lange broek. nooit iets zonder mouwen of met laag decollete. Dan is het nog maar net hoe je het bekijkt; (ik neem aan dat je zelf ook wel ziet hoe sommige lokale dames gekleed zijn)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 07-04-2014 17:31 erwin wrote:

[quote removed]


Weer onzin. Meer toeristen = meer jobs. Dus krijgen de mensen meer geld, en volgt de gezondheidszorg vanzelf. Zo help je de eigen bevolking het meest!

NOU Nou, je kan ook zeggen , het hangt af van het soort toerist.
Met of zonder geld (bek pekkers , hoewel er zijn veel backpackers die geld hebben).

Een "bekpekker"met lege dompet/geldbuidel geef minder uit dan een toerist die met gespecialiseerde reisorganisaties rondtoeren.bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 07-04-2014 18:14 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Ook zitten er verschil waar je een Blue Bird neemt. Ik vind de chauffeurs over het algemeen toch een stuk vooorkomender en aardiger in bv Manado en Lombok.
Je kunt een taxirit in Indonesie niet vergelijken met een in Nederland.


Zie de rapporten over de taxichauffeurs in de grote steden.
En de ervaringen van buitenlanders in o.a Amsterdam.


bisa dicek of makemyday .

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 07-04-2014 20:30 elsbeth wrote:
Het neemt niet weg dat ik veel van genoemde ergernissen wel herken, maar ik erger mij er niet aan. Als ik IndonesiŽ toeristonvriendelijk zou vinden, zou ik er niet meer heengaan.
Dat heb ik zoals gezegd met China wel. Wat betreft de totale kosten overigens van die reizen: 3 weken China heeft mij een stuk meer gekost dan 5 weken IndonesiŽ, maar dat doet er in deze discussie eigenlijk niet toe. Ik voelde mij er niet prettig, dus ik wil er niet meer heen. Wat ik in de vorige posting een beetje probeerde te zeggen dat ik het gevoel krijg dat men vindt dat de toerist gepleased moet worden. En dan vooral onder het mom van : dat is voor de lokale mensen zelf uiteindelijk ook veel beter want dan verdienen ze meer, wordt de werkloosheid minder en gaan ze het beter krijgen.
Ik heb toch een beetje de indruk dat het vooral gaat om het plezier en vooral de portemonnee van de toerist. Misschien nuanceer ik het vanavond nog, maar dit is zoals ik het nu voel.


Elsbeth, ik voel me meestal ook welkom in IndonesiŽ. Ik heb me vorig jaar ontzettend welkom gevoeld op Flores.
Maar de overheid straalt dit niet uit en vooral dan op de luchthaven waar men een eerste indruk krijgt. Enkele jaren geleden tot vingerafdrukken en irisscan toe. Ik voelde me echt een crimineel!
Als de prijzen die een tijdje geleden hier circuleerden w.b. de toegangsprijzen voor de toeristische bezienswaardigheden, dan kan je toch moeilijk stellen dat de Indonesische overheid alles doet om de toerist te plezieren. Wanneer je evenveel moet betalen om enkele uurtjes bij Bromo door te brengen, als een dagje Efteling? Dat kan ik echt niet vatten.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 


Maar wordt dat dan juist in het oosten of westen geroepen (van IndonesiŽ)


On 07-04-2014 21:02 elsbeth wrote:
Krijg die stomme smiley met geen mogelijkheid meer weg, zie het als een doodgewoon vraagteken..

Gewoon even een spatie ertussen; de Ž met een haakje sluiten erachter maakt dat smiley teken.

Maar wordt dat dan juist in het oosten of westen geroepen (van IndonesiŽ )Tja Anne Mieke en Elsbeth, ik weet eigenlijk niet zo goed wat daarop te zeggen; aan de ene kant verwacht (en dient!) men veilig te kunnen reizen als vrouw alleen; aan de andere kant is dit blijkbaar bij bepaalde personen of in sommige locaties nauwelijks mogelijk. Maar opnieuw: Behalve hier en in Noord Afrika zijn er landen als India en plaatsen in Zuid Amerika waar men hetzelfde tegenkomt. Deze voorbeelden gaf ik om aan te tonen dat het niet alleen moslim landen zijn; het kan ook plaatsvinden in een seksistische cultuur (India, het land waar groepsverkrachtingen een national hobby lijkt te zijn) en door een macho mentaliteit (Latijns Amerikaans machismo) zijn ingegeven.
On 07-04-2014 22:58 erwin wrote: ...ik voel me meestal ook welkom in IndonesiŽ......Maar de overheid straalt dit niet uit en vooral dan op de luchthaven waar men een eerste indruk krijgt.....kan je toch moeilijk stellen dat de Indonesische overheid alles doet om de toerist te plezieren.....veel moet betalen....Dat kan ik echt niet vatten.


Ben het wel met u eens Erwin, maar zoals al eerder gezegd; toerisme wordt niet echt als een nationaal primair belang gezien. En men moet in zo'n discussie de attitude van het volk loskoppelen van die van de bureaucratie.

Misschien moet ook de otonomi daerah in het toerisme verder worden doorgevoerd? Dan kan men de gebieden zelf met elkaar laten concurreren. Het is sowieso zeer moeilijk voor een centrale overheid in te schatten wat de impact van bepaalde maatregelen op regionaal vlak is, vooral als de regio's zo verschillend zijn.

Natuurlijk is een inherent gevaar van decentralisatie de fameuze KKN (geld verdwijnt). En het stimuleren van lokaal toerisme gaat in tegen wat men gelooft. Men heeft liever niet overal pottekijkers...eh bezoekers, vooral in het oosten van het land. Neen, liever alle buitenlanders samen in een concentratiekamp...eh op Bali. Goh, mijn toetsenbord doet ook maar wat ie wil.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

simpati
User
spacer line
 

Thailand,Filipijnen,Vietnam daar weet ik niks van de taksikosten.
In Thailand kost de taxi minder dan de helft van IndonesiŽ.
Ik betaal voor de taxi van de plaats waar ik normaal verblijf in Bangkok naar de luchthaven voor 25 km ongeveer THB 240 (minder dan Ä6) en is al inclusief een leuke fooi.
Het kan ook nog veel voordeliger (ongeveer Ä1), met de bus, Airportlink en gratis vervoer van Air Asia van Airport Suvarnabhumi naar Airport Don Mueang.

Taxi's rijden op autogas en kost ongeveer THB 10 per liter, Benzine kost vanaf THB 32 tot THB 43 voor Euro 95.
Ook de bussen en ander openbaar vervoer rijden meestal op dit gas.

Ik ben benieuwd hoe dit gaat gebeuren in Surabaya met vervoer van de luchthaven voor binnenlandse vluchten naar de nieuwe luchthaven voor internationale vluchten, de prijzen voor een hapje en drank heb ik in IndonesiŽ nog nergens anders mee gemaakt.
Naar de wachtruimte mag zoals zo vaak geen drank worden meegenomen, waar mensen medicijnen met weg werken is een raadsel, nergens is er water verkrijgbaar.
De wachtruimte is eigenlijk nog niet klaar maar wordt wel gebruikt, schilders zijn nog volop bezig met verf die verdunt wordt met thinner, zonder enige ventilatie.
Dit was voor mij weer eens een stukje hoe goed Indonesie zorgt voor zijn toeristen.
Zolang die mafkeezen met die witte jurken menen dat vijf maal daags bidden voldoende is voor een bord rijst zal het niet veranderen.
Een gebedsruimte is uiteraard al klaar en ziet er gewoon erg netjes uit, het wachten is op de toeters die de rust gaan verstoren op de luchthavens in IndonesiŽ.sukadi46
User
spacer line
 

Ben het wel met sabar2 eens.
Wij zitten altijd in de kampong, waar de mensen vriendelijker zijn en ons ondertussen wel kennen. Geen moeilijkheden. De eerste keer komen ze allemaal kijken, kennismaken en dan is het over. In Malang gewoon thuis zitten in een wijk(kampong). Gelukkig hebben wij voor onze tripjes altijd gratis vervoer, Vrienden en een travel waar ik een beetje bemoeienis heb. Wat taxi's betreft geen problemen, minimum prijs in Malang is Rp 20.000 (Ä 1,45), meestal de prijs die ik moet betalen. In Jakarta was het meeste wat ik moest betalen Rp 200.000 door de drukte en ging daarna maar ojek.
In Amsterdam worden nog wel veel ritten geweigerd en weten de chauffeurs de weg ook niet. Vind ik toeristen onvriendelijk en rijden sommigen ook rond en niet rechtstreeks. (een paar weken geleden een item in de krant). Surabaya in 2012 voor t laats geweest, kan dus niet over mee praten, maar toen waren de prijzen Indonesisch. Kon gewoon water meenemen. Dezieleffe
User
spacer line
 


Op 07-04-2014 21:02 schreef elsbeth:
Krijg die stomme smiley met geen mogelijkheid meer weg, zie het als een doodgewoon vraagteken..

Waarom krijg je dat niet weg Elsbeth gewoon edit klikken engels talig en Nederlands talig wijzig, en je kom weer in je eigen posting terecht.
Zo kan je alles veranderen en weg halen, binnen de 24 uur ................ Emoticon: Yes! Emoticon: Shiny
Zie voorbeelden ......... Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

elsbeth
User
spacer line
 

Hai Ziel,

Ja, dat had ik al geprobeerd, maar het zat hem (zoals Lieve opmerkte) in het feit dat ik een trem direct liet volgen door een haakje. Heb er nu een spatie tussen gezet en nu is mijn oude posting weer helemaal verlost van die smiley!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,253,175 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com