indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 


Op 31-01-2014 09:19 schreef Martinus:
Malam hoe kom je aan al die informatie, staat dit vermeld in de kranten?
Het is m.i. als ik dit allemaal lees toch nog steeds het topje van de ijsberg.
Ik hoop dat als er een nieuwe president komt de KPK niet wordt gekortwiekt.

Ik zou ook eens graag zien dat er in Belanda zon KPK zou komen, want ook hier ruikt het soms niet fris.
Op 31-01-2014 10:13 schreef Beras:

[quote verwijderd]


Nou dan kunnen een paar koppen wel rollen hoor daar in negeri Belanda, vooral sommige managers van multi nationals daar in Nederland en die grote pensioenfondsen, verzekeraars, banken en vooral de onroerend goed maffia.

Wiite boorden criminaliteit komt vaker voor dan men denkt in Europa.

Iemand die beleggingen doet voor een pensioenfonds bijvoorbeeld:
Geeft een klein opdrachtje aan de beurshandelaar, toevallig een goede studie vriend van hem. (Bij grotere opdrachten durven ze natuurlijk niet, daar zijn ze wel slim genoeg voor)

Bij stijging verkopen maar wel zeggen...he..he... die opdracht was van mijn prive beleggings account. En zijn vriend natuurlijk de zogenaamde vergissing muteren.

Bij verlies is het natuurlijk voor rekening van zijn baas. En die juppies rijden in een mini cooper. Dit is maar 1 voorbeeld van de wat kleinere jongens.

Weet je wanneer een auto handelaar in Nederland liegt? Zodra hij zijn mond open doet.....hahahahahahaha


Dit hoort hier niet thuis Martinus daar is deze topic voor http://forum.indahnesia.com/to(...)en_nederland_dan.php
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Akil Mochtar is gaan zingen, dat is mooi voor hem (minder hoge veroordelingen voor de zaken waarin hij betrokken is) en goed voor Indonesie, want alle corruptelingen die hun verkiezingen gekocht hebben komen zo aan de beurt.

Prachtig om te zien hoe iemand die denkt dat hij SBY wel even kan bellen om iets op te lossen nu uit paniek namen gaat noemen, en er komt ongetwijfeld nog een hele lijst, gezien hij al jaren bezig is. Hopelijk laat ie iedere maand een zaak los, dan komen ze mooi allemaal aan de beurt voor hun termijn afgerond is. Allemaal het gevang in en hun rechten ontnemen om nog deel te nemen aan de politiek/overheid.


Ho Lee Fuk

harlys
User
spacer line
 

Het is vrijdag middag

Zit voor de TV de KPK geeft ons vast nog wel wat te smikkelen voor het weekend Emoticon: Nice


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Haha, heb nog geen nieuws gekeken. Ben aan het bijkomen van 8 uur Pantura.


Ho Lee Fuk

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Okay Yerun, vertel nu eindelijk eens, wat is 'pantura'.
daar heb je het steeds over, ook in ander topic, maar het lijkt me slimmer om dat meteen even uit te leggen/ te vertalen.
Ik zal echt niet de enige zijn hier die er geen bal van begrijp (zeker nieuwelingen hier) en het staat ook niet in mijn kamus (woordenboek).


Your attitude determines your altitude

harlys
User
spacer line
 


On 31-01-2014 15:39 Keduadam wrote:
Okay Yerun, vertel nu eindelijk eens, wat is 'pantura'.
daar heb je het steeds over, ook in ander topic, maar het lijkt me slimmer om dat meteen even uit te leggen/ te vertalen.
Ik zal echt niet de enige zijn hier die er geen bal van begrijp (zeker nieuwelingen hier) en het staat ook niet in mijn kamus (woordenboek).


blijf bij de topic hier alsjeblieft Emoticon: Worship


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja liever wel hier alleen corruptie nieuws Emoticon: Blush
Maar om Keduadam antwoord te geven, Pantura is een onwillige jongedame, die Yerun 8 uur heeft bereden, zonder voldoening Emoticon: Yeah right!ibuluhu
User
spacer line
 


met" schuiven" Emoticon: Party! was Pantura willigger gewordenBintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Ik meen te weten dat Yerun met een vrouwtje samen woont en een kindje heeft. Je gaat mij toch niet vertellen dat hij dan buiten het potje gaat piesen? Hij zal toch niet bij die vele Indonesische mannen gaan horen die dat ook doen. Sorry nog steeds offtopic of je zou de handelingen van Yerun ook t.o.v. zijn eigen vrouwtje corrupt moeten noemen.Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

keduadam; Pantura is de samentrekking voor 'Pantai Utara' wat letterlijk 'Noordstrand' betekend. Echter is het in de volksmond de benaming voor de noordelijke doorgaande weg vanuit Merak tot aan Surabaya (en volgens mij Banyuwangi zelfs).

Vanaf Merak tot aan Cikampek (via Jakarta) is er tol, dus hier is de Pantura minder belangrijk, echter vanaf Cikampek naar het oosten heb je nog slechts drie stukjes tol bij Cirebon, Semarang en Surabaya, waardoor eenieder die deze route over land moet doen in deze ellende komt.En om weer ontopic te komen:

En deze weg is dus volledig kapot gecorrupteerd door waardeloos asfalt, doorlopend slecht onderhoud (want iedereen moet eraan verdienen) te zware vrachtwagens (keuring word ook afgekocht, alsmede retributies) en andere ongein.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

De wegenbouwers in Jakarta kunnen hun borst nat maken, wat overigens op dit moment niet al te veel moeite zal kosten Emoticon: Wink
Ondanks de inspanningen van Joko Widodo heeft hij niet kunnen voorkomen dat grote delen van Jakarta weer onder water staan.
Niet vreemd, 20 jaar mismanagement poets je niet in één jaar weg, daar komt bij dat er nu wel een ongeloofelijke bak water valt.

De man is dag en nacht in touw er zijn ook al enkele plannen gelanceerd die hij dit jaar wil realiseren, voor als nog is het dweilen met de kraan open.
Bijkomend probleem de wegen, net als Yerun al aangaf over de Pantura weg die volledig naar de gossiemijne is.

Dat is ook het geval in Jakarta, na de overstromingen staat Jakarta voor een enorme klus, repareren van wegen.
Joko heeft afgelopen week al aangegeven dat hij het gerotzooi met materialen aan gaat pakken.
Een goede asfalt weg moet onder normale omstandigheden 10 tot 15 jaar mee kunnen.

Volgens Joko wordt die tijd aanzienlijk minder bij zware regenval en overstromingen, maar één jaar is te zot voor woorden.
De wegenbouwers besodemieteren de boel, ze gebruiken troep en Jakarta krijgt niet de kwaliteit waarvoor ze betalen.
Dat gaat hij dus aanpakken. Emoticon: Yummie!

Hoe het regionaal gaat heb ik van nabij meegemaakt, de gemeente houdt een inschrijving voor de aanleg van een weg.
Die weg wordt in stukken verdeeld zodat niet één firma alles krijgt, uiteraard worden er met gulle hand bonussen uitgedeeld om een project te verwerven.

Zijn de projecten toegekend, dan gaat de koehandel beginnen, wegenbouwers verkopen hun project door, sommige projecten worden wel tot driemaal toe doorverkocht.
Iedereen hapt een stuk van de koek af, op een gegeven moment is zo'n project zo uitgeknepen, dat de uiteindelijke bouwer, de dagloners een schijntje moet betalen en goedkope rotzooi gebruiken om nog wat winst te maken Emoticon: Angry
Na een jaar is zo'n weg dan ook volledig verrot, gemeente ambtenaren kijken de andere kant op, logisch want ook zij happen lustig van de koek.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Die Anggoro Widjojo dacht veilig te zijn in China, en ging daar na 6 jaar aan de slag om valse paspoorten te maken om zodoende Chinees te kunnen worden. Er ging toch ergens een alarmbel af, en nu zit ie lekker bij Ratu Atut op de koffie vermoed ik.

Hij had beter toen gewoon zichzelf kunnen aangeven en het laten lopen. Toen waren straffen nog lager als nu. Maar toen kon men ook nog eenvoudig ontkomen, zoals ook Nazaruddin dacht. Helaas voor hen is de KPK erg machtig geworden en laten ze verdachten van over de halve wereld terugschepen naar Indonesie. Emoticon: Party!


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ja ja achteraf kijk je een koe in zijn kont, Anggoro zit nu gegarandeerd aan één stuk naar die kont te staren.
Toen hij in 2008 zijn hielen lichtte lag het allemaal heel anders.
De 3 DPR leden die hij had omgekocht hebben slechts 4 en 41/2 jaar gehad.
Had hij als omkoper het over zich heen laten komen dan had ie waarschijnlijk met een jaar of 3 weg gekomen. Emoticon: Blush

Maar Anggoro dacht nog even vanuit het buitenland via zijn broer Anggodo een oorlog te kunnen veroorzaken tussen de KPK en de politie, waarop met ondersteuning van enkele Rupiah"s de politie onderzoek wilde gaan doen naar 2 KPK leden.
Jampie, de KPK had diverse telefoongesprekken van Anggodo met politieambtenaren afgeluisterd, dus die grap ging niet door.
Deze zaak die de " Cicak vs Krokodil " zaak werd genoemd deed in 2009 veel stof opwaaien.
Dat kostte Anggodo zijn kop, die werd veroordeeld tot 10 jaar. Emoticon: Yes!

Sindsdien heeft de politie ook door dat ze maar beter met de KPK mee kunnen werken, omdat een cicak het toch nooit van een krokodil kan winnen Emoticon: Nooo
Dit alles zal de KPK Anggoro niet echt in dank hebben afgenomen, de zaak gaat nu verder waar die toen is gebleven en de veroordeling zal niet mals zijn vermoed ik.
Daarbij zitten nu een aantal betrokkenen die toen de dans zijn ontsprongen verschrikkelijk winderig te zijn Emoticon: Laugh out loud

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Denk niet dat die knakker nu nog in de slachtofferrol zal kruipen, aangezien hij na 6 jaar zoeken gewoon gepakt word door een buitenlandse instantie en netjes met een strikje om de verpakking kon worden afgehaald in China. De KPK stapte daarop direct op het vliegtuig uiteraard.

Buiten de straf voor zijn corruptie-zaak kan er nu een andere zaak gestart worden voor het vluchten naar het buitenland, en wellicht een hoger beroep van de KPK om de veroordeling naar boven bij te stellen. En daarna mag ie terug naar China voor de valse documenten die hij wilde regelen. Zijn ze er hier mooi vanaf.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Niks hoger beroep, hij was nog niet veroordeeld, ook niet bij verstek.
Hij krijgt straks zijn cadeau om naar het rusthuis Sukamiskin in Bandung te gaan vers van de KPK pers Emoticon: Laugh out loud

Ik schat hem in op een jaartje of 20 Emoticon: Yes!
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

ooh.. ik dacht dat ie al wel veroordeeld was. Nou, in dat geval maakt ie het wel heeeel makkelijk voor de KPK.

Toen ik eergisteren op weg naar de Pantura was moest ik aan de kant, kwam een zwart busje aan met blauwe lichten. Dat zijn de gevangenen-busjes.. deze was voor de TAHANAN TIPIKOR, oftewel TAHANAN TINDAKAN PIDANA KORUPSI, jawel, de corruptelingen. Ik moest toch even glimlachen toen.


Ho Lee Fuk

Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Adrian Kiki Ariawa van Bank Surya wordt ook binnenkort uitgeleverd door Australia notabene.

Eddy Tansil al veroordeeld voor verduistering van maar liefst $565 million in 1966 (hoeveel is dat nu????) ook in China.

Zo hebben ze nog +/- 25 vluchtingen vanwege corruptie op het oog.

Recht is dan uiteindelijk geschied. Het wordt dus steeds beter met het rechtsyteem en het rechtsgevoel hier. Geweldig toch?Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 02-02-2014 06:12 Yerun wrote:
ooh.. ik dacht dat ie al wel veroordeeld was. Nou, in dat geval maakt ie het wel heeeel makkelijk voor de KPK.

Toen ik eergisteren op weg naar de Pantura was moest ik aan de kant, kwam een zwart busje aan met blauwe lichten. Dat zijn de gevangenen-busjes.. deze was voor de TAHANAN TIPIKOR, oftewel TAHANAN TINDAKAN PIDANA KORUPSI, jawel, de corruptelingen. Ik moest toch even glimlachen toen.


Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Eddy Tansil is ontsnapt in de jaren 90 van de vorige eeuw en is kennelijk opgespoord in China. Uitlevering is gevraagd. Ik denk echter niet dat die verduistering in 1966 heeft plaatsgevonden, althans niet door hem. Hij was toen nog een middelbare scholier, want hij is van 1953.

Hij heeft geluk gehad dat deze zaak inmiddels afgerond is, al heel lang geleden zelfs. De KPK zal hier verder niets mee doen. Is ook nooit een zaak geweest van de KPK.


Ho Lee Fuk

Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yerun,
Tja, zo zie je maar dat googelen verwarrende info kan geven, zelfs wikipedia.
Eddy Tansil geboren in 1934 en hij was een groot zakenman en zat in de directie van een bank in 1966.

Eddy Tansil had bewust een ander paspoort genomen met een ander geboortedatum.

Toen Diana Nasution overleed, een beroemde zangeres hier, stonden in veel kranten een verkeerde geboortedatum of leeftijd. Zo zie je maar. Je moet NIET alles geloven wat in de telegraaf en andere kranten of media staan. Zelfs niet wikipedia.

Over Diana gesproken, een alleraardige vrouw met een grote persoonlijkheid. Daar kan je mee lachen. Met haar man ook trouwens. RIP Diana!


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik had het in een eerder bericht over Eddy Tansil die op gepakt zou zijn, dat was een misselijk verstand van mijn kant, ik bedoelde Kiki Ariawan, die is overigens in Australië gearresteerd en inmiddels in zijn Tanah Air Emoticon: Yummie!

Eddy Tansil weten ze inmiddels waar ie zit, die verwacht ik binnenkort in Indonesië Emoticon: Yes!
China doet niet zo moeilijk met uitlevering, kijk maar naar Anggoro, dat was in een flits geregeld.zieleffe
User
spacer line
 

Ja die namen zijn ook zo verwarrend.
Als er iets daar is gebeurd (Burgerlijke Stand) en nog gebeurd ,dat je naam op verschillende manier kan verfraaien of verdraaien.
Zodat je een ander paspoort (reisdocument) kan laten maken, maar met de K.T.P kaart is dat moeilijker....... Emoticon: Nice Emoticon: Sadley Emoticon: Smile
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Soms zijn krantenartikelen wel grappig, onder andere over Sutan Bhatoegana , die mediageile vogel zong voorheen het hoogste lied.
Er ging geen dag voorbij of hij zocht de media wel op met ferme uitspraken.
Sinds hij verdachte is in de zaak Skk Migas en Rudi Rubiandini en zijn luxe vogelkooi van tientallen miljarden is doorzocht, lijkt het er op dat het kanariepietje wat het hoogste lied zong van zijn stokje is gedonderd. Emoticon: Yes!

Je zou zeggen het vogeltje zit onder in zijn kooitje lekker zaadjes te smikkelen dus daarom is ie zo stil Emoticon: Yummie! , maar ook dat is niet zo.
Op de vraag van journalisten waarom het vogeltje zo stil is, weinig respons. Emoticon: Talk to the hand
De journalisten vonden dat het vette vogeltje ook inmiddels een stuk magerder was geworden. Emoticon: Confused
Daar had hij wel een verklaring voor, hij draagt sinds enkele maanden een beugel om wat orde te scheppen op dat kerkhof achter zijn zoeloelippen dus eet wat moeilijk Emoticon: Cry
Bovendien doet ie een dieet om zijn torso weer op Adonisniveau te brengen. Emoticon: Wink

Zorgen om de documenten en telefoons die door de KPK uit zijn gouden kooi zijn meegenomen?
Wel nee joh. Emoticon: Nooo
Eigenlijk wel een logische verklaring zou je zeggen, als je namelijk naar deze vogel kijk dan is het niet bepaald een paradijsvogel waar vrouwelijke vogels kwetterend op afvliegen. Emoticon: Blush
Het kan wel een opknapbeurtje gebruiken. Emoticon: Yes!

Nu maar hopen dat het goed afloopt, stel je voor, dan is het lelijke eendje straks getranformeerd in een redelijk uitziend vogeltje, zegt de KPK KABOEM.
Is ie gelijk terug bij af, een stinkvogel in een armzalig kooitje dat Sukamiskin heet. Emoticon: Laugh out loud

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Geweldig nieuws, het schijnt komkommertijd te zijn.
Volgens de advocaat van Anggoro meneer Thomsen heeft Anggoro veel stress, toch wel zielig.
Maar Anggoro draagt ook nog steeds het blauwe overhemd waar hij 5 dagen geleden mee in Indonesië aankwam, schande toch?
De familie van hem had nog geen toestemming voor bezoek gehad dus geen schone kleren, tja waar maak je je druk om, hij is vijf jaar pleiten geweest, waarom zou je nu ineens staan te trappelen om hem te bezoeken zal de KPK denken.
Dat er misschien een luchtje vanaf komt na 5 dagen hetzelfde overhemd, ach een stinkvogel met een stinkend overhemd, past goed bij elkaar. Emoticon: Yes!

Vandaag werd ook het huidige hoofd van SKK Migas als getuige verhoord, hij was vice opperhoofd van Rudi Rubiandini en nog een gabber.
Ook die gaan aan het gas denk ik, maar dan niet aan het gas van de natuurlijke bronnen waar zij de zeggenschap over hadden, maar echt zuiver KPK gas
Er kwamen namelijk wat afgeluisterde gesprekken boven tafel. Emoticon: Laugh out loud

Wederom kwam stinkvogel Sutan Bhatoegana boven drijven, niet alleen voor het aannemen van poen, maar meneer heeft ook een bedrijf er in willen proppen.
PT Timas waar hij waarschijnlijk connecties mee had en hem lekker heeft verwend, de strop om zijn nek wordt steeds strakker aangetrokken. Emoticon: Yes!

Rudi heeft spijt dat is inmiddels al duidelijk , die zingt als een kanariepiet. Emoticon: Blush
Het is nu wachten tot minister van energie en natuurlijke hulpbronnen Jero Wacik of te wel Wacko Jacko van de Partai Demokrat in een streepjespak wordt gehesen.
Gebeurd dat voor april, dan ga ik er vanuit dat de Partai Demokrat helemaal van het politieke toneel van Indonesië gaat verdwijnen Emoticon: Bye bye

Misschien is er dan nog ergens een baantje voor SBY aan een lopende band.
Geen slechte zaak met de gestegen minimumlonen in 2014.
Op zijn zoon Abas hoeft ie niet te rekenen, die zie ik dit jaar nog wel de bajes in gaan voor het snoepen uit de Hambalang pot, laat dat maar aan Anas Urbaningrum over, die zint op wraak. Emoticon: Yummie!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Van je vrienden moet je het hebben, de voormalige hoofdcommissaris Conny van Surabaya heeft een aantal van zijn collega's geript.
Onder andere generaal Wilmar Marpaung die met 800 miljoen zou deelnemen in een firma van Conny die zich richt op vernieuwing van kentekenbewijzen.
Die 800 miljoen hebben inmiddels pootjes gekregen en Wilmar is boos, blijkt dat Wilmar niet de enige was, er zijn nog wat meer politie bobo's de teil in gegaan, voor bij elkaar ruim 1.4 miljard.
Het Nederlandse liedje "De politie is je beste kameraad" is hier duidelijk niet van toepassing. Emoticon: Nooo

In de omkopingszaak Akil wordt vandaag de burgemeester van Palembang Romi Herton door de KPK verhoord.
Romi is nog geen verdachte, maar hij heeft wel een reisverbod.
Bij zijn verhoor op 13 nov. 2013 ontkende Romi dat hij 44.000 Dollar naar Akil had overgemaakt.
Maarrrrrrr vlak na de arrestatie van Akil is het huis van Romi overhoop gehaald en daar heeft de KPK diverse documenten in beslag genomen die bewijzen dat ie dat weldegelijk heeft gedaan.
Ik moest even denken aan good old Romy Schneider, de KPK gaat nu in Romi snijden. Emoticon: Laugh out loud

Het huis van Atut in Bandung wordt op dit moment overhoop gehaald door de KPK onderzoekers.
Het schijnt geen eenvoudige hut te zijn, ze zijn er namelijk gisteren al mee begonnen. Emoticon: Blush

Tevens is de KPK een onderzoek gestart naar het beheer van de poen die jaarlijks wordt betaald door Mekka gangers, dat zijn trouwens schattige bedragen en dat schijnt voor heren ambtenaren van het ministerie van regilieuze zaken een lekkere suikerpot te zijn.
Volgens een rapport van de PPATK het orgaan dat dubieuze geldstromen onderzoekt is er zo'n kleine 240 miljard pikpoten.
Dat ministerie staat al jaren bekend als het meest corrupte.
Als die beerput werkelijk open gaat dan gaan er honderdduizenden brave moslims spontaan over hun nek. Emoticon: Angry

Dan hebben we ook nog de woordvoerder van de Partai Demokrat, Ruhut Sitompul die nagemaakte staat er 100 % voor in dat Abas de zoon van SBY niet corrupt is, is het wel zo dan mag men zijn oren en nek afsnijden.
Dat schijnt hier mode te zijn, Anas had ook al enkele maanden geleden gezegd dat ze hem aan het Nationaal monument op mochten hangen als ie corrupt zou zijn.
Akil vond voor ie werd opgepakt dat de gene die zich schuldig maakt aan corruptie zijn hand moest worden afgehakt.
Toen Akil was opgepakt en een journalist vroeg hem hoe hij er nu overdacht gaf hij die vent een klap op zijn rijstmolen. Emoticon: Laugh out loud

Het net rond Abas de zoon van de nationale knuffelbeer sluit zich steeds nauwer, niet alleen in de Hambalang zaak, zijn naam is inmiddels ook door Rudi Rubiadini i.v.m. de SKK Migas suikerpot genoemd. Emoticon: Confused

Doet mij aan mijn favoriete cabaretière Adele Bloemendaal denken.
Zie ik voor me dat goedsul SBY driftig door zijn werkkamer heen en weer stapt.
Abasje met een heel schuldig gezicht in de stoel.
Wat heb je gedaan Daan, wat heb je gedaan.
Waar kom je vandaan Daan, waar kom je vandaan. Emoticon: Wink
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,734,852 topic views - 242,049 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 22-10-2021 16:20 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,479,605 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com