indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Guna2, en dat tegengif in de vorm van positivo's hier, is niet alleen dat ze door genoemde kankeraars (en m.i. veel te veel op de man spelende kliekjes) een zgn. 'roze bril' op hebben, maar dat ze gewoon anders denken. En gelukkig maar.

Maar het grootste tegengif is w.s., dat onze positivo's gewoon doorgaan en tegen een stootje kunnen. Dat heeft een hoog anti-huftergedrag gehalte (AHGG).
Of juist niet; het kan ook de bekende rooie lap voor die paar ongemanierde stieren zijn.

Maar voor mij toch een teken van grotere volwassenheid dan bij sommgen hier... Emoticon: Yes!
Hun tegenstanders zouden al lang - na zulk giga agressief en negatief poepgooien, en typische Nederlandse cynische betweterigheid - in huilebalken veranderd zijn en zich terug getrokken hebben!

Nee, zij blijven heer in dit verkeer. Complimenten en - ipv 'wegwezen', 'oprotten', enz. wat mij ook toeverwenst is - van harte een BLIJVEND welkom hier!

En vooruit Guna2 jij mag van mij ook blijven Emoticon: Laugh out loud Ook omdat je de krenten in de pap bent, of een luis in de pels wat sommigen niet zo zint. Who cares.
Dat maakt die 'kutforumleden' in elk geval divers van karakters en mindsets. Emoticon: Shiny


Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-02-2014 12:30 guna2 wrote:

[quote removed]

Waar staat dat? Volgens mij is het forum een onderdeel van een webavontuur waarmee Jeroen zijn geld verdient zodat hij zijn Fordje kan blijven rijden. Niets meer, niets minder. Hij heeft me diverse malen laten weten dat hij het liefst dat hele kutforum zou willen opdoeken, en ik denk dat dat nog steeds niet is gebeurd omdat het traffic genereert.

Waarvan akte.


Wat snuif ik van een vreemdganger die niet van andermans wijf af kan blijven Emoticon: Confused
Tja dat is ongeveer hetzelfde als meneer hierboven zegt Emoticon: Bye bye
Van horen zeggen bedoel ik Emoticon: Frustrated meneer de interlectueel Emoticon: Wink

Lijkt me geen goede zaak om gossip hier te plaatsen proffesssor, voor dat je het weet ga je aan het gas Emoticon: Shut up! Emoticon: Bye byeguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 13-02-2014 13:19 Malam wrote: Wat snuif ik van een vreemdganger die niet van andermans wijf af kan blijven Emoticon: Confused

Stel nou eens, Malam, dat wat je zegt waar zou zijn. En dat ik me hier een slag in de rondte neukte met mijn eigen en andermans vrouwen, meerder- en minderjarigen, mannen en jongens, priesters en nonnen, en Keduadam mag weten wat nog meer - en het zou waar kunnen zijn, want ik krijg um nog wel omhoog - wat heeft dat dan te maken met het onderwijs(niveau) in IndonesiŽ (behalve dan dat het opgekrikt moet worden) en mijn opmerking hierboven, die overigens inderdaad en met reden vooral op jou van toepassing is?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja hou je dan ook verre van speculaties en gossip professor, want wie de bal kaatst kan hem terug verwachten Emoticon: Blush Emoticon: Bye byeguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 13-02-2014 14:07 Malam wrote:
Tja hou je dan ook verre van speculaties en gossip professor, want wie de bal kaatst kan hem terug verwachten

Ik speculeer in het geheel niet. Ik kom met feiten, en kan ze waarmaken. Jij daarentegen lult dag in dag uit pagina's vol met Story- en Privťgeleuter in belazerd Nederlands en valt eenieder aan die je niet mag zonder daartoe gegronde redenen te hebben. Af.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

HAHA ' Keduadam mag weten.. .'
Neen, oh neen, gij zult den uitdrukkinghe geenszins verbasteren,
want aldus zult gij spreken: ' God mag weten..'

Thank God, I'm not God.
But love you all, trust only God.

Gaan we nu weer gewoon een beetje gezelliger met elkaar om hier? TX! Emoticon: Party!


Your attitude determines your altitude

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 13-02-2014 14:14 Keduadam wrote: Thank God, I'm not God.

No you aren't, but at least you're a Mac.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 13-02-2014 13:32 schreef guna2:
- en het zou waar kunnen zijn, want ik krijg um nog wel omhoog - wat heeft dat dan te maken met het onderwijs(niveau) in IndonesiŽ (behalve dan dat het opgekrikt moet worden ) en mijn opmerking hierboven, die overigens inderdaad en met reden vooral op jou van toepassing is?

Hoe bedoelt u? Is de mogelijkheid aanwezig voor vrouwen alhier om van uw zaad gebruik te mogen maken? Dat zou dan wel een boost kunnen geven voor het gemiddelde Onderwijs(Niveau) van dit land?


Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-02-2014 14:13 guna2 wrote:

[quote removed]

Jij daarentegen lult dag in dag uit pagina's vol met Story- en Privťgeleuter in belazerd Nederlands.


Tja, professor het is niet anders, de ťťn doet het met lulverhalen de ander tracht het met zijn lul te doen.
Ik dan maar liever het eerste professor Emoticon: Bye byeerwin
User
User icon of erwin
spacer line
 


On 13-02-2014 12:30 guna2 wrote:

[quote removed]

ben ik wel blij ook eens geluid te horen van positivo's


Ik heb niets tegen positief nieuws, integendeel. En dat positief nieuws krijgen we hier ook soms, denk maar aan Joko Widodo.
Maar het moet ook geloofwaardig zijn. Voor Beras is er NIETS negatiefs en is IndonesiŽ voor AL de IndonesiŽrs de hemel op aarde. Hij mag best optimistisch zijn, maar niet tot in het belachelijke. Al ben ik er van overtuigd dat hij iedereen maar wat loopt te jennen.

On topic: ik denk dat de grootste uitdaging voor IndonesiŽ mbt het onderwijs evenwaardig onderwijs voor iedereen is. Hetzelfde niveau voor elke school, op welk eiland dan ook. En niet het beste onderwijs voor wie het meest kan betalen.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

zieleffe
User
spacer line
 


Op 13-02-2014 14:20 schreef Keduadam:

[quote verwijderd]

Hoe bedoelt u? Is de mogelijkheid aanwezig voor vrouwen alhier om van uw zaad gebruik te mogen maken? Dat zou dan wel een boost kunnen geven voor het gemiddelde Onderwijs(Niveau) van dit land?

Sorry Erwin nog even op de valreep, dit plaatje nogmaals zegt toch genoeg ...... Emoticon: Party! Emoticon: Party!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Een utopie Erwin, maar wel een hele mooie ech wel..
Verwacht maar geen antwoord van die professor uit Yoyjakarta die zich niet met paupers ophoudt en gestoken is door een Indonesische bij van een kilo of 6. Emoticon: Blush Emoticon: Bye byeKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.zieleffe, het meest begeringswaardige voor sommigen is; miljoenen zaadjes van een prof dr ir, die ook nog goed in sport is- tesamen met miljoenen eitjes van een vrouw die drie gouden medailles op de Olympic won, en die ook nog intelligent is. En sommigen vinden, liefst blond. Dan kan daar iets moois uit komen, Emoticon: Yummie! toch?
Maar, er moet ťťn guppie inderdaad de snelste zijn van die prof.


Your attitude determines your altitude

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-02-2014 17:08 erwin wrote: Ik heb niets tegen positief nieuws, integendeel. En dat positief nieuws krijgen we hier ook soms, denk maar aan Joko Widodo.
Maar het moet ook geloofwaardig zijn. Voor Beras is er NIETS negatiefs en is IndonesiŽ voor AL de IndonesiŽrs de hemel op aarde. Hij mag best optimistisch zijn, maar niet tot in het belachelijke.
Kritiek hebben is nog steeds niet negatief. Dat is juist de denkwijze van de gemiddelde IndonesiŽr waardoor zoveel stagneert: het niet kunnen dulden van enige kritiek. Kritiek kan men als opbouwend ervaren als men gewaar wordt dat men de "verkeerde weg" is ingeslagen, en dus de mogelijkheid ziet de ingeslagen weg te heroverdenken. Super honingzoete postings van de "pas geoogde rijst" heeft niets met realiteit te maken en daarom juist volkomen nutteloos. Daar heeft niemand iets aan; onbekenden worden op het verkeerde been gezet.
Maar het is toch vreemd dat juist onze "Indonesische" mede forumleden aan deze kwaal lijden: totally incapable of accepting criticism . Ben van mening dat men op dit forum toch gelijk heeft als men stelt dat de gemiddelde IndonesiŽr niet tegen kritiek kan ( apalagi pejabats en andere hoge omes). Sterker nog, ik ben er heilig van overtuigd. Maak het dagelijks mee en heb hier al ontelbare voorbeelden op dit forum die dit staven. Het is zelfs ťťn van de issues die men mee krijgt op vele IndonesiŽ acculturatiecursussen (waaronder die van het KIT) en dan nog wel verstrekt door een Indonesische gastdocent.
Positivo: oke Emoticon: Yes!
Kritiekloos: nee Emoticon: Talk to the handspacer line  


On 14-02-2014 06:30 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Kritiek hebben is nog steeds niet negatief. Dat is juist de denkwijze van de gemiddelde IndonesiŽr waardoor zoveel stagneert:


In de laatste paar jaren heb ik vaak gediscussieerd(omong kosong) met taxichauffers* tijdens de urenlange macet .
Dus vroegen ze vaak waar ik van daan kwam, bleek dat de Mister of Boss een anak Betawi is.Word ik gepromoveerd als Bapak.
Je hebt 2 soorten taxichauffeurs, de "gewone" , max SMA , daar ga ik alleen maar over koetjes en kalfjes praten.
Hoeveel ik verdiende toen ik nog werkte en hoeveel ik nu krijgt ( Juragan Penssiunan) .
Wat de levenstandaard van de Nederlanders zijn ( kan wel mee praten denk ik, woon al bijna 45 jr in Ollanda) .

Een andere groep, klein maar fijn zijn goed onderlegde mensen, waar ik urenlang ( bij macet van Jak-Pusat of Jak-Bar naar Fatmawati of iets verder ) mijn tijd kan doden.
Dan ben ik aangenaam verrast, vaak "werlkoze" S1 die taxi chauffeur zijn geworden, felle (Moslim) activisten.
Kan ik ook openlijk kritiek spuien richting de "munafiks" , dat de politikus ook echte tikus(ratten) zijn die je moet "verdelgen" .

Bij mijn eigen vrienden/familie /schoolgenoten met vaak betere opleidingen ben ik ook radicaal maar we zijn in grote lijnen eens.
Trouwens ik hoef en kan hun ook niet wijsmaken (apusin= in de mailing nemen) want velen hebben hun wapenfeiten/carriere dubbel en dwars verdienen.

Wat ik nog kan herinneren toen mijn vader nog leefde , stond hij vaak te mompelen als hij de TV luisterde( hij kan moeilijk zien) , WAT een dievenbende , en zeker als er verdachte politici , minister etc aan het praten/liegen zijn .
Wat ik grappig vond is als mijn tantes een bekende persoon (minister/generaal etc) zien dan komt het wel eens voor , dat ze ooit leerlingen waren van hun .
Dat samenzijn en de sappige roddels van wijlen mijn tantes mis ik wel .

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Y-B ik denk niet dat een gemiddelde bule of orang turis zo maar met een gemiddelde Indonesier open en eerlijk in een discussie kan komen.
Redenen: oa
1. Of er vertrouwensrelatie is
2.Elkaar kunnen respecteren en met open mind elkaar benaderen .
3.Taal problemen .
4.Verschillende achtergrond ( social level, opleiding,cultuur).bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Vreemd?
Nee, juist logisch lijkt me.
Het is een vicieuze cirkel: aanval op je land, dan heb je de neiging te gaan verdedigen. Dat ergert de aanvaller, die wat harder geschut in zet. Gevolg: hardere verdediging.
Gevolg: hardere aanval. In mijn ogen is het dus volstrekt logisch dat juist de IndonesiŽr hier op het forum geneigd zal zijn de positieve kanten van zijn land te benoemen en de niet IndonesiŽr de negatieve kanten. Beide kampen hebben de neiging te verharden/zich in te graven in hun standpunten. Zo werkt het niet alleen met een onderwerp als dit, maar bij alle onderwerpen waar voor- en tegenstanders zijn.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

elsbeth; prima om positieve kanten te noemen natuurlijk. Maar vervolgens niet willen zien dat er ook negatieve kanten zijn, dat is dan weer compleet onbegrijpelijk voor mij.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 14-02-2014 07:51 elsbeth wrote:
Vreemd?
Nee, juist logisch lijkt me.
Het is een vicieuze cirkel: aanval op je land, dan heb je de neiging te gaan verdedigen. Dat ergert de aanvaller, die wat harder geschut in zet. Gevolg: hardere verdediging.
Gevolg: hardere aanval.


Waarom aanval ?
Discussietechnisch gezien kan men een vraag stellen, of verduidelijking .
En moet men conclussie(s) kunnen nemen , we agree that we are disagree (of zoiets Emoticon: Wink =steenkool Engels dese) .

Ik weet nog dat in verre verleden er veel topics zijn waar je terecht vragen kan stellen of het kon.

Over de domste volk , of over de invloed van de grote van hun hersenen.
Ooit schreef iemand dat het niveau van SMA (over welke SMA heeft hij niks gezegd) hoogstens het niveau van een 5de klas Nederlandse Basisschool .

Ik werd bijna gelyncht toen ik vertelde dat ik met mijn SMA toegelaten kan worden bij bepaalde Ned.Universiteiten en Belgische universiteiten (Leuven) , een HBO opleiding kon ik zo binnen wandelen.
Bij techniek(Delft) moest ik Colloquium Doctum afleggen , werd geadviseerd om een zware techniek studie NIET te volgen.
Heb ik ook gevolgd .

Sommige van mijn oud schoolgenoten studeren ook in buitenland, naast Nederland, Duitsland, USA (een oom van mij bij de MIT) , UK etc.
Jaren 70 zijn er bijna 100 Indonesische studenten die in Nijmegen studeerden voor medicijnen / tandheelkunde , eentje /natuurkunde
Er zijn 2 die de sociologie volgen (o.a ene OmSid) , maar van studie komt niks van terecht.
Tegenwoordig gaan hele volksstammen Indonesiers naar buitenland om te studeren .
Australia, Singapura , Malaysia en Filipijnen zijn gewoon dichtbij .


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Surya; 'mijn' KNO-arts alsmede enkele andere doctoren in het Siloam ziekenhuis in Lippo Cikarang hebben hun opleiding gevolgd in Nederland. Dat is heel positief, al is het geen garantie op goede gezondheidszorg, want eenmaal hier gaat het ook voor hen om de commissies. Maar goed, dit beide wetende kun je zelf een afweging maken wat wel en niet goed is in dit land. :-)


Ho Lee Fuk

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 14-02-2014 08:05 Yerun wrote: Maar vervolgens niet willen zien dat er ook negatieve kanten zijn, dat is dan weer compleet onbegrijpelijk voor mij.

Beras zit de zaak te zieken. Hij lijkt me niet zo stom dat hij de negatieve kanten van IndonesiŽ niet ziet. Sterker nog, hij lijkt me aanzienlijk slimmer, zeg maar godvergeten veel slimmer en dan nog wat, en beter opgeleid at that dan 90% van de actieve forumleden. Hij legt zwaar de nadruk op positieve ontwikkelingen in dit land omdat op een enkele uitzondering na (ik, zei de gek), alle forumleden altijd, uitsluitend, en zonder uitzondering alle kanten van dit land negatief belichten. Ik stem vůůr Beras en Surya. Ook al ben ik het zelden met ze eens.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

On topic: Van die Jappen, daar kunnen de IndonesiŽrs nog wat van leren. Japanners zijn harde werkers, die gaan niet bij elke gelegenheid slapen; ze zijn innovatief; ze zijn gedisciplineerd; hun onderwijs en R&D behoren tot de wereldtop.

Speciaal voor dit onderwerp vroeg ik een collega (een talenmens, ruim dertig jaar woonachtig in Tokio, getrouwd met een Japanse, een wetenschappelijk medewerker): `Twintig jaar geleden kon je in Tokio niet terecht met Engels. Hoe zit het nu?'

About travelling, you can actually get by without Japanese, with lots of hand signals and some imagination. The English level of the general populace is not that much better than 20 years ago, but they are extremely helpful, and eventually people can always figure things out. The nice thing in Japan is that people really want to help you and not rip you off or worse...

Dat is niet zo gek veel anders dan in IndonesiŽ. De kans op rip off is hier zelfs groter als je IndonesiŽrs ontmoet die wťl Engels spreken. Dat je wat meer betaalt dan de locals is doodnormaal, een Jakartaan betaalt hier in Yogya ook meer bij de warung op de hoek, en zelfs in Singapore heb ik meegemaakt dat ik een dollar meer betaalde voor een Tiger dan de Tamil die - met permisi - tegenover me ging zitten.

Engels is voor Japanners en IndonesiŽrs - en talloze andere volken - gewoon een vreselijk lastige taal omdat hij totaal verschilt van hun taal.

Iets soortgelijks speelt ook bij de sporten (ander topic). Op een paar vechtsporten na, zijn alle sporten westerse sporten. IndonesiŽrs kennen dus geen traditie, en wij Nederlanders hebben die sporten niet geÔntroduceerd, zoals de Engelsen de `technische' sporten cricket en hockey hebben geÔntroduceerd in bijvoorbeeld India. En IndonesiŽrs zijn nou eenmaal niet gebouwd op krachtsporten, hooguit in het vlieggewicht. Maar de forumgenoten hier zijn nog in staat om IndonesiŽrs te verwijten dat ze niet kunnen schaatsen...elsbeth
User
spacer line
 

Beras maakt leuk gebruik van wat ik hierboven beschreef, ik denk inderdaad om een beetje te stangen. De manier waarop hij de kritiek op IndonesiŽ pareert, is van geheel andere orde dan de manier waarop Surya dat doet (die ik toch wel wat serieuzer neem).
Maar laten we wel zijn, zijn wij er nou met z'n allen (of sommige individuen) zo'n meester in om serieus in te gaan op kritiek??
Nee toch, allemaal klagen over anderen die niet met kritiek om kunnen gaan, maar niet bereid om zelf eens in het spiegeltje te kijken. Veel interessanter vind ik de vraag waarom mensen op een bepaalde manier reageren.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Elsbeth, je hebt zeker gelijk als je stelt dat men zich gaat ingraven indien men wordt aangevallen. Dat is nog het oerinstinct in de mens: zelfverdediging. Dit doet pak Surya ook (met begrip daarvoor). Voor mij is hij geen lastige "speler", maar juist aangenaam dat hij af en toe de stoom eraf blaast en de meute dwingt gas terug te nemen (incluis moi). Het wordt wat erger als er totaal geen enkele opening in de verdediging is te vinden. En dat doet Beras die willens en wetens zit te stangen. Zeker deze persoon is niet dom, maar op een negatieve wijze sluw.........dan wel juist heel slim om het op deze wijze te spelen. We will see wat er uit komt rollen.elsbeth
User
spacer line
 

YB zegt: "Het wordt wat erger als er totaal geen enkele opening in de verdediging is te vinden".

YB, volgens mij realiseer jij je onvoldoende dat hetzelfde principe ook omgekeerd geldt.
Zo zal dat althans met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door de "tegenpartij" worden ervaren.
Daardoor is de toon zo belangrijk, wil je tot een normale discussie (en begrip voor elkaar)komen.
Je hoeft niet tot het gaatje te gaan om je punt te maken, sterker nog: dat gaatje zal keihard dichtgekit worden.
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 14-02-2014 11:58 Yogya-Bali wrote:
Zeker deze persoon is niet dom, maar op een negatieve wijze sluw.........dan wel juist heel slim om het op deze wijze te spelen. We will see wat er uit komt rollen.
Ik geloof niet dat het sluw of slim is. Mensen communiceren verschillend, dat is 1 ding en als je hier op forum komt dan valt het ook niet mee om tegen de gevestigde orde op te boksen.
Dat laatste is misschien nog tot daaraantoe maar het zou wel wat beschaafder kunnen hier en daar.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,479,832 topic views - 239,807 posts - 13,723 topics - 32,148 members - last post @ 12-07-2020 19:36 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,108,783 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com