indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Nou is hier moeilijk een eenduidig antwoord op te geven; immers Indonesia met zijn zeg maar 800(?) verschillende culturen, ga er maar aan staan. Nu is lijkt me Bandung een van de hogere universitaire niveaus, zeker met Architectuur en als je Ingenieur wilt worden (?). En mss ook het onderwijs voor militairen, zie onder Emoticon: Confused In elk geval een enorm verschil met bijv. Maluku.

Ik denk dat de mening van sommigen hier mogelijk verschillen met Pak Propesor sini. Emoticon: Party!
Is deze meneer al half dood of zit er waarheid in? Verkijkt hij zich op het niveau van de 'Indonesische militairen' van destijds? Is hij gewoon nationalist of vindt zijn vrouw dat hij dit moet zeggen? Waren de Koloniale Waren zo slecht?


Oudste promovendus kapittelt Nederlandse les
De 91-jarige Hermain Tjiknang is sinds dinsdag de oudste Indonesische promovendus ooit. ĄIk ben dan wel oud, maar ik kan niet stoppen met lerenĒ, zei de krasse geleerde na de uitreiking aan de Padjadjaran Universiteit in Bandung.

ĄIk kan nu al zien dat het huidige onderwijsysteem veel beter is dan tijdens het Nederlandse koloniale tijdperkĒ, liet de oudste doctor ook weten. Tjiknang begon zijn carriŤre als onderwijzer van Indonesische militairen Emoticon: Clown in de koloniale tijd.
Zijn proefschrift over de bescherming van ontslagen geoutsourcete werknemers kwam er niet vanzelf. Tjiknang moest zijn dissertatie zeven keer herzien en kreeg in het proces zelfs een hartaanval. Dat gebeurde toen hij dacht alle gegevens op zijn usb-geheugenstick weg waren, schrijft The Jakarta Post.


Your attitude determines your altitude

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik denk dat je moeilijk kan vergelijken. Ook in Nederland is het niveau nu veel hoger als 70 jaar geleden.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

http://www.aliquidfuture.com/i(...)-to-a-recent-report/

Indonesiaís education system is one of the worst in the world according to a recent report. Indonesia has the fourth largest education system in the world yet in a landmark education report of 50 nations Indonesia ranked last. For a country that has been experiencing a stable 5 to 6 percent annual economic growth rate and is classed as a middle income country by the World Bank, it is sad that itís education system and thus itís youth are not benefitting.


En Al Jazeera: http://www.aljazeera.com/progr(...)321965257154992.html

The volunteer teachers must deal with one of the worst education systems in the world. Indonesia recently ranked last in a landmark education report that measured literacy, test results, graduation rates and other key benchmarks in 50 nations. Only a third of Indonesian students - in a country where 57 million attend school - complete basic schooling and the education system is plagued by poor teaching and corruption.

Als we het vergelijken met de koloniale tijd, gaat de vergelijking mank. Ik spreek vaak personen die nog in die tijd educatie hebben genoten waarvan het merendeel zelf klaagt over de zeer slechte kwaliteit van het huidige onderwijs in het land, inclusief de universitaire opleidingen.
Echter hierbij wel te bedenken dat in de koloniale periode educatie alleen was weggelegd voor de happy few en niet voor het gewone volk (vnl. de autochtone bevolking). Degenen die kans hadden op onderwijs waren vnl. de Europeanen, vreemde oosterlingen, enkelen uit de adel ( priyayi/bangsawan/ningrat ) en christelijke bevolkingsgroepen.Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 


keduadam
Waren de Koloniale Waren zo slecht?Vanaf 1907 de zogenaamde desa-scholen geopend. Eenvoudige scholen, met een door de desa betaalde volksonderwijzer. Er werd een 3-jarige cursus gegeven voor zeer elementair onderwijs.

Volgens de Volkstelling van 1930 kon Verreweg de meeste plattelanders, 6 procent van de inlandse bevolking lezen en schrijven anders, ook diegenen die een desa-school hadden bezocht, waren analfabeet door gebrek aan oefening . In 1940 kreeg 40% van de inheemse kinderen hier les.

Vindt u dat zelf niet een beetje treurig?", aldus een onderwijzer in de in 1940 in het Nederlands uitgekomen roman 'Buiten het gareel' van de Indonesische schrijfster Soewarsih Djojopoespito (1912-1977).Ook wilden Europese ouders soms niet dat hun kinderen in een klas zaten met inheemse leerlingen.

Niet alleen racistish maar gewoon weg BEWUST het volk DOM houden. Wellicht baseert die rechtsgeleerde die zojuist promoveerde zijn conclusies mede aan de hand van deze historische feiten. Dan is het zeker vooruit gegaan TOV de koloniale tijd.

Er wordt hier soms het woord "apen" gebruikt, ben blij dat de witte apen destijds verjaagd werden uit mijn land.

Geen idee of IQ onlosmakelijk verbonden is met onderwijs maar Indonesia scoort middelmoot. Top 5 is Hong Kong, Taiwan, S Korea,Japan en Singapore.

Desalniettemin het onderwijs systeem hier moet inderdaad drastisch, snel en efficient worden aangapakt en navenant de corruptie.

DUS, als ik weer zo over lees is het natuurlijk,

HIDUP RI Emoticon: I love it Emoticon: Nice
Beras

en hartelijk bedankt voor de deze erfenis welke wij binnen afzienbare tijd zullen verbeteren.Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Bekas schreef: En hartelijk bedankt voor de deze erfenis welke wij binnen afzienbare tijd zullen verbeteren.

Volkomen belachelijk deze uitspraak, het is 72 jaar geleden dat de Japanners toenmalig Nederlands IndiŽ binnenvielen, sinds die tijd heeft Nederland geen ruk meer uit kunnen voeren in IndonesiŽ, behoudens de politionele acties.

Nu komen met een uitspraak dat IndonesiŽ na 72 jaar met een erfenis van de kolonisator zit op onderwijsgebied is te zot voor woorden.
Zelfs Nederland barstte na 1945 van de analfabeten, goed onderwijs en studeren was alleen weggelegd voor goed gesitueerden.

IndonesiŽ heeft qua onderwijs hele grote stappen gemaakt, bijzonder knap in mijn ogen.
Ook het budget wat er wordt uitgetrokken voor onderwijs is gigantisch, maar om de tekortkomingen in het huidige onderwijs, wat wordt geteisterd door onkunde en corruptie toe te schrijven aan de voormalige kolonisator van 72 jaar geleden Emoticon: Confused

Dan kom je uit een Paasei en wil alleen maar de tekortkomingen van je eigen land op een ander afschuiven, typisch Indonesisch.
Aangezien Beras een IndonesiŽr bekas is van rond de 52 jaar, is dit trauma hem aangepraat en neemt hij het klakkeloos over, zonder enige kennis van geschiedenis (ook typisch Indonesisch trouwens) Emoticon: Bye byeBeras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Ja hoor Malam, je corrigeerde me dat in plaats van 300 het 350 jaar was. Konden jullie onder de koloniale tijd het onderwijs van de z.g. "inheemsen" NIET op krikken dan in 350 jaar racistish bewind ???

Zoals YogYa al schreef, alleen bepaalde minderheden mogen deel nemen aan het Nederlands onderwijs systeem. Leuk heh Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.malam.......

Mocht deze briljante student destijds opgroeien had hij weinig of geen kans gehad om aan goed onderwijs deel te nemen.


An entry from Indonesiaís Bandung Institute of Technology has won the Kaspersky Lab Cyber Security for the Next Generation 2013 international student conference competition.

The winning project was submitted by Firman Azhari

http://www.computerweekly.com/(...)security-competition

Ook Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam heb je wel eens van die "klootzak" (jouw woorden) van een Vermeulen gehoord. Deze klootzak van een oorlogsmisdadiger kreeg nog een Bronzen Leeuw van jullie. Het dossier verdween gewoon in de lade, ophangen die "anjing" (jouw stijl van schrijven)

Volgens mij heb jij een trauma dat het nu beter gaat Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.malam vandaar al die negatieven van jou ....hahaha Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!

Hidup RI, Emoticon: Nice Emoticon: I love it
Beras


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Beras, in die tijd was onderwijs in Europa ook voor de happy few. Pas in het begin van de twintigste eeuw is daar verandering in gekomen. Dat heeft niets met racisme te maken. Een slimme Nederlandse boerenzoon kreeg ook geen kansen. Niet alles op een hoopje gooien.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.erwin,

Niet dat ik er last van had hoor....maar ik denk wel aan de bevolking. Mijn pa had het geluk wel de HBS hier af te maken en ging zelfs een paar jaar met Opa naar NL.

Sorry Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.erwin volgens mij kan je van racisme spreken, niet zo erg als in Zuid Afrika destijds, maar toch. Als je boeken en artikelen leest spreken ze nog over de "inheemsen" .....hmmmmm....kan ik ook schrijven:

"de inheemse bevolking van o.a. Rotterdam is in in de minderheid in de metro gedurende de avonden en dit zal later wellicht gereflekteerd worden in de gemeente raden waarbij de "inheemsen" de minderheid vormen hahahahahaha" Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja als je de puntjes op de i wil zetten als IndonesiŽr dan moet je het ook goed doen Bekas.
Het verschil tussen 300 en 350 jaar is volgens de geleerden 50 jaar.

En dat Nederland IndonesiŽ volledig heeft uitgevreten, daar bestaat helemaal geen twijfel over, zelfs wat IndonesiŽ voor zijn onafhankelijk heeft moeten betalen weet je niet eikel.
Zoek het maar op, dat was schandalig veel, meer als Nederland van het Marshall plan kreeg eikel, dat maakte dat Nederland binnen een scheet en een zucht kon herstellen van de oorlog, zoek het maar op eikel die denkt alles te weten.

Dat het schandalig was wat vadertje Drees en Luns hebben uitgevreten, ook daar is geen misverstand over eikel.
Maar de toestand van het huidige onderwijs in de schoenen schuiven van een kolonisator die al 72 jaar geen enkele invloed meer heeft, dan kom je uit een ei eikel.
Zoals gewoonlijk, anderen hebben het gedaan, ons treft geen blaam, want wij zijn nooit fout, typisch Indonesische cultuur, ook jij.
Je hebt van het verblijf in het buitenland geen ruk geleerd eikel.

Vier talen spreken wil nog niet zeggen dat je de wijsheid in pacht hebt eikel, zeker niet als het Nederlands, Engels, Indonesisch en wartaal is Emoticon: Bye byeBeras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam,

Die geleerde had een conclusie dat het onderwijs nu beter was vergeleken onder de koloniale tijd. Bedoelde hij mischien beter geregeld. Antwoord is ook ja. Bedoelde hij het onderwijs niveau, antwoord is ook ja als je destijds maar recht had op 3 jaar basis (flut) onderwijs. In 1940, dus niet zo lang geleden had maar 40% BEETJE les gekregen.

Dat het niveau van het huidige onderwijs in Indonesia vergeleken met andere landen slecht is geef ik toe. Ook weer door o.a.corruptie. Alhoewel het onderwijs in Malaysia en andere landen beter is scoort Indonesia toch hoger in periodieke IQ testen. Dus potentie is er wel en dus ook reformasi in het onderwijs is nodig.

Hoop dat malam een keertje schrijft over een "klootzak" van een rector of school hoofd die opgepakt wordt.

Groetjes,
Beras


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 10-02-2014 11:57 Malam wrote: Maar de toestand van het huidige onderwijs in de schoenen schuiven van een kolonisator die al 72 jaar geen enkele invloed meer heeft, dan kom je uit een ei eikel.

Ik vind Beras helemaal geen eikel, al is het wel zo dat IndonesiŽrs absoluut geen fouten kunnen maken zodat ze de kolonisator over 300 jaar (of is het 350 jaar, daar wil ik van afwezen) nog overal de schuld van zullen geven.

En wat betreft onderwijs hebben ze nog gelijk ook. Van de `grote problemen' is bijvoorbeeld de infrastructuur betrekkelijk gemakkelijk op te lossen. Het kost een paar centen, en het kost een paar jaar, maar geen zeventig jaar. Een nieuwe weg, en karren maar.
Bij onderwijs ligt dat totaal anders. Om goed onderwijs the kunnen bieden, moet je goede onderwijskrachten hebben. Het kost generaties om dat op te bouwen. Bovendien is er een cultureel probleem: ook in Nederland zul je zien dat er verhoudingsgewijs veel meer kinderen van gestudeerde ouders ook gaan studeren dan van ouders die niet hebben gestudeerd. Dat probleem doet zich natuurlijk ook in IndonesiŽ voor, en de enorm hoge werkeloosheid onder jongeren (en het ging toch zo goed met de Indonesische economie, Beras?) draagt er ook niet toe bij. Ouders kunnen het niet of moeilijk betalen, kinderen zeggen Bekijk het maar, ik heb straks toch geen baan.
Kortom, dat er in de `Indische' tijd vrijwel geen onderwijs was, wreekt zich nu nog. En dat zal nog wel effe duren ook.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-02-2014 11:55 Beras wrote:


Niet dat ik er last van had hoor....maar ik denk wel aan de bevolking. Mijn pa had het geluk wel de HBS hier af te maken en ging zelfs een paar jaar met Opa naar NL.


Zo dan, de aap komt uit de mouw, die bevoorrechte bevolkingsgroep in het koloniale tijdperk kregen het na 17 augustus 1945 heel moeilijk.
Die werden als landverraders gezien, nu weten we gelijk van wie je je trauma hebt meegekregen nagemaakte. Emoticon: Laugh out loudYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-02-2014 11:57 Malam wrote: Zoals gewoonlijk, anderen hebben het gedaan, ons treft geen blaam, want wij zijn nooit fout, typisch Indonesische cultuur, ook jij.
100% waar. Ik merk het dagelijks om me heen. Een Indonesier (of het nou een Javaan, Balinees of Molukker is) heeft het NIMMER gedaan. Alles is de schuld van een ander. Ik merk het in mijn eigen gezin, ik merkte het voorheen in NL al bij Molukkers en ver-Indonesischte Indo's. Altijd de schuld naar een ander schuiven.
Enige jaren geleden sprak ik daarover met een hoogleraar in Yogyakarta en die beaamde dat dat het grootste obstakel is voor vooruitgang in RI: nooit maar dan ook NIMMER schuld kunnen bekennen. En als men dat niet kan, de hand in eigen boezem steken, dan kan men niet leren. Dus educatieverbetering heeft totaal geen zin zolang de mentaliteit niet verandert. We hoeven niet te lullen over corruptie, kolonialisme, racisme, etc. Het is gewoon de mentaliteit. De dag moet nog aanbreken dat mijn pleegdochter (100% Javaanse) eindelijk eens ergens over schuld kan bekennen. Mijn halfbloed (een vies woord) kinderen kunnen het wel. Zit toch nog iets westers in.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ga een heel stuk met je mee Guna2, op de laatste zin na.
De impact is veel minder groot als IndonesiŽrs uitdragen.

De staatsbegroting voor onderwijs steekt al jarenlang procentueel met kop en schouders boven heel AziŽ uit, zelfs vet boven Nederland.

Het verdwijnt in corruptie, desinteresse, eigenbelang en mismanagement, zo zie ik het.
Een erfenis van het koloniale tijdperk is iets te gemakkelijk.
Heb ik het fout? Fris me op.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-02-2014 12:20 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Het is gewoon de mentaliteit. De dag moet nog aanbreken dat mijn pleegdochter (100% Javaanse) eindelijk eens ergens over schuld kan bekennen. Mijn halfbloed (een vies woord) kindern kunnen het wel. Zit toch nog iets westers in.


Breek me de bek niet open, ondanks dat ik maar een fractie van de ervaringen heb die jij en Guna2 hebben.
Ik kan er een boek over schrijven, ook ik ben keer op keer de bietenboot in gegaan en nog soms Emoticon: Blush
Maaf Pak, dat is het, gewoon een vorm van beleefdheid om het vervolgens een maand erna weer te flikken Emoticon: Angryguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 10-02-2014 12:24 MalamHeb ik het fout? Fris me op.

Ook in het onderwijs gaat een hoop fout, da's waar. Maar zelfs als alles perfect was geregeld, zou het volgens mij nog onmogelijk zijn om het onderwijs op zeg maar Westers niveau te tillen in die relatief korte tijd. Daar staat weer tegenover - maar ik val in herhaling - dat het analfabetisme zo goed als uitgeroeid is, en dat is toch wel een geweldige prestatie. In tegenstelling tot de andere problemen van IndonesiŽ is goed onderwijs kunnen bieden een gecompliceerd en traag proces, en `wij' hebben daar zeker schuld aan. Niet dat ik er van wakker lig, overigens. Ik vind het wel verrekte stom van de kolonisator, ook om economische redenen, maar geen aandacht schenken aan het onderwijs van de bevolking is wel een van de geringste blunders die de VOC/Nederland heeft gemaakt, alleen helaas wel een met verstrekkende gevolgen.simpati
User
spacer line
 

nooit maar dan ook NIMMER schuld kunnen bekennen
Nog liever alles bij elkaar liegen is mijn ervaring met de IndonesiŽrs.
Verder blijft communicatie een heel groot probleem terwijl de voorzieningen er ondertussen meer dan voldoende zijn, een email beantwoorden blijkt vaak onmogelijk. ook voor bedrijven.
Als IndonesiŽ internationaal iets willen betekenen zal daar aandacht aan moeten worden besteedt.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-02-2014 12:36 simpati wrote: Verder blijft communicatie een heel groot probleem terwijl de voorzieningen er ondertussen meer dan voldoende zijn, een email beantwoorden blijkt vaak onmogelijk. ook voor bedrijven.
Zelfde ervaring. Heb ik werk voor iemand, vraag een offerte aan 5 bedrijven. Er reageert er geen ťťn. Vervolgens denk ik: "Ik doe iets fout, men ruikt zeker dat er een bule achter zit en is bang om in de bahasa bule (het Engels) te moeten communiceren." Dus laat mijn eega mailen met een Indonesisch aandoend emailadres. Exact hetzelfde: geen reactie.
Bel je ze op. Lukt het uiteindelijk er ťťn zover te krijgen de opdracht aan te nemen. Het was een opdracht van een fluitje van een cent. In een paar dagen klaar en Rp 5 juta verdienen. Na 3 maanden had ik nog geen resultaat maar meer smoesjes dan ik in een heel mensenleven bij elkaar kan verzinnen. Als al die tijd en energie die aan de smoesjes is besteed aan de opdracht was besteed, waren ze uiteindelijk minder tijd kwijt.
Dit is maar een voorbeeld uit een ervaring van wel 100-en van dergelijke gevallen. Resultaat is dat ik bijna alles alleen moet doen......en dan klagen dat ik als bule niemand in dienst wil nemen.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Nogmaals Guna2 ik ben het in grote lijnen met je eens, ook t.a.v. het alfabetisme, daar neem ik werkelijk mijn petje voor af.
Dat de kolonisator puur op gewin uit was en blubber had aan ontwikkeling of educatie, nou daar hoeven we ook niet over te strijden, het ging om het gewin.

Maar om de schuld van het lage niveau van onderwijs na meer dan 70 jaar, zwart - wit in de schoenen van Nederland te schuiven Emoticon: Confused
Met zo een enorme staatsbegroting die grotendeels in verkeerde handen valt?
Nee dat gaat mij iets te ver, naar een ander wijzen is gemakkelijker als de hand in eigen boezem steken.

Ik kom veel op SMP en SMU scholen, ik voel me enorm betrokken bij educatie van billenbijters, maar mijn broek zakt af van wat ik in de praktijk ziet gebeuren Emoticon: Blushguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Jullie willen - nota bene in IndonesiŽ wonend - dat Indonesiers onze (werk)cultuur maar overnemen. De pest is, dat dat helaas de heersende cultuur is in de wereld. Ik weet helemaal niet zeker of dat wel zo goed is. Zij moeten zich aan ons aanpassen, terwijl wij hier te gast zijn. Ik ben het daar niet mee eens. Bovendien weet je dat het is zoals het is, in Y-B's geval al sinds 1980.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 10-02-2014 12:53 Malam wrote: Dat de kolonisator puur op gewin uit was en blubber had aan ontwikkeling of educatie, nou daar hoeven we ook niet over te strijden, het ging om het gewin.

Sterker nog, het ging uitsluitend om het gewin (VOC), en Nederland had niet de behoefte om de kolonisator te spelen zoals Engeland.

Met zo een enorme staatsbegroting

Da's nou net het probleem. Je kunt dat niet zoals met een nieuwe weg alleen met geld oplossen. En niet in een korte tijd.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-02-2014 12:53 Malam wrote: Nee dat gaat mij iets te ver, naar een ander wijzen is gemakkelijker als de hand in eigen boezem steken.
Daar zijn we weer terug bij af: de mentaliteit. That's the problem . op vele terreinen. Nog geen jaar geleden met enkele Indonesiers een onderzoeksproject gedaan voor een gerenommeerde Nederlandse organisatie die zich hier bezig houdt met universitair onderwijs en die ook van alles en nog wat fout zag gaan. Slotsom: mentaliteit en cultuur als grootste obstakels voor economische en intellectuele vooruitgang. En deze conclusie kwam niet eens uitsluitend uit mijn wellicht westers gekleurde koker maar was een optelsom van ons allen (de onderzoekers). Allah zij dank, zijn er nog Indonesiers (allen alumni) die wel degelijk de hand in eigen boezem durven te steken.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-02-2014 12:36 simpati wrote:

Verder blijft communicatie een heel groot probleem terwijl de voorzieningen er ondertussen meer dan voldoende zijn, een email beantwoorden blijkt vaak onmogelijk. ook voor bedrijven.


Communicatie blijft hier beperkt tot Pesbuk met met een kotsmisselijk makend narcistisch gedrag en MB's vretende foto's plaatsen met vingers in een V teken Emoticon: Yes!

E-mail beantwoorden waarom Emoticon: Blush
Vestig je daar de aandacht mee op mijn eigen ikkie Emoticon: Confused
Nee toch Emoticon: Bye bye

Binnen een gemiddeld Indonesisch gezin is er al vaak geen communicatie, ze komen binnenvallen wanneer ze willen, vreten in hun uppie en zijn weer weg Emoticon: Yes!
De beste communicatie binnen een gezin is vaak SMSen Emoticon: Yes!

Alshet zoveelste jong uit de baarmoeder kruipt dan gaat pa niet kijken voor een beer of speelpopje, maar voor een Blackberry Emoticon: Laugh out loud
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-02-2014 12:58 guna2 wrote:
Jullie willen - nota bene in IndonesiŽ wonend - dat Indonesiers onze (werk)cultuur maar overnemen. De pest is, dat dat helaas de heersende cultuur is in de wereld. Ik weet helemaal niet zeker of dat wel zo goed is. Zij moeten zich aan ons aanpassen, terwijl wij hier te gast zijn. Ik ben het daar niet mee eens. Bovendien weet je dat het is zoals het is, in Y-B's geval al sinds 1980.


Dat is een ander geval Guna2.
Onze werk(cultuur) overnemen gaat het hier helemaal niet om toch!
Hier wonen is gewoon een kwestie van aanpassen en accepteren, anders ga je heel ongelukkig worden Emoticon: Blush

Maar daarom hoef je nog geen roze brillen verhalen van ene bekas Beras als zoete koek te slikken Emoticon: Nooo
Zou een bule dat doen dan zou hij zijn eigen mening en afkomst verloochenen en zich onder laten sneeuwen door de Indonesische cultuur van, mondje dicht en accepteren.
Lijkt me geen goede zaak Guna2 Emoticon: Nooospacer line  

Als gedeeltelijk ervaringsdeskundige (wat heet Emoticon: Wink ), heb ik veel te maken met Indonesiers die in de " zaman normal" (of koloniale tijd) de Nederlandse opleiding en vorming hadden genoten.
Veel van mijn ooms/tantes (oudere broers/zusters van mijn inlandse ouders) hadden toen na de ELS ,sommigen (HIS), de Mulo, AMS of HBS gedaan , zelfs TH in Bandung en en RHS in Batavia.
Uiteraard hun kennissen/vriendenkring.
Mijn inlandse moeder van 1915 had na haar Mulo B de Kweekschool gedaan.
De toenmalige Indonesische onderwijs (met Nederlandse basis) was concordant, gaf ook toegang tot hoger onderwijs in Holland ( Rechten, Medicijnen, Economie etc).
Ik heb zelf de Indonesische SMA in Gambir de opvolger van C.A.S HBS gedaan.
Mijn diploma had toen toegang tot diverse Hoger Onderwijs, en Academies HBO in Ollanda( , bij bepaalde faculteit ( techniek) moet ik wel colloquium doctum afleggen.

Wat de huidige level van Indonesische scholen betreft heb je verschillende levels(Indonesia is land van tegenstellingen.
Je hebt veel sekolah jongkok tot en met goed aangeschreven SD-SMP-SMA scholen.

Met extra bijlessen kunnen hele volkstammen jonge Indonesiers met hun SMA diploma in buitenlandse universiteiten studeren , dat zie ik bij de vele kinderen van kennisen/vrienden/familie in indosenia

Het verschil met TEMPO DOELOE was de toegangkelijkheid van het onderwijs, goede (Nederlandse) onderwijs was voor de HEPPI FJOE zoals Yogya Bali schreef.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.87,928,765 topic views - 240,748 posts - 13,734 topics - 34,208 members - last post @ 15-01-2021 19:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,191,689 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com