indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Beras; die Sutan en Anas zijn natuurlijk zo schuldig als wat. Ze zaten OP het vuur i.p.v. BIJ het vuur als je het mij vaagt. Ik hoop dan ook dat de KPK een beetje haast maakt, zodat men ze netjes kan opsluiten voordat hun pogingen tot het in de kiem smoren van de KPK vruchten gaan afwerpen.


Ho Lee Fuk

Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Je moet wel erg sterk zijn om met een geringe basis salaris als DPR niet in de riante "Tunjungan Operasional" te graaien en om steekpenningen niet aan te nemen als je invloed kan uitoefenen in het vergaren van grote overheidsopdrachten. De steekpenningen zijn natuurlijk verdisconteerd in de tarieven en prijzen van de contractors, gewoon boven op de winstmarges. Dit is gewoon de cultuur van "doing business" hier in Indonesie.

Over die "Tunjungan", voor Jokowi is dat maar liefst 1.7miljard per maand en zijn basis salaris is 8.4 miljoen per maand. Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat hij zichzelf hiermee heeft verrijkt. Vermoedelijk vloeit bij andere goveneurs een groot deel van die tunjungan in hun prive dompet........en dan is het nog niet genoeg voor hun.

Over die tunjungan, lees hier:
http://news.liputan6.com/read/(...)m-bulan-di-luar-gaji


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Eng hoor Beras, geef eens de juiste informatie?
Een totaal budget is namelijk verneukeratief, dan moet je ook de kosten die daarbij samenhangen vermelden zeker t.a.v. Jokowi en Basuki Emoticon: Angry

Zeker wat ze in 2013 verbruikt hebben, dat zou wel zo eerlijk Emoticon: Bye bye
Zo komen namelijk lulverhalen in de wereld waar IndonesiŽrs zo gek op zijn.Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam,
Nog een info, van dat budget mag een goeveneur 800 miljoen zonder te rapporteren gebruiken voor de utioefening van zijn werk. Mede daarom is Jokowi erg populair omdat er geen aanwijzingen zijn dat hij dit direct of indirect voor prive doeleinden heeft gebruikt. (zie mijn vorige post)

Denk je heus dat andere goeveneurs niet uit dit potje graaien. Kom zeg Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.malam........

Een ander feit. Om aangenomen te worden als PNS moet je normaliter 60-140 miljoen onder de tafel schuiven. Begin basis salaris is gering maar hoe hoger ze komen krijgen ze ook voor indonesische begrippen riantere tunjungan. En ze kunnen makkelijker hypotheken en/of leningen krijgen etc..etc..

Of het nou een goeveneur is of een andere beambte het is de cultuur tot op heden van.... graaien maar.....(behalve Jokowi en Ahok)


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

sukadi46
User
spacer line
 

waarom lees ik niets over Gayus (je een echte gajes). Leeft riant in de gevangenis, met bedienden tv, internet en eigen sleutels. In de weekenden gesignaleerd bij voetbal, Singapore en Bali. Doet geen mond open, omdat hij dan max 1 week zal overleven. Als hij zijn mond open doet dan vallen er veel hoge bomen. 2011 stonden de kranten op Java vol over hem. Ben benieuwd hoe dit zal aflopen, of loop ik al achter de feiten aan?Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Sukadi46,
Inderdaad wordt er weinig meer geschreven over die Gayus.

Maar wel over Nazaruddin. Die schijnt vanuit de gevangenis zijn businesses nog te runnen. Wekelijks komt zijn personeel en soms relaties daar en hij beschikt over telefoons en kan een latop gebruiken en vergadert soms in een ruimte naast de gevangenis directeur. Emoticon: Yes!

Gerucht is dat hij liever in de gevangenis zit dan buiten.Daar is hij veiliger.Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

We maken allemaal fouten.
Een uitspraak van Andi Zulkarnaen Anwar Mallarangeng (Choel) de broer van voormalig minister van sport Andi Mallarangeng.

Choel moest gisteren getuigen in de zaak tegen Deddy Kusdinar die ze zakken heeft gevuld bij het Hambalang project.
Arme Choel had nergens om gevraagd en ze kwamen zo maar een pakket bij hem thuis brengen, hij realiseerde het pas toen hij het pakket de volgende dag open maakte en er 550.000 US Dollar uitrolde, goh wat zal die brave Choel geschrokken zijn. Emoticon: Blush

Mijn fout is dat ik het nooit tegen mijn broer heb verteld, ik heb het hem pas verteld na zijn ontslag als minister omdat hij verdacht werd van corruptie.
Mijn fout werd zijn fout, mijn broer is onschuldig.
Lief hoor van Choel, de KPK kijkt iets anders tegen de zaak aan. Emoticon: Bye byeBeras
User
User icon of Beras
spacer line
 

hahaahahaha, da's een goeie Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam.

"Retour afzender" komt in zijn woordenboek natuurlijk niet voor.


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

harlys
User
spacer line
 

Ja Ja Malam ik vind het allemaal best leuk

en ik weet niet hoe vaak je het koopt Emoticon: Laugh out loud

Malam Gisteren een aantal kratten bier thuis laten bezorgen door de grossier lendetrekkers van 620 ml, 1,12 Euro per stuk (omreken koers 16000) Emoticon: Yummie!

Maar heb je nog tijd voor nieuws ik zit maar te wachten Emoticon: Worship


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Een beetje komkommertijd Harlys, komt niet door de lendetrekkers als ik in de middaguren 2 van die groene generaals van 620 ml aanval dan heb ik het wel zo'n beetje gehad, dat is namelijk zoals je weet een behoorlijke plas.

Allereerst zijn er zaterdag en zondag over het algemeen weinig activiteiten bij de KPK.
Maar ik heb ook de indruk dat de onderzoekers van de KPK enorm zijn overbelast, ik meen dat dit er maar 60 zijn.
Die kunnen onmogelijk de Niagara waterval van corruptie hier aan en dat corrupte stelletje politici die moeten beslissen over uitbreiding staan niet bepaald te trappelen.

Ik heb zo'n idee dat KPK aan de lopende zaken zijn handen vol heeft en dat nieuwe zaken even op sterk water zijn gezet, vandaar waarschijnlijk weinig nieuws. Emoticon: Yeah right!Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Binnenkort is het nieuwe kantoor van KPK klaar en wellicht wordt het personeel uitgebreid.

Mischien is dit wel nieuws:
Zoals jullie weten is Indonesie in de corruptie index gestegen zo ook in de Impunity Index 2013. Ik vraag me werkelijk af of deze impunity index wel betrouwbaar is. Indonesia scoort ergens onder het midden, boven Singapore en Malaysia trouwens,

De impunity index tracht de "het respect voor de persvrijheid" in kaart te brengen danwel te beoordelen.

Volgens mij gaat de persvrijheid hier sterk vooruit en er zijn nauwelijks incidenten meer dat journisten worden opgepakt of vermoord of gintimideerd.

De pers speelt een belangrijke rol om de corruptie te bestrijden.

http://en.rsf.org/press-freedo(...)index-2013,1054.htmlBeras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Beras, dat nieuwe kantoor gaat nog wel een stiefkwartiertje duren, men is er pas 6 weken geleden mee begonnen.

De pers is over het algemeen in handen van hoge partij bonzen ook de televisie stations.
De verslaggevers zijn met handen en voeten gebonden aan hun politiek gekleurde eigenaren, dat kan ik bepaald geen persvrijheid noemen Emoticon: Blush

Gelijk als vroegaaaaah in Nederland, Het Vrije Volk (uw krant en tolk) PvdA, de Waarheid, CPN Emoticon: Yes!
Weliswaar 30 jaar geleden, maar dat is ook precies de achterstand die IndonesiŽ heeft op de Westerse landen Emoticon: Wink
Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Echt waar Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam? Lees je weleens TEMPO?

De grootste krant van Nederland:
Ik kocht 1x een Telegraaf op een centraal station.Zei de verkoopster 5 euro graag. Waaaatttttttttttttttttttttt???? zei ik , maar de prijs staat toch boven aan de voorpagina.
Ze antwoorde: " Je moet niet alles geloven wat in de telegraaf staat" Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Party! Emoticon: Party!

Is de telegraaf niet politiek gekleurd Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam????


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tuuuurlijk Beras, zeker de Telegraaf pffffff.
Ook andere kranten nog, maar zeker niet zo extreem als in IndonesiŽ, waar eigenaren van televisie stations en kranten ook president kandidaat zijn.

Ik lees Tempo, Kompas, Liputan, Viva, Merdeka, Jkt Globe, Jkt Post, Metro en Republika OL.

Best wel moeilijk, al zo wie zo is geschreven taal in de kranten best wel ingewikkeld, maar bovendien door de politieke kleur vaak heel tegenstrijdig.

Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Tempo English version is een goede weekblad.

Iemand die een bedrijf heeft mag toch zich kandidaat stellen, of wil jij een speciale wet invoeren die grootaandeel houders van TV stations uitsluiten???

Ken je Hollandia Kloos en in the USA Ford????Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

De enige waarheid in de Telegraag is de datum op de voorkant en zelfs daar kan twijfel ik wel eens aan..........


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

harlys
User
spacer line
 

sensatie blad en publicist alleen wat ze zelf willen comments die je mag plaatsen weigeren ze heel vaak Emoticon: Angry


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik heb niets te willen hier Beras.
Maar de situatie is hier hetzelfde als in ItaliŽ met Berlusconi, de kandidaat die tv stations heeft kan zich het best profileren, wil niet zeggen dat het de beste kandidaat is.

Wat betreft Hollandia Kloos van Lubbers, dat is geen vergelijk, zat in de familie en Nederlandse politici kijken op enkele uitzonderingen na wel uit om via hun invloed in de politiek vette contracten naar zich zelf en vriendjes toe te manoeuvreren.

Hier is dat de normaalste zaak van de wereld, dat maakt de politiek hier zo rot als een mispel.
Haast alle tenders lopen via bedrijven van politici en vriendjes, die worden afgeroomd en door gestoten, dat kost miljarden.
Vandaar ook dat IndonesiŽ het enige land in Z.O. AziŽ is waar steeds meer armen bij komen ondanks de groei van haast 6 %.

Negatief?
Nee hoor, feiten en werkelijkheid Emoticon: Yes!Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Maar Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam,

Er wordt toch hard aan gewerkt. Als KPK zo door gaat en we meer goeverneurs krijgen zoals Jokowi en Ahok en al die verduisterde triljoenen RP voor goede doeleinden wordt gebruikt zoals publieke sector (infrastruktuur), onderwijs etc..etc.. dan zal het beter gaan met de verdeling van de welvaart.

Ook wanneer de minimum lonen ieder jaar, zoals dit jaar, met 15-40% stijgen dan zal het volk toch mee profiteren.

Laten we even optimistisch blijven.

Dit onderwerp gaat over corruptie. Ik snap niet dat mijn land, omgeven door zee, 50% van geconsumeerde ZOUT moet importeren van o.a. notabene Duitsland. Is er een official corrupt of zo??


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja tracht die puzzel maar te ontrafelen, gegarandeerd zitten een aantal zakenlieden in de commissie, die over dat soort zaken gaat die grote belangen hebben bij de import van zout.
Overigens niet alleen uit Duitsland, ook uit AustraliŽ, Nieuw Zeeland, Singapore en India.

Dat krijg je als alleen rijke zakenlieden de kans krijgen de politiek in te gaan en zonder enige controle elkaar het balletje toe kunnen spelen.
De toekomst hoopvol?
Ja over een jaar of 15 als de oude politieke elite het vaantje heeft gestreken en een nieuwe generatie aan het bewind komt.
Maar dan nog moet er een strenge controle zijn, van de nieuwe generatie zitten er inmiddels ook al een berg vast. Emoticon: Angry

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Advocaat en staatsrecht waarnemer Refly Harun heeft de kleine partijen aangeraden tegen de beslissing van het Constitutionele hof dat pas in 2019 de parlement en president verkiezingen tegelijk worden gehouden in te gaan en een klacht in te dienen bij het hof van ethiek.

Volgens Refly is de boel gewoon verkocht in het voordeel van de grote partijen.
Zeker nu de vorige opperrechter die in september werd opgevolgd door Akil heeft verklaard dat dit oordeel al eind maart 2013 was gevallen en dat er gewacht is tot vorige week met de uitspraak. Emoticon: Confused

En dan nu zeggen dat het te kort dag is voor de aankomende verkiezing, dat stinkt inderdaad als een bunzing Emoticon: Yes!

Ook de voorzitter van de DPR Marzuki Alie heeft inmiddels verklaard dat het Constitutionele hof alleen maar mag oordelen of iets wel of niet voldoet aan de grondwet en dat er geen sprake van kan zijn dat ze de beslissing nemen om iets wat niet grondwettelijk is met 5 jaar uit te stellen.Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Sprak gisteren een kandidaat DPR die in het verleden aan de verkiezingen meedeed en hij zei dat de KPU hem om geld vroeg. Hij is een "majelis van een kerk" en weigerde aan dit verzoek mee te doen.

3x raden of hij gewonnen had?? Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Cry

Hopen maar dat de controle tijdens de komende verkiezingen scherp in de gaten wordt gehouden door onafhankelijk(niet corrupte) waarnemers. Geregistreerde personen die niet op kwamen dagen werden destijds volgens zeggen aan de meest betaalde verkocht (als zijnde te hebben gestemd)


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Het hoge woord is er uit, vandaag moest de directrice van Pertamina Karen Agustiawan getuigen bij de KPK t.a.v. van het geven van bonussen aan ambtenaren van het ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen en de leden van het Huis van Afgevaardigden Commissie VII. Emoticon: Puh!

Vriend Sutan Bhatoegana die voorzitter is van deze commisie is vorige week al het vuur aan de schenen gelegd i.v.m. aannemen van smeergeld. Emoticon: Yes!

Volgens Karen Agustiawan is ze vaak bedreigd met ontslag als ze niet voor Sinterklaas wilde spelen. Emoticon: Blush

Duidelijk dat de corrupte havikken van alle kanten hebben getracht poen los te krijgen van Pertamina, of het gelukt is Emoticon: Confused
Dat zal wel altijd verborgen blijven, ik ben benieuwd of vrouwtje Karen ballen heeft om namen te noemen, laat ik nu haast zeker weten dat Sutan met stip op nummer 1 staat. Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Voorts hebben de onderzoekers van de KPK vandaag ook weer een stulpje van Wawan de jongere broer van Atut overhoop gehaald.
Het gaat maar door, elke keer ontdekken ze nieuwe bezittingen van dit manneke. Emoticon: Yummie!

Intussen is ook de verklaring van het chauffie van Akil bekend geworden, sinds 2009 tot zijn arrestatie had Akil plusminus 200 verkiezingsgeschillen behandeld.
Zijn chauf had het er maar druk mee, op diverse locaties moest deze man collecteren, vaak parkeerterreinen van mall's en hotels, dozen, tassen en zakken vol haalde hij op. Emoticon: Shiny

De hebberigheid van Akil spelen hem nu parten, ikke ikke ikke en de rest kan stikken, ook de tussenpersoon voor Hambit, Chairun Nisa die hem vroeg om een deel van de poet (3 miljard) stuurde hij gewoon het bos in.
Het chauffie zal er ook weinig van hebben overgehouden want die loopt helemaal leeg. Emoticon: Yes!

Inmiddels ligt de voormalige opperrechter Mahfud ook onder vuur, drie dagen voor dat het verkiezingsgeschil van Atut en haar tegenstrever in 2011 bij het constitutionele hof werd beslist had hij een ontmoeting met Atut. Emoticon: Confused

Mahfud heeft inmiddels een aanklacht tegen de woordvoerder van de tegenstrever Ahmad Jazuli Abdillah ingediend.
Waarop Ahmad weer op zijn beurt een aanklacht tegen Mahfud heeft ingediend.
Gaat goed jongens, maak elkaar maar af, zo roeien jullie je zelf uit. Emoticon: Worship
Beras
User
User icon of Beras
spacer line
 

Wat ik me verbaasd, als ik al die berichten in de kranten en magazines, lees is dat die lui, zelfs generaals van de politie en rechters, verdachte transacties gewoon per bank overmaken naar hun eigen account, eigen vrouw, maitresses en andere bekenden. En, dat soms communicatie per sms geschiedt..

Wellicht dachten ze zeker dat ze vanwege hun positie ongrijpbaar waren.


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,835,975 topic views - 242,064 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 26-10-2021 01:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,707,912 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com