indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 03-03-2014 09:02 Lieve wrote: Hoe is het afgelopen Yerun?

Precies.

Ik heb een paar maanden geleden Speedy verruild voor SmartFren, veel sneller, waarschijnlijk goedkoper. Nadelen: ik kan m'n fraaie Airport Extreme niet meer gebruiken als hotspot, SmartFren valt een paar keer per dag weg, uitsluitend als er geen gebruik wordt gemaakt van het internet.

Ik sluit nu SmartFren rechtstreeks aan op mijn desktopcomputer (iMac) die als hotspot fungeert, maar dat betekent natuurlijk wel dat dat ding dag en nacht `aan' moet staan. Een externe router zou handig zijn, al vraag ik me af hoe je dan SmartFren na uitval weer activeert.

Eerstewereldproblemen in een derdewereldland.Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Waarom werkt de Airport Extreme niet in deze configuratie? Of is het omdat Smartfren alleen USB modems aanbiedt en de USB poort natuurlijk niet dient voor een breedband modem? Wel jammer.
Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

De Airport Extreme werkt alleen met ADSL, al kan ik hem waarschijnlijk wel gebruiken als `verlenger.' Dat zou ik uit moeten proberen, maar het signaal van de iMac is goed genoeg, dus ik heb geen haast. Het is inderdaad jammer, vooral omdat ik de AE in Singapore moest kopen omdat hij in IndonesiŽ niet verkrijgbaar was. Inmiddels is dat wel het geval.

Maar waar blijft die Jeroen nou?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 Ik heb deze gekocht. Leuk plaatje, maar stelt natuurlijk niets voor want de snelheid is niet afhankelijk van het apparaatje, maar het netwerk. Kaartje van Three (3) werkte in Cirebon rete-snel. Hier in de kampung... NIET.. dus gewisseld naar IM3, en dat werkt hier wel.. niet snel, maar het werkt, dus 2 laptops en 4 BB's kunnen nu prima internetten.


Ho Lee Fuk

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 11-03-2014 06:30 Yerun wrote: Ik heb deze gekocht.

Ach so. Niet wat ik bedoelde. Ik zoek (maar niet bijster fanatiek) een router waarop een USB-modem kan worden aangesloten. En niet jouw MiFi.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

guna2; dat kon ook, maar is wat duurder omdat je dan dus een router EN modem nodig hebt, dit is 2-in-1. Verder is het meer uit luiheid, gewoon ding kopen wat binnen 1 minuut werkt.


Ho Lee Fuk

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Ja maar, ja maar, ik had dus al een modem gekocht, en wist niet dat ik die niet op de Airport Extreme kon aansluiten, en ik wist ook niet dat de iMac als draadloze router kon fungeren. Stom, maar gelukkig hief het een het ander op. De modem van mijn slimme vrinden van SmartFren is waarschijnlijk overigens goedkoper dan jouw Bolt. En is net zo gemakkelijk, je steekt um erin, en huppatee. Mijn enige probleempje is dat de iMac altijd moet aanstaan. Echt aanstaan, mag niet eens in (deep) sleep.

Nog liefhebbers voor een Airport Extreme?

Een juta'tje.Onkie P
User
spacer line
 


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.81,010,649 topic views - 238,415 posts - 13,717 topics - 29,708 members - last post @ 10-04-2020 12:30 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

132,116,611 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com