indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (0 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Wederom stress om mijn zoon uit Indonesie voor zijn vakantie naar Nederland te halen, alle documenten zijn in zijn bezit, de verzekering is afgesloten en het ticket gekocht ! Elke dag om 12 uur s'middags kijkt hij op de afspraken kalender van de ambassade en ziet dan alleen maar rode blokken (afspraken lijst vol) komt dit nog wel goed ? Wat een ellende hoe kan het dat iedere dag de afspraken kalender voor de komende dagen zo snel al weer vol is !



spacer line  

Twee jaar geleden dezelfde ervaring gehad , de afsprakenlijst continu vol, toen na enkele smeekbede's hebben ze een extra afspraak voor hem ingelast, maar daar trappen ze nu niet meer in en geven als antwoord dat mijn zoon maar iedere dag om 12 uur moet kijken want dan worden er weer een paar dagen aangegeven welke je kunt aanvinken, maar wat als je elke dag om 12 uur alleen maar vol vol vol ziet ? Ik snap er niets van !



sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Wanneer de ambassade in Jakarta "niet thuis" geeft kun je proberen om
buitenlandse zaken in te schakelen, soms helpt dat.Tel 070 - 348 6486

Echter .... alles al gekocht - geregeld hebben voordat men akkoord heeft
gekregen voor een visum is een risico; het verkrijgen van een visum is
geen automatisme in Indonesie.

http://indonesie.nlambassade.o(...)-schengengebied.html

succes




Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja die afsprakenlijst ja. 2 jaar geleden ook alles vol, uiteindelijk een laat plekje kunnen krijgen. Nu zie ik weer alles vol.. maar ook de regel dat echtgenoten/echtgenotes GEEN afspraak hoeven maken. Dat is even een opluchting, hoef ik niet naar die lijst te gaan kijken iedere dag.

sabar; ik heb mijn tickets al 3 maanden, visa voor mijn vrouw nog niet. Krijgt ze toch wel, want getrouwd, want eigen bedrijf, want genoeg centjes op de rekeningen, want eigen huis, want eigen auto. Dit alles in Indonesie.. dus geen reden om lang in Nederland te blijven. Emoticon: Very funny



sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Bij jou is het duidelijk voor de imigrasi Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Yerun je terugkeer is geen vraagteken,
maar men probeert altijd een "reden" te vinden waarom dat bij anderen niet zo
zou kunnen zijn.
Er worden naar mijn gevoel meer aanvragen afgewezen als toegewezen
Dat er voor echtgenotes/echtgenoten nu geen afspraak meer hoeft te worden
gemaakt is een voordeel, dat was eerst nog niet



Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

simpati
User
spacer line
 

De Nederlandse Ambassade in Jakarta verzorgt de aanvraag zelf, voor alle consulaten en ook de Nederlandse Ambassade in Bangkok gebeurt dat in Kuala Lumpur.



Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Mijnheer van Toor, ik weet niet of het exact om 12 uur naar de boekings-site te gaan, de beste methode is. Door gedurende de dag meerdere malen te proberen, heb ik wel succes gehad voor o.a. mijn moeder. Het lijkt soms ook wel dat (Door tijdsverschil met beheerder website? Gebrek aan discipline?) de komende dagen op andere tijdstippen worden 'vrijgegeven'.

In het ergste geval zou ik overwegen bij de ambassade of consulaat van een ander land aan te kloppen.

Als men hard kan maken dat men daar de Schengen zone binnen komt of een belangrijk (het grootste) deel van de reis daar verblijft, is dat toegestaan. En laten we eerlijk zijn; dat is redelijk gemakkelijk aan te tonen met een 'voorlopige' boeking of met tijdelijke hotel reserveringen.

Als de Nederlandse echtgeno(o)t(e) of het sponsorende familielid gedomicilieerd is in IndonesiŽ, is mijn ervaring dat het niet zo'n probleem is een C5 te verkrijgen.

Het valt me elke keer weer op dat verschillende lidstaten toch nog andere benaderingen hebben. Frankrijk bijvoorbeeld, is strenger dan veel andere landen. Wellicht kan dhr. YB dat toelichten?


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


De australische ambassade heeft ook een streng visumafgiftebeleid.
Onze pastor heeft 5 aanvragen moeten doen voordat hij zijn visum kreeg
en dat ging maar om 1 maand verblijf in Australie.

Ik dacht overigens dat de Nederlandse Ambassade in Jakarta ook de visumaanvragen
voor Belgie regelde (maar ik kan me vergissen)




Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

AustraliŽ is zeer streng (ťn duur); maar de meeste aanvragen zijn van studenten en voor hen zijn er zeer duidelijke regels die maken dat het bijna niet fout kan gaan. De universiteiten stellen hoge eisen aan bijvoorbeeld het niveau en de taalbeheersing van het Engels (TOEFL) van de kandidaten. Het land maakt trouwens een groot onderscheid tussen 'westerse' en Aziatische kandidaten (ook voor studenten); daarin lijkt het wel wat op de EU. De eisen zijn waarschijnlijk nog iets strenger; vooral op gezondheidsgebied.

Terugkerend naar de ervaring met Nederlandse (i.e. Europese) ambassades & consulaten: Het goede aan Oz is dat alles elektronisch gaat; het automatiseringsproces is zeer vergevorderd en men kan alles zo direct indienen. Daar kunnen veel Europese landen nog een puntje aan zuigen; men vult voor een visum of paspoortaanvraag hier een PDF formulier in, deze moet men uitprinten en daarna wordt deze in het consulaat gewoon weer manueel ingegeven in hun systeem?! Alles is zeer inefficiŽnt. Waarom wordt een ingegeven aanvraag niet bewaard in een centraal bestand met wachtwoord-beveiligde aanpassingsmogelijkheden? Waarom kan men de bewijzen en benodigde documenten niet gewoon scannen en 'uploaden'?

BelgiŽ wordt inderdaad (voor de Schengen visa) afgehandeld door de Nederlandse vertegenwoordiging.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

joost
User
spacer line
 

Wij hebben geen ervaring met de ned. ambassade in Jakarta doch wel met het consulaat
in Surabaya.
Mijn vriendin heeft voor de gehele periode dat haar paspoort geldig is in februari een visum gekregen tot mrt 2018.
Wij vielen om van verbazing. Wel mag ze maar 90 dgn aaneengesloten blijven om dan weer 3 mnd Schengen te verlaten.
Dan kan ze weer komen en hoeft ze alleen een verzekering weer af te sluiten.
Dit scheelt toch iedere keer tot mrt 2018 visa en reiskosten.




sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


On 04-04-2014 15:57 joost wrote:
Wij hebben geen ervaring met de ned. ambassade in Jakarta doch wel met het consulaat
in Surabaya.
Mijn vriendin heeft voor de gehele periode dat haar paspoort geldig is in februari een visum gekregen tot mrt 2018.
Wij vielen om van verbazing. Wel mag ze maar 90 dgn aaneengesloten blijven om dan weer 3 mnd Schengen te verlaten.
Dan kan ze weer komen en hoeft ze alleen een verzekering weer af te sluiten.
Dit scheelt toch iedere keer tot mrt 2018 visa en reiskosten.


Het verbaasde mij ook. maar ben er inmiddels achter dat dit mogelijk is via
een "VIP" aanvraag. (EC Regulation no. 810/2009, which entered into effect on 5 April 2010)
Dit is geen standaard schengenvisum aanvraagprocedure
dus je bent gematst Emoticon: Yes! een VIP-behandeling gehad Emoticon: Yes!



Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 


Ik zou niet weten waarom? Dit is gewoon een C5, heb ik ook.


the Schengen regulation enables certain persons who frequently require a visa and who can provide the necessary guarantees, to be issued with C-type (short stay) visas which permit a visit of up to 90 days in any half-year and are valid for one (C1), two (C2), three (C3) or five years (C5).




Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

spacer line  

Yerun jij hebt het goed voor elkaar jongen wat ben jij rijk, en wie ben ik ? Jan lul een arme pensionado, die moet rondkomen van een beetje ! En niet een ticket kopen zolang je nog geen visum hebt gaat niet op want iedere week worden de tickets duurder en kan je ze maar een week in optie houden, daar komt nog bij dat de universiteit waar mijn zoon op zit uiterst geheim doet over wanneer de vakantie nu eigenlijk begint, dus ik mijn goeie vriend keduadam richting universitas padjajaran gedirigeerd alwaar 3 guru's hem bezworen dat de zomervakantie zou aanvangen op 9 juni, aldus een optie op een ticket genomen die nog betaalbaar was, op het moment dat ik dit ticket moest betalen vernam ik van mijn zoon dat de school de vakanties maar weer even 3 weken naar voren had geschoven lekker hoor !



spacer line  

Verder heb ik al weer 18 formulieren opgestuurd om dit visum te verkrijgen !
Invitation letter
4 sheets garantverklaring sponsor geautoriseerd door de gemeente
Copies paspoorten sponsor en spouse
Verklaring pensioenfonds plus bewijs van stortingen
3 maal bankafschriften ten bewijs dat er een pensioen word gestort
Verzekeringspolis voor de betreffende periode
Vliegticket



sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


On 04-04-2014 19:14 Lieve wrote:
Ik zou niet weten waarom? Dit is gewoon een C5, heb ik ook.


C5 da's vakjargon dat zegt mij niets.
Het gaat hier neem ik aan over een Schengenvisum

De vereisten mbt het paspoort zijn maximaal 10 jaar oud en nog minimaal
6 maanden geldig
. Verder het volgende:

Met een Schengenvisum voor Nederland kunt u ook reizen in de 25 andere Schengenlanden. Een Schengenvisum is 90 dagen geldig binnen een periode van 180 dagen. Dit heet de vrije termijn. De vrije termijn begint op het moment dat u voor het eerst Nederland of het Schengengebied binnenkomt. U kunt de vrije termijn op 2 manieren gebruiken:

U mag 90 dagen aaneengesloten in Nederland of het Schengengebied verblijven. Eventueel kunt u daarna, na een verblijf van 90 dagen buiten Nederland of het Schengengebied, opnieuw een Schengenvisum aanvragen.
De 90 dagen zijn ook te verspreiden in 180 dagen. In een periode van 180 dagen mag een visumplichtige vreemdeling maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven. Hiervoor heeft u wel een apart visum nodig: een multiple entry-visum (Ďmeerdere reizení). Op het aanvraagformulier voor een Schengenvisum kunt u aangeven dat u een multiple entry-visum nodig heeft.

http://www.rijksoverheid.nl/on(...)t-verblijf-nederland

Wat Joost aangeeft (een meerjaren multiple-entry schengenvisum) daar had ik nog nooit van gehoord..

EDIT: dit kan wel voor zgn "VIP"-schengenvisum aanvraag, maar niet voor een gewone schengenvisum aanvraag, heb ik intussen gezien

(EC Regulation no. 810/2009, which entered into effect on 5 April 2010)

Exceptionally, the Schengen regulation enables important or well-known persons who frequently require a visa and who can provide the necessary guarantees, to be issued type C visas which permit a visit of up to 90 days in any half-year and are valid for one (C1), two (C2), three (C3) or five years (C5).


Appels en peren ....... dat zijn dus de uitzonderingen,niet van toepassing op Jan van Toor Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!



Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

En yerun ik heb ook een eigen huis, auto, centjes, en tot voor mijn pensionering 14 maanden geleden bedroeg mijn salaris ook 6000 euro netto per maand om ook maar even dik te doen gelukkig heb ik daarvan mijn vrouw anderhalf jaar zelf kunnen verplegen voor zij op 49 jarige leeftijd overleed ! Geld en materieel aanzien is niet alles , anders heb je nog veel te leren in dit leven !



spacer line  

Het gaat er niet om wie het beter voormekaar heeft, het gaat erom dat om mijn zoon in Indonesie voor zijn schoolvakanties naar Nederland te laten komen ondergetekende hemel en aarde moet bewegen en in de stress moet raken om e.a. voor elkaar te krijgen, of wij criminelen of taliban gelieerd zijn, een grove schande !



sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Soms werkt de bureaucratie van de ambassade frustrerend Jan, dat geef ik toe.
Probeer het via Buitenlandse Zaken geregeld te krijgen, zij kunnen in iedergeval
de ambassade op de vingers tikken en wellicht je helpen om de afspraak te regelen.




Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 04-04-2014 20:19 Jan van Toor wrote:
...het gaat erom dat om mijn zoon in Indonesie voor zijn schoolvakanties naar Nederland te laten komen ondergetekende hemel en aarde moet bewegen en in de stress moet raken om e.a. voor elkaar te krijgen, of wij criminelen of taliban gelieerd zijn, een grove schande !
Jan daar heb je absoluut gelijk in. De Nederlandse ambassade hanteert echter een profiel, waarin je zoon waarschijnlijk valt, die nogal snel voor een afwijzing zorgt. Niet dat ik een antwoord heb maar misschien zou je bij het bezoek aan Nederland eens contact op kunnen nemen met een vreemdelingenadvokaat hier.


Info about Flores? FLORES SURGA KITA - http://www.travel2flores.info

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Zo zie je maar Lieve, we dachten dat we het over hetzelfde hadden, maar het bleek
een uitzonderingsregel te zijn (C1-C2-C3-C5)

Beiden weer iets wijzer geworden Emoticon: Yes!


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 


On 04-04-2014 20:02 sabar2 wrote:

[quote removed]


C5 da's vakjargon dat zegt mij niets.

Wat Joost aangeeft (een meerjaren multiple-entry schengenvisum) daar heb ik nog nooit van gehoord, maar YB is daar de specialist inzake Schengenvisa.
Wellicht is dit iets nieuws, wat ik nog niet weet en wat nog niet gepubliceerd is
op de site van de rijksoverheid.
Het kan ook een "foutje" zijn of een verkeerde interpretatie

EDIT: dit kan wel voor business-schengenvisum maar niet voor een gewoon
schengenvisum, heb ik intussen gezien


Exceptionally, the Schengen regulation enables important or well-known persons who frequently require a visa and who can provide the necessary guarantees, to be issued type C visas which permit a visit of up to 90 days in any half-year and are valid for one (C1), two (C2), three (C3) or five years (C5).


Appels en peren ....... dat zijn dus de uitzonderingen,niet van toepassing op Jan van Toor Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Inderdaad, het was ook de post van Joost waar we beiden op reageerden met de stelling dat wel of het niet mogelijk was, NIET die van dhr. van Toor. Ook gaat de thread over algemene ervaringen met de ambassade waarin Joost gewoon een reactie met persoonlijke ervaring gaf. Niet slecht toch?

Om een welles-nietes spelletje te vermijden: Ik heb hier mijn eigen paspoort voor me liggen met een Type C, MULTI entry en 5 jaar geldigheid. C5 dus, er bestaat ook een C1, C3, etc. Dit is geen vakjargon maar is zichtbaar op elke Schengen sticker in een paspoort van een niet EU onderdaan (als men deze ooit al eens gezien heeft tenminste). Type C is trouwens geen specifiek business visum. En ik ben geen sinetron ster of bekende dangdut zangeres!

Mijn Indonesisch paspoort is tot 2017 geldig, dus ze hebben het Schengen visum iets ingekort naar 4,5 jaar omdat dit niet langer geldig kan zijn dan het paspoort.

Dit bestaat al jaren trouwens. Als ik tijd heb en niet zo moe ben, zal ik mijn eigen visum eens inscannen. Nu moet ik nog iets anders afwerken voordat ik kan gaan slapen.

Onderstreept is achteraf toegevoegd




Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


On 04-04-2014 21:28 Lieve wrote:

[quote removed]


Inderdaad, het was ook de post van Joost waar u op reageerde met de stelling dat het niet mogelijk was, NIET die van dhr. van Toor. Ook gaat de thread over algemene ervaringen met de ambassade waarin Joost gewoon een reactie met persoonlijke ervaring gaf.

Om een welles-nietes spelletje te vermijden: Ik heb hier mijn eigen paspoort voor me liggen met een Type C, MULTI entry en 5 jaar geldigheid. C5 dus, er bestaat ook een C1, C3, etc. Dit is geen vakjargon maar is zichtbaar op elke Schengen sticker in een paspoort van een niet EU onderdaan (als men deze ooit al eens gezien heeft tenminste). Type C is trouwens geen specifiek business visum.

Dit bestaat al jaren trouwens. Als ik tijd heb en niet zo moe ben, zal ik mijn eigen visum eens inscannen. Nu moet ik nog iets anders afwerken voordat ik kan gaan slapen.



Heeft niks met welles-nietes te maken Lieve een "VIP" visum (Joost) is iets anders
als een normale Schengenvisumaanvraag (Jan van Toor)
Ik was niet op de hoogte van die uitzonderingsregels, maar heb dat via de EU-regulations terug kunnen traceren en het bestaat een paar jaar inderdaad.
(EC Regulation no. 810/2009, which entered into effect on 5 April 2010)
Dus in die zin heb ik er weer iets bijgeleerd, via de post van Joost en jou
C5 vermelding.
Ik heb in het verleden alleen de normale route doorlopen voor mijn eega,
maar voor de toekomst is dit ook voor mijn vrouw een mogelijkheid.
Dat spaart idd wat "stress" en reiskosten uit Emoticon: Yes!




Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Is in orde. Slaap wel.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Emoticon: Bye bye Mimpi manis en groetjes aan hubby




Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Goedemorgen zonder zorgen...

Dacht nog eens aan het 'specifieke' probleem van dhr. van Toor: Misschien is een e-mail geen slecht idee? Het e-mail adres is: jak-caRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.minbuza.nl

Als het echt de spuigaten uitloopt, kan men dit natuurlijk ook aankaarten bij het regionale coŲrdinatiecentrum: RSO-AZI-CARemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.minbuza.nl
Of zelfs bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken: djz-nr-klachtenRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.minbuza.nl (of dpv-info-vvRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.minbuza.nl ?). Dit wordt allemaal wel goed opgevolgd.

In het algemeen: Als het zo moeilijk gemaakt wordt om een inkomen aan te tonen van de sponsor, kan men natuurlijk ook opteren als toerist het Schengen gebied te bezoeken zonder sponsor maar met hotelreserveringen. Dan moet men natuurlijk wel aantonen dat de persoon in kwestie voldoende middelen heeft.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



51,373,049 topic views - 223,801 posts - 13,517 topics - 16,730 members - last post @ 21-11-2017 02:22 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2017
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

92,369,110 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com